Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Howlow Always on The run eli "Saimi" s. 22.6.2010

(C.I.B. FIN MVA SE MVA EE MVA SI MVA MV-10 BALTV-09
Welmu Weli Xavier - Undimoon Imsa)

Saimi mejä-kokeessa Pyhännällä 1.9.2013

 

saimi_meja_a_pyhanta_01092013.jpg

 

Saimi eli Howlow Always on The Run kävi ekassa mejäkokeessa Pyhänällä 1.9.203 tuomarina toimi Ville Porthan. Tässä kuva Saimista, kun odotellaan paukkukokeeseen menoa. Radan opastuspätkän alun vierssä oli yön aikan hirvi käynyt kuljeksimassa radalla, minkä opaskin totesi ääneen. Lienekkö se syynä vai mikä, mutta työskentely päättyi kahteen hukkaan ja puurtavaan työskentelyyn. Koira haki ja tsiksakkasi 1. jaksolla ja koe keskeytettiin avo 0 pistettä. Saimi harjoitteli koko kesän mejää kunnon ratoja 700-750 metriä, eli harjoitusten puute ei nyt ollut kyseessä, ehkäpä kokemattomuus lähteä muille jäljille. Maastossa runsaasti näin syksyllä myös kanalintuja niinkuin aina Pyhännällä. Lisäksi sarvipää metsäkauris kävi näyttäytymässä erään kokeesen osallistujan auton edustalla ja loikki suoraan viereiseltä radalta metsäautotielle, tietoa ei ole mistä ja kuinka pitkältä pätkältä kauris tuli tielle, kuitenkin AVO 7 Saimin ja edellisen AVO 6 radalta suoraan. Myös Avo 6 radan jäljestäjä sai 0 tuloksen.

 

saimi_meja_b_pyhanta_01092013.jpg

 

Tässä vielä naisellista mäyräkoirakauneutta Saimi-Samettisesta.

 

saimi_meja_c_pyhanta_01092013_valppaana.jpg

 

Saimi tarkkailee valppaana muita koiria, kun ne ovat valmistautumassa omaan paukkukokeeseensa.

 

saimi_meja_d_pyhanta_01092013_edelleen_valpas.jpg

 

ja valppaanakin ollaan edelleenkin

 

saimi_meja_e__pyhanta_01092013_tahyilya_oikealle.jpg

 

tähyilyä oikealle...

 

saimi_meja_ff__pyhanta_01092013_meno_paukkukoe.jpg

 

Saimi menossa omaan paukkukokeeseen Ainomarjan kanssa.

 

saimi_meja_g__pyhanta_01092013_autos_odottelua.jpg

 

ja  Saimi odottelee autossa mejä-kokeeseen menoa

 

saimi_meja_h__pyhanta_01092013_mejakoekeen_jalkeen_vetta.jpg

 

Kokeesta tultua oli jo jano tässä aletaan kohta juomaan raikasta vettä kurkun vilvoitteeksi, päivän lämpötila oli 20 astetta aurinkoisissa merkeissä. Kilometrejä kertyi autolla ajosta vähän alle 600 km ja kaksi päivää käytettin ensin ratoja vetäen ja sitten kokeeseen ja ratoja purkaen. Ihan sohvaperunan hommaa ei tämä verijäljestämiskoe ole, eli vaatii myös oikeaa asennetta ja viitseliäisyyttä kouluttaa koiraa mejälle. Mukavin mielin palasimme silti kotiin kovan urakan jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa. Saimme taas hyviä neuvoja nuoren kokemattoman koiran koulutukseen - jotta se ei lähde harhailemaan jäljelle kokeneemmilta konkareilta. Kuulemma koiran vanhetessa haahuilut jäävät vähempään, jos jaksaa kulkea harjoittaen koiraa mejä-jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa ja oli kokemus ainakin meille kolmelle Ainomarjalle, Päivi-emännälle ja Saimille mukava! Kiitos Ainomarja ohjauksesta ja treeneistä Saimille tästä on hyvä jatkaa!

