Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Tulevat pentueet 2013

Kennel Howlowille on tulossa karkeakarvaisen mäyräkoiran pentuja joulukuussa 2013. Tarkemmat tiedustelut pentueesta ja pennuista mieluiten puhelimitse.

 

  saimin_uros_oiva_29102013_aa.jpg                                                          

 

 

  saimi_seisoo_31.7.2013_aa.jpg

 

 

Yhdistelmän uros on kku on "Oiva", "Karhunen" ja "Oiva Karhunen" RAVNSAGER'S HENRY FORD AKASUT, omistaja on kennel Arvocas Suomessa. Tässä linkki kennel Arvocasin websivuille, käy kurkkaamassa Ullan karkeakarvaisia mäyräkoiraihanuuksia!

Yhdistelmän emä on kkn "Saimi", "Samettinen" HOWLOW ALWAYS ON THE RUN, omistaja on kennel Howlow. Saimista löytyy runsaasti kuvia Howlow kennelin websivujen Blogista/tuoreimmat uutiset sekä tietysti Saimin omilta websivuilta.

Perustietoja koiranpennun ostajalle

 • Pennut luovutetaan uuteen kotiin 8 viikon ikäisinä, luovutus alkaen vko7/2014
 • Pennut myydään eläinlääkärin tarkstamina, mikrosirutettuina ja rekisteröitynä
 • Pennut ovat mahdotetut useampaan kertaan pentuaikana ennen luovutusta
 • Kotiin vietäväksi saat penturuokaa, ohjeet hoitoa ja rokintaa varten sekä Apua -minulla on mäyräkoirakansion ja pentupaketin.
 • Pienestä pitäen pennut tutustuvat normaaleihin kodin ääniin, ihmisiin, pantaan ja hihnassa kulkemiseen, autokyytiin kuljetusboxeineen sekä käsittelyyn
 • Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa! Kasvattajalta voi kysyä asiaa kuin asiaa arkailematta. Tukea, neuvoja ja ohjeistusta on saatavilla.
 • Kannustava kasvattajan neuvonta on tarjolla harrastuksiin liittyen kuten näyttelyyn ja metsästyskokeisiin.
 • Jos koiranäyttelyyn pelottaa mennä esittämään koiraa tai ei itse halua esittää koiraa, voin esittää uuden kodin pennun koiranäyttelyssä. Opastan ja annan neuvoja mielelläni pennun omistajalle koiran esittämiseksi näyttelyssä, jos omistaja näin haluaa eli pääset itse tutustumaan mukaavaan harrastukseen kannustusten kera
 • Kasvattajalta saat neuvoja ja ohjeita turkin huoltoon ja trimmaukseen

 • Karkeakarvaisen mäyräkoiran omistajaksi sopii hyvin myös sellaiset perheet, joilla ei ole aiempaa koirakokemusta. Kaikkea voi oppia ja opetella, jos haluaa ja mielenkiintoa riittää monipuolisiin ja mukaviin mäyräkoiraharrastuksiin, kasvattajankin tukemana ja kannustamana.

Tässä linkki yhdistelmästä Suomen Kennlliiton jalostustietojärjestelmästä. Saat heti tarkemmat tiedot sukusiitosprosentista ja jalostuslinjoista.

Tiedot 5:n sukupolven mukaan yhdistelmästä:

 • Sukutaulussa 60 sukulaista tiedossa 62:sta (97%)
 • Sukutaulussa 58 eri yksilöä 60:sta (sukukatokerroin 0,97)
 • Sukusiitosprosentti 0,39%

 Yhdistelmän isä on kku karkeakarvainen mäyräkoirauros on "Oiva", "Karhunen" ja "Oiva Karhunen" RAVNSAGER'S HENRY FORD AKASUT:

Turkki: erinomainen

Silmätarkastus:

Terveystulokset
PäiväysKohdeTulos
7.12.2011


silmätutkimus
polvilumpiolux.med.
sydämen kuuntelutulos
ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
0/0
ei sivuääniä
14.12.2009 silmätutkimus ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
3.12.2013 silmätutkimus   ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia


Selkäkuvaus: K8

kku Ravnsager´s Herny Ford Akasutin emän FI52539/12
C.I.B C.I.E SE MVA DK MVA LU MVA
EE MVA DKV-09
BELLOMIS ESCADA DANISH COLLECTION
 "Luna" 
selkäkuvan tulokset, K0. 

