Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Kennel Howlow

Päivi Jaakkonen

Saikkosentie 11 A 4, 90540 Oulu

p. 050 4040 676

paivi.jaakkonen@mail.suomi.net

Soita ja ota yhteyttä puhelimitse mieluiten ilta-aikaan klo 18.00 jälkeen.

Kuvassa ensimmäinen karkeakarvainen mäyräkoiramme Pablo-Boy.

 

papu_raesade_finmva_140805_a.jpg

"Pablo" FIN MVA Evening´s Little Bear, uros

(HIIDENLOUKON EROS SERT- C.I.B FIN KVA-L FIN MVA SE MVA HIIDENLOUKON HUOLETON-AULI)

Syntynyt: 10.12.2001

Rotu/väri: karkeakarvainen mäyräkoira, punainen riistanvärisin merkein

Rekisterinumero: FIN11898/02

Sukusiitosprosentti:  5 sukupolven mukaan 0,39%

Jalostustarkastettu:

25.5.2006 jalostustustarkastuspisteet 280,77 / max 300 pistettä

Silmäkuvattu: 15.3.2006, 8.12.2008 

Pablo Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä:http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN11898/02&R=148.13

Esittely Pablo ja vuosien takaista kuvasatoa

Pablo on riistaverinen karkeakarvainen uros. Pabloa käytetään jänismetsillä, myös kanalintumetsillä syksyisin. Myös metsästyskoiran verijäljestystä olemme harrastaneet, myös niinä vuosina, kun emme ole kerenneet mejä-kokeisiin, ihan koirian aktiviteetin ja innostuneen koiran tarpeen tyydyttämiseksi. Täytyyhän koiralle olla mukavaa puuhaa myös vapaa-aikana. Pablon nokka on innokas haistelemaan eri otusten jälkiä maastossa.

Tarkkaan on havainnoitu eri otuksia, joskus jopa liiankin innokkaana isännän kanssa. Lähtivät nimittäin kerran alkukesästä hirviemon ja kahden vasan perään, Pablo oli tuolloin vielä nuori uros. Havaitsin itse otukset lähimaastosta, vaikka Marko sanoi että harhoja näet taas. Kappas vaan tuuli kävin siten, että hirviemo ei haistanut meitä vasojensa kanssa kuin viime tipassa n. 25 metrin päästä. Hirvi vasoineen lähti  pötkimaan pakoon ja Marko Pablon kanssa perään, vaikka kielsin! Pablo söi metsän laidasta innoissaan suomaastoakin, niin tohkeissaan oli. Onneksi ei tullut vahinkoa eikä emo palannut puolustamaan vasojaan.

pablo_ja_marko_metsalla_2004.jpg

Kuvassa Pablo syksyllä 2004 Kainuussa 2,5 vuotiaana metsästysretkellä Markon kanssa.

Näyttelyissä Pablokin on käynyt 9 kuukauden iästä alkaen, vaikka emme missään tapauksessa olleet kiinnostuneita näyttelyissä eikä aikomusta ollut näyttelyhommiin. Kuitenkin mentiin ekanäyttelyyn vain muutaman kerran harjoittelulla Oulun Koirakerhon näyttelytottumusten saattelemana, tuttujen ja hyvien opettajatätien neuvojen kera. Ensimmäisissä Match Show kilpailuissakin ehdimme käydä ennen Oulun KV näyttelyä.  Vaikka "emme missään tapauksessa" halunneet mennä koiranäyttelyyn, kappas vaan mieli voi kummasti muutua jyrkästä suvaitsevaksi, kun saa oikeaa tietoa kouluttajilta, mistä oikeastaan onkaan kyse. Kannattaa tutustua rotumääritelmään ja muuhunkin mäyräykoiraan liittyvään tietoon, se valaisee monia asioita. Ensimmäiseltä tunnilta Pablo poistettiin ulinansa vuoksi pois hetkeksi rauhoittumaan, mutta kyllä harjoittelu lähti käyntiin ulinasta huolimatta. Pablo on ollut hankala piipaaja aina ennen kehää, tylsistyi ja odottelu oli yhtä tuskaa. Hienosti Pablo jaksoi aina esiintyä, vaihtelevastikkin ja joskus paremminkin, menestystäkin saatiin, kiitos Pablon! Näyttelyissä oppi myös koiran kontaktia ja käsittelyä, joten ihan oikeaa hyötyäkin siitä on koiranpitoon liittyen.

Pablo on ollut myös innokas retkeilijä kanssamme vuosien varrella, innokkaana patikoimaan metsissä aina. Eli samat harrastukset ovat myös koiran mieleen, liikkuminen luonnossa.

