Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Howlow-kennelin karkeakarvaisten mäyräkoirien B-pentujen syntymän ihme ja pienten karkeakarvaisten mäyräkoiranalkujen matka elämäntaipaleella on alkanut ke 18.12.2013

Torstai 19.12.2013 - Päivi Jaakkonen

 howlow_always_on_the_run_saimi_ja_yhdeksan_pentua_a_19122013_alle_1_vrk.jpg

Kku RAVNSAGER'S HENRY FORD AKASUTin "Oiva Karhusen ja kkn HOWLOW ALWAYS ON THE RUNin "Saimi-Samettisen" yhteiset rakkauden hedelmät ovat syntyneet vauhdilla Howlow kenneliin keskiviikkona 18.12.2013 superpentueena.Kuvassa Saimi-Samettinen ja alle vuorokauden ikäiset pennut nisillä syömässä arvokasta äidinmaitoa.

 

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tästä karkeakarvaisten mäyräkoirien syntymästä puuttunut - Se jos mikä kuvaa ehkä parhaiten tämän superpentueen syntymää, Saimi-mamma sai peräti 9 karkeakarvaisen mäyräkoiran pentua, joista 4 on uroksia ja 5 on narttuja. Äiti-Saimi ja pennut voivat hyvin, maito maistuu, pennut imevät hanakasti ja Samettinen on hellä huolenpitäjä luuytimestään lähtien - luontaisesti ilman opastusta - Todellinen Supermamma! -

Lämpimät kiitokset Undimoonin kenneliin Gotlantiin Ruotsiin Erjalle, hyvät neuvot kalliit kuten sanotaan, lankoja pitkin sain hyviä neuvoja, kannustusta, ohjeita ja huolenpitoa, Tack så så så mycket. Niin kaukana, mutta ihan lähellä kuitenkin -halaukset Erjalle-!.

Niin ja tietysti kiitokset kuuluuvat myös avopuolisko Markolle tuesta matkan varrella kuin myös äidilleni! Mieleenpainuva päivä! Onnittelut Ullalle puolisoineen Arvocas-kenneliin, isän karkkariuroksen "iskä-Oiva Karhusen" pentujen syntymän johdosta! Matkan varrella oli muukin tukiverkko "mäyggyhengessä mukana" kiitokset lämpimät teille kaikille kannustuksesta, tuesta, avusta ja neuvoista!

 

howlow_always_on_the_run_saimi_ja_yhdeksan_pentua_b_19122013_alle_1_vrk.jpg

 

Tässä Samettinen lähempääkin kuvattuna pentujensa kanssa.

 

howlow_always_on_the_run_saimi_ja_yhdeksan_pentua_c_19122013_alle_1_vrk.jpg

 

ja työmaata riittää Saimi-mammalla kovasti, kun on huolettavana näin monta pentua.

Kommentoi kirjoitusta.

Karkeakarvaisen mäyräkoiran pentuja tulossa Saimille ja Oivalle joulukuussa 2013!

Lauantai 16.11.2013

Kennel Howlowille on tulossa pentuja joulukuussa 2013. Tarkemmat tiedustelut pentueesta ja pennuista mieluiten puhelimitse.

Yhdistelmän isä kku on "Oiva", "Karhunen" ja "Oiva Karhunen" RAVNSAGER'S HENRY FORD AKASUT, omistaja on kennel Arvocas Suomessa. Tässä linkki kennel Arvocasin websivuille, käy kurkkaamassa Ullan karkeakarvaisia mäyräkoiraihanuuksia!

Yhdistelmän emä on kkn "Saimi", "Samettinen" HOWLOW ALWAYS ON THE RUN, omistaja on kennel Howlow. Saimista löytyy runsaasti kuvia Howlow kennelin websivujen Blogista/tuoreimmat uutiset sekä tietysti Saimin omilta websivuilta.

Saimi-Samettisesta kkn Howlow Always on the Run löydät lisää kuvia PENTUJA -linkin alta useiden viikkojen ajalta. Tarkennukseksi se, että Saimi on 3. tyttö. Seurasin pentuja syntymästä asti, ja jokainen yksilö on merkitty omalla numerolla, myöhemmin sitten omilla pentulaatikkonimilläänkin. Koska pennut oli merkattu heti ensihenkäyksen jälkeen, oli myöhemmin helppo seurata kunkin pennun puuhia matkan varrella. Tästä oli hyötyä minullekkin kasvattajana! Suosittelen tarkkaa seurantaa. Mukavia lutuisia pennunkatseluhetkiä, ihania ovat! Ja kiitos kovasti palautteesta sinne etelä-Suomeen!

 

Tässä linkki yhdistelmästä Suomen Kennlliiton jalostustietojärjestelmästä. Saat heti tarkemmat tiedot sukusiitosprosentista ja jalostuslinjoista. Kiireisestä päivästä johtuen, en enempää uutisia ja kuvia ehdi laittaa ultrareissusta enkä koirista! Tulollaan on ihan oma ylälinkki ko. yhdistelmästä ajan kanssa!

Tarkemmat tiedot yhdistelmät löydät uudesta ylälinkistä B-pennut. Uusia kuvia Oiva-uroksesta ja Saimista. Käy kurkkaamassa.

 

a_oiva_paa_lahelta.jpg

 

Tässä ihana sydämenmurskaajan katse, eli "Oiva" katsoo kauniilla silmillä kohti kameraa.

 

b_oiva_seisoo_keakuu_2013.jpg

 

Toisessa kuvassa "Oiva-Karhunen" seisoo hienosti ihanan kiven päällä uljaana ja ryhdikkäänä.

 nato_howlow_n__310712_saimi_valpaana_tarkkailee_lahelt.jpg

 

 

Saimista lähikuvaa päästä ja kauniista naisellisesta mäyräkoirakauneudesta nurmikolla pötkötellen.

 

 nato_howlow_e_310712_saimi_seisoo.jpg

 

Saimi-Samettinen seisoo hienona Ainomarjan handlauksessa kesällä 2012 omissa näyttelytottumusharjoituksissa kauniissa kesäsäässä.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Saimi eli Howlow Always on The Run ekassa mejä-kokeessa Pyhänällä 1.9.2013

Perjantai 6.9.2013 klo 20.08

 

 saimi_meja_a_pyhanta_01092013.jpg

 

Karkeakarvainen mäyräkoiranarttu "Saimi" eli Howlow Always on The Run kävi ekassa mejäkokeessa Pyhänällä 1.9.203 tuomarina toimi Ville Porthan. Tässä kuva Saimista, kun odotellaan paukkukokeeseen menoa. Lisää kuvia Saimin sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Saimi ja Sulo tutustumassa mummilan aarteisiin kesäkuussa 2013!