kku Ravnsager´s Herny Ford Akasutin isän kku DK20651/2008
C.I.B C.I.E POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA NO MVA SI MVA V-10 NOV-10 TREIS PINHEIROS MATISSE SW selkäkuvan tulokset, K2.  
llomis Escada Danish Collection
(K0)

 Tässä Oivan näyttelytuloksia:

oiva_i_hyvinkaa_maykyt_erkkari_pu4_ullan_ka_26102013.jpg

 

Tuore kuva kku karkeakarvainen mäyräkoirauros "Oiva" emäntä-Ullan kanssa Mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä 26.10.2013 iloisena riekkasemassa sijoituspaikallaan päivän onnistumisesta lukuisten osanottajien joukosta. Sijoitus ERI SA PU4 -sijoitus, tuomarina toimi HÜBBE CAMILLA. Lämpimät Onnittelut vielä kerran Ullalle ja kotitukijoukoille pitkänokkakannustajineen, vaikka reissu olikin raskas monine koirine vähine yöunineen! Ulla oli ehtinyt tehdä vaikka mitä ennen näyttelyä...superpakkaus ja moneen ehtivä kasvattaja. Kiitos kaikesta matkan varrella ja onnea tulevaan kasvatustyöhön jatkossakin!

 

saimin_uros_oiva_aaa_erkkari_26102013_liikees.jpg

Oiva-Karhunen vielä liikkeessä Hyvinkään näyttelyssä vikkeline jalkoineen.

RAVNSAGER'S HENRY FORD AKASUT "Oiva" "Oiva Karhunen" "Karhunen" karkeakarvaisen uroksen, kku esittely:

a_oiva_paa_lahelta.jpg

Tässä ihana sydämenmurskaajan katse, eli "Oiva" katsoo kauniilla silmillä kohti kameraa.

Tässä kasvattajan eli Ulla Kotro-Kervisen kertomaa kennel Arvocasin  karkeakarvaisesta  mäyräkoirauroksesta Oiva-Karhusesta:

Ravnsager´s H-pentue on nimetty kuuluisuuksien mukaan, silti tämän mäyräkoirauroksen kuuluisuus on osin vielä tulevien aikakirjojen kätköissä. Sukutaulunsa ja alustavien ominaisuuksiensa myötä se vakuutti tulevan perheensä siinä määrin, että päätimme ostaa liki puolivuotiaan Oivan Tanskasta Suomeen.

Siinä missä Kelpo harrastaa estotonta suhdetoimintaa, Oiva lähestyy asioita harkiten ja tuumaillen. Sen hoksottimet ovat kristallinkirkkaat ja se on osoittanut muita mäyräkoiriamme taitavammaksi "porsaanreikien" löytäjäksi. Harrastusrintama ovat avautuneet Oiva Karhuselle lupaavasti. Oma perhe on valloitettu kunnon äijämeiningillä, hellyydenosoitukset matellekin jaetaan vain kahden kesken. Arvocas-pennuille Oiva on ollut loistava leikittäjä ja se on mieluisa kumppani jokaiselle muulle koirallemme.

Oiva on isänä Welmu I-pentueelle, joista yksi narttupentu muutti aina Unkariin asti ja kesällä 2011 syntyneille Arvocas- ja Stenstallets- pentueille.

b_oiva_seisoo_keakuu_2013.jpg

Toisessa kuvassa "Oiva-Karhunen" seisoo hienosti ihanan kiven päällä uljaana ja ryhdikkäänä.

LISÄÄ KUVIA UROKSESTA OIVASTA:

 

oiva_a_pentuna_seisoo.jpg

 

Oiva seisoo pentuna

 

oiva_aa_oiva_first_official_show_seisoo.jpg

 

Oiva ensimmäistä kertaa virallisessa näyttelyssä Ullan kanssa.

oiva_b__turku_jun_2010_seisoo_nayt.jpg

Oiva Turku Junioriluokan koiranäyttelyssä 2010 seisoo hienosti

 

oiva_c_oiva_paa_katselee_vesisto_2010.jpg

 

Oivan kaunis katse kesäisen vesistön äärellä v. 2010.

 

oiva_c_oiva_takana_ja_dorispentu_2012.jpg

 

Karkeakarvainen mäyräkoirauros Oiva ihanan Dorispennun kanssa pihalla v. 2012 kotona. 

 

oiva_d_oiva_huhtikuu_2013_seisoo_pihalla.jpg

 

Oivan miehistä kauneutta huhtikuussa 2013 kodin pihamaalla

 

oiva_e_oiva_kesa_2011.jpg

 

Oiva valppaana kehissä kesällä v. 2011, kylläpä on pojalla korvat hörössä valppaan näköisenä ja tsäpäkkänä - miehistä kaunetta parhaimmillaan -

 

oiva_f_oiva_kesa_2011_paa.jpg

 

Ja tulevan karkeakarvaisen mäyräkoirauros-isän pääkauneutta lähempääkin kuvattuna v. 2011.