Kalastuksesta herra on ollut kiinnostunut pienestä pitäen, veneillen niin joella, järvessä kuin meressäkin. Kalan lopetukseen liittyy aina hauska piirre Pablossa, hän katsastaa isäntää kasvoihin tarkkaan, juuri ennen kuin se viimeinen kapulan pläjäys lopettaa pyristelevän kalan. Lopuksi katastetaan vielä kerran kala ja isäntää sen jälkeen.  Imsa ei toimi samoin!

pablo_vene_2004.jpg

Pablo vesillä kesällä 2,5 vuotiaana vuonna 2004.

Pablo puolivuotiaana v. 2002

papu_puoli_vuotta_eka_natotreeinit_paivi_2002.jpg

Pablo emäntä Päivin kanssa ensimmäisissä näytteltottumusharjoituksissa kotipihalla. Kovasti koitetaan juosta koiran kanssa, meni vähän pomppimiseksi ja Pablo laukasi välillä. Emäntä-raukkakin pitää hihnaa ihan väärässä kädessä, kun sen pitäisi olla nimen omaan vasemmassa kädessä. Isäntäväki ei ollut koskaan aiemmin käynyt koiranäyttelyssä, joten kokemusta ei ollut kummallakaan saralla. Näyttelykäyttäytymisen etikettiin ja protokollaan saatiinkin hyvät ohjeet ja opastukset Oulun koirakerhon näyttelytottumusharjoituksissa  eli NÄTÖ-harkoissa  ennen ensimmäistä kisaa. Urheasti Pablo kuitenkin jaksoi olla lyhen session mukana kotiharkoissa, ja muutama mallikas ravikin saatiin aikaiseksi yhteistyöllä, kiitos Pablon! Etevä oppija kun oli.

papu_puoli_vuotta_sanginsuu_luotopolku_2002.jpg

Pablo Sanginsuun maisemissa retkeilemässä v. 2002 samalla tutustuttiin luontoon ja eri hajuihin. Retkellä paistettiin myös makkaraa ja Pablo sai oman osansa, tietysti!

papu_puoli_vuotta_hollanikas_pihali_2002.jpg

Välillä piti pentuna leikkiä pihalla, tässä leikitään hollannikkaan kanssa puolivuotiaana.

Meri, ihanan matala merenpohja ja kesä uintiretkellä v. 2003

papu_juoksee_kesalla_merenrannalla_2003.jpg

Pablon mieliuimapaikka on ihana matala merenpohja, siinä kun ei syvene äkkijyrkkään, saa rauhassa kävellä umppareille asti ja uida sieltä käsin rantaa kohti. Kuvassa Pablo kirmaa täydessä vauhdissa merenrannalla. Kuvasta ei arvaisi kysymyksessä olevan karkeakarvaisen mäyräkoiran ;)papu_kesalla_merenrannalla_uinnin_jalkeen_2003.jpg

Rannalla maltetaan istahtaa välillä litimärkänä  sen verran, että saatiin kuva otettua.papu_kesalla_rinku_ja_meri_2003.jpg

Kuvassa Pablo jo pienestä pitäen innokaana oman ihanan rinku-rinkunsa sekä vesileikkien kera. Rinku on kestänyt näihin päiviin, eikä uudet Stockmannin rinku-rinkut molemmille joulupukin tuomina ole kummankaan suosiossa. Syynä lienee rinkulan liiallinen paksuus ja liian pehmeä materiaali. 

Pablo-boy saarilomalla v. 2003

Pablo pääsi ensimmäiselle ikiomalle kesälomalleen jo vuonna 2002 8 kuukauden iässä. Siitä asti tuttu paikka on kutsunut koko porukan lomalle vapauteen riekkumaan.

papu_jarsii_puuta_saariloma_elokuu_2003.jpg

Kuvassa v. 2003 nuori Pablo-boy jyrrää puunoksaa ihanassa rannassa, lämmön ja leppeän kesätuulen saattelemana.

papu_jarsii_puuta_saariloma_elokuu_2003_b_lahelta.jpg

Vielä lähempääkin piti ikuistaa muistoiksi kuvia, läheltä otettuna Pablo puruhommissa.

papu_otaa_aurikoa_saariloma_elokuu_2003_c.jpg

Välillä otettiin ihan rennosti aurinkoakin, mukava loikoa lämpimässä - Pablo-boyn ilme kertoo enemmän -!

papu_nukuttaa_saariloma_elokuu_2003_d.jpg

Sitten tuli päiväunien aika, Pablo sikiunessa läheltä otetussa kuvassa.  Tälläkin lomalla sinniteltiin unea vastaan, mutta kyllä loman puolessa välissä on pakko ottaa päiväunosetkin. Myös isäntäväki nukkuu pitkään aina lomilla, ulkoilmaelämä, rauhallinen ympäristö tarjoaa huippupuiteet ... todellakin ollaan vaan ja lomalla! Tässä kuvassa on siirrytty jo saaren etuosaan ulapanpuolelle lämpimien kallioiden päälle. Mukavaa puuhaa riitti koko lomaksi ihmisille ja Pablolle eli onnistunut hieno loma.

Kalassakin on kiva käydä v. 2003

Pablo on ollut mukana kaikissa arjen touhuissamme pienestä pitäen. Veneilyyn on tutustuttu heti pennusta asti, Pablo onkin tottunut olemaan veneen kyydissä ja hyväksyy pelastusliivitkin ilman vastarintaa. Kokemusta herra on saanut joella, järvissä, lammissa  ja merellä Oulussa kun asumme.

papu_marko__kivijarvi_kalassa_2003.jpg

Pablo juhannuksen vietossa veneilyn ja kalastuksen merkeissä v. 2003. Saaliiksi näytti tulevan tällä kertaa hauki, mitä pitää pyrkiä heti tuoreiltaan tarkastamaan.

Pablo-boy vuonna 2004

Pablo täytti 10.6.2004 2,5 vuotta. Syntymäpäiviä vietetään perinteisesti puolivuosittain. Kesäkuun alussa on luonnossakin tarjolla sopivasti voikukkia, niimpä emäntä punoi niistä juhlavan koirakukkaseppeleen Pablolle synntäripäivän kunniaksi.

pablo_25_v_2004_a.jpg

Pablo nuorena miehenä seppele kaulassaan kukkivan angervopensaan edustalla.

pablo_25_v_2004_c.jpg

Vielä toinen kuvakin kun pötökötetään nurmikolla.

 

pablo_25_v_2004_b.jpg

Temppujakin piti vähän kokeilla synttärin kunniaksi, tässä Pablo seisoo kahdella jalalla.

papu_seisoo_kotona_2004_kesa.jpg

Kuvassa Pablo-boy seisoo kotona vuonna 2004 terhakkana nuorena miehenä. Tähän mennessä oltiin käyty vähän näyttelyssä ja tietysti metsästysretkillä sekä luonossa muutenkin retkeillen sekä lomalla ja uimapuuhissa. Pablo on ollut tärkeä perheenjäsen heti koiran katsastuksesta ja odotuksesta lähtien. 

pablo_puutarha_ja_marko_2004.jpg

Pablo on ollut innokas grillaaja kesäisin. Yleensä Pablo on saanut syöntiajaksi ikioman luun kaluttavaksi. Pablopa huomasi ja hoksasi jo pienenä, että  - ehkäpä kannattaisi tehdä vaihtokauppaa luun ja palvelijoiden kanssa -. Herra toi luun takaisin ja antoi, samalla silmäillen ihmisten pihvilautasia. No, teimme vaihtokaupat, koiralle palanen pihviä ja luu vaihtokaupassa. Heti syömisen jälkeen Pablo haki luun pois, joten vaihtokauppa olikin tilapäinen. Tässä Marko ja Pablo kesällä 2004 ruokahetken jälkeen.

pablo_kivijarvi_2004.jpg

Kuvassa Pablo Kivijärven maisemissa syyslomalla järven rannassa ulkopöydän äärellä.

Pablo retkellä Hailuodossa  ja lomalla Kivijärvellä v. 2005

pablo_ja_paivi_hailuoto_marjaniemi_2006.jpg

Kauniissa kesäisessä säässä ollaan retkeilemässä Hailuodossa Marjanimessä, rantoja ja rauhallisia poukamia riittää kakille. Kuvassa Pablo ja Päivi kauniissa ja ainutlaatuisissa maisemissa Hailuodon Marjaniemessä, majakkakin pilkottaa takana.pablo_ja_paivi_hailuoto_marjaniemi_2006_b.jpg

Pablo-boy keksi, että joskopa pitäisi tutkia tuota järjestelmäkameraboxia vähän tarkemmin... No, kieltohan siitä tuli ja kassi pelastetiin Pablon hampaista.

pablo_ja_paivi_hailuoto_marjaniemi_2006_c.jpg

Välillä käytiin meressäkin, tässä Markon kanssa vedessä loikkien. Pablo ihan innossaan loikkimisen riemusta!

pablo_kivijarvi_2005_ulkogril.jpg

Kivijärvellä Pablo osallistuu mielellään kaikkiin ihmisten puuhiin. Pabloa on voinut pitää myös irti, eikä pihasta ole karattu, vaikka saaressa ei ollakkaan. Puita kannettiin liiteristä isännän kanssa ensin sisälle halkolaatikkoon ja ulos grillauspaikalle. Kuvassa tarkastetaan ja kurkataan ulkogrillauspaikan puidenasettelua läheltä - tulikohan puut varmasti kunnolla laitettua paikoilleen ennen sytyttämistä - .