Maanantai 26.8.2013

 

 saimi_kanalinnut_a_09062013.jpg

 

"Saimi"- tyttö kkn Howlow Always on The Run ja "Sulo"-poika kku Howlow Ace of Spade pääsivät kyläilemään mukavassa mummilassa Ainomarjan kanssa kesäkuun 2013 helteiden aikaan. Meren läheisyydestä ja ihanista lenkkeilymaastoista ovat molemmat mäykyt aina nauttineet kovasti, kuin myös vieraanvaraisuudesta - kyllähän siellä aina siipare kuin siipare herkkuja tulee aina myös koirille - tottakait mummilta ja papalta!  Tällä kertaa mukavana yllätyksenä pääsivät molemmat mäygyt tutustumaan lähemminkin mummilan aarreaittaan...ja mitä mahtavaa sieltä löytyikään - ihania kanalintuja - siis aivan oikeita, metso ja riekko! Niitäpä olikin mukava tutkailla lähempääkin, nuuskutella ja ihmetellä! Eka kuvassa Saimi metson ja riekon kanssa poseeraamassa - "Harmi vain kun ovat täytettyjä, mut silti aika mukavia ja ihan riistan hajuisia!" tuumasi neiti Saimi-Samettinen kuvassaan -

Lisää mettäkanalintukuvia Saimista ja Sulosta Saimin omilla web-sivuilla!

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow A-pennut 3-vuotta lämpimät onnittelut, Selman ja elokuvaohjaaja-Jössin synttärit 22.6.2013

Lauantai 22.6.2013 klo 20.40

 

3v_howlow_22062013__j_selma_pyytaa_anna_jo_paketi.jpg

 

Tänään on se päivä ajatteli Päivi-emäntä jo viikolla. Pitänee viettää Selma-neidin ja Jössi-pojan syntymäpäiviä mukavissa merkeissä. Niimpä lähdimme heti aamusta kohti mukavia maisemia eli Rokua kansallispuistoa. Luvassa oli mukavia lenkkejä maastossa sekä makkaranpaisto. Päivän päätteeksi emäntä-Päivi leipaisi vielä ihanat mäyräkoirakakut. Eka kuvassa karkeakarvainen Selma-neti 3-vuotta pyytää anovasti - Please anna jo paketti synttäripäivänäni! Ihanan näköinen on.

 

3v_howlow_22062013__n_jope_filmaa_mn_ka.jpg

 

Toka kuvassa, Jössi-Jöpe Jörrykkä toiminnan mies oli tietysti suosikki-isäntänsä mukana kuvaushommissa - väkisin tunki filmaamaan uudella viedeokameralla muiden mäyggyjen Pablo-Boyn, Imsa-mamman ja Selma-siskon puuhia. Tiedä vielä vaikka millainen lahjakkuus Jöpestä tulee ;) - tuumasi Päivi-emäntä ja sai kui saikin napattua kuvan h-hetkessä Jöpen kuvaushommista yhdessä Markon kanssa. Jöpe on muutenkin kova auttamaan kotihommissa -aina emännän tukena kun pyykkejä laitetaan kuivaamaan, ja mielissään on kun kehutaan taas ahkeraa apulaista kotitöistä. Keittiöhommissa ruuanlaiton aikaan Jössi on aina takuuvarmana auttamassa hällan äärellä, että varmasti tulee oikein ruuat laitettua. Kiitos pieni apulainen - olet korvaamaton kotihommissa - tuumaapi Päivi-emäntä ihan tosissaan.

Saimme myös mukavia onnitteluita synttärien johdosta Saimi-siskolta ja Sulo-velipojalta...mäygyt olivat lähettäneet tekstarin Selmalle ja Jöppänälle Ainomarja-tädin puhelimesta..... . Eli mäyräkoiraliiton hokema - Mäyräkoirasta on moneksi - pitää siis tässäkin tekstarin lähetyksessä paikkansa. Karkeakarvaiset mäyräkoirat kun ovat Monitoimisia, omatoimisia (joskus liiankin), älykkäitä ja riistaviettisiä kun ovat, niistä löytyy käyttöä moneen mutkaan ja pulmaan niin kotioloissa kuin metisilläkin ...sekä vesillä kanssa. Ja...maan allakin. (joskus jopa veden allakin sukeltaessa..) Kiitos vielä kerran onnitteluista Saimi ja Sulo - tuumasivat innokkaat siskokset Selma ja Jöpe! Lisää kuvia synttäreista kotipuuhaa sivuilta.

Onnittelut lämpimät kaikille 7 karkeakarvaiselle mäyräkoira-ihanuudelle eli syntymäjärjestyksessä Howlow A-pennuille : Vilille, Vikille, Saimille, Selmalle, Sulolle, Jössille ja Akelle. Kaikilla mäyräkoirapennuilla on omat websivut, voit katsoa kuvia korien tapahtumista ja elämästä.Mukvaa jatkoa sekä toimintaa kaikille mäyggypennuille, ja kakut on varmaankin napattu parempiin suihin synttäripäivänä kun täytettiin hulppeat 3-vuotta! Lämpimät onnittelut ja rutistukset kaikille pennuille- toivoo Päivi (sydämmestä asti!- ihania ovat kaikki 7).

 

Kommentoi kirjoitusta.

Pablo täytti 11,5 vuotta 10.6.2013! Mäykkysynttärit kennel Howlowissa

Torstai 20.6.2013 klo 21.15

 

xpablo_10062013_a_pablo_11_ja_puol_vuotta_kakkua_syo.jpg

 

Meidän perheen vanhin kakeakarvainen mäyräkoirauros Pablo täytti hulppeat 11,5vuotta eli ihmisiässä 80,5 vuotta! Tämä on jo saavutus ja poika riekkasee, lenkkeilee, merkkailee ja ui sekä juoksee pallon perässä innokkaana. Toivotaan, että Pablosta on meille vielä seuraa täällä maan päällä vielä monia vuosia. Tässä poika syö omaa synttärikakkuaan - mikä tarjottiin kyllä jälkijunassa vasta perjantaina, kun synttäri oli jo alkuviikosta. No kakut ja lahjat kelpasivat hyvin Pablo-Boylle hyvin myöhemminkin! Onnea Pablo tärkeä perheenjäsen täyteyistä vuosista, toivokkaamme niitä vielä muutama lisää! Lisää kuvia synttäreistä kotipuhaa sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Metsästyskoiran jäljestysharjoitukset Saimille ja Sulolle 13.6.2013

Lauantai 15.6.2013 klo 18.41

 

meja_13062013_saimi_b_saimi_jaljel.jpg

 

Teimme metsästyskoiran jäljestysharkat eli mejä-harkat  Saimi-mäyräkoiratytön Howlow Always On the Run ja Sulo-mäyräkoirapojan Howlow Ace of Sapde sekä Ainomarjan kanssa 13.6.2013.  Sää oli sopiva, helteet olivat jo häipyneet, mukava tuuli ja lämpötilakin kohdillan + 16 astetta. Hyvin koirat olivat jyvällä jäljestä, nauttivat innokkaina kaadolle asti. Hirvenkoipi löydettiin! Eka kuvassa Saimi-Samettinen innokkaana nokka jäljellä maata myöten jäljestässä verijälkeä - Mihin tämä jälki johtaakaan , taidampa tutkia vähän paremminkin - tuumasi Saimi-neiti uusissa pinkeissä Ruka-valjaisaan. Saimihan on harkannut jo aiemminkin, joten uusi harkkalaji ei mejä typykälle olekkaan. Lisää kuvia Saimin mejäharkoista typykän omilla websivuilla.