 

Saimi ja Sulo karkeakarvaiset mäyräkoirat aarteiden äärellä mummilassa 9.6.2013!

saimi_kanalinnut_a_09062013.jpg

 

"Saimi"- tyttö kkn Howlow Always on The Run ja "Sulo"-poika kku Howlow Ace of Spade pääsivät kyläilemään mukavassa mummilassa Ainomarjan kanssa kesäkuun 2013 helteiden aikaan. Meren läheisyydestä ja ihanista lenkkeilymaastoista ovat molemmat mäykyt aina nauttineet kovasti, kuin myös vieraanvaraisuudesta - kyllähän siellä aina siipare kuin siipare herkkuja tulee aina myös koirille - tottakait mummilta ja papalta!  Tällä kertaa mukavana yllätyksenä pääsivät molemmat mäygyt tutustumaan lähemminkin mummilan aarreaittaan...ja mitä mahtavaa sieltä löytyikään - ihania kanalintuja - siis aivan oikeita, metso ja riekko! Niitäpä olikin mukava tutkailla lähempääkin, nuuskutella ja ihmetellä! Eka kuvassa Saimi metson ja riekon kanssa poseeraamassa - "Harmi vain kun ovat täytettyjä, mut silti aika mukavia ja ihan riistan hajuisia!" tuumasi neiti Saimi-Samettinen kuvassaan -

 

saimi_ja_sulo_tutkitaampa_kanalinnut_b_09062013.jpg

 

- Mitä  noi on , tutkitaampa ne tarkemminkin - tuumasivat Saimi ja Sulo samasta mäyggysuusta. - Kato sää ylhäältä Sulo niin mä katon alhaaltapäin - tuumsi Saimi-Samettinen.

 

saimi__sulo_tarkkana_kanalintujen_kans_c_09062013.jpg

 

Sulo oli valppaan ja tarkan näköisenä kanalintujen kanssa..

 

saimi__sulo_valpas_metso_d_09062013.jpg

 

 

 

Vähän lähempääkin otettu kuva Sulosta ja metsosta.

 

saimi_ja_sulo_kanalinnut_helle_e_09062013.jpg

 

Saimi ja Sulo yhdessä kesähelteellä aarreaitan löydösten kanssa.

 

Saimi mejäharkoissa 13.6.2013 innokkaana ja kaatokin löytyi! Hyvä Saimi!

 

meja_13062013_saimi_a_saimi_alkukaadolla.jpg

 

Teimme metsästyskoiran verijäljestysharjoitukset 13.6.2013 ja otin muutamia kuvia ja videoita muistoiksi Saimin harjoittelusta. Saimi läht tutkien tarkkaan varovaisesti ja verkkaisesti jälkeä, alkumakuu tutkittiin tarkoin. Ja jälki löytyikin heti perään, sitten lähdettiinkin vauhdilla radalle jäljen perään. Eli hoksattiin heti, että tätä verijälkeä pitää seurata...ja mihin se johtaakaan. Innostuts oli suuri ja koiralle selvästi mukavaa aivopuuhaa arkiruutiineja rikkomaan. Mäygyt nauttivat kun on metsästykseen liittyvää puuhaa, kun kerta mettästyskoiria ovat. Eka kuvassa saimi tutkiin kaatoa.

 

meja_13062013_saimi_b_saimi_jaljel.jpg

 

Sitten Saimi-neiti oli jo jäljen päällä nokka tiiviisti verijäljen päässä etenemässä.

 

meja_13062013_saimi_c_saimi_innokkaan_jaljel.jpg

 

Saimi innokkaan pomppien jäljellä, Ainomarja narun päässä.

 

meja_13062013_saimi_d_saimi_lahestyy_kaatoa.jpg

 

Tässä saimi lähestyy kaatoa uskollisena jäljen päällä nuuskuttaen.

 

meja_13062013_saimi_e_saimi_saapuu_kaadolla.jpg

 

Nyt Saimi saapuu jo kaadolle uteliaana  - Hei mitähän löytyi - menen heti tutkimaan tarkemminki ! - tuumasi Saimi-samettinen

 

meja_13062013_saimi_f_saimi_kaadolla_tutkimassa.jpg

 

Saimi on perillä kaadolla merkkaamassa löytämäänsä ihanaa hirvenkoipea - sitä tutkittiinkin huolellisesti tovi - todella tarkkaan.

 

meja_13062013_saimi_h_saimi_kaadolla_edelleen.jpg

ja vieläkin kuva kun nuuskuttaa tutkii, lopulta piti Saiminkin yrittää haudata aarre - Täytynee piilottaa mun saalis, etteivät vaan muut pääse käsiksi MUN saaliseen - se on vain MUN MUN tuumasi neitokainen ja yritti peitellä hirvenkoipea puskemalla sammalta ja jäkälää päälle.

 

meja_13062013_saimi_i_saimi_autolla_mejaharkan_jalkeen.jpg

 

Tässä Saimi harkkojen jälkeen kauniina kesäkuisessa illassa.

 

meja_13062013_saimi_j_saimi_valpas_mettatiella.jpg

 

Tässä ollaan valppaana

 

meja_13062013_saimi_k_saimi_valpas_mettatiella.jpg

 

vielä edelleenkin seistään valppaan oloisena

 

meja_13062013_saimi_l_saimi_valpas_lahempaaki.jpg

 

Ja tarkkana Saimi on tietysti

 

meja_13062013_saimi_m_saimi_ilmavainut_lahempaaki.jpg

 

Välillä otettiin ilmahajujakin maastoon päin - vähän lähempääkin otettu kuva - mikähän siellä haisee -

 

meja_13062013_saimi_n_saimi_ilmavainut_valppaana.jpg

 

Edelleen nuuskutetaan

 

meja_13062013_saimi_o_saimi_nuuskut_ja_parta.jpg

 

Saimi  nuuskuttamassa hajuja maastosta

 

meja_13062013_saimi_p_saimi__ja_sulo_polulla_mejan_jalkeen.jpg

 

Saimi ja Sulo harjoitusten päätteeksi mettäpolulla , kylläpä Saimi näyttääkin tärkeen näköiseltä katsastellessaan maastoa kohti ;)

 

Toukokuun kuvia Saimista 2013

toukokuu_d_saimi_amn_sylissa_lepea_katse_lahelt25052013.jpg

Sain mukavia kuvia "Saimista" Howlow Always on The Run karkeakarvainen mäyräkoiranarttu  ja "Sulosta" Howlow Ace of Spade Ainomarjalta ja Juhalta! Kiitos kuvista Juha ja Ainomarja, ihania ovat! Kovasti Saimi ja Sulo ovat kesää odottamassa, koirat kävivät kahlaamassa II-joessa eka kerran! Mukavaa oli myös mummilassa vierailulla, kun siellä on aina hyvät maukkaat tarjottavat myös koirille ja kuninkaalliset oltavat. Herkut hävisivät parempiin mäyggy-suihin hetkessä. Eka kuvassa Saimi-Samettinen ja hellä katse Ainomarjaa koti- mukavaa on olla sylkyssä hellässä hetkessä emännän kanssa - vähän Imsa-mamman oloinen on olemus ja katse Saimillakin - eli perimää äidiltänsä Undimoon Imsalta eli kotoisastikkin kutsumanimeltään Imsalta. Saimihan on todella hyvän luonteinen hauska karkeakarvainen mäyräkoiraneiti. Aina pannaan makuulle makaamaan maahan - vaikka tuiki tuntematon vieras haluaa tutustua, utelias neiti on ja innokas kaikkien kaveri.

 

toukokuu_a_saimi_amn_sylissa_25052013.jpg

 

Vähän edemää otettu kuva Saimista ja Ainomarjasta.

 

toukokuu_b_saimi_amn_sylissa_pusut_25052013.jpg

 

Välillä piti Saimin tietysti tapansa mukaan antaa parit pusut Ainomarjalle !

 

toukokuu_c_saimi_amn_sylissa__25052013.jpg

 

Sen jälkeen olikin mukava maata retkottaa rentona sylkyssä hellässä huolenpidossa - ihanaa on tää hoito - tuumasi Samettinen tyytyväisenä retkottaessaan sylissä.

 

toukokuu_dsaimi_amn_sylissa_lepea_katse_25052013.jpg

 

Tässä edempää otettu kuva kun Saimi on melko hellän näköisenä tyytyväisenä saamastaan hellyydestä ja hoivasta sylkyssä.

Saimi Kajaanin ryhmänäyttelyssä 4.5.2013

 

 kajaani_04052013_saimi_a_seisoo_amn_ka.jpg

 

"Saimi" Howlow Always on The run oli myös näyttelyreissulla mukana Kajaanin ryhmänäyttelyssä tuomarina Marjo Nygård. Tuloksena hyvin arvosteluin neiti sijoittui avoimen luokan kilpailussa 4. sijalle AVK EH4. Hyvä Saimi! Hienosti neiti jaksoi ravailla kehässä mukavalla askeleella ja malttoi seistä hienosti myös pöydällä. Tuomarilta ei jäänyt huomaamatta neidin luonne - mahtava neiti kun on iloinen vikkeläjalkainen mäyräkoiraneiti. Tässä kuva Saimista harjoittelemassa kehän laidalla Ainomarjan kanssa ennen varsinaista kilpailua. Hyvä, että tuli otettua muutama kuva muistoiksi asti! Valo oli huono ja kuvausolosuhteet huonot aina kuplahallissa, kehistä ei oikein tahdo saada hyviä kuvia.

 

 kajaani_04052013_saimi_b_seisoo_lahemp.jpg

 

 Toinenkin kuva Saimi seisomassa vähän lähempääkin otettu kuva.

 

 kajaani_04052013_saimi_c_seisoo_edempaa.jpg

 

Ja vähän edempääkin otettu kuva Saimista seisomishommissa.

 

 kajaani_04052013_saimi_d_seisoo_edempaa_vielaki.jpg

 

edelleen seistään

 

 kajaani_04052013_saimi_e_saimi_seisoo_lahempaa.jpg

 

vielä yksi kuva Saimi seisoo ennen kilpailua kehän laidalla lähempää otettu kuva. Kiitos Ainomarjalle taas esittämisestä ja asvustasi! Hyvä, kun on mukava kaveri aina innokkaana lähdössä mukaan!

 

kajaani_04052013_saimi_f_saimi_seisoo_kehas.jpg

 

Saimi on kilpailukehässä seisomassa. Kuvan otti Marko Laine.

Saimin nätöharkat 31.7.2012 ihania kuvia, kiitos Ainomarja avustasi ja handlaamisesta - hienot kuvat saatiin talteen!

 

 nato_howlow_a_310712_saimi_seisoo.jpg

 

Viime kesänä heinäkuun loppupuolella pidettiin nätyttelytottumusharjoituset Saimi-Samettiselle ja muistoiksi saatiin ihanat kuvat neidistä seiomassa ja rentona nurmella ympäristöä tarkkaillen. Oikein poseerauskuvat. Päivä oli sopivasti välin puolipilvinen, kuvistakaan ei tullut ylivalottuneita.  Kiitokset Ainomarja vielä kerran ihanista harkoista, avustamisesta ja handlaamisesta. IHANIA KUVIA!!! - tuumaapi Päivi-emäntä, kaunis Saimi on, kieltämättä! Tässä eka kuva, kun Saimi seisoo.

 

nato_howlow_b_310712_saimi_seisoo.jpg

 

Saimi seisoo edelleen

 

nato_howlow_c_310712_saimi_seisoo.jpg

 

ja edelleen

 

nato_howlow_d_310712_saimi_seisoo.jpg

 

ja vieläkin seisotaan

 

nato_howlow_e_310712_saimi_seisoo.jpg

 

ja vielä seisotaan nurmella

 

nato_howlow_ee_310712_saimi_seisoo_amn_ka.jpg

 

Tässä vähän etäämpää Saimi hienosti AM:n handlaamana

 

nato_howlow_f_310712_saimi_seisoo_amn_ka.jpg

 

ja vieläkin - Ainomarja keskittyy otsa kurtussa ;)

 

nato_howlow_g_310712_saimi_seisoo_am_kurkkaa.jpg

 

Ainomarja kurkkaa Saimia - et hei mitä kuuluupi Sametti - Kehuja ja palkaa saatiin runsain mitoin, - aina kun koiraa harjoittaa pitää sen olla mukavata puuhaa rennolla asennolla - kehuja ei voi koskaan olla liikaa - Hyvä Saimi, taas maltoit harkat hienosti ja teit parhaasi! 

 

nato_howlow_h_310712_saimi_seisoo_amn_ka.jpg

 

edelleen, mutta lähimaastossa näyttääpi olevan jotakin mielenkiintoista, siispä Saimilla valpas ilme

 

 nato_howlow_i_310712_saimi_amn_pusut.jpg

 

Välilä piti tietysti Saiminkin pussailla Ainomarjaa - tässä herkkä hetki tytöistä! Saimi on kova pusuttelemaan, ja luonteeltaan aivan ihana pakkaus - kaikkien kaveri!

 

nato_howlow_j_310712_saimi_makoilee_rentona_nurmi_naton_jalk.jpg

 

Nätö-harkkojen jälkeen oli mukava loikoilla pehmeällä nurmella valppaana  - tuumasi Saimi-Samettinen

 

nato_howlow_k_310712_saimi_valpaana_tarkkailee_nurmi_naton_jalk.jpg

 

Edellen kuvaa Saimista kesänurmella

 

nato_howlow_m_310712_saimi_valpaana_tarkkailee_nurmi_naton_jalk_lahemp.jpg

 

ja vieläkin - Saimi tarkkailee jo vähäsen valppaana muita ohikulkijoita tarkemminkin -

 

nato_howlow_n__310712_saimi_valpaana_tarkkailee_lahelt.jpg

 

vähän eri kulmasta pötkötellään - No nyt On Saimi tosi uljaan näköinen - ihana -

 

nato_howlow_o__310712_saimi_valpaana_tarkkailee_lahelt_ka.jpg

 

Tässä ihan läheltä otettu kuva Saimista koko ruudun täydeltä - ihanan näköinen kaunis karkeakarvainen mäyräkoiraneiti

 

Joulukuulumisia Saimilta 2012!

joulukuulumiset_a_saimi_ja_sulo_puuterilumi_joulukuu_2012.jpg

Tässä Joulukuulumisia Saimi-Samettinen ja Sulo-Sulosilmä ihanissa puuterilumikuvissaa sylkyssä, jotta kuvat saatin otettua. Kiitos Juha kuvauksesta.

 

joulukuulumiset_c_saimin_tassua_paleltaa_joulukuu_2012.jpg

 

Välillä alkaa jo paleltamaan tassuleita pakkasessa ja Saiminkin piti niitä nostella ylös välillä kieli mukavasti ulkona.

 

joulunodotusta_a_saimi_ja_sulo_17122012.jpg

 

Tässä neiti vielä Joulunodotuksessa - tänäkin jouluna Joulupukki tiesi, että Saimi-Samettinen on ollut melko kilttinä , siispä aattona tuli paketteja ja herkkuja nautittavaksi ym. mukavaa koiratavaraa pötköttelyä varten. Neiti on aivan ihana luonteeltaan - kaikkien kaveri iloinen vipeltäjä - suudelmia ja ilopissoja riittää aina neidiltä!

 

Saimin uusi Divaani 8.10.2012!

 

saimi_divaani_08102012.jpg

 

Tässäpä hyvä koiravinkki kaikille koiran ystäville - osta divaani korallesi - Siinä on kiva köllötellä - kuten kuvasta näkyy. Saimi-neitistä on niin ihana olla ihan omalla Divaanilla - Asentoja voi vaihtaa mukavasti - hyvät pehumusteet ja vuoraukset - kylläpä on karkeakarvaisen mäyräkoiran Saimin mukava levätä - jos siltä tuntuu ja haluaa! Ihanuus!

 

Saimi-Samettisen kesäkuun 2012 kuulumisia ja kuvia ...ihania! Kerta kaikkiaan!

 

saimi_howlow_always_on_the_run_15062012_lahelt.jpg

 

Saimin hieno lähikuva Kari Niemelän kuvaamana 15.6.2012.

 

saimi_howlow_always_on_the_run_15062012_a_seisoo.jpg

 

Saimi seisoo Kari Niemelän kuvaamana kesäisessä nurmessa 15.6.2012. Neiti on vikkelä liikeissään ja haluttu kaveri lenkkipoluillaan. Kohtaa kaikki ihmiset iloisena tyypillisenä iloisena itsenään, karvohin katsomatta eli kaikkien kaveri! Ihanan tapaus.  Kiitos Karille hienoista otoksista!

 saimi_howlow_always_on_the_run_15062012_b_seisoo.jpg

 

 

Ja vielä toinenkin otos seisomakuvista Puss och Kram till Saimi - ihanalle neitokaiselle - mamman silmäteräselle! Aivan ihanan luonteinen on tämä tyttömäykkyli! Ominen tempauksineen!

 

Saimi vauvana! ihan pakkaus  

 

a-pennut_howlow_18pv_100710_a_3..jpg

 

Saimi-tyttönen ihan pienen pienenä vasta kolmen viikon iässä nukkumapuuhissa. Saimi untemailla ihanan pienen pienen mäyräkoiraparran alkujen kera.

 

Koirapuistoilua sisaruskatraan Saimin, Selman ja Jössin kanssa 6.2.2011, sisarukset 7 kk

  

 

 

a-pennut_howlow_060211_c_saimi_ja_selma_siskokset_pyllynuuhkinta.jpg

 

Siskokset läheltä otetussa kuvassa tutkivat pyllyjään. Alhaalla Selma nuuskii, Saimi yläpuolella kasvot kameraan päin. 

 

a-pennut_howlow_060211_d_saimi_tervehtii_maaten_iloisena.jpg

 

Saimme otettua lähikuvan Saimi-tytöstä ihanine silmineen 7kk lähempääkin.

 

a-pennut_howlow_060211_e_jossi_koirapuisto_ulsteri_liikkees.jpg

 

Jössi oli tomerana ulsterinsa kanssa puistoilemassa, kuvassa liikkeessä.

 

a-pennut_howlow_060211_f_jossi_tarkkailee_koirapuistos_ulsteri.jpg

 

Toinekin kuva Jössisstä tarkkailupuuhissa, ulkopuolelta on saapumassa isompia koiria isojen koirien aituukseen.

 

a-pennut_howlow_060211_g_sisarusparvi_jossi_selma_saimi_tarkkailevat_portilla.jpg

 

Kaikki kolme sisarusta uteliaina mäykkyinä menivät tietysti lähemmäs porttia seuraamaan ja tarkkailemaan tilannetta, kun isoja koiria on tulossa. Edestäpäin Jössi, Selma ja takana Saimi.

 

a-pennut_howlow_060211_h_sisarusparvi_jossi_selma_saimi_nyt_liikkeelle_keta_tulee.jpg

 

Sitten piti jo lähteä liikkeeseen - kaikki kolme yhdessä - uteliaina lähemmäs saapuvaa kohdetta ryhmänä.  Edessä innokkaimpana ja uteliaimpana Jössi-Jöpe-Jörrykkä, sitten Selma-Selkkuna-Tirrikka -neiti ja viimeisenä Saimi-tyttönen. Saimi selvästi ottaa tarkkaan ensin selvää ja seuraa ja tekee sitten päätökset, eli lähelle mennään ka. - Ketähän sieltä oikein on tulossa? - tuumasi koko kolmikko samaan mäyräkoiranhengenvetoon -  Hirveän näköinen vähän outo otus tulossa - no ei me kyllä ainakaan olla koskaan tuollaista pitkäjalkaa vielä nähty???!!! - tuumasi kolmikko tarkkaillen ihmetellen.

 

a-pennut_howlow_060211_i_sisarusparvi_jossi_selma_saimi_paikan_vaihto_keta_tulee_isoja.jpg

 

No nyt ollaan siirrytty ihan lähelle, ekana nokka pitkällä Saimi-neiti tietysti uteliaana  etutönössä;) Selma ihan vääntää pikku-kaulaansa vähän sivummalle, että näkee tuon oudon PITKÄJALKATULOKKAAN, ihan outo tulija siis...miettivät sisarukset samaan mäyrishengenvetoon..

 

a-pennut_howlow_060211_j__jossi_ja_lempea_ajokoira_tutustumassa.jpg

 

No Jössi-Jörrykkä oli ekana aidalla tutkailemassa uutta ajokoiratulokasta - no on se iso kyllä - tuumasi Jössi "Mutta ei auta kuin mennä vaan tutkiin", ja nuuskia piti kovasti mäyrisnokalla... ja ottaa muutamia teräviä-haukku-sarjoja mäykkytyyliin ihan miehekkäällä kuuluvalla basolla et toistoja vakuuttavasti....- ettei vaan luulisi et ihan mamari-mäykkyli olen - .... 

a-pennut_howlow_060211_k_saimi_markon_sylis_koirapuisto.jpg

 

Saimi kävi välissä Markon sylissä lämmittelemässä - siispä napattiin lähikuva neidosta tietysti.

 

a-pennut_howlow_060211_l_saimi_markon_sylis_koirapuisto.jpg

 

Ja toinenkin kuva Saimista ja Markosta...tai siis useampi, mutta valoa ei meinannut saada sitten ollenkaan..pilvistä ja tummaa...no saatiimpa kuva kuitenkin.

 

a-pennut_howlow_060211_m_selma_tutustuu_ajokoiraan_puistos.jpg

 

Selmakin kävi kimakan ajohaukun kera tutustumassa outoon jättiläistulijaan, oikein pyrittiin häkin läpi ajokoiraa kohti nokka terävänä.Kyllä siinä ajokoirakin ihemetteli kimakkaa ajohaukkua...äiti-mamma-Undimoon Imsakin jää  haukku-bassollaan (vaikka ei ole bassoa sekään...) ajohaukussa kakkoseksi Selmalle, sen verran kimakka ja kuuluva on Selman ääniala......

 

a-pennut_howlow_060211_n_saimi_liikkeessa_koirapuistos.jpg

 

Saatiin yksi liikekuva Saimistakin koirapuistoretekeltä liikeessä - neiti on niin ihanan luontoinen, aina pistetään makuulle seljälleen, häntä vippasee ja suudelmia saadaan runsaasti ja pyyteettömästi - aivan ihana pikku-neiti Saimi on!

Yhteiskuvia siskosten kanssa Saimi, Jössi ja Selma joulukuussa 2011!  

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_a_saimi_ja_jossi.jpg

 

Tässä kuva vasemmalta lukien Saimista Jössistä ja Selmakin näkyy vähäsen kuvassa. 

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_b_saimi_ja_jossi.jpg

 

Yhteiskuviakin otettiin tässä vasemmalta lukien Saimi et velipoika Jössi-Jörrykkä yhteiskuvassaan.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_c_saimi_ja_jossi_ja_selma.jpg

 

Kolmikosta eli sisaruksista saatiin otettua muutama kuva , kiitos Arja-tädin avun! Vasemmalta lukien pennut 5kk 3vko Saimi, keskellä Jössi-Jörrykkä ja oikealla Selma.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_d_saimi_ja_jossi_ja_selma.jpg

 

Edelleen vasemmalla Saimi, keskellä Jössi ja oikealla Selma.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_e_saimi_ja_selma.jpg

 

Tyttöset olivat maltillisia ja jaksoivat olla kuvassa, tässä Saimi vasemmalla ja Selma oikealla.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_f_saimi_ja_selma.jpg

 

Toinenkin otos sisaruksista..

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_g_saimi_ja_selma.jpg

 

ja vielä kolmaskin kuva siskoksista yhteiskuvassaan.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_h_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Saimi malttoi seistä pöydällä tässä kuva seisomisesta

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_i_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

ja toinenkin seisomakuva kasvavasta Saimista 5 kk 3 vko , hienosti Saimi jaksoi seistä!

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_i_selma_howlow_about_a_girl.jpg

 

Selmakin saatiin kuvattua samassa otoksessa, mutta aika loppui kesken ja Jössin kuvat jäivät sitten ottamatta, kun Arja riensi kuskaamaan poikaansa harkkoihin.

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_k_saimi_howlow_always_on_the_run_paa.jpg

 

Kaunis on Saimi,  tässä neiti tutkailee leluvarastoa  - mitähän ottaisin täältä - tuumasi neitokainen!

  

Saimin Näto-harjoitukset Päivin kanssa 4.11.2010

 

 

a-pennut_howlow_19vko_2pv_041110_a_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Kuva Saimista yllä, kun neiti pyrähti seisomaan liikkeestä eteen, ilmeisimmin ensimmäisen kerran. Ihmettelin itse mielessäni, että miten se osaa tulla pyynnöstä, omituista? Hyvä Saimi, mahtava aloitus näyttelyharjoituksissa, hieno suoritus nuorelta neidiltä!   

 

a-pennut_howlow_19vko_2pv_041110_b_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Saimi-tyttönen seisomakuvassaan

 

 a-pennut_howlow_19vko_2pv_041110_c_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Ja edelleen vieläki jaksetaan seistä tomerana ja valppaana herkun houttamana. Näto-harkkoja kannattaa tehdä usein pennusta pitäen ja usein, mutta vain muutama minuutti kerrallaan. Koira kannatta kehua aina hyväksi, erityisen paljon silloin, kun ollaan edes aluksi "sinne päin". Tästä pentu saa hyvää motivaatiota ja kannustusta tulevaa katsastaen, harjoitukset tuntuvat miellyttäviltä -  pentu saa palkan, ohjauksen ja kannustukset - näin saa jokaikinen vähitellen pentunsa tottumaan näyttelyrituaaleihin. Muillekkin Howlow A-pennuille terkut ja vaan harkkaamaan näyttelytottumuksia ihan kotona pikku hetkinä!

Saimi koirapuistossa 24.10.2010

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_aa__saimi_sijtytto_howlow_always_on_the_run.jpg

 

Sulo-pojan eli Howlow Ace of Spade emännän Ainomarjan ehdotuksesta Howlow A-pennut tapasivat toisensa koirapuistoilun merkeissä. Mukava juttu, että kaikille sopi aikataulukin hyvin. Tarkoituksena oli tavata jo aiemmin, mutta ensimmäinen aika jouduttiin peruuttamaan huonon sadesään vuoksi. Pennut syntymäjärjestyksessä 3. tyttö Howlow About a girl eli Selma, 4. tyttö Howlow Always on The run eli Saimi,  5. poika Howlow Ace of Spade eli Sulo ja 6. poika Howlow After forever eli Jössi saivat juosta ja leikkiä sekä otella keskenään. Howlow Always on the Run eli kutusumanimeltään Saimista saatiin ikuistettua kasvattajalle tärkeitä pentukuvia. Kaunis tyttö on ja mahdottoman villi ja vikkelä, aina liikkeesä oleva nuori neiti, hyväluonteinen ihanuus!  

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_aaa__saimi_sijtytto_howlow_always_on_the_run.jpg

 

Pääkuva Saimista edestäpäin.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_aaaa__saimi_sijtytto_howlow_always_on_the_run.jpg

 

Toinenkin kuva Saimista edestäpäin otettuna, tyttöparta hienosti kasvun tiellä kirkkaine nappisilmineen ja peintä pentupäätä kallistellen. Saimi leikki kovasti varsinkin Sulo-pojan kanssa, Sulo oli melko kova poika nylkeröimään, välillä Saimi oli Päivi-emännän jalkojen välissä turvassa.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_aaaaa__saimi_sijtytto_howlow_always_on_the_run.jpg

 

Neiti-Saimi tiirailee kauas, kuva Saimista sivustapäin otettuna.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_aaaaaa__saimi_sijtytto_howlow_always_on_the_run.jpg

 

Kuva Saimi-neidistä kauniine neiti-ripsineen näkyvillä. 

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_a_saimi_ja_marko_kylas.jpg

 

 Saimi Markon sylissä.

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_c_saimi.jpg

 

Saimista lähikuvaa yhdessä Markon kanssa.

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_d_saimi.jpg

 

Vieläkin kuva Saimi-tyttösestä Marko-isäntä rapsuttelemassa samalla.

 

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_h_saimi_potkottaa.jpg

 

Välillä on hyvä panna mäyräkoirapötkölleenkin tuumasi Saimi-tyttönen.

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_i_saimi_lahelta_naama.jpg

 

Lähikuva Saimista

 

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_k_saimi_seisoo_1.jpg

 

Otettin kuva Saimista seisomakuvissaan tässä ensimmäinen

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_l_saimi_seisoo_2.jpg

 

ja toinen kuva seisomisesta

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_m_saimi_pihalla.jpg

 

Saimi pihamaalla haistelemassa ilmaa

  

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_o_saimi_kottikarryt.jpg

 

Saimi kottikärryn luona

   

  

a-pennut_howlow_180810_8_vko_1_pv_b_imsa_3.tytto_saimi.jpg

 

Imsa-mammasta ja pikku-tyttö Saimi.

 

a-pennut_howlow_180810_8_vko_1_pv_c_imsa_3.tytto_saimi.jpg

 

Lähempääkin otettu kuva äiti-Imsasta ja Saimi-pennusta.

 

a-pennut_howlow_180810_8_vko_1_pv_d__3.tytto_saimi_alla_selma_paalla_viimeiset_nokoset_yhdes.jpg

 

Vielä ehti Saimi ottaa unoset jäljellä olevan 6 pennun kanssa. Kuvassa Saimi alla - Selma-sisko päällä.

 

a-pennut_howlow_180810_8_vko_1_pv_e__3.tytto_saimi_alla__4.tytto_selma_sisarnnokoset.jpg

 

Nyt molemmat tytöt ovat jo unten mailla alla Saimi, päällä Selma sikiunessa, jo hyvällä mallilla oleva "tyttöpartakin" kasvussaan ihanan pehmeätä ja lutuista pentusuuta kehystämässä. Ei näitä voi olla ihastelematta - siis aivan ihania kaikki pennut - tuumaapi Päivi-emäntä. Kaikilla pennuilla paitsi 2. pojalla on äiti-Imsalta saatu merkintä alaleuassa eli nuoli kärki kuonoa kohti ja levenee leukaperiin päin, eli vauhtinuoli! Tämä oli hauska yllätys, että kuudelle pennule tuli merkintä äidin perintönä, toivottavasti tarkoittaa myös perimystä ajometsällekkin, mamma-Imsa kun on hyvä ajossaan metsätöissä mielipuuhissaan kimakkoinen ajohaukkuineen! Meillä on Selma ja Jössi-Jörrykkä olleet jo tutustumassa metsäympäristöön usein ja Marko-isäntä on sanonut, että riistaverisiä ovat kummatkin, hyvät kuuluvat haukutkin molemmilla. Metsässä ovat pennut jo ennen eka rokotuksia ahkerasti vierailleet, yhä tutummaksi käyvään ympäristöön vähitellen tutustellen! Mukavaa, että pennut ovat innokaita.