 

oiva_g_oiva_team_kelpon_ka_talvella.jpg

 

Talvella on mukava teamissä pällistellä pihamaalla - tässä perheen Kelpo-koira ja Oiva tiiramaassa hankien kera. Ihanuuksia molemmat karkeakarvaiset mäyräkoiraurokset!

 

oiva_h_likkeesa_riekkasee_pihal.jpg

 

Välillä on "Oivan" , "Oiva-Karhusen" , "Karhusen" pakko otta ilo irti ihanasta mäyräkoira-arjesta riekkasemalla täysillä kirmaille spurtteja pihalla - Hyvä tyylinäyte tulevan isän spurtista!

HOWLOW ALWAYS ON THE RUN, "Saimi" "Samettinen" karkeakarvainen mäyräkoiranarttu, kkn esittely:

nato_howlow_n__310712_saimi_valpaana_tarkkailee_lahelt.jpg

Karkeakarvaisesta emosta eli äiti-Saimista Howlow Always on The run lähikuvaa päästä ja kauniista naisellisesta mäyräkoirakauneudesta nurmikolla pötkötellen.

nato_howlow_e_310712_saimi_seisoo.jpg

Saimi-Samettinen seisoo hienona Ainomarjan handlauksessa kesällä 2012 omissa näyttelytottumusharjoituksissa kauniissa kesäsäässä. Lisää päivityksiä tuloss pj 1.12.2013.

Tässä tarkempi kuvaus Kennel Howlow "Saimi-Samettisesta" Howlow Always on The Run:  

Lisänimensä "Reipastelijainen" Saimi on saanut siitä, että neidillä  tuntuu olevan vain kaksi vaihdetta: se normaalivauhti ja täysiä. Kun palvelijat lähtee Sametin kanssa lenkille niin sitten joko mennään sitä tavallista vauhtia tai juostaan niin älyttömän lujaa. Lenkkeily Saimin kanssa on muutenkin mukavaa, kun se vaikuttaa olevan jokaisen vastaantulijan kaveri.
Oli vastassa vieras tai jo ennestään tuttu, Saimilta riittää pusuja. Joskus neiti nappaa nenästä kiinni suukottelun lomassa,
mutta yleensä Saimi pistää ensimmäiseksi selin makuulle ja on vailla rapsutuksia erityisesti rintaan. Neiti osaa myös käyttäytyä hyvin ell-asemalla vieraillessa, tätä on ihmetellyt moni muu asiakas , myös mäyräkoirankin omistaja . Eli sosiaalinen kaikkien kaveri Saimi on ja hyväluonteinen typykkä.

Saimi tykkää myös sähkökitaran soitosta ja - niitten "palvelijoiden" laulusta ja sanoituksista, häntä vippasee kovasti musiikin tahdissa, huomaamatta ei neidillä jää se, että tämä on juuri Saimille laulettu luritus! Neiti on myös erittäin kunnostautunut "Palloilija".  Neiti osaa leikkiä itsekseen taitavasti palloa pyöritellen ja välillä kiinni ottaen. Rinku-rinku -lelunkin Samettinen osaa käydä pujottamassa sohvalla istuvan ihmisen nilkan ympärille - kerta toisensa jälkeen. Uimaankin Saimi menee mielellään kesähelteillä, sen mielestä kun on kiva vilvoitella rantavedessä mukavissa mummilan maastoissa..

Saimi on perinyt äitinsä Undimoon Imsa-mamman tavan olla lähellä ihmisen kaulan sykettä, sinne pitkä nokka laitetaan erittäin tiiviisti ja nojataan tiukasti vasten, haluten olla vain ihan lähekkäin.

Muutaman kerran on palvelija saanut kuulla lenkkeillessä ventovieraalta ihmiseltä, kuinka Saimi on pelastanut
vastaantulijan päivän. Selälleen heittäytyvän ja silittävää kättä hellästi nuolaisevan pikkukoiran tavatessaan kun ei enää voi olla harmistunut tai surullinen mistään.

Saimi on tyypillisesti myös erittäin mukavuudenhaluinen. Miksi köllöttää paljaalla lattialla,  kun voit loikoilla omalla divaanillakin?  Mutta toisaalta, miksi tyytyä divaaniin kun voit saada koko palvelijoiden sängyn parhaine pahnoineen? Saimi kyllä tietää mikä on talon pehmoisin ja lämpimin paikka.

Päivi-emännällä on ns. vakkarilenkki tässä lähialueella. Meillä on todella ihana herrasmiesfani, joka aina koiriamme nähtyään rientää hakemaan parempaa herkkua mäygyille kotijääkaapista. Milloin on tarjolla kinkkua tai Gotleria tai muuta mukavaa. Koiria ihastellaan, rapsutellaan ja muutama mukava sananenkin vaihdetaan päivän kuulumisista ja uutisista molemmin puolin. Tämä ihailija on nähnyt myös Saimi-Samettisen ja kehunut myös neidin kauniiksi, kuin myös Saimin velipojan Sulo-Sulosilmäsenkin. Ihania ihmisiä siis lähipiirissä, todellisia mäyräkoira-kavereita, niitä tarvitaan aina - piristää kummasti arkea ja mieltä!.

Pitkilläkin automatkoilla neiti jaksaa nukkua kuljetus-boxissaan ja käyttäytyy mallikelpoisesti näyttelyalueelle saavuttaessa - tai mejä-kokeeseen, minne tahansa reissuille ollaankaan lähtemässä. Myös hotellivieraana Samettinen on kiltti, huoneen voi jättää iloisin mielen seuraaville vierailijoille. Uutta opeteltaessa Saimi on ollut innostunut osallistuja niin näyttely- kuin myös metsästysharrastukseen, myös temppujen harjoittelijana neiti on ahkerana mieluusti mukana - älykkäänä oppijana. Kirsu kovana on verijälkeä nuuskuteltu monenmoisissa maastoissa, aina innostuneena osallistuen, eli luonnosta ei ole vieraannuttu. Tästä on hyvä jatkaa uutta metsästysharrastusta, koiran ja ihmisten iloksi!

KUVIA SAIMISTA LISÄÄ:  

Saimi ihan pienenä karkeakarvaisena mäyräkoiratyttönä 5 viikon iässä:

a-pennut_howlow_5_vkoa_3_pv_300710__3._tytto_paa_c.jpg

a-pennut_howlow_5_vkoa_3_pv_300710__3._tytto_paa_b.jpg

a-pennut_howlow_5_vkoa_3_pv_300710__3._tytto_paa_a.jpga-pennut_howlow_5_vkoa_3_pv_300710__3._tytto__seisoo_e.jpg

Kolmostytöstä muutama pääkuvaa-pennut_howlow_5_vkoa_3_pv_300710__3._tytto__seisoo_d.jpg

ja vielä seisotaan reippaana..

Tässä Saimi seisoo  5 kk:n iässä:

 a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_h_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Saimi -Samettinen loikoilee rentona nurmella ihanasta kesästä nauttien täysin siemauksin kesällä 2012 - Ompa ihana ottaa aurinkoa ja köllötää nurmella aurinkoa ottaen mummilan pihalla - tuumasi Saimi.

 

saimin_kollottaa_nurmi_2012.jpg

 

meja_13062013_saimi_f_saimi_kaadolla_tutkimassa.jpg

 

Saimi on perillä kaadolla merkkaamassa löytämäänsä ihanaa hirvenkoipea - sitä tutkittiinkin huolellisesti tovi - todella tarkkaan kesäkuussa 2013.

Yhdistelmän emä on kkn karkeakarvainen mäyräkoiranarttu "Saimi", "Samettinen" HOWLOW ALWAYS ON THE RUN, omistaja on kennel Howlow terveystulokset: 

Terveystulokset:
PäiväysKohdeTulos
23.1.2013 silmätutkimus      ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Tässä on Saimin Näyttelytulokset ja mejäkoken tulos.

Saimi-Samettisesta kkn Howlow Always on the Run löydät lisää kuvia PENNUT -linkin alta useiden viikkojen ajalta. Tarkennukseksi se, että Saimi on 3. tyttö. Seurasin pentuja syntymästä asti, ja jokainen yksilö on merkitty omalla numerolla, myöhemmin sitten omilla pentulaatikkonimilläänkin. Koska pennut oli merkattu heti ensihenkäyksen jälkeen, oli myöhemmin helppo seurata kunkin pennun puuhia matkan varrella. Tästä oli hyötyä minullekkin kasvattajana! Suosittelen tarkkaa seurantaa. Mukavia lutuisia pennunkatseluhetkiä, ihania ovat! Ja kiitos kovasti palautteesta sinne etelä-Suomeen!