 

meja_13062013_saimi_f_saimi_kaadolla_tutkimassa.jpg

 

Toka kuvassa on löydetty kaato ja Saimi tutkii innokkaasti kaatoa. Kaato oli sen verran tärkeä, että Saimin piti alkaa peittelyhommiin, kun oli ensin pitkät tovit tutkinut hirvenkoipea kirsu kovana. Nokalla alettiin sammalta kauhomaan arvokkaan saaliin peitoksi - tottakait ! -

 

meja_13062013_sulo_m_sulo_kaadolla_nuuskii_koipea.jpg

 

Sulo kaadolla hirvenkoipensa kanssa, - Mahtava, et mä sain tämän saaliin- tuumasi Sulo-poika. Sulollekkin arvokas saalis oli niin tärkeä, että piti ihan kusaista kaadon viereen merkiksi tutkailun jälkeen - Parempi laittaa omat merkit saaliin viereen, jotta varmana tietävät et mä Mahtava Mäyräkoira-uros Sulo omistan tämän aarteen - VAIN MÄ MÄ siis, muilla ei ole tänne asiaa - tuumasi karkeakarvainen mäyrkoirapoika innokkaana löydöstään. Sulo-Sulosilmäselläkin oli uudet mejä-valjaat koekäytössä, hyviltä ja ergonomisislta tuntuivat! Lisää kuvia Sulon mejäharkoista pojukan omilta websivuilta, käy katsomassa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä on tullut uimalla Kennel Howlowiin

Perjantai 7.6.2013 klo 19.28

 

kesakuu_howlow_01062013_f_pablo_juoksee_keppi.jpg

 

Niimpä niin, kesä 2013 koitti tavallista aiemmin tänne Oulun seudulle! Tästä ihanasta helteestä, hyttysistä ja mäkäräsisistä olemme saaneet nauttia karkeakarvaisten mäyräkoiriemme kanssa uimapuuhissa. Eka kuvassa jo vanhempi konkarimme Pablo-Boy riekkasee uimaleikeissään rakkaan keppinsä kanssa. Vanha uros on meidän innokkain "vesipeto" ja koko matka soramontuille piipataan tuttuun tapaan - HEI HETI M Ä egana uimaan, tuumaa Pablo-Boy ja pääsee tietysti ekanana. Lisää kuvia kotipuuhaa sivuilta.

Kommentoi kirjoitusta.

Toukokuun kuvia Saimista ja Sulosta 25.5.2013

Sunnuntai 26.5.2013 klo 17.52

 

toukokuu_d_saimi_amn_sylissa_lepea_katse_lahelt25052013.jpg

 

Sain mukavia kuvia "Saimista" Howlow Always on The Run karkeakarvainen mäyräkoiranarttu  ja "Sulosta" Howlow Ace of Spade Ainomarjalta ja Juhalta! Kiitos kuvista Juha ja Ainomarja, ihania ovat! Kovasti Saimi ja Sulo ovat kesää odottamassa, koirat kävivät kahlaamassa II-joessa eka kerran! Mukavaa oli myös mummilassa vierailulla, kun siellä on aina hyvät maukkaat tarjottavat myös koirille ja kuninkaalliset oltavat. Herkut hävisivät parempiin mäyggy-suihin hetkessä. Eka kuvassa Saimi-Samettinen ja hellä katse Ainomarjaa koti- mukavaa on olla sylkyssä hellässä hetkessä emännän kanssa - vähän Imsa-mamman oloinen on olemus ja katse Saimillakin - eli perimää äidiltänsä Undimoon Imsalta eli kotoisastikkin kutsumanimeltään Imsalta. Saimihan on todella hyvän luonteinen hauska karkeakarvainen mäyräkoiraneiti. Aina pannaan makuulle makaamaan maahan - vaikka tuiki tuntematon vieras haluaa tutustua, utelias neiti on ja innokas kaikkien kaveri. Lisää Saimista kuvia Saimin omilla sivuilla.

 

toukokuu_g_sulo_hattu_25052013.jpg

 

Myös Sulo karkeakarvainen mäyräkoirauros Howlow Ace of Spade oli mukana kuvauksissa. Tässä Sulo virittäytyneenä jo heti toukokuussa kesämeinikiin hellehattu päässään! Kyllä se nyt on jo KESÄ - tuumasi Sulo-sulosilmänen - kuuma tulee näin toukokuunkin helteillä - tuumasi sulosilmänen. Enemmän kuvia Sulo-mäyggypojan omilla webisvuilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Risuharjun kennelin lyhytkarvaiset unkarinvizslojen pennut lähtivät uusiin koteihin

Perjantai 17.5.2013 klo 20.44

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_a_tellervo_pekko_ukko_hippa.jpg

 

Risuharjun kennelin A-pennut Tellervo, Pekko, Ukko ja Hippa lähtivät uusiin koteihinsa vaiheittain. Kyllä Tuomolla ja Tuijalla oli tullut kovasti ikävä pentuja ja tippa linssiin, kun lähdön aika koitti. Veera-mamma huomasi asian vasta ihan viimeisen pennun luovutuksen jälkeen itkien ovella ja hakien pentujaan. Lisäksi, kun kotiin jäi Hippa-urospentu oli äiti-Veera ärhennellyt lyhytkarvaiset karvat pystyssä lenkille lähtiessä jo valmiiksi, - et hei tää on mun pentu - . Kaikki kuitenkin on sujunut hyvin viimeisen lähtijän ja päivän jälkeen. Lyhyt on koiranpennun lapsuus omassa laumassaan äidin hoivissa. Eka kuvassa koko pentue nojatuolissa hienosti katse kameraan päin. kuvia oli saatu taltioitua enemmänkin, ihanuuksia näyttävät kaikki neljä sisarusta olevan. Vasemmalta lukien tyttö Tellervo, alhaalla Pekko-uros ja oikealla puolella makuupötkötysasennossaan Ukko-uros, ylimmäisenä kurkaa kotiinkin jäänyt Hippa-uros. Hienoja kaikki neljä pentua! Onnea tuleviin harrastaviin ja huolehtiviin perheisiin! Kuulumisia on vaihdettu ja yhteyttä pidetään jatkossakin! Mukava, kun omistajat ovat heti lähetelleet tuoreita kuvia tulokkaan kotiutumisesta ja uutisista!

Pentueen isä on "Zenco" MultiCh Bajnok Dances with Falcons - ja emänä "Veera" Ruskakedon Villi-Vadelma om. Tuomo Kokko.

Nimet on annettu suomalaisen muinaisuskonnon mukaan. Joka nimellä on oma tarkoituksensa.

Risuharjun TELLERVO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_b_tellervo_lahikuvassa.jpg

 

Ensimmäisenä esittelyssä narttupentu Tellervo "nappisilmänen" ja nimen historia. Tellervo on erityisen viehkeä ja leikkisä metsän jumalan Tapion tytär suomalaisessa tarustossa. Kalevalassa paimen pyytää Tellervoa avuksi karjan katisemiseen.

Tellervo, Tapion neiti, metsän tyttö tylleröinen,

utupaita, hienohelma, hivus keltainen, korea,

jok' olet karjan kaitselija, viitsijä emännän viljan

mieluisassa Metsolassa, tarkassa Tapiolassa!

Kaitse karja kaunihisti, viitsi vilja virkeästi!

Risuharjun PEKKO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_c_pekko.jpg

 

Toisena esittelyssä urospentu Pekko.

Pekko eli Pellonpekko oli suomalaisten maanviljelijöiden jumala. Pekko oli kylväjä joka kylvi metsät ja kasvit maailmaan. Kylvämisen lisäksi Pekolta saattoi saada myös apua maataloustöihin. Karjalassa Pekon päivänä 22. 2. pidettiin juomingit pellon kasvun turvaksi. Päivi-emännän mielestä Pekolla ja Tuomo-kasvattajalla on joku yhteinen olemus katseessa, -muistuttavat ilmiselvästi toisiaan - tuumasi Päivi tänään Tuija-siskolle puhelimessa, kun jutusteltiin pennuista ja luovutuksesta -. Tuija-emäntä tykkäsi todella paljon tästä Pekko-pojasta.

Risuharjun UKKO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_d_ukko.jpg

 

Kolmantena esittelyssä urospentu Ukko

Ukko oli suomalaisten ylijumala joka hallitsi taivaan ja ukkosen. Ukkoon turvauduttiin myös parantaessa sairauksia tai vuotavaa haavaa. Ukkosen kerrotaan syntyneen kun Ukko oli ajanut vaunuillaan kivisellä tiellä ja tiellä oli syntynyt kipinöitä. Ukko piti asuinpaikassaa pilvissä käräjiä. 

Risuharjun HIPPA

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_f_hippa_laheempaaki.jpg

 

Neljäntenä esittelyssä urospentu Hippa.

Hippa eli Hiippa eli Hiippo eli Vippo eli Viipeli Viippo on suomalainen taruolento, metsänhaltija.

Monissa metsämiehen loitsuissa Hipalta pyydetään riistaa. Paimenten loitsuissa Hippaa käsketään pitämään karhut erossa karjasta. Hippa koettiin usein parrakkaaksi miesolennoksi ja metsän kuninkaaksi, kuten käy ilmi seuraavista yleisistä loitsun säkeistä:

Metsän Hippa halliparta,

Metsän kultainen kuningas

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_e_hippa.jpg

 

 ja toinenkin kuva mukavasta pojasta Hippa - tänään pojukka söi hyvällä ruokahalulla puhelun aikan ruokansa ja eipä aikaakaan, kun oltiin autoremonttiin Tuomon kaveriksi menossa...no toppuuteltiin, kaiken näköistä härveliä kun tarjolla aina, kun autoa korjataan pieniäkin vempeleita. Siispä Hippa-pojukka jäi kiltisti Veera-äitinsä ja Tuijan kanssa sisätiloihin. Eipä aikaakaan, kun uni tuli jo pojukan simmulaan tyytyväisenä Nukkumatin luo- maha täynnä ravitsevaa ruokaa - Välillä Hippa loikkasi jollekkin kotisohvalle taas - eli ihan vasta on opittu tähän jaloon taitoon - siis paremmille pahnoille pötköttelemään- hiljattain ei nuoren urosvizslan loikkavoima riittänyt siihen....eli nopeasti opitaan UUTTA ..omistajien iloksi!

Mukavia hetkiä uusille omistajille sekä tietysti Tuomolle ja Tuijalle Hipan uuden perheenjäsenen ja Veera-mamman kanssa!

Kommentoi kirjoitusta.

Ozzy saapui Paltamoon Inkerin ja Taiston iloksi!

Tiistai 14.5.2013 klo 18.47

 

ozzy_14052013_a_haravointihommissa_inkerin_kanssa.jpg

 

Ozzy bretagnen bassetipoika 1 v 1 kk saapui Inkerin ja Taiston iloksi Paltamoon hyvään hoivaan ja huoltoon odotetuksi rakkaaksi perheenjäseneksi.  Taistolla ja Inkerillä on ollut useita koiria vuosien saatosta, niimpä, kun Pepi-Peppana jätti hyvästit, tuntui kainalo ja talo tyhjältä ilman koiraa.

Taisto oli yrittänyt webistä katsoa mistä Ozzyn nimi tulee ja aina linkit olivat vain menneet sinne Ozzy Osbournen sivuille joka paikkaan. Hauska saattuma, että Ozzyhän on Markon ja minun suosikkiartisteja, nyt jo 67-vuotiaana rokkarina jaksaa yhä laulaa ja esiintyä, aikonaan tunnettuna "Kohuakin herättäneenä" Black Sabbathin solistina, sittemmin omalla artistinimellään runsaasti muusiikia tuottaen ym.  ja keikkaillen.

Meidän karkeakarvainen mäyräkoirapoika Jöpe-Jössi Jörrykkäkin on saanut nimensä ELI sen virallisen kennelnimen nimenomaan Markon toiveesta eli on Howlow After Forever ja youtubestakin löytyy hyvä livekeikka in Ozzfest v. 2005 HD:nä. Kannattaa hakea siten youtubesta, jotta saa oikean version, jos tykkää raskaammasta musiikista. Eka kuvassa nuori Paltamon Ozzy-poika on haravointihommissa Inkerin kanssa, pajon naamasta ei mitään näe, kun tutkitaan innokkaana uutta pihamaata, poika on vikkelä nuorimies käänteissään.

 

ozzy_14052013_b_liikkeesa_pihahommissa_liusekek.jpg

 

Edelleen Ozzy-poika kiveyksellä

 

ozzy_14052013_b_nuuskintaa_inkerin_harvavan_kera.jpg

 

Mitähän se Inkeri-mamma katsoo maasta Ozzyn kanssa ;)

 

ozzy_14052013_c_edelleen_nuuskintaa_harava.jpg

 

Vähän jo yritettiin ottaa nuoruttaan leikkisänä haravastakin kiinni - mukavaa on.

 

ozzy_14052013_d_sofalla_lepaillen.jpg

 

Haravoinnin päätteeksi oli mukava lepäillä ja pötkötellä soffalla Inkerin hellässä hoivassa - voi kun tuleekin Pablon-pikkupoika-ajat mieleen... Ihanan lempeät silmät Ozzy-pojalla on ja punainen on melgein kuin Mäyggy vain pitemmät jalat ja häntä erilainen ;) Todella ihanan näköinen!

 

ozzy_14052013_e_pihalla_kalahomiin_ryhtymas.jpg

 

Viikoloppuna oli aikaa kalastaa, tässä ollaankin alkamassa tutkimaan, että mitä sieltä Oulu-järvestä saaliiksi saatiin. Ozzy jo kiinnostuneena pulkasta missä kalat ovat, eivät näy kuvassa. Ozzy-poika oli ollut todella kiinnostunut uudesta harrastuksestaan, kaloja ihmeteltiin ja tutkittiint tarkoin - Hei mitähän otuksia nämä ovat ---haisevat vähän väkeville - tuumasi Ozzy-Boika innokkaana :)

 

ozzy_14052013_f_kuhaa_nuuskutellaan.jpg

 

Ja lähempikin tutustuminen kuhaan. Tarkkáan Ozzy haistelee kuhaa ja varmasti pääsee hyvien patojen äärelle tervellistä kalaa syömään, ´kuin myös muutakin riistaa tunnetusti. Hirveluutkaan , eikä se meidänkin koirien toinen herkku varmasti lopu kesken eli kuvattu kala! Se on koirien todellinen suosikki maittava puuhastelukapine lisäksi terveellinen syötävä.

 

ozzy_14052013_g_kuhaa_made_ja_haukia_ihmetelles.jpg

 

Ozzy katsastelee vähän edempääkin kaloja, saatuna kuhaa, haukea ja madetta. Osa kaloista oli vietynä jo tutulle vanhemmalle herrasmiehelle vanhalle Taiston kalakaverille aterioiden iloksi! Tuliaiset otettiin ilolla vastaan. Myös Ozzy oli mukana tervehtimisreisulla ekassa kyläpaikassaan- tottakait - kaikkeen saa osallistua! Mukavaa jatkoa Inkerille ja Taistolle uuden Ozzy-pojan kanssa - kyllä paijaajia ja huolenpitoa tulee riittämään ja pojalla mukava koti ja aina seuraa, lennkeilykavereita riittä - näin ei tarvitse Ozzyn koskaan yksin kotonaan olla - Varmaa on vain se, että matkustamaankiin poika pääsee ja tietysti hotelliinkin yöksi Taiston ja Inkerin kanssa ja metsiin seikkailemaan eli mukavaa puuhaa tulee riittämään Ozzylle (...siis..ozzy osbournen kaimalle). Iloisiin koirakuulumisiin toivottavat Päivi ja Marko mäyggyineen koko perheelle!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Mejä-koulutuksessa 9.5.2013 Temmeksellä

Maanantai 13.5.2013 klo 18.07

 

meja_koulutus_hannu_temmes_09052013_a_merkaleens_ebba_9kk.jpg

 

Näin pyhien aikaan oli aikaa paneutua myös tuleviin metsästysharrastuksiin. Omiin mielen virkistyksiin ja "heräilemisiin" ilmoitin itseni ja pyysin mukaani Ainomarja-mäyggymamman. Paljon ei tarvinnut kyllä pyytää, sillä Ainomarjahan on omin päin harkannut jo viime kesänä koirien kanssa.

Nyt kun kuulin Joenpenkan kennelin Marjalta, että Hannu todelinen mettästysmies ja harrastaja oli kouluttamassa yhdessä mejä-tuomri Mikko Taipaleenmäen kanssa, en voinut olla ilmoittumatta. Kannatti, todellakin. Tällaista koulutusta kun Pohjois-Suomen mäyräkoirakerhon taholta ei ole aiemmin järjestetty!!! Todella tuhti paketti jo mejä-kokeessa kävijällekkin. Milolta sain vielä hienosäätöohjeitakin erityisiä harkkoja varten, tauolla kysyessä. Kylläpä täytyy niiata ja kiittää niitä íhmisiä jotka, kuten Mikkokin on omaa aikaa ja vaivaa käyttäen ollut meidän muiden kokeissa kävijöiden ilona. Rankaa on tuomarinkin rampata mejäkokeessa omasta harrastunäkökohdastaan innostuneena. Kuten Mikkokin kertoi , valmistuttuaan kävi 17 mejäkoetta tuomaroimassa ja yhdessä ryhmässä 6 koira....Eli MELEKONEN homaa----Hyvä, että näitä harrastajia ja innokkaita riittää. Kiitos Hannu ja Marjakin, kun olitte tehneeet yhdessä todella mielenkiintoisen paketin. Marja oli raatanut kotonaan saaden aikaiseksi maittavat pizzat ja tarjoiltavat! Hyvää oli - ...kun olisi kehdannut enemmänkin syödä - Hannu ne hirvenluudemonstraatiot oli ihan ekstraa.Eka kuvassa paikalle oli tullut Merkaleens Ebba, kkn narttukoira 9kk. Kiinnostunut neiti oli kaikista vieraista. Ja kun hokasi et toi Päivi-täti leikkii ja otta sylkkyyn ja poriseen, kävi neiti useamman kerran sylkyssäkin tervehtimässä jyrräämässä leikisti leukaa ja nokkaa ja pusut päälle tietysti. Hienosti Jani-iskän puhelmesta katsottin haavikko liikennekolarissa kuolleen kauriin kohtaaminen. Hienosti Ebba näykki riistaverisenä pitkulaneitinä luonnostaan innokkaana saalista. Mukvia jatkoa Janille perheineen sinne Liminkaan ihanan Ebba-neidin kanssa.

 

meja_koulutus__09052013__b_hannu_pietikainen_kouluttaja.jpg

 

Toisessa kuvassa Hannu Pietiläinen kertoo enemmänkin mejästä.

 

meja_koulutus_c_mikko_taipaleenmaki_mejatuo.jpg

 

Tuomari Mikko Taipaleenmäki kertomassa myös mejäkoulutuksessa aisiantynkää ja sithän riitti! Kiitos hienosta koulutuksesta! Erityiskiitokset henkilökohtaisista vinkeistä!

Kommentoi kirjoitusta.

Lisää kuvia sileäkarvaisesta mäyräkoiratyttö-Sarasta eli Thlia Thalia Umka PN1 SERT ROP Kajaani 4.5.2013 Vikin sivuilla

Lauantai 11.5.2013 klo 21.05

 

 

kajaani_04052013_sara_a_sara_seisoo_ennen_kilpailuok.jpg

 

Tässä Sarasta eli Thilia Thalia Umkasta seisomakuva ennen kilpailuluokkaa Sannan handlaamana. Päivä oli onnistunut ja Sara-neiti sai ekan sertinsa juonioriluokan kilpailijana ERI SA JUK1 PN1 ROP eli rotunsa kauneipana palkittuna myös. Lämpimät onnittelut kauniille sileäkarvaiselle mäyräkoiraneidille Sanna-emmännälle perheineen myös. Lisää kuvia näet Vikin webbisivuilta.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Onnittelut Vili Howlow All My Love 3. sertistä ja Howlow ROP-kasvattaja 4.5.2013 Kajaani

Lauantai 4.5.2013 klo 20.36

 kajaani_04052013_vili_h_vili_pu1_sert_vsp_seisoo.jpg

VILI eli karkeakarvainen mäyräkoirauros Howlow All My Love

karkeakarvainen mäyräkoirauros seisoo hienosti uroskehän jälkeen PU1, SERT, VSP tuloksena hienosti Kajaanin ryhmänäyttelystä 4.5.2013. Lämpimät onnittelumme kolmannesta sertistä Vilille sekä iloisille omistajille!!!

 

howlow_kajaani_04052013_c_vili_pu1_sert_vsp_ja_jarkko.jpg

 

Tuhannet onnittelumme Vili-vilpertille eli Howlow All My Love-urokselle 3. sertin saamisesta ja VSP:stä sekä iloisille omistajille Tuija Pasaselle ja Jarkko Pasaselle perheineen hienosta onnistumisesta Kajaanin 4.5.2013 ryhmänäyttelyssä! Tuomarina toimi Marjo Nygård.

Päivi-emännälläkin oli syytä iloon, sillä pääsimme kilpailemaan kasvattajaluokkaan mäyräkoirinemme. Kehissä olivat "Vili" Howlow All My Love, "Viki" Howlow A Small Victory, "Sulo-sulosilmänen" Howlow Ace of Spade ja typykkä "Selma-Sekkunainen" Howlow About A Girl. Kaikki mäyggylit ravailivat hyvin ryhmässä ja hienosti tulokseksi olimme Rop-kasvattajaryhmä 1. sijalla ja kunniapalkinolla pokaalin kera. Onnittelut ja erittäin lämpimät kiitokset kaikille Howlow A-pentujen omistajille osallistumisesta ja omasta työstä, panostuksesta, kavattamisesta, huolehtimesta ja ennen kaikkea osallistumisen ilosta harrastuksiin! Kyllä olemme todella tyytyväisiä kaikkiin koiranomistajiimme, paremmin ei olisi voinut onnistua. Perheet ovat aktiivisia harrastajia, eikä turhan tiukkapipoisia tulosten suhteen - näyttelyissä, kun tulos voi vaihdella ja olla mikä vain - kuin myös metsästyskokeissakin! Hienoja koiria ...kerta kaikkiaan! Kiitokset vielä kerran omistajille perheineen ja mäyggy-kakkurapsulit kaikille ihanuuksille, erityisesti Vilille Kuopioon! Kyllä se nyt on jo MÄYGGYKAKUN PAIKKA yhdessä oman tyttären Alman kanssa! Vili on isä Kennel Grashboomin narttukoiralle Olga tässä linkki Vilin websivuille!

Alla olevat sivut päivitetty Saimista, Sulosta ja Vikistä 7.5.2013 enemmän kuvia koirien omilla sivuilla.

kajaani_04052013_saimi_b_seisoo_lahemp.jpg

 

SAIMI karkeakarvainen mäyräkoiranarttu eli Howlow Always on the Run

karkeakarvainen mäyräkoiranarttu Saimi seisoo ennen kilpailua Ainomarjan esittämänä. Lisää kuvia Saimin omilla websivuilla.

kajaani_04052013_sulo_b_seisoo_amn_ka_vielaki.jpg

 

SULO karkeakarvainen mäyräkoirauros eli Howlow Ace of Spade

karkeakarvainen mäyräkoirauros Sulo seisoon Ainomarjan kanssa ennen kehkiä. Lisää kuvia Sulon omilla sivuilla tästä linkistä.

VIKI karkeakarvainen mäyräkoirauros eli Howlow A Small Victory

 

kajaani_04052013_viki_j_seisoo_hienosti__hyva_hyva2.jpg

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros Viki harjoittelee Sannan kanssa seisomista ennen kilpailuluokkaa. Lisää kuvia VIKISTÄ pojan omilla websivuilla.

Enemmän kuvia näet linkissä Näyttelykuulumisia.

Tässä linkki koko päivän tuloksista. Emme jääneet koko kisan rop-kasvattajakilpailuun, vaan varhaisesta lähdöstä johtuen kun kaikki me koirien omistajat asumme eri puolilta suomea. Niimpä kaukaakin tulleet lähtivät omalle pitkälle kotitaipaleelleen - väsyneinä -  ja varmasti iloisin mielin. Meillä sujui ajomatka hienosti kotiin Ainomarjan ja oman porukan kanssa, ehdimme piipahtamaan ihailemassa Kivesvaaran mahtavista maisemista - kaunista on Suomen maassa.

Kommentoi kirjoitusta.

Trimmausta ja nätö-harkkoja Saimille ja Sulolle!

Maanantai 29.4.2013 klo 22.38

 

howloa_natoharkat_trimmi_a_sulo_seisoo.jpg

 

Teimme AinoMarjan kanssa nätöharkat ja yhdistetyt pään trimmaussessiot! Kylläpä se tuo karkeakarvaisen mäyräkoiran pää on vaikea trimmata, - tuumaapi Päivi-emäntä- . Vaikka on jo käyty Eija Riihimäki-Van-Der Meerin trimmikurssilla 2 kertaa. Eija nappasee pään hetkessä ihan uskomattoman mäykyn näköiseksi - muutamalla otteella mäyggylookiin - ...kun itse saa tuhertaa kauan...tiirailla ...hienosäätää..eikä lopputuloskaan ole se mitä ajatteli alunperin- vaikeaa on tämä käsityöläisammatti - sitä kun ei opi kuin tekemällä. Käsityötähän tämä koirien trimmaus - niinkuin on muukin luova toiminta. Hienoja saatiin kuiteski Saimi-Sametista ja Sulo-Sulosilmäsestä lopulta ...ainakin omasta mielestä Eijan oppien mukaan trimmattuna.Täs eka kuva kun Sulo seisoo matolla AM:n handlaamana. Kiitos Sulo-silmä kärsivällisyydestäsi! Hieno poika on! Onneksi on muistiinpanot ja valokuvat tallella Eijan trimmiopeista! Kiitos Eijalle kulllankallista neuvoista!

 

howloa_natoharkat_trimmi_b_saimi_makaa_lattialla.jpg

 

Toisessa kuva Saimi-Samettinen riekkasee lattiallla mieliasennossaan - odotellen niitä rapsuleita rintaan - tietysti! HEY- PLEASE heti rapsuttaan mua ja pussaileen ---ennenkuin neiti ehtii purra nokan ja nuolla koko naaman märäksi - ihana on Saimi-Samettinen kerta kaikkiaan !

 

howloa_natoharkat_trimm_c_saimi_seisoo.jpg

 

Saimikin pääsi seisomaan hienosti hihnan päässä tomerasti - Hyvä Saimi!- Hankalaa kuvata sisätiloissa - eikä liikumavarakaan ole sama kuin kehissä - kuitenkin jotakin muistoja tästäkin harjoituksesta! Hyvä niin ja aktiivista puurtamista.

 

howloa_natoharkat_trimmi_d_sulo_parta_trimmin_jalk.jpg

 

Sulon parrasta saatiin lähikuvaa trimmauksen jälkeen. - ihan karkeakarvaisesta mäyräkoirasta Sulon tunnistaa! - tuumasi Päivi jälkikäteen kuvia katsellessa....

 

howloa_natoharkat_trimmi_e_sulo_seisoo.jpg

 

Sulo vielä seisomassa tomerana trimmin jälkeen. Kiitokset kuuluu jälleen kerran innokkaalle Ainomarjalle, taas saimme harjoitella ja vaihtaa mukavia koirakuulmisia ihan tuoreen vastaleivotun piirakan kera kaffeinneen - kylläpä oli hyvää! Kiitos jälleen kerran Ainomarja hyvästä työstäsi ja avusta sekä handlauksesta!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Saariloma jatkuu 7.8.2012 uusia kuvia katsottavana uimisesta ja rescuetoimista!

Keskiviikko 24.4.2013 klo 19.23

 

howlow_saariloma_07082012_ll__jope_hyppaa_uimaan_lahempaaki.jpg

 

Saariloma jatkui uimisen, kalastuksen, resceu-toiminnan merkeissä edelleen - eli tyhjänpanttina ei palvelijoiden Päivin ja Markonkaan tarvinnut lomallaan olla. Mukavaa oli ja hienoja kuvia saatin taas muistoiksi! Karkeakarvaiset mäyräkoiramme Imsa-mamma, Pablo-Boy, Selma-Seekkunainen ja Jössi-Jöpe Jörrykkä nauttivat lomastaan täysin siemauksin - mäyggytyyliin perinteisesti. Tässä linkki saarilomaan 2012. Kuvassa Jössi ilmalennossaan uimaan laiturilta sanomisen jälkeen! Rohkea Pojukka on uimasessioissaan...

Kommentoi kirjoitusta.

Lyhytkarvaisen unkarinvizslan urospentu vielä vapaana Kennel Risuharjun!

Keskiviikko 17.4.2013 klo 19.41

 

veeran_pennut_6vkoa_2_pva_16042012_a_kennel_risuharjun.jpg

 

Sain ihania kuvia siskoltani Tuijalta ja puoliso Tuomolta ihanista lyhytkarvaisista unkarinvizslan pennuista tasan 6 vko 2 päivää. Ihania Ruttupyllyisiä pentuja näyttävät olevan. Pennut ovat ulkoilleet kotipihallaan Tampereella. Pennut ovat siirtymässä rappusia myöten "hela gänget"  sisälle lämpöön.

Harrastavaan ja huolehtivaan kotiin on vapaana vielä yksi lyhytkarvainen unkarinvizslan urospentu. 

Pohjois-Suomessa on hienoja maastoja juuri tämän rodun harrastajalle kanalintumetillä treenattavaksi ja mukavaksi mettästyskaveriksi. Tässä eka kuva koko pentueesta - yksi narttupentu ja kolme urosta menossa sisään taaperellen ulkoilun päätteksi. Suloisia ovat kurttunokat - ja haisevat sille ihanalle pentutuoksulle;)

Voit katsoa muitakin aikaisempia kuvia Howlow-blogista lyhytkarvaisten unkarinvizslojen ensimmäisistä elämäntaipalehetkistä laraamalla bogiani taaksepäin! Ihania ovat kaikki Neljä lyhytkarvaista unkarinvizslaa!


Tarkempia tietoja urospennusta voit tiedustella kasvattajalta Tuomo Kokolta p. 050 377 0934 tai stobe60 at hotmail.com.

Tässä tarkemmatkin tiedot pentueyhdistelmästä ihnasta huolehtivasta Veera-mammasta ja tietysti kauniista uroksesta Zencosta!

Tulevan pentueen sukutaulu löytyy täältä:

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI44909/10&ReknoI=FI55203/09

Pentueen emänä tulee olemaan Ruskakedon Villi-Vadelma om. Tuomo Kokko.

Vadelmalla on tänä syksynä 3 koekäyntiä, joissa kaikissa Vadelma on tullut palkituksi.Vadelma on terve. Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0. Ei todettuja sairauksia.

Vadelman äiti on FIMVA, EEMVA, C.I.B., HEW10&11, Ladies trial 2009 voittaja, riistakoira 2011 3., 2012 tunturilla 12 parhaan joukkossa. 2xvoi1 pellolta, 1xvoi2 metsästä Bajos Lelek Abrir Valiente. Lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, silmät ok, polvet ok, selkä ok.

Vadelman isä on MultiCh Bajnok Dances with Falcons www.toldin.com

 

 veeran_pennut_6vkoa_2_pva_16042012_b_kennel_risuharjun_lahelt_ruttupyllyt.jpg

 

Vasemalla punaisella hihnalla merkitty tyttö-vizsla-pentu ruutupyllyineen taapertamassa ylös portaita yhdessä uros-pennun kanssa. Alempana uros-pentu liikkumassa rappusia pitkin ylöspäin ponnistusasennossaan - vähän on vielä motoriikassa säätöä, ennen kuin oppii loikkimaan sutjakasti ylös rappusia - .

 

veeran_pennut_6vkoa_2_pva_16042012_c_kennel_risuharjun_tutkitaan_porrasharjaa.jpg

 

Tässä uros-pentu on kiinnostunut tarkemminkin uusista asioista - Hei mikä tämä piikikäs kapine oikein on  - tuumpasi poika-pentu 6 vkoa 2 päivää "vanhana" ruttukuonona uuttuutta tutkaillen omalla mini vizslakirsullaan ihastellen - taidankin tutkia ihan kunnolla tämän oudon kapistuksen -  Aivan ihana pienokainen tuumasi taas Päivi-emäntä!

 

veeran_pennut_6vkoa_2_pva_16042012_d_kennel_risuharjun_venyva_ponnistus.jpg

 

Poikapentu vielä loigassaan kuvattuna ponnistellen uutterasti portaita ylöspäin  ja terhakkaasti pienin unkarinvizlapentu-tassuleineen liikkumiseen totutellen pienen pienenä taaperona - Hui kuinka ihana pojukka on -  . Mukavaa lyhytkarvaista vizslapentu-aikaa Tuomolle ja Tuijaalle toivottaapi Päivi Ja Marko Oulusta. 

Kommentoi kirjoitusta.

Akke-pojan kuulumisia Kainuusta!

Tiistai 16.4.2013 klo 19.50

 

 howlow_akke_g_tammikuu_21012013__puuterilumikiteet_erkin_ka.jpg

 

Akke-poika karkeakarvainen mäyräkoirapoika viralliselta nimeltään Howlow Armed and Ready on kova poika ulkoilemaan. Usein poika on Helimaaritin kanssa hiihtoreissuilla ja poika osaa juosta hiihtohihnoissaan hienosti laduilla. Siinä saavat kyytiä niin Helimaarit kuin myös Akke-poikakin - kunnon liikuntaa - . Ensimmäisessä kuvassa poika on lenkillä lumenkiteet hienosti ikuistettuna päässä, aurinkoisessä kevättalvisäässä hankien ja isännän kanssa. Akke on myös käynyt metsästyksessä Erkki-isännän kanssa. Perheen poikien kanssa on leikkiä piisannut - leikittäjiä on riitänyt kahden pojan vahvuudella Akke-pojan iloksi! - Kyllä poika on silmäteränen perheessään. On jäänyt Helimaaritin kertomus mieleen, kun kerran oli poikien leikissä pehmyt pallo osunut Akke-mäykyn silmään. Pojukka oli räpytellyt silmäänsä ja silmä oli tutkittu heti oliko sattunut vahinko - no ei onneksi. Akke lähti sen jälkeen omalle iltalenkilleen ....mutta kotiin saavuttuaan Akke-pojukka oli räpytellyt merkittävästi emännälleen Helimaaritille "mamalle" silmäänsä, - Et hei kato nyt pojat heitti pallon mun silmään, hoidappa vähäsen - . Silmä tutkittiin, eikä siinä mitään vikaa ollut...Akke vain halusi tietysti mamman silmäteräsenä vähän extrahuomiota. Eli huvittaviakin nämä pitkänokat osaavat olla.

 

 howlow_akke_b_elokuu_2012_akke_metsaretkella_lahempaa.jpg

 

Tässä Akke on metsäretkellä valjaissaan hienosti seistä töröttäen kiven päällä mäntymetsikössä. Akke syntyi Howlow A-pennuista viimeisimpänä urospentuna. Akke ja meidän Jössi-Jöpe-Jörrykkä olivat salaliittolaisia ja hyviä kamuja pentuaikoina isoimpina poikina. Leikkiä riekkastiin ja telmittiin, ja taatusti päästiin Imsa-mamman nisille syömään koon ja voiman avulla. Tosin Päivi-emäntä tarkkaili tilannetta, ja siirteli pentuja eri nisille, jotta nämä isoimmat pennut eivät söisi mehukkaimpia nisiä yksinoikeudella - kaikki pennut saivat hyvin maitoa syödäkseen. Ja Imsa-mamma huolehti kaikkia pentujaan tasapuolisesti - sekä ohjeisti myös tulevaa taivalta silmällä pitäen opettaen viisaasti kuinka koira käyttäytyy. Lisää uusia kuvia Akke-pojasta löydät pojan omilta websivuilta!

Kommentoi kirjoitusta.

Karkkari-Viki-pojan sekä Nitan ja Saran talviriemua huhtikuussa 2013

Torstai 11.4.2013 klo 21.16

 huhtikuu_2013_howlow_e_nita_viki_ja_sara_riemua_lahempaaki.jpg

Talvi on mukavaa aikaa, varsinkin....jos nuori karkeakarvainen mäyräkoirauros saa tyttövieraita. Sileäkarvaiset typykät Nita ja Sara piipahtivat Leila-mummin luona vierailulla Sanna-emännän kera. Niimpä jälleen kerran oli luvassa mukavaa leikkiä ja riekkasua kolmikon kanssa. Viki on todella innoissaan aina tyttöjen vierailusta, koskapa silloin menoa ja vauhtia riittää....varsinkin sileäkarvaisen mäyräkoiratytön Saran kanssa. Leikki ei meinaa loppua millään, vaan leikitäänkin heti mäyggytyyliin loppuun asti, niin että alkaapi jo kohta väsyttämäänkin. Silloin on hyvä otta kolmikon päiväunet yhdessä. Eka kuvassa kolmikko riemuitsee talvikeleistä huhtikuussa hurjassa kirmailussaan - mäyräkoirasuu soikeena. - Hei mahtavaaa, ette varmaan arvaa miten ihanaa tämä on - tuumaapi kolmikko kirmailussan lumihangella. Kiitos Sanna kuvista ja Leilalle myös, oltiinkin  juteltu puhelimessa aiemmin aamupäivällä ja kohtapa jo kaverit saapuivatkin paikalle. Kiitos Sanna mahtavista ja onnistuineista hienoista valokuvista!

 

huhtikuu_2013_howlow_b_viki_trimmauksen_jalkeen_hieno_poika.jpg


Viki lähempääkin kuvattuna Sannan ottamassa kuvassa, karkkaripoika on juuri käynyt Kastehelmi Kakon trimmauksessa, ja kylläpä näytetäänkin nyt hienolta ja poika näyttää poseeraavan mielellään kuvassa.

Viki on Howlow A-pentujen toisena syntynyt poika-pentu viralliselta nimeltään Howlow A Small Victory. Nimi tulee siitä, että pentu oli koko pentueen pienin, mutta samalla sinikkäin. Imsa-mamman nisille taisteltiin luikerreltiin ja kaivauduttiin vaikka mistä pienestä raosta syömään , pieni karkkaripoika oli voimakas taistelija ruuasta pienen pienenä naperona. Ei isommat pennut Akke eikä Jössi voineet mitään pojukalle, sen verran sitkeä sissi poika oli.  Enää ei pojukka olekkaan pieni piipertäjä vaan, pojasta on kasvanut hieno 2,5 vuotias uros - perheen silmäteräsenä Leilan ja Antin hyvissä hoivissa.

Lisää ihania kuvia kolmikosta löydät Vikin omilta sivulta! Mukavia katseluhetkiä toivottaen ja kiitos hienoista kuvista Sanna!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Risuharjun kennelin pennut 3 viikon yhden päivän ikäisinä 1.4.2013!

Maanantai 1.4.2013 - Päivi Jaakkonen

 

veera_ja_tyttopentu_3vko_1_pv_a_01042013.jpg

 

Kennel Risuharjun ihanat Veera-mamman saamat lyhytkarvaiset unkarivizslojen pennut ovat tänään sunnuntaina tasan 3 vko 1 pv. Eka kuvassa Veera tyttö-pentunsa kanssa olkkarin lattialla. Tänään pennut saivat ensimäisen kerran lihaa syötäväksi ja sen maistui kaikille pennuille kolmelle urokselle ja yhdelle tyttö-pennulle hyvin. Veera-mamma on hoivannut pienokaisiaan uutterasti. Pennut ovat alkaneet jo liikkumaan ja lähiympäristöön tutustutaan innokkaina ja riekkastaan "ihan vain pentujenkin" kanssa pentupainia välillä ottaen.

Pennut ovat pääseet nuuhkaisemaan ympäristöään ulkona haistellen talvista ulkoilmaa pikkuruttuisilla minikirsuillaan ihmisen sylissä ollessa. Jopa pientä vizsla-tassulia on kokeiltu lumen pintaan lyhyen hetken. Tästä se koiranpentujen sosiaalistuminen etenee  tutustuminen ympäristöön vähitellen. Kuvassa Tuomo kasvattajan Kennel Risuharjun tyttö-pentu hellässä hetkessä olkkarin lattialla äitinsä Veera-mamman tarkan huolehtijan hoivissa..pentu jo uneen kohta syönnin päälle vaipumassa. Nyt onkin hyvä ottaa hellän ja huolehtivan Veera-äidin päivänokoset yhdessä pentujensa kanssa.

 

 veera_tyttopentu_ja_3_urosta_3vko_1_pv_b_1042013.jpg

 

Toinen kuva ihanasta pentueesta 3 vko 1 päivän ikäisinä koko poppoo, punainen panta on tyttön, urokset merkattuna uusilla pannoilla eri värein. Ihanan kurttuiset ja pehmoiset näyttävät pentujen naamat olevan ;) lutuisia koiranpennun naperoita - Haisevatkin varmaan aivan ihanalle - sille ihanalle pentutuoksulle. Pentujen painot ovat hyvin nousseet  ja vointi muutenkin hyvä  molemilla pennuilla kuin myös Veera-mammalla. Mukavaa jatkoa pentujen seuraamiseen Tuomolle ja Tuijalle Tampereelle. Mukavaa pentuaikaa myös Veera-mammalle et pentueelle toivovat Päivi-sisko ja Marko Oulusta! Kiitos ihanista kuvista ja kuulumisista.

 Lisätietoja kennel Risuharjun syntyneestä pentueestä löydät pentueesta Ruskakedon -lilnkistä. Pentueen isä on "Zenco" MultiCh Bajnok Dances with Falcons - ja emänä "Veera" Ruskakedon Villi-Vadelma om. Tuomo Kokko.

Vadelmalla on tänä syksynä 3 koekäyntiä, joissa kaikissa Vadelma on tullut palkituksi.Vadelma on terve. Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0. Ei todettuja sairauksia.

Vadelman äiti on FIMVA, EEMVA, C.I.B., HEW10&11, Ladies trial 2009 voittaja, riistakoira 2011 3., 2012 tunturilla 12 parhaan joukkossa. 2xvoi1 pellolta, 1xvoi2 metsästä Bajos Lelek Abrir Valiente. Lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, silmät ok, polvet ok, selkä ok.

Vadelman isä on MultiCh Bajnok Dances with Falcons www.toldin.com

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »