Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Ozzyn ja Aarren ensimmäinen Jänis 14.9.2015 ONNITTELUT!

Tiistai 22.9.2015 klo 18.47

Sain mukavan ja iloisen uutisen Aarrelta kauniin kuvan kera, että nuori kku karkeakarvainen mäyräkoirapoika Ozzy on saanut ensimmäisen jäniksen metsällä Ristijärveltä Aarren kanssa (Ozzy on  Howlow B-pentujen 2. poika viral. nimi Howlow Boy Mr Crowley). Karkeakarvainen mäyräkoirapoika Ozzy pääsi hyvään metsästävään perheeseen luonnon viereen, hyvän sileäkarvaisen Hugo-mäyräkoirapojan sekä emännän että  isännän arjen ilostuttajaksi ja harrastuksiin.

Ozzy on kova juoksija, ajossakin on 200 m edellä kokenutta Hugo-poikaa, sen verran nopeasti poika juoksee metsän siimeksessä. Vielä on paljon opittavaa, mutta onneksi on mukava emäntä, isäntä ja Hugo-mäyris opin tiellä. Mukavia hetkiä kotona, metsässä ja missä ikinä liikuttekin pojan kanssa ja arkena leppoisasti kotosallakin (teidän ihanien riistaherkkujen äärellä koko poppoolle). Kiitos ihanista uutisista meiltä molemmiltä myös Markolta ja viideltä pitkäkuonoltakin täältä Oulun seudulta . Kuvassa ihana pentuloota-aikojen 2. poika Ozzy ylepeänä ensimmäisen ajamansa jäniksen kanssa!  Hyvä Ozzy, tuhannet rapsulit ja pusut sinulle toivoopi Päivi-emäntä. IIhanuus on tämä poika :) Love Päivi ;)

Kommentoi kirjoitusta.

Talvilenkillä Joulukuussa 2014

Keskiviikko 11.2.2015 klo 22.55

 

talvilenkki_27122014_a.jpg

 

Kävimme kovilla pakkasilla koirinemme pakkaslenkeillä metsässä. Undimoon Imsa punaisessa talviasussaan, ja Jössi-Jöpe Jörrykkä kku 4,5v. vihreässä asussaan et Marko.

Kuvat peräkkäin ilman kommentteja, kaunista on. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa. Koruuspitkänokat eli jokaikinen  mäyräkoira nautti lenkistänsä Joulukuussa talvipakkasessa mielin kielin kuin myös ihmisetkin. Kaunista ympäristöä talvisilhuetteineen oli mukava katsella ja ihastella kutoilun myötä. Koirat nuuskivat metsäjänisten jälkiä  innokkaina. Pakkasta taisi olla reilusti yli 20 astetta, muistaakseni -27 astetta, joten kuvatkin ovat vähän huonosti otettuja. (koskapa sormet jäätyivät ilman hansikkaita, samalla koiraa ohjaten ja kuljettaen).

Tässä íhan yksinkertaisuudessan kuvia lisää

talvilenkki_27122014_hh_oja_maasto.jpg

Kuva 2

 

talvilenkki_27122014_kk_koivusilhuetti_talvella.jpg

 

Kuva 3 Koivusilhuettia lumipeitteineen

 

talvilenkki_27122014_n.jpg

 

Kuva 4 Kaarisillan alta on mukava taivaltaa

 

talvilenkki_27122014_oo_koivut_talvi_taivaansini.jpg

 

Kuva 5 Kevään kajo ja valo puiden takaa siimestää

 

talvilenkki_27122014_r.jpg

 

Kuva 6 jylhät kuuset vaikuttavat aina

 

talvilenkki_27122014_s_selma_helmi.jpg

 

Kuva 7 Selma takana tomerana ja Helmi 1v. etummaisena tärkeen näköisenä vähässä valossa kuvattuna. Etualalla Helmi lumipartoineen - voi, että sitä oltiinkin innoissaan - mukavia muistoja ja kokemuksia nuorelle karkeakarvaiselle tytölle - Helmi-Heekkunainen on aina innokaana osallistumaan kaikkeen uuteen!

 

talvilenkki_27122014_u.jpg

 Kuva 8

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow B-pentujen Hillan ja Ozzyn kuulumisia ja uusi sähköpostiosoite!

Lauantai 24.1.2015 klo 22.19

 

hilla_1301205_makoilee_kotona_pihatuolilla.jpg

 

Kiitos kovasti Uuden Vuoden toivotuksista ja kuulumisista! Hyvää alkavaa vuotta 2015 kaikille koiraihmisille ja Howlow A-pentujen ja B-pentujen omistajille perheineen! Sähköpostiosoitteeni on muuttunut eli uusi osoite on paivi.jaakkonen1(at)gmail.com.

Onneksi sain pelastettua vanhasta sähköpostista Hilla-tybykän ja Ozzy-pojan kuulumiset kuvineen nyt tammikuussa 2015, kiitos kovasti kuvista ja kuulumisista molempien mäyristen perheille! Eka kuvassa Hilla makoille kesäauringossa v. 2014 puutarhatuolissa tyytyväisen näköisenä. Kaunis neiti on ja vikkelä liikkuja, mukavaa alkavaa kevättä 2015 Marjalle ja Hilla-tytölle sekä muulle perheelle mäyräkoirineen!

 

ozzy_31122014_a_makoilee_lattia.jpg

 

Ozzy-pojasta eli Ossista on tullut kaunis poika, eikä ollenkaan iso, vaikka olikin B-pentujen loota-aikoina suurin uros. Näimpä se kasvu tasoittuu ajan kanssa. Terävän näköisenä loikoillaan lattialla ---melgo tärkeen näköisenä  ihanuutena - tuumasi Päivi-emäntä. Ihana tapaus tämä Loota-aikojen utelias veikko!

 

ozzy_31122014_b_katselee_ikkunasta.jpg

Välillä on myös mukava tiirailla kotona ikkunasta ulos sohvalta pitäen "Jos sattuisin näkemään jotain riistaa ja liikkuvaa tai muuta mielenkiintoista pihalta " - tuumasi vuoden ikäinen karkeakarvainen mäyräkoirapoika Ozzy. Ossin perhe harrastaaa metsästystä , Anu-emäntä, Aarre-isäntä ja sileäkarvainen Hugo-mäyräkoirapoika eli "Ossin metsästysvalmentaja- ja treenaaja " jo useamman vuoden metsästyskokemuksella. Mäyräkoirapojat kun saavat kotonaan harvinaisia a-la-carte -herkkuja kotona - linturiistasta lähtien jänikseen - "Sellaisten murkinoiden äärelle ei joka mäyggy pääsekkään "- tuumaavat molemmat Ossi ja Hugo ylpeinä - "Meidän pyytäminä ka!"

 

ozzy_31122014_c_sohvan_nojalla_makoillen.jpg

"Tää sohvan noja on muuten vieläkin parempi paikka tarkkailla ja seurailla tapahtumia ulos pihalle ja myös sisälle" -  " ...Ja sitä paitsi tässä on myös mukava ottaa päivänokosetkin---mukavan pehmoistakin on, saan olla mäyggyretuset ihan rentonakin" - tuumasi vuoden ikäinen Ossi-poika.  Mukavaa alkavaa Uutta Vuotta myös Ossin ja Hugo-mäyräkoirapoikien emännälle Anulle ja Aarrelle perheineen toivottavat : viiden pitkänokan kopla täältä Oulun seudulta eli  Imsa-mummi 8v. , Pablo-Boy 13v., Selma-täti 4,5 v., Jössi-eno 4,5 v.sekä pahnan pohjimmainen sisko-Helmi 1v. (Howlow B-pentujen Loota aikojen "Appelsiini") ja kotijoukkojen palvelijat Päivi sekä Marko!

Mukavaa, tapahtumarikasta ja virkeää Uutta Vuotta 2015 myös Howlow B-pentujen komean iskän Oiva-Karhusen Ulla-emännälle ja Hannu-isännälle sekä kaikille koirille ja muillekkin eläväisille Kennel Arvocasiin! Kauniita pentuja Oiva-iskä on saanut Saimi-äidin kera!

Kommentoi kirjoitusta.

Rullaja-Essin Jouluterveiset Aurasta 1 v eli Howlow Black Dog ja Otto-pojan kaurissäilyke!

Sunnuntai 28.12.2014 klo 18.43

 

essi_1_v_joulu_2014_tonttulakki.jpg

 

Kiitos paljon Essin karkeakarvaisen mäyräkoiratytön Joulukuulumisista ja hienosta kuvasta Essistä eka joulunaan tonttulakki päässä Harri ja Marjo! Neito on aivan ihana pakkaus, Essi-tyby osaa asiakkaiden kanssa toimia oivasti, antaa puruluut asiakkaille, kun tietää että ne saa vielä takaisinkin. Lahjojakin neito taitaapi saada tuon tuostakin, sen verran mukava tyttö Essi on pidetty mukavuus ja ihanuus - päivän piristys. Naapurin isäntä oli tuonut kauriin takajalan kaluttavaksi ja sepä olikin ollut mukava kapistus kaluttavaksi, vähän vartioitiinkin että aarretta ei viedä pois... - tietysti-.

Essi-typykkä 1 v. osaa olla iloinen ja hyväkäytöksinen karkeakarvainen mäyräkoira, kun tulee lapsi-vieraita, ei tarvitse vieraiden peljätä, josko Essi puree tai tekee muuta "koiruutta". Iloinen leikkijä neito on nuoren nuorten leikittäjien kanssa naamaa nuollen.

Myös primadonnaa neito osaa leikkiä toisinaan "silmäteräsenä", joku päivä ei muka maistu tavallinen murkina ja vaklataan ne parhaat palat kupista, myös ruokaseuranakin toisinaan ihmistä kaivataan.  Niinkuin isäntäkin sanoi, että "kyllä se koira syö kun nälkä tulee " pitää ihan paikkansa. Oveliahan nämä mäygyt ovat myös meillä kotonakin, ja osaavat taiten "juonitella" toisinaan. Huvittavaahan se on - lähinnä, joidenkin yksilöiden kanssa! Ihania silti kaikki, ja mikä tärkeintä, oli mukava kuulla miten tärkeä Essi on Harrille ja Marjolle lähipiireineen. Neidolla onkin luksusoltavat hyvässä huolehtivassa kodissaan, parempaa ei voisi kasvattajana toivoa, mukavassa maalaismaisemissa hyvien maastojen äärellä hyvä näin!

 

essi_1_v_joulu_2014_ihmetellaan.jpg

 

Toisessakuvassa Essiä yritetään kuvata ja neito tuuma- " Et hei miten tässä kuvassa muka pitäis olla " . Mukavaa Loppuvuoden jatkoa Essille perheineen ja toimintarikasta Uutta Vuotta 2015 metsästyksen parissa toivoopi Päivi-emäntä ja Marko-isäntä koirineen viisi vikkelää pitkänokkaa Helmi-sisko 1 v, Imsa-mummi, Pablo-Boy ja eno Jössi-Jöpe-Jörrykkä ja täti Selma-Seekkunainen täältä pohjois-Suomesta pakkasten keskeltä. Myös koirat ovat saaneet jouluherkkunsa, eli porkkanalaatikkoa ja kinkkua on normiruuan piristykseksi annettu. Ja aina kun iso kinkku haetaan jääkaapista on 10 tarkkaa silmäparia toiveekkaana odottamassa, josko edes pienen sirukan saisin.......kylläpä ne osaavatkin tuumasi Päivi.

 

b-pennut_30012014_nimet_4_poika_a_02022014.jpg

Kuvassa Howlow Born On The Bayo " Otto " 6 viikon ikäisenä pentuloota-aikoinaan. Näyttääpi olevan tuo Niilo-poju tuossa alempana riekkasemassa ominen pentupantoineen. Jänskä juttu, että vaikka on jo yli vosi Howlow-pentujen syntymästä, tunnistan silti helpon helposti kuvista joka yksilön - sen verran paljon vietin aikaa ihanuuksien kanssa. Helppoahan ei tämä koirankasvatus suinkaan ole - vaan täyttä työtä iloineen töineen kaikkineen.

Täytyy mainita nyt karkeakarvaisen Otto-pojan 1v. = 4. poika pinkkipoika "Ajuri"  - Howlow B-pentujan lootanimeltään olevan isännän ja emännän mahtavista tuliaisista! Oton virallinen nimi on Howlow Born On The Bayou. Otto-pojan isäntä-Veijo toi meille tuliaisiksi pari purkkia kaurissäilykettä ja raskimme avata ensimmäisen vasta marraskuussa 2014 ja toisen joulukuun 2014 itsenäisyypäivä kunniaksi. Aivan mahtava herkku tämä kauriin lihasta valmistettu herkku, illalla kun purkki oli avattu nautittavaksi oli se typösen tyhjä aamulla- mahtava pehmeä aromi tässä herkussa - suussa sulavaa gourmet-herkkua oikeasti! Kiitos Veijo vaimoineen ihanista tuliaisista! Toivottavasti Otto-poika on päässyt jo kauriin ja jäniksen ajon makuun siellä etelässä. Puolivuotiaana pentuna kesäkuussa 2014 Otto jo sai kuin saikin kiinni jänönpoikasen vikkelänä liikkujana (jänönpoika kyllä päästettin vielä vapauteen vahingoittumattomana) ja ekalla kerralla Otto-mäyräkoirapoika sai kuin saikin melkein kiinni jänön vikkelänä.... Rauhallista Joulua teille sinne kauniisiin meren rantojen ja saariston maisemiin, aivan mahtavaa kuvankaunista seutua on! Pitää vielä joku päivä käydä tutustumassa - niin erilaista kun täällä pohjoisessa. Mukavia hetkiä karkeakarvaisen mäyräkoirapojan-Oton, toivotun ja odotetun mäyräkoira-pojan kanssa koko perheelle mukavien harrastusten parissa;) Toivovat Päivi-emäntä ja Marko-isäntä leppoisaa Joulunaikaa ja toimintarikasta Uutta Vuotta 2015 toivottaen viisine pitkänokkiineen -erityisterkut sisko-Helmiltä 1v.

Kommentoi kirjoitusta.

Niilo 1 v. Jouluna 2014 eli Howlow Boy As Iron Man

Sunnuntai 28.12.2014 klo 18.09

niilo_1_v_joulu_2014.jpg

 

Tässä Niilo-mäyräkoirapojan Jouluntoivotus kaikille Howlow B-pennuille eli siskoille ja veljille perheineen sekä kaikille koiraihmisille koirineen! Ihanuus on tämä Howlow B-pentujen Niilo tonnttulakkeineen päivineen eka Joulua odotellen jo innokkaana, tietysti leppoisasti matolla magoillen - mäyräkoirat tunnetusti tietävät ne parhaat paikat kotona - Ja kiltisti poika on jaksanut olla kuvattana;) Pojalla on niin kauniit ja sielukkaat silmät että....

Kiitos Elina perheineen Jouluterveisistä ja kuvasta! Joulupakettien kanssa lapsiperheessä koirineen on varmaan ollut mukava ilo seurata pakettien availua ja iloa ja tietysti sitä Joulupukkia! Mukavaa rentoa loppuvuotta ulkoilun ja lepäilyn merkeissä sekä toimintarikasta Uutta Vuotta 2015 toivottaen Päivi-emäntä ja Marko-isäntä sekä 5 pitkänotkkaa eli Niilon-mäyräkoirapojan sisko Helmi 1 v., Imsa-mummi, Pablo-Boy, Jöpe-eno ja Selma-täti! Ulkoiltu on metsämaastossa takkeineen päivineen kovista pakkasista huolimatta, tänäänkin -22 astetta kylmää pohjoisen pakkasta.

Kommentoi kirjoitusta.

Karkeakarvaisen mäyräkoiratybyn Hillan kesäkuulumisia 2014!

Torstai 25.12.2014 klo 19.50

 

hilla_a_kesak2014_nurmi.jpg

 

Sain hienoja kuvia ja kuulumisia Marjalta  Howlow B-pentujen typykästä "Hillasta" eli viralliselta nimeltään neiti on Howlow Bomber. Kiitos kovasti ja "parempi myöhään kuin ei milloinkaan ennen kuin vuosi 2014 vaihtuu...." laitan Hilla-fanien iloksi uusia kuvia kertomuksineen lopultakin neidosta! Hilla on reissanut jo monet mutkat, tottunut kulkija ja päivähoitolaisenakin kaukana kotoa neito on ollut reippana tyttönä. Eka kuvassa Hilla nautii ihanasta kesästä kotona Iin nurmella loikoillen, tuttuun mäyggytapaansa. "Kyl se on välillä mukava vähän rentoutuakkin vilpoisella nurmella" tuumasi pieni tytön alku 6 kk.

 

hilla_b_kesak2014_jaalivaara_maasto.jpg

 

Kuvassa Hilla on matkustanut lomalle Ruotsin Jällivaaran maisemiin ja lähimaastokin on vähän eri kuin kotona. Marjan metsästäjä-kaveri oli kehunut Hillaa rohkeaksi ja rauhalliseksi tytöksi, joka ei turhia säiky. Mukava uutinen tämä....tosin tämähän pienokainen teki jo ekat kuperkeikkansa lootassa muutaman päivän ikäisenä....Ja loppuaikanakin neiti oli utelias tutkija ja "Helmin" eli Loota-Appelsiinin nyt meillä kotona olevan tuttu leikkikaveri. Hyvä, kun on virikettä nuorelle mäyräkoiratytölle erilaisissa tilanteissa ja maastoissa, hieno juttu! 

 

hilla_c_kesak2014_jaalivaara_lampi.jpg

 

Kuva ihanasta Hillasta lammen äärellä Jällivaarassa 20.6.2014 tärkeän näköisenä ;) "Kylläpä tuntuu notkuvan tämä suomaasto tassulin alla erillä tavalla kuin kotipihalla" tuumasi neitokainen. Kaunis on pohjois-Ruotsin maasto, erilaisuudessaan kaunista seutua!

 

hilla_d_kesak2014_jaalivaara_vene.jpg

 

Lomalla Jällivaarassa neito pääsi koklaamaan myös veneilyä. "Pitihän sitä tietysti kaikki vepeleet koklata loman kunniaksi" tuumasi Hilla-tyttönen venereissultaan innoissaan. Ja samaan hengenvetoon tiukan katseen kera "otsafledoineen" totesi "Höh ei tietenkään mua tämmönen vesillä olo veneessä pelota - mä olen vanha tekijä - , moneen menoon kun olen jo tottunut".

 

hilla_e_heinakuu_2014_ii_lunan_ka_pihal.jpg

Mukavia rattoisia hetkiä Hilla-neito vietti Luna-mäyräkoiravieraan kera omassa kotipihassaan heinakuussa juosta kirmaillen ja riekkunen iloisena. "Vaihteeks Luna tuli mun luona käymään, kun ite oli Hesassa päivähoitolaisena" tuumasi ihana Hilla-Tyby.  "Aiga nastaa, että kaverit tuuppaa käymään kaukaakin" tuumasi Hilla-neito. Helsingissä omassa kodissaan Luna ilmoitti raikuvin haukuin, kenen reviirillä ollaan ja missä on Hillan paikka....jopa niin raikuvasti että naapurit valittivat ;) mutta mäyräkoirakon kaveruus ei siitä häiriintynyt! Hilla on aivan ihana,  tykkää Päivi-emäntä, ihana tyttö oli pentusenakin otsakurttuineen ja tempauksiinen kaikkineen. Iloisia mukavia muistoja Hillasta on. Kiitos Marja tuhannesti kuvistasi ja pahoittelen, että kiireiden takia en ole aiemmin ehtinyt laittamaan kuvia muidenkin ihailtavaksi. Muutkin B-pentujen oimistajat ovat olleet kiinnostuneita sisarusten ja veljesten kuulumisista, tottakait - nytpä on muillekkin katsomista Hillankin kuulumisista! Rauhallista Joulunaikaa koko teidän perheelle tähän ihan lähelle ;)  

Kommentoi kirjoitusta.

Rauhallista Joulunaikaa kaikille!

Torstai 25.12.2014 - Päivi Jaakkonen

 imsa_jouluaatto_2014.jpg

Rauhallista Joulunaikaa 2014 kaikille karvanaamoille kuin myös kaikille koiranomistajillekkin! Nyt on hyvä aika pysähtyä ja levätä, nauttia pikkujutuista! Erityisterveiset kaikille Howlow A ja B -pennuille omistajineen kuin myös muillekkin koiramielisille immeisille koirineen. Osa Howlow-pentujen omistajista ovat olleet yhteydessä eri tavoin ja mukavia kuulumisia olen saanut pentujen tempauksista ja elämästä. Kiitokset suuret kumarran! Tärkeää, että tietää miten menee! Pahoittelen sydämmestäni, etten ole kerennyt päivittämään websivuja kiireiden takia, tarkoitus on kuitenkin julkaista kaikki hienot kuvat tarinoineen ja kertomuksineen. Eli kaikki tieto pentujen elämästä on lämpimästi edelleekin tervetullutta. Kuulumisista ja koirien touhuista on kiva aina kuulla uutisia, asioiden ei tarvitse olla suuren suuria tapahtumia, ihan tavallisetkin asiat kiinnostavat. Sitähän se suurin osa arjesta on koirien kanssa, rotuun katsomatta. Näistä pitkänokista kun itsekkin saamme Markon kanssa iloa elämään ihan pienen pienistä jutuista ;) Tässä vähän nostalgiatunnetta menneistä mukavista muistoista ja ajoista, eli Imsa-mamasta "Undimoon Imsa" Jouluinen kuva metsällä nuorena neitinä v. 2009 Kainuun metsissä ihanine nappisilmineen valppaana ja tarkkaavaisena. Ja ajohaukku kiekuu edelleenkin ... 

 

Pablo-boy täytti tasan 13 vuotta 10.12.2014!

pablo_13v_kakku.jpg

 

Sen kunniaksi on syytä laittaa muutama kuva päivän tempauksesta. Eka kuvassa Pablon 13-vuotiskakku kynttilöineen.

 

pablo_13v_kakku_b.jpg

 

Ja päivänsankari Pablo-Boy 13v. aterioimassa ja tapansa mukaan järjestelmällisesti syö aina kakkunsa tarkkaan ulkorajoja häivytellen...

 

pablo_13v_helmi_1v_kieli.jpg

 

Niin ja olihan niitä muitakin pitkäkuonoja tíetysti paikalla omien kakkujensa lumoissa nelin kappalein eli Imsa, Jössi, Selma ja Helmi. Tässä perheen kuopus eli Helmi melgein 1 v. nauttii ensimmäisestä synntärivieraan täytekakusta kieli kippuralla nauttien.  Helmi on B-pentujen tulokas, lootanimeltaan "Appelsiini"....niin ja on hän saanut muitakin lisänimiä...kuten Heekkuna, Neula-Muikkunen, Helmi-Hendersson.... ja hyvin on laumaan sopeutunut. Jössi-Jöpe-Jörrykkä nimittäin on saanut ikuisen ystävän Helmistä. Molemmat nauttivat juoksentelusta yhdessä ja leikistä, takaa-ajoista ja painista. Helmi on muutenkin melko suosittu "nuori-tyby",sillä monasti Imsa-mama, Selma-Seekkunainen ja Jössi-Jöpe Jörrykkä kilpailevat keskenään, kuka saa Helmin leikkikaveriksi kirmailuineen. Joku kolmesta onnistuu aina houkuttelemaan nuoren neidon-alun leikkiin vuorotellen. Pablo-Boy ei leiki muuten kuin ihmisten ja pallojensa kera....mutta mutta kappas vaan Helmi-Neulamuikkunen saa huoltaa Pablo-Boyta nuolemalla, tunkea ihan lähi-lähi-kontaktiin milloin vain, liehitellä, rötköttää Pablon päällä, nojailla raskaasti Pablon seljän päälle, laittaa tasssua niskan päälle ym. extrahommaa, mitä kukaan muu laumasta ei ikikuuna päivänä saisi tehdä. Eli Helmi on lumonnut kaikki perheenjäsenet onnistuneesti pauloihinsa. Helmin suosikkikala on se Kuusamon muikku ;) ja silakka :)....

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow B-pentujen 1. pojan "Uimari-Niilon" kesäkuulumiset

Keskiviikko 30.7.2014 klo 20.05

 

niilo_uima-allas_072014.jpg

 

Howlow B-pentujen 1. poika Howlow Boy As Iron Man "Niilo" on kunnostautunut kesälomallaan niin kotona, pihalla, mökillä, autossa ja maastossakin mökin kallioilla pomppien! Tällä Niilo-pojalla on aivan ihanat silmät ;) Nyt näin jo isompana---eli pikkuinenhan pojukka vielä on 7kk, en voinut olla ihastelematta poikaa. Poika oli parhain seisoja koko B-pentueesta pöydällä pienen pienenä naperona! Kyllä kannattaa käyttää koira koiranäyttelyssä. Hienolta turkki näyttää.

Ihan ekana kuvana laitan "Love-kuvan", minkä Elina laittoi. Niilo ja perheen pikkutyttö omassa uima-altaassaan uimassa kesäisen helleauringon saatteleman turkoosiin veteen piirtyen. Iloa ei voi olla huomaamatta kuvasta! Aivan ihana! Voisiko tästä mäyräkoirapoikapennun elämä vielä paremmaksi muuttua, kun saa altaassa uida ihmisten kera! Ihana! Kiitos elina! Perheen pikkutyttö on tärkeä Niilon kaveri, tuleehan tyttö koulusta kotiin ensimmäisenä koiraa tervehtimään leikittämään ja lenkittämään. Näin Niilokin yksinoloaikakin on lyhyt, molemmilla on toisista seuraa ja koira on todella tärkeä tytölle. Sen huomasi jo silloin, kun perhe kävi hakemassa koiran, odotettu toivottu ihanuus ja kaveri pääsi ihanaan kotiin!

 

niilo_uima-allas_lahelt_072014.jpg

Tässä vielä lähempääkin kuva uintihetkestä...

 

niilo_uima-allas_viel_lahemp_072014.jpg

 

Ja vieläkin lähempää - kylläpä Niilo-poika (ukkinsa mukaan nimettynä) nauttii uimisesta koko mäyräkoirakirsunsa pituudelta ;)

 

niilo_unessa_sohvalla_072014.jpg

 

Tässä kuva Niilosta nukkumapuuhissa sohvalla tietenkin pehmoisilla ihanilla mäyggyunillaan

 

niilo_fresbyyn_ka_pihal_072014.jpg

 

Välillä pitää ottaa muutama juoksuaskel pihalla fresbyyn haussa - mikä on Niilon mielestä aiga magee leikki ;) Ollaampa sitä tärkeän näköisiä - nappisilmä-Niilo

 

niilo_takan_edessa_072014.jpg

 

Illan edetessä, voi käydä mukavasti loikoilemaan takan viereen valppaana - Tuumasi Niilo-poika 7kk.

 

niilo_tahtisilma_paa_072014.jpg

" Enkö mä olekin aika söde karkkaripoika " - Niilo osaa väläyttää kauniin katsee myös poseerauksessa, kun se Elina-mamma pyysi kauniisti kuvaukseen - " No okay sitten, mutta vain lyhyt kuvaussessio, please mama!" - tuumasi nappisilmä-Niilo ihanien simmuleitten (=silmät) ja hiilenmustan kirsunsa kera - Kylläpä on ihanan näköinen poikamäyräkoira tullut B-pentueen 1. pojasta Niilosta tuumasi Päivi-emäntä ja ihasteli kuvia kauan aikaa, kun saapuivat sähköpostiin, saman totesi Marko heti kuvia katsottuaan! Kiitos Elina kuulumisista ja kuvista!

 

niilo_terassi_lepolassi_072014.jpg

 

"Mikä on tärkeintä kesällä mäyräkoirapojalle? - kyselee Niilo-nappisilmä" - "No tietysti ottaen rennosti esim. niinku nytkin tässä lepolassissa tähyilemässä pehmoisella alusella pihamaalle lämmössä, tottakait ihan normia mulle" - tuumasi Niilo-poika. Kiitos Elina aivan ihanista kuulumisista ja pojan hienoista kuvista. Niilo on kova autoilija, tottakait autot ovat tärkeitä myös mäyggypojalle - ku iskänkin nimi on se Ravanger´s Henry Ford Akasut "Oiva-karhunen" Sipoosta ja Tanskasta lähtöisin Ulla-tädin ihana nappisilmänen. Niilo karauttaa kiireen vilkkaa heti autoon vauhtiviivana, jos ollaan johonkin lähdössä! Atuoilut ovat sujuneet hienosti! Mukavaa aurinkoista ja helteistä kesän jatkoa koko perheelle - erikoisterveiset Päiviltä, Markolta, Imsa-mummilta. Selma-tädilta ja Jössi-sedältä sekä tietysti sisko-Helmiltä, puhumattakaan tärkeimmästä eli Saimi-mammalta!

Saimi on reippaillut ja nauttinut kesästä täysin rinnoin velipoikansa Sulo-Sulosilma kanssa (a-pentueen pennut)! Ihana mama-Saimi oli koko B-pentueelle, niin tarkkaan jaksoi huoltaa ja hoitaa koko ison 9 pentueen lauman. Välillä Saimi ei malttanut tulla lepäämään, vaan piti houkutella, - et hei Saimi-mama nyt on sinun aika olla tässä minun hoidossa ja paijjauksessa, rapsutuksessa ihan vierellä patjalla pehmoisten tyynyjen täkkien kanssa rennosti loikoillen. Ja siihen se Saimikin sitten auliisti aina tuli itsekkin hoivaa saamaa. Yöt nukuimme myös yhdessä syöttöjen välillä, Saimin mielipaikka oli täkin alla jaloissa. Saimi on toppen luonne tulee toimeen muidenkin koirien kanssa lenkillä ja missä vain - ihanuus on nappisilmä, osaa matkustaa hienosti autossa ja junassa. Ainomarja tekstaili, että taas oli neito saanut ne Jääherkut nautittavaksi velipoika Sulo-Silmäsen kanssa hellelenkin päätteeksi. Ainomarja pakastaa herkun jääpalan sisään. Jää viilentää ihanasti mäyräkoiran suuta ja kurkkua ja lopuksi pajastuu aina uusi nami ;) Ihana vilvoittava herkku näin hellepäivien aikaan. Hyvä keksintö Ainomarja! Tseppiä töihin helteen keskelle----muista juoda paljon  kivennäisvettä!

Kommentoi kirjoitusta.

Ozzyn eli Ossin RUUSUNhaistelijan kuulumisia B-pennuista 6kk Howlow-B-pennut 2. poika

Tiistai 29.7.2014 klo 21.36

Kiitos Anu ja Erityisesti Viivi-tyttönen Ozzyn eli kotoisastikkin Ozzyn kuulumisista. Ossi on Howlow B-pentujen 2. poika Howlow Howlow Boy Mr Crowley ja kotoisasti Ozzi eli OSSI. Kaverinaan kotona on Aarre-isännänän terävä metsästäjä Hugo-poika, joka on taitavasti ohjaillut uutta tulijaa. Molemmat pojat tulevat hyvin toimeen keskenään. Anu-emäntäpä hankkikin Ossyn kaverikseen metsille, koskapa harrastaa metsästystä ja ainakin tähän mennessä on pojasta kasvamassa hieno metsästyskumppani. Mukavia mettäaikoja koko perheelle syksyyn. Aarren poikamäyggynä toimii Hugo-poika.

ozzi_c__ruusun_haistelu_16072014.jpg

Tässä ruusuhaistelua ihan seisoma-asennossa, Ossi-poika nuuhkii kiinnostunena ruusua, niin lihaksikkaana ja tomerana nuorena mäyräkoirapoikana. Huomasin tämän kuvan puuttuvan, joten lisäsin nyt jälkikäteen!

 ozzi_a_ja_ruusunhaistelu_16072014.jpg

 

Sain todella hienot kuvat, perheen tytär Viivi on kunnostautunut taitava valokuuvaaja, siispä saamme nauttia hienoista otoksista - hyvä ViiVi! - Eka kuvassa Ozzy on haistelemassa Viivin Rippujuhlan ruusua - En ole koskaan nähnyt aiemmin kuvaa missä mäyggy haistelee ruusua ihana on!

 

ozzi_b__ozzi_valppaana_pallon_ka_16072014.jpg

Tässä Ozzy valppaana

ozzi_c__ruusun_haistelu__lahetlt_16072014.jpg

Edelleen Ozzyt haistelee tarkkaan ihanaa ruusun hajua pienen pienenä poikana vasta 6 kk...

 

Vielä lähempääkin kuvattuna ruusua nuuskimassa pikku-kirsullaan!

 

ozzi_d_miettii_02062014.jpg

Ozzy miettii vähäsen pihamaalla kuvassaan

 

ozzi_e_vaanii_02062014.jpg

Välillä on Ossinkin vaanittava..

 

ozzi_f_vahtii_2062014.jpg

 

Ja tietysti vahdittavakin..

 

ozzi_g_varasti_pallon_hugolta_2062014.jpg

 

Ozzy varastaa pallon sieleäkarvaiselta Hugolta - Aivan TOPPENKUVA LIIKKEESSÄ - mahtava otos! Ihanuuksia  nämä koirat ovat sileäkarvainen Hugo ja Ossi.

 

ozzi_h_ozzy_ja_hugo_2062014.jpg

Yhteiskuvassaan molemmat hienoudet - eli Ossi ja Hugo -

 

 ozzi_g_varasti_pallon_hugolta_2062014.jpg

...Paitsi että Ozzi varasti sittenkin Hugon pallon....

 

ozzi_i_ozzy_totisena_2062014.jpg 

Mäyräkoiran ja "omistajienkin" on pakko näyttää välillä TOTISILTA - Eikö vain ; Tässä Päivi emännän nappisilmänen 2. poika vihreä matta, joka kyllä ihan  oikeesti näytti ja oli olemukseltaan kummipoiga Oskarin näköinen, joka on jo nykyään aikuinen mies. Tuntui vaan jotestkin niin tärkeeltä tämä poika! Tuumasi Päivi-emäntä mäyggyihin hurahtaneena...inania ovat kaikki joka ikinen!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäkuulumisia uusien Howlow B-pentujen kodeista!

Sunnuntai 13.7.2014 klo 19.06

Kiitos kaikille Howlow B-pentujen koirien uusille omistajille ihanien 6 kuukauden pentujen kuulumisista ja kuvista. Koirat tutuntuvat olevat kovinkin tärkeitä uusille omistajilleen ja niitä on hoidettu ja pidetty todella hyvin mukavien perheen harrastuksen ja arjen keskellä iloisin mielinja kaikki on sujunut hyvin - Mukava uutinen minulle kasvattajana! -

Ensimmäisenä uutiset --- meillä kotonakin asuva Helmi - sittemmin timanttisilmä (lumoavinen silmiensä vuoksi )  ja pentulootaikoinaan oli 5. tyttö  Appelsiini lootanimeltään, jos haluaa katsella pentukuviakin pienestä ihanuudesta! Kauaa ei nuoruus kestä, sillä nyt jo Helmillä alkoin ensimmäinen juoksu 6kk 16 päivän ikäisenä. Nyt sitten viikkon jälkeen eilen alkoi sitten Selma-tädin 4 vuotta ja Imsa-mummin 7,5 vuotta juoksu sitten tänään la 13.7.2014. Hyvä, että juoksut tulevat samaan sykliin, tätä vähän jännätty, että pääsemmekö kaikki sinne vuotuiselle saarilomalle tänä vuonna - pääsemme sittenkin ;) En raskisi mitenkään viedä koiraa hoitolaan loman ajaksi, vaikka siellä hyvä hoito ja palvelukin. Muille Howlow B-narttujen omistajille ohjeeksi, se että kannattaa pitää varoaika juoksun alkamisesta 3 viikkoa (voi olla muutama päivä aikaisemminkin päättyminen varoaikaan, mutta parempi kunnolla, et ei tule mitään vahinkoa vieraan uroksen kanssa, jos ei osaa seurata juoksua)  kaiken varalta eli pois leikaamattomien urosten läheltä. Ei tule vahinkoasutumistakaan. Pihallakin kannattaa olla valvovan silmän alla aituuksissa aina juoksevan nartun kanssa, jos aituussa ei ole umpinaista kattoa. Jos irtokoira sattuu paikalle. Kerran eräässä mökkikohteessamme oli sattunut tilanne, että irtaallaan maalla ollut uros-koira oli kavunnut 2metrin aidan ja oli astumisnalkissa aituussa talon nartun kanssa, kun isäntä tuli paikalle. Uroksen omistaja korvasi keskeytyskulut, mutta ei hyvä asia narttukoiran terveyttäkään ajatellen, välttää turhat lääkäritoimenpiteetkin. Eli ei leikkaamattomien urosten keskelle edes lenkkipolullakaan. Jos omistajalle tulee mieleen kysyä jotakin tarkemminkin juoksuun liittyen kannattaa soittaa minulle ja kysyä rohkeasti. Mistäpä sen tietää, jos narttua ei aiemmin ole ollut kotona.

Meillä jopa kastroitu vanhus-Pablo 12,5 vuotta älyää vieläkin narttujen juoksun hyvissä ajoin ennen alkamista ja juoksun aikana,  ja on kastroitunakin yrittänyt liehakoida Helmiä, suosikkitybykkää. Helmi on ainoa, joka saa mennä omaan makuuvasuunkin Pablon viereen ihan lähelle, ja jopa selkäänkin nojata..., sen verran Pablo tykkää eli suomeksi kovasti ilman juoksuakin Helmi-Henderssonista timanttisilmäsestä! Helmi saa myös käydä suutelemassa Pablo-Boyta!

 

riska_b-pennut_lenkin_jalk_14062014.jpg

 

Kiitos Matille ja Johannalle Riska-pojan kuvasta jo ennen juhannusta Riska kävi taas mettälenkillä, tässä ihana Riska-poika magoilee rentona pihamaallaan lenkin jälkeen, ihana luonne ja tapaus tämä B-pentujen 3. poika Gultapoika.

 

essi_juhannuksena_6kk_aura_27062014.jpg

Sitten saimme kuvan Essin emännältä Marjolta Aurasta. Kuvassa Essi-tyttönen 6 kuukautta laiturilla terävän näköisenä tarkkailemassa Juhannusaattona ja mahottoman kaunis neidosta on tullut hyvine turkkeineen ja partoineenkin - vaikka tyttö onkin ;). Mökillä on Essistä aina ihana olla, vaikka muutenkin maalla asutaan, järvi lähiympäristö ja pihamaa mökkeineen tarjoavat mukavan puuhastelupaikan Marjo-emännän ja Harri-isännän seurana arjen kaikissa toimissa! Mukavaa Jatkoa ihanuuden kanssa. Essillä riittääkin lasten ja tuttavien  - asiakkaiden piiristä varmasti ihailijoita!

 

essi_auringonotto_mokil_130714_divaani.jpg

 

Toinen kuva essistä, nyt taaskin ollaan mökillä jo todella hyvillä alusilla mökki-Divaanilla pehmeiden ihanien pehmukkeiden kera auringonotossa. - Voisiko mäyräkoiratytön elämä olla ihanempaa, mikäpä tässä pötkötellessä kesästä helteestä nauttien taas mökillä!  Kyllä mäyräkoirat tietävät ne parhaimmat paikka missä leppuuttaa ja loikoilla. Päivi-emäntäkin kun sohvalla menee muka "Yksin" pötköttämään ei kauaa tarvitse olla yksin - kohtapa on yksi jo rinnuksilla toinen haarukoissa ja kolmas sivulla huomiota rapsutusta vaatien. Huvittavin huomionkerjääjä on nimittäin Imsa, välillä laittaa pään eteen - ettei vaan pysty katsomaan tv:tä, sanoo ja vaatii huomiota - hei MÄ OLEN NYT TÄSSÄ HOIDA RAPSUTA HELLI - ...eikä usko jos sanoo, että nyt katson tv:tä hetken. Ei siinä kauaa saa yksikseen rentoutua....ihaniahan nämä pitkänokat ovat, en luopuisi ikinä, sen verran tärkeitä kaikki minulle. Kauniin näköinen Essi-neito on ja tulee mieleen  tästä hienosta kuvasta Imsa-mummin katse ja ylväs olemuskin. Turkkikin näyttää olevan hyvälaatuinen ja hieno laadultaan.

 

viivi_pihal_13072014_labbiskamuka.jpg

 

Kuopiosta Sirpa-emäntä laittoi kuvan 8. tytöstä eli Viivistä 6kk. Tässä labbistytön kanssa tähkyillään tarkkana takapihalle puutarhaan, mukava, kun Viivilläkin on kokeneempi narttu-labbis ohjaamassa ja opettamassa ----valvomassa. Viivi on kova vibeltämään eli taitaa olla melko näppärä liikkuja ja tutkija tämäkin neito, utelias sellainen ;) Hyvältä turkki näyttää ja partaakin on sinunaantunut, vaikka pienen pieni tytönalku onkin. Niinhän se on että mäyggytytöilläkin pitää se parta olla.  Viivi oli Boheemi lootanimeltään, tämä Päivi-emännännänkin nappisilmänen loota-aikoinaan. Taitava kuvissa poseeraaja ja ekana laidan yli tulleena, pienen pienenä kavuten Päivi-emännän hoivaan patjalle - tietysti paremmille pahnoille. Viivi on saanut nimensä Viivi ja Vagner-sarjakuvista, se on mieluisa niin isännälle kuin emänälläkkin - kuin myös Päivillekkin. Viivikin pääse mökeille perheensä kera nauttimaan kesäisestä järvisuomesta koko poppoon kera, sielläpä riittääkin tutkittavaa ja tutkailtavaa vikkelälle vipeltäjälle ja tähyilyä kauniiseen järvi-Suomeen.

7. tyttö lootanimeltään Kuperkeikasta eli kotinimeltään Hillasta 6kk saatiin Iistä Marja-emännältä mukavia uutisia. Tyttö on Hilla nimeltään - aivan ihana nimi mielestäni! Hilla tulee lenkillä kaikkien kanssa juttuun, niin ihmisten kuin koirienkin kanssa, se on lumonnut hyvällä luonteellaan koko lähipiirinsä. Hilla pääsi kesälomareissullekkin sinne suureen Helsingin kaupunkiin Marjan tyttären hoiviin, toisen mäygyn seuraksi! Kylläpä Hillalla onkin varmasti ollut ihmettelemistä suuressa kaupungissa ja mikäpä sen mukavempaa kuin toinen mäyräkoira kaverina ;), emäntä pyrähti lomalle siksi aikaa vähän edemmäksi lentokoneen saattelemana. Toivottavasti lomasi oli hyvä ja onnistunut Marja! Hillalle on luvassa myös mieluinen syksy, kun pääse opettelemaan metsästyshommia syksymällä tuttavien avustuksellakin! Mukaviin kuulumisiin ! Hilla oli käyttäytynyt ja nukkunut suurimman osan ajomatkastaan autossa heinosti! Hyvä niin! Mukavaa lämmintä kesänjatkoa kauniiseen Iiihin myös.

Kaikkien muidenkin B-pentujen valokuvat ovat lämpimästi tervetulleita, laitan heti websivuille, jos vain jaksatte lähettää! Hyvää jatkoa joka ikiselle 8:lle pienen pienelle mäyräkoiranalulle jatkoon! T. Päivi-emäntä iloisin mielin

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow B-entujen Ottopoika 4. sai kiinni jäniksenpojan Taivassalossa!

Perjantai 27.6.2014 klo 22.15

b-pennut_30012014_nimet_4_poika_c_03022014.jpg

Otto-poika allle 6 kk sai toisella yrittämällä kiinni jäniksenpoikasen. Isäntä onneksi oli läsnä ja poikanen pääsi sitten vapauteen isännän avustamana. Hieno juttu, että sitä riistäverisyyttä löytyy Otostakin, Loota-aikonaan oli poika 4. poika pinkki kaunis uros maman suosikkeja! Hyvä Otto ja mukavia kesäkelejä sekä tutustumista isäntäsi kanssa luonnon kujeisiin. Isäntä mettästää kaurista, peuruaa, hirveä ja tietysti jänistä et pienriistaa!  Mukavia aikoja myös perhelle Uudessa kodissaan! Onnittelut myös Isä-koiran Oiva-karhusen kotiin kasvattajalle Ulla Kotro-Kervinen, kennel Arvocas, riistaveristä sukua on saatu, ja jälkipolvet metsästävät - sekä kauneutta ja rakennetta hyvistä linoista. Kantanarttumme Undimoon Imsa mistä Kennel Howlowin linja on lähtöisin on ajolinjaa.  Mäyräkoira on metsästyskoira, ihana seurakoira ja viisas tutkailija, monenmoisiin harrastuksiin on rodusta esim. Tokoonkin ja koiranäyttelyihin tietysti - koira oppii jos jaksaa opettaa. Tästäpä saakin mieluisat harrastukset ja rentoutuksen lähteet itselleen, kukin omien mieltymystensä mukaisesti. Emme ole saaneet kuvaa vielä Oton Taivassalosta perheeltä, mut ehkäpä piakkoin ihanasta pojasta! Kiitos uutisista. 6. poika Pinkki-ajuri lootanimeltään loikoilee 6 viikon ikäiasenä kuvassaan. Ihana ja haluttu poika on!

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow B-pennun Riskan 5kk luona kylässä Tyrnävällä Helmin ka!

Perjantai 13.6.2014 klo 21.28

 

howlow_b-pennut_a_riska_helmi_07062014.jpg

 

Kaunis aurinkoinen ja helteinen päivä koitti 7.6.2014 ja Päivi-emäntä, Marko-isäntä ja Helmi pääsivät katsomaan Howlow B-pentujen Riskaa Gultapoikaa 3. poika lootanimeltaan. Kaunis poika 5kk pojasta oli kasvanut, kaunis rakenteeltaan, luonteeltaan ja turkiltaan. Eka kuvassa Riska Ja Helmi riekkasemassa leikin tiimellyksessä!

Turhaan ei vieroksuttu siskonsa Helmin vierailua, vaan molemmat olivat superonnellisia riekkaisusta, toistensa seurasta, juoksun kirmailusta ja leikimielisistä leikeistä ja villistä leikki-taisteluista ja hampailla miekkailusta. Luppoistasti aika kului ihmetellessä tilan valtavaa kokoa....hetaaritolkulla....viljelystä isossa määrin... pihapiiriä taloa..eri osoita...ym isoa... ja emännän todella kauniita itse tehtyjä taideteoksia erikoisista materiaalista mm. koivunoksista ja paperista, käsityöihmisenä Johanna on luova ja esillä olevat teokset myksitäviä! Hienoja teoksia eri aineksista ideoineen! Ihania kerta kaikkiaan. Poika pääsi hyvään perheeseen ja on riekkassut omilla metillä ja pellolla, 3 kertaa on jo melkein ojasta saanut kiinni myyränkin! Eli riistaviettiäkin pojalta lötyy, kala on herkkua myös Riskankin mielestä, mitä istäntä pyytää.

Siskonsa Helmin = Appelsiini lootanimeltaaan tyttö nro 5. tykkäsi Riska-poika kovastikkin juosta kirmailka omassa hulppeassa piha-aituuksessa siskonsa kera väsyksiin asti 3 tuntia! Näyttelyharkatkin ehdttiin ottaa aloittelemassa hitaasti  molemmat , ja sujui hienosti aloittelijoitten tekemiseksi, kun treenaamaan ei ole ehditty.

 

howlow_b-pennut_b_riska_helmi__nurmi_07062014.jpg

toka kuva nurmella uros Riska-velipoika B-pennuista ja Helmi-typykkä oikealla

howlow_b-pennut_b_riska_helmi__nurmi_07062014.jpg

 kolmas kuva

 

howlow_b-pennut_c_riska_07062014.jpg

 

nelos kuva lähempikin otos Riskasta Pääkuva

 

howlow_b-pennut_d_riska__07062014.jpg

 

5 kuva tässä vas. Riska ja oik. Helmi kirpaisemassa pakoon leikissään

 

howlow_b-pennut_e_riska_07062014.jpg

 

6 kuva leikkiä lähempääkin ja painia Helmillä keppi edessä hallussa ja velipoika päällä leikissään

 

howlow_b-pennut_f_helmi_seisoo_5kk_07062014.jpg

 

7 kuva Helmi seisoo vaik harjoiteltu ei ole ku yks kerta kotona, olen tyytyväinen 5kk nartun suoritukseen. Antaa asetella jalkojaan ja asettautuu itse oikeaan asentoon luonnollisesti  taka/etujalat ;) hieno homma. Liikkeessä petraamista kun ei olla keritty treenaamaan, juntturoi vastaan kovasti, - jos sillä päällä sattuu olemaan -  voimakastahtoinen kun on...toisinaan. Muutamat ravit on ravailtu...Päivi-emännän saatossa ja ohjauksessa...kotonakin. Seurana loppulauma tietenkin!

 

howlow_b-pennut_g_riska_seisoo_5kk_07062014.jpg

 

8 kuva Riska yrittää seisoa. Poika asettui juntturaan makuulle ja kerjäsi makupalaa. (kun Päivillä oli se tosi hyvä namu eli uunissa paistettu pieni maksannokare)  Ei oikein osannut kun, eka kerta. Tästä on hyvä harkata vähitellen, jotta koira osaa seisoa ja antaa käsitellä tunnustella rakennetta ja hampaisiinkin voi kurkata. Kiitokset kovat, innostus, kehut ja hyvä palkka, siitä koiranpentukin vähitellen oppii - kukaan kun ei ole seppä syntyessään - onneksi- . Riskalla on todella hyvä rakenne tosin ei tästä kuvasta näe, kun Päivi ei saanut seisomaan kunnolla. Hihnassa ravia kulki hihnassa ohjailulla erittäin hyvin liikkeessä vähin kehoituksin raviakin- eli hyvä Riska-poika 5 kk, hienosti menivät elämäsi ensimmäiset näyttelytottumusharkat ! Emäntänsä Johannan ka,  joka jo parit pentukurssit käyneenä, handlasi hyvin Riskaa, Riskakin liikui paremmin!

 

howlow_b-pennut_h_riskajoh07062014.jpg

 

9 kuva Johanna-emäntä ja Riska-poika 5 kk liikkeesä nätöharkoissaan Riskan omalla piha-aituussa.

 

howlow_b-pennut_i__riska_helmi_pusuttelua_johannalle_5kk_07062014.jpg

 

10 kuva pusuttelua välillä pitää olla. Innokkaimpana Johannaa lähimpänä on Helmi ja taaimmaisena Riska-velipoika. Ihanuuksia molemmat!

 

howlow_b-pennut_j_riska_helmiliikkeessa_5kk_070620142.jpg

 

11 kuva Lopuksi oli pakko laittaa yksi liikekuva, koskapa kaksikko Riska-veli ja Helmi-sisko niin innokkaina kirmaisivat ja juoksivat kilpailussaan. Vasemmalla Helmi ja oikealla Riska. Mukava vierailu ja kiitos vierainvaraisuudesta ja kaikista uutisista koiriin liittyen, hieno hyvä koti, missä mäyggynuorukaisella on hyvä kasvaa ja elää väljissä oloissa perheen ilona.

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow B-pentujen Essin ja Saimi-maman Sulon kuulumisia 05 2014

Perjantai 30.5.2014 klo 19.48

Howlow B-pennut syntyivät 18.12.2013 peräti 9 kappaletta, 5 narttua ja 4 urosta. On jännä kuulla nyt jo 5 kuukautisten pentujen sattumuksista, kasvusta, kehityksestä ja touhuiluista uutisia koirien perheiltä. Hyviin harrastaviin ja huolehtiviin perheisiin kaikki lähtivät, moni jo kokeneena mäyggyperheenä ennestään.

 

essi_uintihommat_mokki_230520014.jpg

 

Sain ihanan kuvan B-pentujen tytöstä 6. tytöstä kotinimeltään Essistä. Utelias ja toimelias neiti on. Essin virallinen nimi on Howlow Black Dog. Essi on viihtynyt hyvin mökillä, nyt toukokuussa Aurassa oli lämpöä jo +28 astetta eli hellettä, oli aika Harri-isännän kanssa käydä mökkijärven rannassa riverella tutustumassa vesielementtiin. Sielläpä oli hyvn viihdytty ja kahlailtu uuden elementin kera innokkaana. Välillä pötköteltiin rennosti reuset sammakkoasennossa hiekalla. Kuvassa pieni 5 kk Essi-tyttönen makoilemassa riverahiekassan mahtavissa maastoissa alkukesästä nautiskellen. Voisiko koira parempaa kotia saada. Isännän kanssa pääsee koklaamaan sitä kaurismetsästyshommaa - kaurismiesten kesken! Ihana!

Huvittaa jotenkin toi asento, sekin on peritöä Essin Saimi-mammalta eli Howlow Alwyas On The Runilta, joka mieluusti yhtä notkeana takaretuset ojossa osaa ottaa makoiluhetkiä. Eli äitiinsä on Ihana tumma Essi-tyttö 5kk tullut, tämä utelias neito! Saimi-mammalta terveisiä kaikille pennuille ja pusut kanssa. Saimi toipui hienosti kovasta hoitourakasta, eikä mitään harmia tullut imetyksen lopettamisenkaan  jäkeen. 

Saimi on ahkerasti lenkkeillyt, ja kotinsa Ainomarja-mama jaksaa aina vain keksiä kaikkea mukvaaa ylläriä Saimille ja velipoika Sulo-Sulosilmäselle. Molemmat Howlow A-pentuja ja sivut löytyvät webisvuilta molemmille. Nyt näin helteillä oli Ainomarja keksinyt tehdä ihania jääpaloja koirien iloksi. Hyvä vinkki muillekkin koiran omistajille, aion itsekkin tehdä. Pieni makupala jääpalojen sisään ja kylläpä olikin mukava yllätys tällainen herkku suussa hellelenkin jäkeen koiralle, kun jääkuutio on ihanasti sulanut mukavasti loppumakupalaylläreineen vilvoittaen koiran suussa. Vähän kuin "koirien mehujää" sanoisin ;)  En olisi itse koskaan keksinyt - Hyvä huolehtija Ainomarja on aina ollut ja kekseliäs koirien hauskuuttajana - hyvä Ainomarja!. Tästähän saisi vielä lisämyyntiartikkelin koirien omistajille ;) Kiitos kuulumisista. ja ONNEA uuteen kotiin sekä OPISKELUUN ja muuttohommiin Uuteen isompaan kotiin Ainomarjalle! Kuulinkin jo tässä, että hienosti olivat Saimi ja Sulo sopeutuneet uuteen kotiin.

 

saimi_saimi_a_potkottaa_lenkin_jalk_18052014.jpg

 

Tässä B-pentujen tarkka huolehtija ja hoivaaja Saimi-Samettinen pötköttelemässä ihanan lenkin ja jääpalan jäkeen. Tuli mieleeni mukavat kahdenhetkiset hetkemme Saimi-mamman kanssa pentuaikana, kun emo kävi lepäämässä Päivi-emännän sykkeellä patjalla hoitoduunin jäkeen, mukavasti neito halusi olla myös monasti jaloissa vivoittavana lähteenä minulle ja itselleen. Meillä olikin lämpimänä pentula, hoitotyön ajan, jotta pienokaiset eivät saa mitään vetoa eikä viimaa, tarkkaa on pentuaikana. Saimi oli todella tarkka ja hellä uurastaja-mama, selkänahastaan asti. B-pennut olivat tärkeintä mitä ikininä olikaan Samettiselle. Oli mukava seurata äiti-Saimia hoitourakan varrella, myös hellästi vieroittaen pentujaan terävien naskalihampaiden kanssa. Hyvä Saimi hienon työn teit ja sait heinot pennut hienon uroksen Oiva- Karhusen kanssa, kennel Arvocas, Sipoosta Ravangers Henry Ford Akasut on koiran virallinen nimi. Kiitokset kovasti Ullalle - Kennel Arvocasin kasvattajalle kaikesta ja kuulumisiin, B-pentujen kun muunkin tiedon kera. Onnea Ullalle myös uuden mäyggylinjan  ja kasvatin ja entistenkin kasvattien kanssa. Kuin myös ihanan Oiva-Karhusen kanssa - toppenpoika tämä ihana uros on!

 

saimi_sulo_b_sulo_l18052014.jpg

 

Toinen kuva nyt keväällä myös Sulo-Sulosilmäsestä Howlow Ace of Spade, kaunis on poika ja isäänsä  tullut. Isänä Welmu Weli Xavier "Bruno". Sulokin ottaa samat isävingut, ---kuulostaapa melkein sian kiekunalta, kun poika on innoissaan. Tämä koettiin aikoinaan, kun rakkauden astutushetki koitti Undimoon Imsan kanssa, Imsa-mamman A-pentujen kanssa.

 

saimi_sulo_c_sulo_lenkin_jalkeen_kes2013.jpg

 

Toinen kuva Sulosta kesällä 2013 kun helteellä oli kuppi juotu tyhjäksi ja vähän "viilattiin" lenkin jäkeen nurmella Iissä. B-pentujen 7. tyttönen asuu muuten Iiisä Marjan ilona! Mukava olis kuulla muidenkin koirien uutisista sähköpostitse ja kuvista nuorukaisista 5-kuukauden iässä, hampaiden lähdöstä ja kaikesta koiraan liittyvästä. Lähetelkää mieluusti kuvia ihanuuksista!

Kommentoi kirjoitusta.

Helmin talvitakin sovitusta 30.3.2014 4kk Pablo-Boyn 12 v. Kanssa!

Sunnuntai 11.5.2014 klo 22.10

helmi_a_takinsovitu_pablon_ka_30032014.jpg

Päivi-emäntä löysi varastoistaan, Pablo-Boylle aikonaan tehdyn talvimanttelin, jossa on tikkitakkivuori. Takki oli liian pieni Pablolle aikoinaan, mutta nyt takki voitiinkin ottaa käyttöön Helmille, pienen entrauksen jälkeen, lämmin ja helppo pitää puhtaana ja pestä. Pablo-Boylle tehtiin aikoinaan ja ommeltiin uusi mantteli, sama kaava vähän isommassa koossa ja hyvä tuli, voi käyttää vielä tänäkin päivänä, lämmin on ja Pablo-Boyn käytössä vieläkin.  Pabloa tympäisee kuvassa olo SELVÄSTI - En kyllä pätkääkään halua ton rääpäleen ka olla missään tyttöjen takkihommakuvauksissa - Ajatteli miehinen mies Pablo-Boy 12 v....kaikkeen noi tyhmät ihmiset vielä pyytääkin...

 

helmi_b__takinsovitusta_30032014.jpg

 

Tässä sivulta Helmi-tyttönen 4 kk pirtsakkana ja tyytyväisenä uuteen takkiinsa - vähä piti opetella liikkumista takin kanssa - ...Oudon kapistuksen panivat mulle taas päälle, ekana se jumpperi ja nyt tää....- tuumasi Helmi-Tyttönen. Takki antoi kuitenkin rapakeleillä oivan suojan pienelle neidolle ja lämmikettä, ehti kuivua seuraavaa kunnon lenkkeilyä varten kuivaksikkin - tuumasi taas Päivi-emäntä...

 

helmi_c__takinsovitusta_ja_ihan_ok_30032014.jpg

 

Ja vieläkin lähempää otos Helmisestä nappisilmästä ihanuudesta uuden ulsterin kera.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Helmi 5.tyttö 3 kk kitaraa kuunnellen 13.3.2014 ja luunjyrräystä 27.3.2014!

Sunnuntai 11.5.2014 klo 21.24

 

helmi_a_kitaransoittoa_kuunnellen_13032014_3kk.jpg

 

Pienen pienenä on Howlow B-pennut 5 tyttöä ja 4 poikaa jo aloittaneet musiikin kuuntelun. Niimpä Marko soittelee ilokseen Helmi-pennulle eli 5. tyttö Appelsiinille tuon tuostakin kitaraa. Helmi nauttii kitaran soitosta tarkkaan kuunnellen ja sylissä viipyen vasta reilun 3 kuukauden iässä kuvassaan. Viralliselta nimeltään tyttö on Howlow Breed´s familymember ja sopii nimenäkin hyvin Helmille, kaikessa ollaan innokkaina ja rohkeina mukana, uusissakin asioissa uutena perheenjäsenenä, niinkuin muukin lauma.

 

helmi_b_kitaransoittoa_kuunnellen_13032014_3kk.jpg

 

Hampaitakin on jo opeteltu pesemään, ensin kumihanskan kanssa kanahammastahnalla sormella hampaiden ulkopuolelta tutustuen. Huomasin eräänä viikonloppuna eläinlääkärihaastattelun tv:ssä, missä neuvottiin aloittamaan hampaanpesu lepeästi kumihanskan ja hammastahnan kanssa vain ekana hampaiden ulkosyrjille. Hyvin onnistui meilläkin pesu, eikä pentukaan pyristellyt vastaan, vaan söi mielellään koko hammastahnamäärän, kun hyvän makuinen oli ;)

 

helmi_c_kitaransoittoa_kuunnellen_13032014_3kk.jpg

 

Helmi kitaransoiton kera Markon kanssa - fanittaa ihan selkeästi ihaillen Markoa! - ihana tyttönen ;)

 

helmi_d_kitaransoittoa_kuunnel_lahelt_13032014_3kk.jpg

 

Vieläkin ollaan musiikkia kuuntelemassa eli sähkökitaraa ja Helmin pitääkin tukailla moista outoa vekotinta vähän lähemminkin. Helmi ihmetteli, että mistä kummasta se ääni itse asiassa tulee, kun näprää noita pitkiä lankoja toi isäntä-Marko - Ihmetteli Helmi 3 kuukauden ikäinen nappisilmä! Helmi sai viime viikolla (eli nyt toukokuussa) myös Helmin omalta äidiltään eli Saimi-mamalta eli Howlow Alwyas on The Runilta ja Ainomarja-mammalta et Sulolta lämpimät nimipäiväonnittelut! Kiitos niistä vielä kerran ja kuulumisista Ainomarjalta! Saimi on lenkkeillyt rivakasti Sulo Silmäsen ja koko perheen kera, aina innokkaana matkaan lähtevänä ---ja välillä on pistetty myös juoksuksi!!!

 

helmi_a_luunjyrrays_27032014_4kk.jpg

 

Välillä on hyvä jyrrätä luiden kera - tässä Helmi jyrskyttämässä puruluuta - hampaat kutittavat kun kasvavat ja jo kohta maitohampaatkin lähtevät. Niimpä puruhommaa on hyvä tarjota pienelle kasvunalulle.

 

helmi_b_luunjyrrays_sivult_27032014_4kk.jpg

 

Toinenkin kuva kun vähän sivusta yritetään saada otetta luusta.

 

helmi_c_luunjyrrays_kita_27032014_4kk.jpg

 

Ja kolmaskin kuva kita auki Helmi-tyttönen luunjyrskytyksessä.

Kommentoi kirjoitusta.

Uusia kuvia tulossa Helmistä Howlow pentujen Howlow Breed´s Familymeber

Perjantai 9.5.2014 klo 18.26

 

helmi_a_villapaita_29042014.jpg

Helmi eli Howlow Breed´s Familymeber Tyby-villajupperinsa kanssa. Uusia kuvia tulossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Riska-poika kku Howlow Heart of Gold maankyntötöissä 4.5.14

Tiistai 6.5.2014 klo 19.27

 

 riska_4kk_howlow__boy_heart_of_gold_maankyntohomma_04052014.jpg

 

Saimme ihanan hellyttävän kuvan Howlow B-pentujen Riska-pojasta maankyntötöistä traktorissa 4.5.2014! Pienen pienen miehenalkuna on Riska innokkaana ollut isäntänsä kanssa kaikkiin kotihommiin, siispä kunnon maatöihin maata kääntämään TRAKTORIN kyytissä ;) Tärkeenä  näyttää Riska olevan kyntöhommien jälkeen, ylpeänä istuskellaan ISON Traktorin tosi miesten työkalun istuimella nuppine kaikkine. Poika jaksoi olla isännän  mukana 2 tuntia kyntö eli äestyhommissa niinku täällä sanotaan Oulun seudulla! Mukavaa seurattavaa nuorelle 4 kk ikäiselle  mäyggynaskalille kun maa muokaantui auran myötä, myös lokkien lähisyöksyt ja liidot heti perempänä saivat nuoren "miehuuden" aistit hereille. Ihana juttu, että uusi perhe on rohekasti ottanut pienen pojan joka askareeseen mukaan! Mukavia pentuaikoja Riskan kanssa Johanna-emännälle ja Matti-isännälle, Mama-Päivin silmäteräsen kanssa! Ihana on poika. Kuva on otettu heti työrupeaman jälkeen kotipihalla!

Pojukka on myös kuntoutunut käymällä pentukerhossa, katsastamassa vähän muitakin rotuja. Sataffia oli vähän poskesta vedetty, mutta rotuna se on rauhallinen ja jo pennusta pitäen oli sekin tottunut vähän kovempiin otteisiin perheenjäseniensä kanssa! Riitaa ei tullut ja koirat tulivat hyvin toimeen, Riska myös muidenrotuistenkin kanssa! Hieno homma!

Erityiskiitokset Johannalle villajupperin teko-ohjeista, sain väkrättyä hienon Tyby-jumpperin punaisen sellaisen 5. tytölle eli Appelsiinille, joka nykyisin meillä asuu sittemin jo kotoisasti Helmi! Helmi onkin oikea helmi, sillä tyttö vaikuttaa tehneen vaikutuksen kaikkiin mäyriksiimme ---kuin myös ihmisiinkin, ensimmäisen kerran lumosi Päivi-emännän kapalo-aikoina kun silmät avautuivat vähän yli viikon ikäisinä, nuo kauniit silmät = HELMET eli timatit tekivät lähtemättömän vaikutuksen Päivi-emäntään - - - IHANA. Kaikki karkeakarvaiset mäyräkoirat haluavat leikkiä innokkaina ihanuuden kanssa, pania, miekkailua hampailla, piilosilla oloa  ja muuta ajamista ym. kirmailua, laukkuuta riittää loputtomiin. Erityisesti Jössi, Selma ja Imsa-mama ovat olleet kiinnostuneina. Pablo-Boykin on pörhennellyt miehuuttaan vanhuuttaan 12 vuoden iässä? uudelle neidolle ja pissatkin merkattu tarkkaan. Pablo ei leiki, mut on hyvä patteri ja lämmitysalusta 4 kuukauden ikäiselle neidolle! kaiken mahdollisen Helmi on huomannut jo kotona, ja vaaralliset huomaamiset otetaan visusti talteen kun me "tyhmät imiset" se vain huomataan, mutta mukavasti on Helmi oppinut jo pyytämään ja käymään ulkosella pisuilla. Lenkkeilty on lauman kanssaja yksin, jotta koirakin saa omaa rohkeutta ja kokemusta itsenäiseenkiin ulkoiluun. Suu ollut vähän kipeänä Helmillä, kun yläkulmurit lähti samassa rytäkässä viime viikolla ja uuden pienet kulmarautahampaan alut ovat vasta kasvun tiellä!

Laittakaa kuulumisia muistakin B-pennuista;) Ja mukavia aikoja kaikille uusille B-pentujen omistajille.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Howlow Breed´s Familymeber eli Helmin 1. rokotuskuvia ja ulkoilua 12.3.2014

Sunnuntai 4.5.2014 klo 18.14

b-pennut_helmi_12032014__a_1rokotus_helmi_ell.jpg

 

Appelsiini 5. tyttö eli Helmi kutsumanimeltään kävi 12 viikon iässä 1. penturokotuksessa. Pentu oli reipas ell-asemalla ja käyttäytyi hyvin ja rohkeana. Vähän vinkaistiin kun rokko tuli niskaan eka kerralla. Toka kerralla 16 vko ei pistos tuntunut enää missään ;, Tässä odotellaan lääkärin kutsua ell-asemalla tomerana HELMI kuvassaan.

 

b-pennut_helmi_12032014__b_1rokotus_helmi_ell_odotelles.jpg

 

Vileäkin Helmi odottelee.

 

b-pennut_helmi_12032014__c_1rokotus_helmi_ell_poyta.jpg

 

Sitten Helmi on tomerana ell-pöydällä 12 viikon iässä 12.3.2014

 

b-pennut_helmi_12032014__d_helmi_rokon_jalk_nallikari.jpg

 

Ja Rokotuksen jälkeen lähdimme ulkoilemaan Nallikarin mastoihiin, Helmi ulkoilussaan.

 

b-pennut_helmi_12032014__e_helmi_rokon_jalk_nallikari.jpg

 

Edelleen Helmi Nallikarissa ulkoilemassa juosta kirmaten liikkeessä vasta 12 viikoa iässä pienokaisena..

 

b-pennut_helmi_12032014__f_helmi_rokon_jalk_nallikari.jpg

 

ja edeelleen, sää oli tuulinen mutta tarettiin hetki ravailla ;)

 

b-pennut_helmi_12032014__g_helmi_rokon_jalk_nallikari.jpg

 

ja vieläkin Helmi-neit 12 viikkoa ulkoilee 

 

b-pennut_helmi_12032014__h_helmi_rokon_jalk_nallikari_lahelt.jpg

 

vähän lähempi otos Neito-Helmistä 12 viikkoa hymyssä-suin!

 

b-pennut_helmi_12032014__i__helmi_rokon_jalk_nallikari_lahelt.jpg

 

ja vieläkin lähempää ulkoilessa otettu kuva Helmistä ihanasta vilkkaasta Appelsiinista, katse vasempaan!

 

Kommentoi kirjoitusta.

B-pentujen Pentukuulumisia 8.tyttö Viiviltä ja 3. poika Riskalta

Sunnuntai 4.5.2014 klo 17.22

 

viivi_8._tytto_huhtikuu_2014_kotona.jpg

 

Kovasti ovat pienokaiset kasvaneet, ja hampaatkin irotoamassa! Saimme mukavia kuvia ja kuulumisia Howlow B-pentujen kodeista 8.tyttö Boheemilta Viiviltä ja emännältä sekä myös 3.poika Riskalta Matilta ja Johannalta. Kiitos kovasti kuulumisista ja mukavaa pentuaikaa koiran kanssa.  Eka kuvassa kodissaan Viivi Kuopiosta oman tutun ja turvallisen Labbiskamunsa kera unihetkessään. Tseppiä Sirpalle Arkeen ja mukavia mökkeilykelejä saarimökille, sielläpä sitä saakin olla sitten tarkkana pienen kanssa.

Meillä ollut vähän remonttihommia ja websivujen päivitys ym. jäänytkin vähemmälle (:... Meillä kotona tämä vikkelä 5. tyttö viettää päivänsä leikin parissa Imsa-mummi ja Selma-seekkunainen kilpailevat kumpi saa leikkiä Helmin eli Appelsiinin kanssa, tyttöset telmivät tuntiakausia keskenään, kunnes tulee väsy ja on aika ottaa nokoset. Myös Jössi-jöpe jörrykkä on ollut kiinnostunut leikin tiimellyksestä komeemman haukun kera Helmin  = eli Appelsiinkin kanssa, siihen se yleensä menee ja Helmi käperytyy maaten, kun on muka vähä järkyttynyt pikku-haukusta, kohta jo kuitenkin hyökkää leikkin Jöpen kanssa täysillä taas uudelleen ja uudelleen. Neiti-Helmi 4 kuukautta on kyl rohkeakin ja hypää kaulaan ja kurkkuun taistoasennossa milloin soffalta ja tuolilta yleensä innokkaimpia tyttöjä kohden. Pablo on ollut patterina lämmittämässä nukkumahetkissä ja muutekin hyvänä Lähi-iskänä....;) Eli lauma tulee hyvin toimeen, yllättävänkin hyvin. ´Helmi 4 kk-on ottanut jo hajuja metsässä ja on innokas metsä tutkiskelija, innokkaana lennkeilemään!

Helmiltä irtosi pe nyt 2.5.2014  talteen yksi takahammas, vaikka kalasteltu on maitohampaita. To oli oikea yläleuna kulmurikin jo lähtenyt. Nyt lauantain aikana oli hävinnyt jo lonksuvat vasen yläkulmuri ja alhaalta moelmmat kulmurit, eli rautahampaita tulossa, suu on ollu turvonnut ja kipeän oloinen. Papanoita onki turvotettu, jotta syöminen helpompaakin, eilen söin naudan kuivattua mahaa mutta piti sekin palastella....Näytti niin vaikelta otteen ottamminen, kun hampaat vaihdossa.

 

riska_huhtikuu_2014_lelut.jpg

 

Toisessa kuvassa Riska Matin ja Johannan silmäteränen! Ihanuus siis! Kohta on Riskallakin jo kylvöhommat edessä isännän kanssa traktorin kyydissä ;) Mukavaa Keväänjatkoa sinne kauniisiin maaseutumaisemiin Riskan kanssa, ja Viiru-kissallekkin hälsaukset ja kisu-silitykset!

Kuvassa Riska-poika on käynyt juuri metsälenkillä. Koira pysyy hyvin irti metsässä  ja tulee luokse kutsusta metsälenkilläkin! Hyvä niin. Matti, Johanna Ja Riska olivat käyneet myös auto-matkalla pidemmän reissun Riskan kanssa ja poika oli hyvin sopeutunut boxissa oloon autossa ja automatkaan. Tästä se pienen miehen reissausalku lähtee! 

Kommentoi kirjoitusta.

B-pentujen 2. pojan vihreä matta "OSSIN" "Ozzyn" kuulumisia ja tempauksia!

Tiistai 25.3.2014 klo 19.49

 

b-pennut_ossi_a_pallon_ka_22032014.jpg

 

Saimme mukavia uutisia Howlow B-pentujen 2. pojasta kutsumanimeltään "Ossi" "Ozzy", virralliselta nimeltään Howlow Boy Mr Crowley. Poika on ahkerana ja rohkeana tutustunut lähiympäristöön ja mukavan näköinen jo kasvanutkin päivin kummipoikaa muistuttanut Ossi on. Ihanuus. 2. poika oli aina tervehtimässä ensimmäisenä, kun kerran palkitsin siitä. Sen jälkeen heti pienen pienenä poika tuli aina yhtä innokkaana häntä vippasten Päiviä tervehtimään - aina yhtä iloisena - , jotenkin pojukka oli huvittavakin, kun huomasi, että - Hämpä nyt osaakin tervehtiä aivan Mahtavasti - Ihana veijari tämä poika oli loota-aikoinaan, aina tutkimassa ja nuuskimassa ympäristöä ahkerana. Sekä myös sittemmin paremmille patjoille tottuneena - sitekeänä vinkujana, sai monasti yöpyä Päivi-emännän sykkeellää koko ihanan yön, kun joku toinenkin pentu oli kaverina. Sepä vasta mahtavaa olikin! Kovat pentu-villeillyt sekä hepulit saatiin hurjasti laukaten, kun huomattiin, että nyt päästiinkiin erikoispalvelujen piiriin... Eka kuvassa poika söpönä pallonsa kera. Kiitos Anu hienoista kuvista ja kuulumisista! En kyllä tiedä kuka kuvat, ehkä varmaan Viivi on ottanut osan kuvista tottuneena kuvausharrastajana ! Laitoin tekijänoikeusmerkit kuitenkin sinulle, kun en tiennyt! Ihania kuvia! Terkut Aarelle ja Viiville ja tietysti Hugo-Boylle sekä Ossi-pennulle ja mukavaa keväänjatkoa mukavien kotihommien ja ulkoilun merkeissä koko klaanille. Jänskä juttu, että 8. tyttö Boheemi Napittaja sai kotinimkseen perheessään Kuopion seudulla myös "Viivin" eli kaimakin löytyy nyt B-pentujen koiraistakin Ossi-pojan perheen omalle ihmis-tyttö-Viiville ;)

 

b-pennut_ossi_b_viltin_jyrrays_22032014.jpg

 

Toka kuvassa 2. poika Ossi koklaa vähän viltin reunaa --- ja jaksaa myös poseerata vakuuttavan näköisenä - tottakait, kunnon miehet sen tekee - tuumasi Ossi-poika!

 

b-pennut_ossi_c_terassilla_22032014.jpg

 

Ossi tähyilemässä terassilla tarkan ja valppaan näköisenä.

 

b-pennut_ossi_d_tutkii_maastoa_22032014.jpg

 

Välillä on pakko jo tutkia nokka tiiviisti maassa - Josko tästä jonkun hajun saisi, olisko kukaan elävä olento käynyt pihalla - eli siis riista - tuumasi Ossi-poika ympäristöään tutkien nokka kovana maata myöten.

 

b-pennut_ossi_f_hugon_ka_metsassa_22032014.jpg

 

Tässäkin nuuskitaan perheen sileäkarvaisen mäyräkoiran eli metsämies-Hugon kanssa metsän siimeksessä kauniissa keväisessä auringonpaisteessa. Hugo on hyvin ajanut tänäkin syksynä/talvena taas jänistä, muutakin riistaa on saatu haaviin - HYVÄ HUGO -! Hugo on hyvä opastaja ja ohjaaja Ossille tulevia koitoksia metsälläkin ajatellen. Ja superhyvä paimentaja, jos pentu tohkeissaan yrittää lähteä liian kauaksi isommille metille ...Marko ja Päivi tykkäävät erityisesti sileäkarvaisista mäyräkoirista, olihan Marko-isännällä jo pienen pienenä poikana leikkikaverina ihana Joula-mäyggy 1960-luvulla, joka näkyy kuvassa heti etusivulla. Joula ei ollutkaan ihan tyhmä sileäkarvainen mäyggy, vaan älykäs taitava mäyräkoira ja hyvä teeskentelijä - Joula varasti naapureitten sakemanneilta isännän Lihakunnalta tuodut luutkin pihasta, aarteet pantiin visuun talteen kotiin tullessa. Joula osasi avata myös ovet ja kerjätä "nälissään" ateriat naapurin rouvalta...että nälissään minua pitävät raukkaa...  jne....tempauksia riitti tuolle mäygylle. Ihana persoona Joula oli!

 

b-pennut_ossi_e_liikkeessa_pihal_22032014.jpg

 

Ossi ravailee liikkeessä pentuna hangella keskittyneen näköisenä.  

 

b-pennut_ossi_g_tutkimas_maastoa_22032014.jpg

 

Tässä Ossi-poika tähyilee jo edemmäksi ja tutkailee kiinnostuneena ja rohkeana ympäristöään - Mihinkähän päin lähtis tästä - tuumasi pieni karkeakarvainen mäyräkoiranalku Ossi. Hyvä Ossi-Boy!

 

b-pennut_ossi_h_unessa_kieli_ulkona_soffal_22032014.jpg

 

Mukavan ulkoilulenkin päätteeksi on hyvä ottaa kuiteskin ne ihanan karkeakarvaiset poika-pentu unoset - Tässä Ossilla herttaisesti vielä pentu-kieli kulkona, kun uni on jo melkein käsillä, makustellaan suuta ennen nukkumishetkeä tyytyväisenä. Ihana pötkähtää välillä unten maille - ajatteli Ossi vaipuen syvään uneen. Kotona WC:ssä oli vahingossa painanut roskapöntön kannen aukaisija-nuppia, ja kansihan aukeni levälleen. Tätä oli haukuttu ja ihmetelty - mikä ihme juttu tämä on - oli Ossikin tuumannut. Sittemmin pojukka haukkuu aina roskapöntölle, kun menee WC:hen ;) Emännän aamutossujen kantapään alue oli myös näyttänyt "melgo tiukalta", siispä vähän levennyshommaan ja nyt ovat tossulit väljemmät myös Anu-emännänkin käyttää...

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »