Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Mäyristen kotipuuhaa

Nyt on avattu uusi linkki Howlow Kennelin omien koirien kotipuuhasteluille, kun kuvia ja tarinoita on pajon, eli kku "Pablosta" Evenings´s Little Bearista, uros, kkn "Imsasta" Undimoon Imsasta, narttu , kkn "Selmasta" eli Howlow About A Girlistä, narttu ja kku "Jössistä" Howlow After Foreveristä, uros.  Täältä löydät jatkossakin perheen omien koirien kuulumisia kotirintamalta. Viitymisiä uuden linkin myötä. Päivitetty 24.4.2011. Tässä vanhempia juttujuja aluksi.

 

Onnea Howlow A-pennut tasan 3-vuotta! - Elokuvaohjaaja Jöpe kuvaushommissa ja siskonsa Selma myös riekkasemassa lahjansa kanssa päivän kunniaksi 22.6.2013!

 

3v_howlow_22062013__j_selma_pyytaa_anna_jo_paketi.jpg

Tällä viikolla on se karkakarvaisten sen seitsemän syntymäpäivä ajatteli Päivi-emäntä jo juhannusviikolla. Pitänee viettää Selma-neidin ja Jössi-pojan syntymäpäiviä mukavissa merkeissä. Niimpä lähdimme koko poppoo heti juhannuspäivän aamusta kohti mukavia maisemia eli Rokua kansallispuistoa. Siellä ei ollut paljonkaan ihmisiä liikkumassa näin pyhien aikaan...Luvassa oli mukavia lenkkejä maastossa sekä makkaranpaisto ja koirille retkiherkut - tällä kertaa kuivattua mahaa - hyvin näytti maistuvan kaikille. Päivän päätteeksi emäntä-Päivi leipaisi vielä ihanat mäyräkoirakakut Howlow A-pentujen Selman ja Jössin syntymäpäivän kunniaksi. Eka kuvassa karkeakarvainen Selma-neti 3-vuotta pyytää anovasti - Please anna jo paketti synttäripäivänäni! Ihanan näköinen nuori innokas tarkkasilmäinen havainnoija on.

3v_howlow_22062013__n_jope_filmaa_mn_ka.jpg

Toka kuvassa, Jössi-Jöpe Jörrykkä "toiminnan" mies oli tietysti suosikki-isäntänsä mukana kuvaushommissa - väkisin tunki filmaamaan uudella viedeokameralla Masrkon kanssa linssistä luuraamaan oveluutena muiden mäyggyjen Pablo-Boyn 11,5 , Imsa-mamman 6 v. ja Selma-siskon 3-vuotta puuhia. Tiedä vielä vaikka millainen lahjakkuus Jöpestä tulee kuvaajana ;) - tuumasi Päivi-emäntä ja sai kuin saikin napattua kuvan h-hetkessä Jöpen kuvaushommista yhdessä Markon kanssa. On se melkoinen poika - osallistuu kaikkeen mahdolliseen, jos vain näkee, että jotain tekeillä - HEI MÄ GANS MUKAAN - tuuma Jöppänä aina.  Jöpe on muutenkin kova auttamaan kotihommissa - aina pieni mäyräkoirapoika on emännän tukena kun pyykkejä laitetaan kuivaamaan, ja mielissään on kun kehutaan taas ahkeraa apulaista kotitöistä. Keittiöhommissa ruuanlaiton aikaan Jössi on aina takuuvarmana auttamassa hällan äärellä, että varmasti tulee oikein ruuat laitettua. Kiitos pieni apulainen - olet korvaamaton kotihommissa - tuumaapi Päivi-emäntä ihan tosissaan. Nykysisin Jössi on ovela yöllä herättäjä - Siis ei herätä muka ollenkaan... - Jos Jöpe herää ja pissattaa, tulee poika yleensä Päivin naaman eteen ja tunkee karvansa lähietäisyydelle naamaan. Tästä pienestä kutituksesta Päivi yleensä herää - Ja Jössi tuumaa aina innokkaana - AI SÄ HERÄSIT JO? - vo GU kiva mulla pissattaa käydäänkö ulkona?  Eli ei nuole eikä herätä tahdikkaan mäykkynä tietenkään, kun ymmärtää hyvin et yöllä nukutaan. Sattumalta vain herää, vaikka en herätä...No ei Jössimäyräkoirapojalle voi suuttua, hyvä kun poika osaa näin ovelasti pyytää ulos, jos pissahätä tulee. Parempi tehdä tarpeet ulos kuin sisälle. 

Saimme myös mukavia onnitteluita synttärien johdosta Saimi-siskolta ja Sulo-velipojalta...mäygyt olivat lähettäneet tekstarin Selmalle ja Jöppänälle Ainomarja-tädin puhelimesta..... . Eli mäyräkoiraliiton hokema - Mäyräkoirasta on moneksi - pitää siis tässäkin tietotekniikan ominaisuudessa paikkansa. Monitoimisia, omatoimisia ja riistaviettisiä kun ovat, mäyräkoirista löytyy käyttöä moneen mutkaan ja pulmaan -  niin kotioloissa  - kuin metisilläkin ...sekä vesillä. Ja...maan allakin.  (JA VESIEN ALLAKIN SUKELTAEN") Kiitos vielä kerran onnitteluista Saimi ja Sulo- Howlow A-pennut!

Onnittelut lämpimät kaikille 7 karkeakarvaiselle mäyräkoira-ihanuudelle eli Howlow A-pennuille syntymäjärjestyksessä Vilille, Vikille, Saimille, Selmalle, Sulolle, Jössille ja Akelle. Kaikilla mäyräkoirapennuilla on omat websivut, voit katsoa kuvia korien tapahtumista. Päälinkki Howlow A-pentujen sivuille löytyy A-pennut-linkistä. Mukavia katseluhetkiä! Mukvaa jatkoa kaikille Howlow mäyggypennuille, ja kakut on varmaankin napattu parempiin suihin synttäripäivänä kun täytettiin hulppeat 3-vuotta! Lämpimät onnittelut ja rutistukset kaikille pennuille- toivoo Päivi. Myös sukupolvi on jatkunut, mikä on hyvä asia, hyvä jalostuskanta on saanut jatkoa Tuija Pasasen kennelissä. Tarkemmät tiedot Vilin eli Howlow All My Love sivuille. Vili on tullut jo isäksi, eli on pentuja! Onnea vielä kerran kolmannesta sertistä Kajaanissa toukokuussa 2013 ja uusista pennuista!

 

3v_howlow_22062013__a_4_maykkya_kakun_syonti.jpg

 

Tässä kakut on tarjoiltu kaikille neljälle karkeakarvaiselle mäyräkoiralle nautittavaksi.

 

3v_howlow_22062013__b_selma_ja_jope_oik_synttarikakul.jpg

 

Selma Howlow About A Girl  vasemalla ja  oikealla Jössi Howlow After Forever nauttimassa kakustaan. Niin nopeaa on syöntihomma sen jälkeen kun kakku on annettu syötäväksi, että kuvausaika on sekunneissa.....Kakut on siis jo melekeen syöty...

 

3v_howlow_22062013__c_neljan_synttarikakut.jpg

 

Kakut kuvattiin vielä ennen antamista, ja piipaus kuului voimakkaan takana. Koirat kyllä aina osallistuvat myös kakkujen tekoon innokkaina - yleensä pitkäselkäisille lyhytraajaisille innokkaille apulaisille ---- saattaa kimmahtaa muutama makupalanen koristelun ja teon lomassa. Tässä kaikkien kakut Selman punaist kynttilät, Jössin siniset kynttilä, rinkulapapanainen kakku on ns. mäyggydiettikakku Pablolle 11,5 vuotta (täytti 10.6.213) ja se neljäs tietysti ihanan a-pentujeen katraan synnyttänyt ja urheasti hoivanut 7-pentueen suurperheen äitin Imsa-mamman kakku! Hyvä Imsa hienon kasvatustyön olet tehnyt pentujen hoidossa, opastuksessa ja hoivassa!

 

3v_howlow_22062013__d_selman_synttarikakku.jpg

 

Tässä Selma-Sekkunaisen 3-vuotta syntymäpäiväkakku lähempääkin kuvattuna - näyttää olevankin melko tytttömäinen

 

3v_howlow_22062013__e_jope_synttarikakku.jpg

 

Ja Jössi-jöpe-Jörrykän 3-vuotissyntymäpäiväkakku miehissä väreissä - siis tuontikoira Jöpen äidin Imsa-mamman ruotsin väreissä - keltainen ja sininen. Kennel Undimoon asuu nykyään Gotlannissa - Kiitos myös hienon kantanartun kasvatuksesta Kennel Undimooniin Erjalle ja Thomakselle! Myös isä Bruno Welmu Weli Xavier on antanut hinot ominaisuutensa Howlow A-pennuille, kiittäen hienosta yhteistyöstä Mirkon ja perheen sekä Bruno-iskän kanssa. Hieno harvinaisuu Bruno on - todellakin.

 

3v_howlow_22062013__f_lauma_ja_kaukunsyonti.jpg

 

Tässä koko lauma, kun osalla eli Selmalla ja Jössillä jo loppui oma kakku ja Imsa-mamma ja Pablo vasemalla vielä nauttimassa omasta kakustaan.

 

3v_howlow_22062013__g_ja_lahjahyrra_sohaval.jpg

 

Selma-neiti tyytyväisenä sohvalla uuden lahjansa pauloissa.

 

3v_howlow_22062013__h_ja_lahjahyrra_sohaval.jpg

 

Edelleen selma ja leulu

 

3v_howlow_22062013__i_selma_onnellinen_kakun_jalk.jpg

 

Selma-neiti näyttää tyytyväiseltä 3-vuotissynttäripäivänään -  Hei sain just syötyä todella hyvän kakun - kiitos emännälle tuotoksesta- tuumasi Selma-seekkunainen

 

3v_howlow_22062013__k_imsa_olipa_hyva_kakku.jpg

 

Imsa näyttii nauttineen kakun antimesta kieli ulkona ja kuva puhukoon puolestaan oliko kakku hyvä vai ei.

 

3v_howlow_22062013__l_imsa_annappa_lahjat.jpg

 

Imsa-mamma vähän  haukottelee kakun päälle ja pyytää jo lahjoja pentujensa 3-votissynttäriäivänä - ...eniten tietysti itselleen lahjaa odottelee...

 

3v_howlow_22062013__m_jope_odot_pakettia_sohva.jpg

 

Jöpe malttoi olla melko tärkeän näköisenä sohvalla lahjaansa odottaen.

 

3v_howlow_22062013__o_jope_ja_lahja.jpg

 

Jöpe ja lahja heti käsittelyssä - Enköhän mä tän rikki saa melko easy homma- tuumasi Jöpe alkusekunneilla. Ja pikkuinen punainen namikka olikin sitten rikottu jo parissa minuutissa....

 

3v_howlow_22062013__p_suovillaa.jpg

 

Rokuan kansallispuiston suovillaa läheltä kuvattuna.

 

3v_howlow_22062013__r_marko_kalastaa_housut_marat.jpg

 

ja Marko housut märkänä,mies  humpsasti yhtä-äkkiä suonsilmään, kun meni lähelle lammen rantaa. Tässä jo nousseena ylös kalastamaan....Onneksi pääsi ylös.

 

 

Pablo-Boy 11,5 vuotta eli 80,5 vuotta ihmisiässä - synttärijuhlat mäykkyjen kanssa

 

xpablo_10062013_a_pablo_11_ja_puol_vuotta_kakkua_syo.jpg

 

Vanhin karkeakarvainen mäyräkoirapoikamme täytti hulppeat 11,5 vuotta. Synttäriaamuna laulettiin tietysti tavan mukaan synttärionnittelut! - siitäpä Pablo-Boykin tietää, että nyt on "ne synttärit". - Kappas vaan ei kakkua tarjoiltu, eikä lahjaakaan näkynyt missään. Koira pälyili ympäriinsä - Et hei Missä kakku ja lahjat? - Niimpä niin tottunut Pablo on synttäreihinsä, että kylläpä oltiinkin pettyneen näköisiä. - Mikä se tämmönen synttäri muka on??? - tuumasi Pablo katkerana..Kerroin, että vietetään sitten perjantain kun on aikaa enempi ja lahjatkin harkitusti hankittuna. Käviskö? No kävi hyvinkin. Eka kuvassa Pablo tyytyväisenä nauttimassa perinteisestä kakustaan. Meillähän vietetään synttäreitä puoli vuosittain joka koiralle, koskapa elinikäkin on lyhyehkö! Pablo on tarkka syömäri ja syö huolella reunoilta alkaen järjestelmällisesti oman kakkunsa. Koristeet ja kynttilät poistettiin, kun oli makoisan kakun aika. Kakussa oli jauhelihasydän, kermaviilipäällysteellä, sylttyä ja papanoita. Koristeena uunissa paistettua maksaa pieninä neliöinä ja - hyväähän se kieltämättä oli - tuumasi Pablo innokkaana. Muutkin synttärivieraat osaavat kaikki odottaa vieraina omaa vieraskakkuansa - tietysti Imsa-mamma tyttärensä Selma-Seekkunaisen ja poikansa Jössi-Jöpe Jörrykkän kanssa.

 

xpablo_10062013_b_pablo_11_ja_puol_vuotta_kakku_lahempaaki.jpg

 

Tässä Pablon hieno täytekakku lähempääkin kuvattuna kynttilän ja kukkien kera.

 

xpablo_10062013_c_pablo_11_ja_puol_vuotta_synttarivieraat_syo_kakkua.jpg

 

Myös vieraat eli perheen Imsa-mamma tyttönsä Selma ja Jössin kanssa nauttimassa tarjoiluista ja kakusta.

 

xpablo_10062013_d_pablo_11_ja_puol_vuotta_lelun_ka_riekkasee.jpg

 

Sitten olikin jo vuoro saada paketit---tässä Pablo on vienyt uuden pallonsa turvaan muilta makkariin ja innokkaana leikkimään uuden aarteensa kanssa - tottakait!

 

xpablo_10062013_e_pablo_11_ja_puol_vuotta_lelun_ka_riekkasee.jpg

 

Välillä otettiin vähän kovempaakin otetta ns. takuupalloon. Jos mäygyt saa rikki pallon saamme tilalle uuden kaupasta, tämä oli ns. myyntitakuu-kauppa. Saapa nähdä miten käy??? Tähän asti ei vielä ole tullut lelun lelua mitä ei karkeakarvaiset mäyräkoirat saa rikki----

 

xpablo_10062013_f_pablo_11_ja_puol_vuotta_jope_lelun_ka.jpg

 

Meidän Jöppänä eli Jössi-poika on nimittäin AIGA haga rikkomaan leluja - saa purtua jopa nämä mustat Gongi-lelutkin. Niimpä nyt Jöpe sai lohdutuslahjaksi uuden mustan kestävän luu-gongin rikottavaksi. Kuvassa näkyy miten innokkaana pojukka on uudesta aarteesta - ja ...eikun hajottamaan ja jyrräämään...uuta gumiluuta jopa taivuteltiin vasemmalle ja oikealle kätevästi mäykkykäpälillä. Kyllä Jöppänä konstit osaa...

No ostetaan taas uusia leluja, tuumasi Päivi-emäntä ja Marko isäntä - pitäähän sitä olla jotakin leikkikalua kuitenkin koirille! 

Kesä on tullut uimalla kennel Howlowiin - Pablo paras simmari kautta aikojen!

 

 kesakuu_howlow_01062013_f_pablo_juoksee_keppi.jpg

 

Niimpä niin, kesä 2013 koitti tavallista aiemmin tänne Oulun seudulle! Tästä ihanasta helteestä, hyttysistä ja mäkäräsisistä olemme saaneet nauttia karkeakarvaisten mäyräkoiriemme kanssa uimapuuhissa. Eka kuvassa jo vanhempi konkarimme Pablo-Boy riekkasee uimaleikeissään rakkaan keppinsä kanssa. Vanha uros on meidän innokkain "vesipeto" ja koko matka soramontuille piipataan tuttuun tapaan - HEI HETI M Ä egana uimaan, tuumaa Pablo-Boy ja pääsee tietysti ekanana.

 

kesakuu_howlow_01062013_a_selma_ui.jpg

 

Selma-Seekkunainen kotoisasti kutsuttu nuori narttu 2,5 vuotta eli Howlow About a Girl ui tottunein ottein yhtään arkailematta. Neito on varsinainen vesipeto myös aina vedessä jos vaan pääsee. Nytkin otettiin hajut ruovikosta, koskapa vesilintu oli joko pesimäpuuhissa tai muuten vain höyhenpuvussaan käynyt antamassa ihanaa riistan hajua. ...siispä siis sinne. Tämän vuoksi ei meidän koirat maasto-olosuhteista johtuen voi uida irti, koskapa ovat heti metsillä.

 

kesakuu_howlow_01062013_b_imsa_ui.jpg

Imsa ui silmät kiinni - AH IHANA TÄMÄ VIILEYS ja NAUTINTO - tuumasi Imsa-mamma 6-vuotta.. Undimoon Imsan "Imsan" uintityylinäyte kesäkuisessa helteessä, nauttivin ilmein. Imsa nautti suunnattomasti lämmöstä ja virkistäytymisestä. Ensin olimme lenkkeilleet koko lauma mukavassa kanalintumaastossa metsäpolulla, missä "ihanat" pesintähajut osuivat sopivasti mäyggy-nokkaan. Välillä otettiin tietysti ajohaukut lenkkeilyn lomassa - ei sitä ihan hiljaa malta olla jos riistaa on lähettyvillä. Liikumme tietysti kytketyillä koirilla, jotta pesintä ei häiriinny. Pitoaikanhan on nyt sitten kaikissa metsissä ja tuntureillakin sinne elokuun loppupäähän. Tämä kyllä kannattaisi muiden koiranomistajien muistaa. Koira kulkee kytkettynä LAIN mukaan pesintäaikoina, AINA. Kenneliiton sivuilta löytyy runsaasti tietoa asiasta ja laista vielä tarkemminkin Finnlexin sivuilta,....jos joku "Viisas epäilee". Myös kytkettynä koira kulkee AINA TAAJAMASSA. Näistä asioista löytyy tietoa runsaasti ja selvitettävää nillekkin vastuuttomille omistajille, jotka koriansa irti pitävät huomautuksista huolimatta. Uskomatonta, eipä juuri muuta voi todeta tälläisille omistajille. Paljon onnettomuuksilta ja yhteentörmäämisiltä vältyttätaisiin, jos vain IHMISET OSAISIVAT NOUDATTAA LAKEJA MITKÄ KAIKILLE KOIRAOMISTAJILLE ON SÄÄDETTY - IHAN TASAPUOLISESTI - .

Metsäpoluilla on mukava lenkkeillä mäyggyjen kanssa. varjoisampaa viileempäää....mutta ne hyttyset ja mäkäräiset ihmisiten ja koirien riesana...

 

kesakuu_howlow_01062013_c_imsa_ui_naama.jpg

 

Imsasata hauska uintikuva kun silmät ovat "suurena"..

 

kesakuu_howlow_01062013_d_jope_parkyui.jpg

 

Jöpe-Jössi-Jyrrykkäkin kävi vilvoittumassa ja uimassa...tosin välillä tarrattiin tiukasti isännän koipeen. Hyvin bojukka simmasi, - tottunut vesipeto - ja - taitavien uimahyppyjen tekijä! Tärkeää oli Jöpellekin uinti maastossa, Jöpe on ka 2,5 vuotta vanha mäyrakoirauros eli Howlow After Forever, sen Ozzyn biisin mukaan (siis...Black Sabbathin).

 

kesakuu_howlow_01062013_e__jope_parkyui_edel.jpg

 

Edellen Jöppänä pärskytyshommeleissa.

 

kesakuu_howlow_01062013_g_selma_ui_naamalahelt.jpg

 

Selma uintisessiossaan rauhallisen tyytyväisenä täysin veden lumoissa - Ihana kun saan vilvoitella mäyggyjalkojani tässä helteessä. Kuvat ovat alkukesäkuusta kun lämpö oli 27-29 astetta eli todella lämmintä.

 

kesakuu_howlow_01062013_h_pablo_ja_keppi_parta.jpg

 

Saatiin Pablo-Boysta 11,5 vuotiaasta uroksesta kuva kepin kanssa (ihmisiässä siis 80,5 vuotta...vetreä ja virkeä liikkuja Pablo-poika on - emäntä-Päviin nappisilmänen ainainen vieressänukkuja ja aamupusujen antaja. Pablolla on tapana antaa joka aamu pusut emäntä-Päiville poskeen kun pojukka on herännyt. Usein  myös Pablo haluasi ottaa pienet palloleikit ihan aamutuimaa...tähän ei enää 4 koiran kanssa ole aina mahdollisuutta. Yleensä lähdetään heti kukonlaulunaikaan jo ulos rauhalliselle lenkkitaipaleelle - kun ei ole näit irtipitäjiä täällä oulun taajamassa ja saa rauhassa kuljeksia nautiskellen koirien kanssa lekillä)

 

kesakuu_howlow_01062013_i_pablo_ja_isanta_kepinka.jpg

 

Edelleen Pablo-Boy keppinsä kanssa markon ka

 

kesakuu_howlow_01062013_j_pablo_ja_isanta_kepinkalah.jpg

 

ja vielä edelleenkin Pablo-Boy hymyssä suin kepakkonsa ja Marko-isännän kanssa

 

kesakuu_howlow_01062013_k_pablo_ja_isanta_kepinkalah.jpg

 

Välillä Marko heitti kepakon edempää ja Pablo hakemassa..mäyräkoirahäntä viuhkallaan - ihanaa on!!! Ja Pablo innoissaan

 

kesakuu_howlow_01062013_l_pablo_sukeltaa.jpg

 

Kun keppi meni pinnan alle - Päätti Pablo-boy - sukellampa parmpaan mäyräkoirtalteen. Kuvassa Pablo sukeltaa...  ( on ennenkin nähty tämä sukellushomma....).Ihmisetkin saivat vilvoitusta uinnin merkeissä koirauinnin jälkeen. Mukava, kun voi uida ja nauttia kesästä yhdessä koirien kanssa, pohjavesi kun on puhdasta aluetta hiekkarantoineen ja pohjoinee - uida voimme kaikki huoletta- ! Hyvä niin;) 

 

Pääsiäinen 2013

 

paasiainen_howlow_2013_28032013_a_pieni_peluriselma_unessa__markon_syli.jpg

 

Pääsiäisenä sattui pari ylimääräistä vapaapäivää, niimpä  oli aikaa pelata pelejä ja rentoutua - levätä. Tässä urhea pelaaja-Selma-Seekkunainen on nukahtanut Markon syliin kesken pelin. Pelattiin Trivial Pursuit-peliä Marko näyttää sisustusohjelman sisustus-Teuvolta "Tiimaririllit" päässään...no on sillä ihan oikeetkin rillit.

 

paasiainen_howlow_2013_28032013_b_pieni_peluriselma_unessa_lahempaakin.jpg

 

Lähempääkin Selma jo melkein nukahtaneena. Selmasta oli hauska kallistella pelin alkuvaiheilla päätään ja katsoa pelinamikoita pelilaidalla - kiltisti typykkä oli pelin aikana. - Ah..mikäpä sen mukavampaa kuin nukahtaa isännän sylkkyyn tai kitaransoittoon - tuumasi pitkulainen Selma-neiti.

 

paasiainen_howlow_2013_31032013_c_narsissi.jpg

 

Pääsiäisenä voi nauttia narsissin kukinnasta...

 

paasiainen_howlow_2013_31032013_d_pablo_auringon_valokeilassa.jpg

 

...ja auringon valokeitaasta sisätiloissakin  - Tässä Pablo-Boy 11 vuotta nuorena karkeakarvaisena mäyräkoirauroksena olkkarissa - auringovalon ja varjojen saattelemana. Pablo-Boy tykkää köllötellä mieluusti aringonvalossa lämmitellen kuten muutkin perheemme pitkänokat.

 

paasiainen_howlow_2013_01042013_d_tieton_tie_merelle_lumipolku.jpg

 

Ulkoilla saatiin,  tässä on tietön tie ulapalle mitä pitkin ovat muutkin kulkeneet kauas horisonttiin - Kaunis on perämeren seutu Oulussa.

 

paasiainen_howlow_2013_01042013_e_rantaruoko_aurinko_taivas_kevat.jpg

 

Lähiruovikostakin saatin kuvaa vähän eri vinkkelistä - kun Päivi-emäntä valjosi reisiä myöten umppareille - siitä saatiin hauska kuva - ruokokasvit aurinko ja keväinen taivaansini.

 

Jouluaatto-puuhaa ja tapahtumia v. 2012!

 

 jouluaatto_howlow_a_maykkyjen_kinkunkerjuuta_ja_onko_kypsaa.jpg

 

Meillä perinteisesti paistetaan joulukinkku, siihen kun ei kyllästy, kun kerran vuodessa laitetaan. Innokkaimmat joulukinkun valmistukseen osallistujat eli mäykyt Pablo-Boy, Imsa-mamma, Selma ja Jöpe olivat tälläkin kertaa innokkaasti mukana joka hetkessä esivalmistuksesta - valmistumiseen. Kun aattoyönä 03.00 herätyskello pirahti ja Markon piti tarkistaa kinkun paistotilanne, olivat innokkaat avaustajat eli karkeakarvaiset mäyräkoiramme seuraamassa silmä kovana - josko kinkku olisi jo valmistunut ja kypsä.

Jouluna kannattaa olla maltillinen herkkujen amtamisessa koirien kanssa. Meillä koirat saavat jouluaterian yhteydessä pienen määrän kinkkua  ja porkkanalaatikkoa, muuten ateriat ovat normaalit. Kun kinkku on valmis saavat koirat perinteisesti pienen siipareen maistiaiseksi vastapaistuneesta ja valmistuneesta kinkusta - kun kerran ovat valmistuksessa olleet innokkaina osallistujina. Tässä kuva kun kinkku on aamuvarhaisella valmis, ja makupalat eli maistiaiset voidaan antaa. Innokkaina oltiin tälläkin kertaa tässä odotusta ja innokkuutta riittää. Pablo on ovela - aikoinaan kun on temppuja harjoitetltu ja tehty Päivi-emännän kanssa, osaa pojukka vieläkin ilman pyyntöä seistä kahdella jalalla vielä näin 11-vuotiaanakin odottaen saavansa ensimmäisenä sen ihanan kinkkusiipareen. No - eipä tuota voi vanhukselta kieltää, niimpä Pablo sai tietysti ekana oman maistiaisensa.

 

 jouluaatto_howlow_b_maykkyjen_kinkunkerjuuta_ja_onko_kypsaa.jpg

 

Toinenkin otos h-hetken odotuksesta - tultiin tarkistamaan kaiken varalta, että kinkku on varmasti hyvää ja kypsää vinkuivat kaikki mäykyt omista pitkuloisista kuonoistaan innokkaina. Takana vasemmalla Pablo ja Selma, edessä vasemmalla Jöpe ja Imsa-mamma oikealla.

 

 jouluaatto_howlow_c_maykkyjen_kinkunkerjuuta_ja_onko_kypsaa.jpg

 

Vieläkin yksi otos kun lauma koolla herkkua odotellen. Edessä vasemmalla Jössi silmänvalkuaisineen tummine silmineen, oikealla Imsa etualalla, takana Pablo, Selma käänsi näköjään päänsä toiseen suuntaan.

 

 jouluaatto_howlow_d_jope_ja_kuusi.jpg

 

Vahingossa sain otetuksi Joulu-aattoaamuna kuvan, kun Jöpe kävi tarkkailemassa Siko-Tuijan verhoilemassa Emma-tuolissa ikkunastalähimaaston  tapahtumia muutaman haukun kera. Hetken päästä saatiinkin kuva Jössi-Jöpe-Jörrykästä kuusen vieressä.

 

 jouluaatto_howlow_e_hautakynttilat.jpg

 

Perinteisesti käydään haudalla Jouluaattona tuonelaan jo menneiden sukulaisten haudoilla muistelemassa - tässä kuva Oulujoen kirkon hautuumaalta Muualle-haudattujen vainajien muistopaikalta ikuistettuna.

 

 jouluaatto_howlow_f_pakettien_jako.jpg

 

Jouluruokailun jälkeen olikin sitten koirien pakettien jako Joulupukin kera - parempi koirat ensin, jotta ihmisetkin pääsevät "melko" rauhassa lukemaan pakettikortit ja avaamaan omat joululahjansa. Pablo-Boy 11v. on innokas Joulu-fani ja pakettien kaveri, niimpä jo alkumetreillä se varasti pussukasta väärän paketin Joulupukin tuomista lahjoista. Joulupukki sai väärän paketin talteen. Siispä aloitettiin alusta pakettien jako karkeakarvaisille mäyräkoirille koirille. Kaikki saivat pakettinsa ja rauhakin säilyi, vaikka oltiin innokkaita ja jopa riehakkaita.

 

 jouluaatto_howlow_g_jope_ja_muovipomilalelu_kaksin_tassuin_pito.jpg

 

Jöpe sai muovipömpilän Joulupukilta - tässä uutta lelu-ihanuutta pidellään kaksin mäykkytassuin tiukassa otteessa - Tätä ei multa vie kukaan - tuumasi Jössi-Jöpe-Jörrykkä innoissaan lahjastaan. Samanmoisen lelun Jöppänä jätti (tai sitten emäntä....) hukkaan viime kesän saarilomalta. Web-Sivuja kesäsaarilomalta ei ole vielä tehty mutta.... -  poikkeuksellisen tapahtumarikasta materiaalia on kyllä tallessa...ylenmäärin -josko joskus ehtisi tekemään saariloma 2012 sivujakin.

Jöpe-mäykkyli on vähän niinkuin Kuusamon Juuso-karhu Sulo-isäntänsä kanssa TV-dokumentinssa 23.12.2012 "Miesten Vuoro"  TV1:ssä. Juuso-karhustakin on niin mukavaa saada kaikki rikki - kuin myös Jöpestäkin leulut - hajooko - vai ei-menetelmällä -hampaat apurina. Yle-Areenalta löytynee tuo hyvä dokkari - kannattaa katsoa! Itse katsoin jo toista kertaa hienosti tehdyn ja toteutetun dokumentin vähäeleisyydesään miesten aatoksista saunan lauteilla - vähän "Aki Kaurismäen tyyppinen toeutus - ei kuitenkaan plagiointi.  

 

 jouluaatto_howlow_h_jope_ja_seekkunan_hyrralelu_kasittelyssa.jpg

 

Jöpe oli ovela mäykkyli tänäkin Jouluna ...- tarkkaan seurattiin milloin muut mäykyt jättivät omat lahjansa vartioimatta - Niimpä Jöpe sai anastettua omaan "Jöpe-käsittelyyn" tälläkin kertaa toisten leluja.  Nyt on vuorossa Selma-seekkunaisen hyrrälelu. Joulupukki luki vahingossa kortista väärin tekstin : Kortissa luki "Leikkisää Joulua Selmalle-Seekkunaiselle ja hyrräilyä ". Pukki oli todella huononäköinen ja luki tekstin väärin "Leikkisää Joulua Selmalle ja kyräilyä" - emäntä ratkesi nauruun kun kuuli tekstit Joulupukin suusta.

 

 jouluaatto_howlow_i_imsa-mamma_ja_muovipompimlalahja.jpg

 

Imsa-mammakin on ovela mäykkyli - sekin tarkkaili milloin lahjan saaja jätti pakettinsa vartioimatta sekunneiksi, - siis heti kimppuun, kun valvova ja omiva mäyggy-silmä vältti - eli tässä Jöpen muovipömpilä käsittelyssä hartain Joulumielin...Come on Jöpe- -mites nyt noin lelu jätettiin vartioimatta..

 

jouluaatto_howlow_j_selma_joulupukin_sylissa.jpg

 

Selma-Sekkuinainen joulupukin sylissä - eikä  pelkää parratonta pukkia ollenkaan....taitaankin olla tuttu toi Joulupukki- takaretuset ojossakin Seekkunaisella.

 

jouluaatto_howlow_k_pablo-boy_avustaa_pakettien_avauksessa_ellimummia.jpg

 

Pablo avustaa Elli-mummua pakettien avauksessa - Elli-mumska piti puolensa tälläkin kertaa ja Pablo-Boy uskoi mummin sanomana heti, että paketti on  mummin eikä Pablo-boyn, eikä sitä saa repiä eikä varastaa.

Lähiruokaa Joulupöytään merestä  16.12.2012

 

joulukuu_a_markon_meritaimen_meresta_161212.jpg

 

Joulupöytään löytyi Jouluherkkuja tänäkin vuonna, kun Marko on innokas kalastaja. Graavikalana suolattu meritaimen on hyvä  herkku, sen Päivikin totesi vaik ei olekkaan graavikalan suurimpia ystäviä, - maku oli ihan erilainen - kuin ns. pussilohesta tehty Graavi - herkullista ja hyvää. Mateen mädistä syntyi oikein valmistettuna myös hieno herkku oikein maustein ja smetanan kera. Happokypsennyksellä valmisettu Jouluhauki  onnistui  myös hienosti sitruunan, rosepippurin, suolan ja sokerin kera. Eka kuvassa hieno meritaimen - Luomua parhaimillaan. Merestä on saatu taimenta, siikaa, haukea ja madetta sekä roskakalaa.

 

joulukuu_b_marko_hauenpunnitus_koirien_kera_161212.jpg

 

Kuvassa meneillään hauenpunnitus ja innokkaat mäykyt kimpussa Selma yrittää tavoittaa alempana Jössi ja Pablo. Pablo-Boy on kokenut kalakaveri, niin monesti vesillä ollessa on tutuksi tullut kalastusharrastuskin ; milloin verkoilla milloin katiskalla ja onkien. Pablo-Boykin yritti "varalta" tappaa toiseen kertaa saaliin, kun kalat tuotiin näytille.

 

joulukuu_c_jope_ja_hauki_et_marko_tutkitaampa_lahempaa_loikka_161212.jpg

 

Jöpekin yritti nuoremmuuttaan ottaa hauen peräpäästä kiinni hypyssään.

 

joulukuu_d_markon_kalasaalista_merelta_haukia_ja_made_161212.jpg

 

Tässä kuva saadusta saalista muutama hauki ja made kupissaan Marko kirjaamassa ylös kalojen painoja kalavihkoon. 

 

joulukuu_e_markon_kalasaalista_merelta_made_161212.jpg

 

Made muoviastiassa - tästäkin  maukkaasta kalasta saatin hyvä madekeitto Markon valmistamana - hyvää oli.

 

Pablo-boy 10,5 vuotta kesäkuussa 2012!

 

howlow_kotikuvia_220612_o_howlow_a-pennut_2_v_pablo_odottaa_kieli_pitkalla_seisten_kakkukaan.jpg

Kesäkuun alku lähti liikkelle mukavasti mökkeillen mäyräkoirakatraamme kanssa. Samalla päivä oli ylioppilaiden valmistujaisjuhla. Onnittelumme vielä kerran Tuija-siskon ja Tuomon pojalle Eerolle kaksoistutkinnon suorittajalle 2.6.2012, eli samalla kertaa Eero sai ammatillisen tutkinnnon ja  yo-tutkinnon!  Erityisonnittelut englannin kielen yo-kokeesta, kun Eero sai hienon arvosanan - lämpimät onnittelut vielä kerran ja onnea uuteen kotiin! Itsenäistymisen tie on lähtenyt hienosti käyntiin.  Eka kuvassa Pablo-Boy 10,5 vuotta odotta omaa synttärikakkuaan!

Vietettiin myös kotosalla perinteikkäät puolivuotis  ja nykyisin jo koko-vuotis mäykkysynttärit Mäyggytyyliin tietysti eli tasavuosia täyttävät Selma Ja Jössi. Eli hienot mäykkykakut valmisteltiin katraan kommentoidessa ja kiirehtiessä vierrellä..- No eikö se jo saa valmiiksi niitä kakkuja HETI! - tyypilliseen mäykkytyyliin. Paketteja yriteltiin varastaa pöydältä ja muuta mukavaa... eli happeninkiä riitti kovasti. Kaikki olivat lopulta onnellisia ihanasta mäykky-synttärikakusta erityisesti päivän viralliset sankarit 22.6.2010 syntyneet...NYT JO 2-vuotiaina mäykky-"pentuina".

Synttäribiisit tietää varmana joka mäykky - et nyt tuli lahjoja hei - ANNA JO NE !!!!! kun Päivi-emäntä ja Marko-isäntä perinteisesti laulaa luikauttaa synnttärilaulut mäykyille, jokaiselle erikseen ja lopuksi tietysti koiran nimi ISOSTi laulellen! Näimpä nämä uudetkin pennut tulokkaina ovat oppineet ns. mäykkysynttäritavoille. Pablo-boy 10,5 vuotiaana ja Imsa-mamma 5,5-vuotiaana ovat jo tottuneita konkareita - hyvin tietävät tämä synntärirituaalin.

Kylläpä olivat ilmeet ja olemus tyytyväinen, kun sain näin mukavaa ohjelmaa ja tekemistä  Juhannusaaton kunniaksi ...ja ---mikä tärkeintä NE PAKETIT!

 

Lokakuussa mäykytikin uivat joessa ja silhuetit vedenpinnasta!

a-pennut_howlow_09102011_f__imsa_ja_joenpinta_silhuettimayris_vaarinpain.jpg

Olemme viettäneet rentoa lokakuuta millon mökkeillen ja sienestäen ja Oulujoella. Kuka kuvassa on - niin ja...  - ...miten päin kuvan oikeasti pitäisi olla? Molempi-oikea- tarkasti tallennettuna. Tarkemmat tiedot lokakuun touhuiluista löydät mäyristen kotipuuhaa sivuilta!  Ai niin, Howlow A-pennut uivat mielellään myös kylmillä jokivesilläkin! -Ihme kyllä - 

 

 

a-pennut_howlow_09102011_i_pabloboy_tarkkailee_joellle.jpg

 

Pablo-boykin tarkkaili joen toiselle puolelle, kun näytti olevan mielenkiintoista liikkuvaa otusta siellä... 

 

 Pablo-boy 9,5 vuotta 10.6.2011 ja synttärihumua!

 

pablo_100611_95_vuotta_a__nurmi_kieli.jpg

 

Karkeakarvainen mäyräkoirauroksemme "Pablo" Evening´s Little Bear täytti hulppeat 9,5 vuotta! Muistojen kunniaksi päätti Päivi-emäntä töistä pyörällä polkiessaan poimia voikukkia synttäriseppeleen kunniaksi. Synttäreitä olivat innokkaina viettämässä myös muut perheen koirat eli "Imsa-mamma" 4,5 vuotta Undimoon Imsa ja pentunsa "Selma"-narttu Howlow About a girl ja "Jössi"-uros Howlow After Forever 11 kuukautta molemmat. Tässä Pablo ja kielen livautus kesänurmella seppele kaulassaan niin ihanana pojusena! Onnea Pablo varttuneen miehen iästä 9,5 vuotta! Pablo on erityisen rakas mäykkykoira meidän perheessä ekana koirana!

 

pablo_100611_95_vuotta_b_pablo_seppele_kokovartalo_nurmi.jpg

 

Tulihan noita kuvia ikuistuttua muutama sata ja siitäpä onkin sitten hankala valkata jotakin...No tässä Pablo tähyilee alkukesän maisemissa ylpeänä seppele kaulassaan ONNEA PABLO 9,5 vuotta toivottavat molemmat lämpimästi Päivi ja Marko.

 

pablo_100611_95_vuotta_c_pablo_seisoo_takajaloil.jpg

 

Piti vanhojen muistojen kunniaksi seisottaa Pabloa kahdella takajalalla, Pablohan on vielä erittäin leikkisä ja vetreä ikiliikkuja, niimpä niin onnistuu helposti vielä kahden jalan voimalla kurkotus namia kohden tietysti! Lihaskuntokin on hyvällä mallilla ja kestävyyttä riittää! Toivottavasti vielä monia vuosia!

 

pablo_100611_95_vuotta_d_pablo_potkottaa_nurmi.jpg

 

No välillä piti tietysti poseerata - tyhmää hommaa - ajatteli Pablo-boy, mutta emäntänsä mieliksi malttoi kuvauksellisena viipyä hetken vähän niikuin poseeraten...nurmella

 

pablo_100611_95_vuotta_e__pablon_kakku.jpg

 

Perinteinen synttärikakku leipaistiin taas nopeasti kaikkea kauniin kesän koristeita hyödyntäen, kaikille neljälle oli oma kakku. Jauhelihaa, kermaviilikuorrutus, papanoita, sylttyä ja koristeina paistettua maksakuutiota kukin ja kynttilän kera.

 

pablo_100611_95_vuotta_f_pablo_palloleikki_synttari_markon_ka.jpg

 

Sitten piti jo leikkiä uuden synttärilahjan eli tietysti pallon kera takapihalla juosta kirmaillen - tässä Pablo 9,5 vuotta juoksun ja leikin huumassa päivän kunniaksi. Pallo leijailee edessä nippa nappa Pablon kuonon edessä mukavassa tilannekuvssa.

 

pablo_100611_95_vuotta_g_pablo_palloleikki_synttari_lauma_imsa_papu_selma_jossi.jpg

 

Saatimpa jopa koko nelikko yhtäaikaisesti leikissä samaan kuvaan eli vasemmalta lukien Imsa-mamma, sitten päivänsankari Pablo, Selma-seekkunen ja Jössi-Jörrykkä. Hauskaa näytti koirilla olevan. - kohta se on jo mulla- tuumasi Pablo-boy seppele kaulassaan tavoitellen uutta palloaan! Hauskaa näytää pojalla olevan. 

 

pablo_100611_95_vuotta_h_pablo_synttarisankari_hymyilee_voikukkaseppele_makuul.jpg

 

Vielä yksi poseerauskuva Pablosta 9,5 vuotta piti vielä laittaa.

 

pablo_100611_95_vuotta_i__pablo_kakunsyonti_neljan_maykyn_ka.jpg

 

Saatiin ihme kyllä taltioitua tälläkin kertaa neljän mäykyn kakunsyönti yhtäaikaisesti, hyvin ja nopeasti kakut hävisivät mäykkykitalakeihin!

Kevät saa mäyräkoirankin lentämään 6.3.2011!

 

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11__f_jossi_ilmalento_kevat_2011_talvi.jpg

 

Jössi kevään ilmaliidossaan korkealla ja ilmavana Selma-siskon kanssa leikissään. Kylläpä on mukava seurata kun pennut Selma-neiti ja Jössi-Jörrykkä 8kk kirmailevat kevätkeleillä leikeissään.

 

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11__ff_jossi_ilmalento_lahempaakin.jpg

 

Jössi-Jöpe Jörrykkä vieläki lähempää ilmalennossaan.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_a_selma_ampari_tahyilee.jpg

 

Selma on nopea liikkeissään, niimpä neidosta on saatu vain muutamia lähikuvia. Tässä nyt onneksi muutama otos eli Selma tähyilee ämpärin kanssa.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_b_selma_ampari_tahyilee.jpg

 

Toinenkin kuva Selmasta tarkkailupuuhissa ämpäriin nojaten.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_c_selma_pihalla.jpg

 

Saatiimpa vielä yksi kuva kun Selma tähyilee Jössiä kokovartalokuvassaan.- Mihin se leikkikaveri nyt hävisi? - tuumaa Selma-neiti tarkkaillen.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_d_selma_pihalla_lahelta_talvi.jpg

 

Ja vielä tarkempikin kuva kauniista Selmasta tarkkailemassa ympäristöään.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_e_selma_pihalla_lahelta_talvi.jpg

 

Vähän edempääkin otettu kuva Selmasta 8kk.

 

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11__g_jossi_lahelt_paa_maalis_20112.jpg

 

Jössistä 8kk pääkuva läheltä otettuna kevätalvella kotipihalla.

  

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11_h_jossi_jarraa_pensasta.jpg

 

Jössi-Jöpe-Jörrykkä innokkaana jyrräämässä pihan pensastoa...eipä taida paljoa olla keväällä jäljellä- ajatteli Päivi-emäntä. Täyttyy aina haravalla häätää koiria pois tuhotöistä, jotta edes jotakin jäisi jäljelle...niimpä niin...Tämähän on sitä pentuaikaa, joten lievennystä on siis tulossa tuhotöiden suhteen..toivottavasti.

 

Mäyräkoiraleikkiä 

a-pennut_howlow_040311_m_imsa_lahelta_maaliskuu_paa.jpg

 

No, nyt on onneksi täällä Oulussakin jo pakkaset hellittäneet, niimpä mäyräkoirat ovat mielellään ulkoilemassa tuon tuostakin takapihalla. Välillä juostaan kilpaa, painitaan ja mäykkytaistellaan tai muuten vain kuulostellaan tai pällistellään ja nautitaan kevään tulosta! Kuvassa lähempi otos Imsa-mammasta tarkkailemassa valppaana.

 

a-pennut_howlow_040311_a_selma_ja_imsamamma_pystykorva_talvileikkia.jpg

 

Välillä leikitään tässä takana Selma 8kk ja äitinsä Imsa-mamma, näyttäen melkein "pystykorvalta" korvat liikkeessä leikin tiimellyksessä tyttärensä kanssa ilmalentoon riemusta hypähtäen.

 

a-pennut_howlow_040311_b_imsa_jossi_selma_talvijarsintaa.jpg

 

Välillä on kolmikon mukava syödä puiden ja pensaiden oksia ja niitä tietenkin jyrrätään ihan porukalla emännän "kiusaksi". Hättyyttelyt eivät auta, vaan juosta karautellaan pakoon.....Tässä Imsa-mamma oikein mallia näyttämässä pennuilleen Selmalle (edessä) ja Jössille takana...

 

a-pennut_howlow_040311_c_imsa_jossi_selma_nayttaa_kielta.jpg

 

Imsa oli jo viime keväänä kova kielennäyttäjä ja mullistelija. - Turha siinä on meitä yrittää komennella - tuumasi Imsa-mamma kieltään näyttäen. Tuon tuostakin Imsa-mamma kyllä muistaa näyttää kieltä eli mullistella oikein urakalla... Nyt on näköjään jo Selma-neitikin saatu mukaan hommaan - mä mullistakin vähän pidemmälle ja paremmin kuin äitini - tuumasi Selma-neiti-Seekkunen. Mutta mutta eipä ole suorassa ojossa kielesi niinkuin Imsa-mammalla - tuumasi Päivi-emäntä. Jössi-Jörrykkä velipoika vasta ottaa mallia musta nappikirsu lähellä mamman suupieliä ja kieltä.  - Et hei Mamma näytä vielä kerran, että mäkin opin tämän jutun - Tuumasi Jössi-Jöpe-Jörrykkä-. Jössi kyllä on taitava oppija, mm. veli-Sulo-sulosilmäkin opasti JÖssin hyppäämään soffalle, hyvin opastikin... Täytyy myöntää koirien iloksi, että kauniin vaaleanpunaiset ovat kielet molemmilla Imsa-mammalla ja Selma-neidillä 8kk.

 

a-pennut_howlow_040311_d_selma_talvi.jpg

 

Selma lähempääkin kuvattuna leikin tiimellyksessä.

 

a-pennut_howlow_040311_e_imsa_lahelta_talvi_maaliskuu.jpg

 

Imsa-mamma tiirailee kaukaisuuteen - mitähän on kiikarissa? -

 

a-pennut_howlow_040311_f_selma_jossi_liikkeessa_leikki.jpg

 

Välillä otettiin ns. "sutarit" eli juostiin kilpaa, kuvassa kilpajuoksusilla, edessä Jössi-pojunen 8kk ilmalennossaan ja Selma-sisko 8kk tiukasti takana, omalla ilmalennollaan. Jössi on ylivoimaisesti nopein kaikista mäyriksistä, tämä ottaa paneliin Selmaa....mutta pihalla on monta polkua mistä voi oikoa...mutta silti ei Jössiä Selma kiinni saa - tämä harmittaa suunnattomasti monasti Selmaa.

 

a-pennut_howlow_040311_g_jossi_takana_edes_selma_imsa_oik.jpg

 

Kuvassa kolmikko liikkeissään Jössi takana, Imsa ja Selma edessä

 

a-pennut_howlow_040311_h_jossi_takana_edes_selma_imsa_oik.jpg

 

ja toinenkin otos kolmikosta - Selmalla kieli ulkona touhokkaana etutassuli ojossa ja liikkeessä -

 

a-pennut_howlow_040311_i_imsa_lahelta_maaliskuu.jpg

 

Imsa-mamma oli tarkkaavaisella tuulella ja saatiin napattua pari kuvaa etäämpää maaliskuun lauhoilla pakkasilla

 

a-pennut_howlow_040311_j_imsa_lahelta_maaliskuu.jpg

 

ja toinenkin kuva edempää kuvattuna Imsa hieman enemmän vasemalla.

 

a-pennut_howlow_040311_k_imsa_lahelta_maaliskuu_paa2.jpg

 

Lähempääkin saatin otettua parit kuvat, kun tarkkaillaan korvat todella hörössä ympäristöä

 

a-pennut_howlow_040311_l_imsa_lahelta_maaliskuu_paa.jpg

 

toinenkin kuva tarkkailua läheltä otettuna, kaunis näyttää Imsa-mamma olevan

 

a-pennut_howlow_040311_n_jossi_ilmavainuja_tarkkailua_maaliskuu_talvi.jpg

 

Jössi-poju 8kk kokeili ilmavainua, mikä haisee?

 

a-pennut_howlow_040311_o_jossi_tarkkailee_lahelt.jpg

 

Saatiimpa napattua lähikuva talvisesta Jössi-Jörrykästä valppaana tarkkailemassa.

 

a-pennut_howlow_040311_p_jossi_tutkii_miten_paasee_ulos.jpg

 

- Eiköhän täältä jotenkin pääsisi karkaamaan, täytyypä tutkia tarkemmin, mistä olisi suorin pakoreitti - tuumasi Jössi ja tutki aitoja vähän tarkempaakin. Marko-isäntä oli tehnyt vähän lumitöitä aidan vieruksilla kipaten lumen aidan ulkopuolelle, sillä lunta on tullut niin paljon, että kohtapa ihan oikeasti olisi jo loikattu ulkopuolelle...varsinkin nyt kun lumi jo kantaa.

 

a-pennut_howlow_040311_q_selma_imsa_paal_ja_jossi_alla_leikki_maaliskuu.jpg

 

Välilä piti kolmikon taas vähän otella leikin merkeissä

 

a-pennut_howlow_040311_r_selma_takap_imsa_paal_ja_jossi_alla_leikki_maaliskuu.jpg

 

ja leikkiä riittää

 

a-pennut_howlow_040311_s_selma-neiti_lahelt_maaliskuu_talvi.jpg

 

 

Selma-Seekkuna-neidistäkin 8kk saatin napattua kuva läheltä talvisissa leikkipuuhissaan - kylläpä sitä tarkkaillaan tomerana ja tarkkana muiden puuhia -

 

a-pennut_howlow_040311_t_selma-neiti_liitooravakorva_ja_imsamamma_jossi_alla_leikki.jpg

 

Selmalla on liito-oravan korvat liikkessä leikkien, yrittäen päästä samaan painiotteluun äitinsä ja Jössi-veljen kanssa. Selvästi huomaa, että mäyriksillä on mukavaa, kun ilma on lämmennyt, jatkuvasti oltaisiin menossa vain ulos takapihalle - ihan muuten vaan - no eipä tätä mukavuutta voi mäyriksiltä tietysti kieltää eli ulos mennään porukalla tuon tuostakin. Kylläpä olikin jo aika leudompien kelien, kun kovia pakkasia on riittänyt runsaasti tänä talvena.

Innokaat kalakaverit meren aarteiden kimpussa (etenkin kalan syömäkavereina) 02/2011

 

 a-pennut_howlow_190111_a_made_selma_imsa_jossi_ja_pablo.jpg

 

Meri ei tänäkään talvena 2011 ole pettänyt Marko-isäntää, sillä kalasaalista on verkoilla tullut vaikeista sää- ja jääolosuhteista kohtalaisen hyvin. Talvisaaliin kohtaamisen kalojen kanssa saivat myös perheen uudet tulokkaat karkeakarvaiset mäyräkoirat 6-7 kk Howlow About a Girl, narttu eli kotoisammin Selma  sekä uros Jössi-Jörrykkä Howlow After Forever. Saalista tutkailtiin innokkaina, jopa maisteltiin kielellä sekä haukkailtiin kiinni mäykkymäiseen tapaan saaliista ja ihmeteltiin oudon näköisiä otuksia madetta ja haukea. Myös perheen vanhemmat koirat Imsa-mamma 4v. ja Pablo-boy 9v. olivat mukana tietysti kaloja tutkailemassa - no mitähän se isäntä tällä kertaa on saanut - tuumaili vahempi kaarti eli Imsa ja Pablo-boy. Eka kuva koko nelikko tutkailee madetta vasemmalta Selma, Imsa, Jössi ja Pablo-boy.

  

a-pennut_howlow_190111_b_made_selma_jossi_eka_kalat.jpg

 

Kylläpä Selma ja Jössi ovat yllättyneen ja kiinnostuneen näköisenä kaloja tutkailemassa, ovathan nämä kalat ensimmäisiä mateita mitä ne koskaan ovat nähneet aiemmin.

 

 

a-pennut_howlow_190111_c_mateet_pablo_jossi_imsa.jpg

 

Tarkkailua Selma, Pablo ja Imsa - tuntuu kiinostavan made!

  

a-pennut_howlow_190111_d_mateet_pablo_jossi_selma.jpg

 

Vielä yksi otos, kun Jössi, innokas päällepäsmäri Pablo ja Selma ovat tarkastelemassa madesaalista.

  

a-pennut_howlow_120211_a_haukipablo_jossi_kulmurit_selma.jpg

 

Helmikuussa tuli verkkoihin melko iso hauki 4 kg:tä, ihmettelmässä Pablo, Jössi alakulmureittensa kera  sekä Selma-neiti otusta ihmettelemässä, Pablo-boy tutkailee tilanetta taustalta punaisen värisenä vasemmalla.

  

a-pennut_howlow_120211_b_haukipablot_selmaneiti.jpg

 

Läheltä saatiin otettua vielä kuva Pablo-boysta kokeneesta kalakaverista ja rohkeasta Selma-neidistä. Hauki on seljästään jäässä siksi se on valkoinen osittain! 

 

a-pennut_howlow_120211_c_haukipablo_selmaneiti_ja_jossi.jpg

 

Vileä toinenkin otos, kun Jössi melkein riippuu kynsillään kiinni Markosta, jotta pääsisi lähelle haukea. Mukana innostunut Pablo-boy kokenut kalastaja järvissä, joissa ja merellä sekä Selma-neiti 7kk etualalla pällistelemässä merten ihmettä.

 

 

a-pennut_howlow_120211_d_haukipablo_selmaneiti_ja_jossi.jpg

 

Jössi maistelee kielellään Hauki-jättiläistä. Pablo-boy edessä ja Selma taempana tutkailemassa jätti-Haukea kiinnostuneina. Hauen terävät hampaat, eikä vaikuttava nokkaosa tunnu pelottavan metsästysrotua eli karkeakarvaista mäyräkoiraa!

Rakkaat onnittelumme ihanalle Pablo-boylle 9 vuotta tänään!

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_a_onnea_pablo_kakku_ja_kynttilat_9v.jpg

 

Kynttilät, kakut ja lelut olivat tänään päätoimena Pablon 9-vuotissyntymäpäivillä. Pablolle kerrottiin jo 2 päivää sitten synttäreistä ja boju ymmärtää tämän varsin hyvin. Kaappeihin mihin lelut muka piilotettiin, havaittiin Pablon erehtymättömän nokan avulla heti. Niimpä poika tiesi, että leluja on lahjana.....tulossa ja piipaus...sekä vartiointi molemmissa kaapeissa oli pysyvää.  Mukava, että Pablo-boy on saanut olla ilostuttamassa ensimmäisenä mäyräkoirana meitä jo 9 vuotta, monet matkat, näyttelyt ja kokeet on pojan kanssa aloittelijoina kuljettu. Mukavaa on myös ollut, Pablo on aina osannut järjestää mukavia yllätyksiä vuosien varrelle kekseliäänä ja urehilullisena poikana. Kuva päivänsankarin 9-vuotiskakusta liehuvine kynttilöineen. SIISPÄ ONNEA PABLO-RAKAS KARVATURJANA!

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_b__kakku_kynttilat_pablo_9v.jpg

 

Kaikki yhdeksän kyntilää kruunavat päivänsankarin eli Pablo-boyn 9-vuotissynttärikakkua.

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_c__kakku_kynttilat_pablo_9v_ja_synttarivieraiden_5kk.jpg

 

Pablon Synttärikakku ja pikkuisten kakut taustalla eli Selman ja Jössin 5kk. Elikkä kaikille mäykyille leivottiin perinteisesti omat kakkunsa juhlan kunniaksi.

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_d_kakku_pablo_9v.jpg

 

Pablo kakkunsa kanssa 9-vuotiaana, nauttimassa ihanuudesta hartaudella.

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_g_synttarivieraat_kakunsyonti__jossi_selma_imsa_ja_bablo_9v.jpg

 

Ihme ja kyllä kaikista mäyräkoirista saatiin ikuistettu yhteinen kakunsyöntikuva vasemmalla ahne Jössi jo siirtyneenä Selman kakkukupille, Imsa ja Synttärisankari 9v. Pablo-boy!

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_k_pablo_tipi_lahelta.jpg

 

ja Pablo ihanan Tipi-vinkulelunsa kanssa turvassa pentujen riekunnalta, tämä on minun ikioma lahjani, eikä sitä pennut saa - tuumasi Pablo-boy ja ponkaisi sänkyyn turvaan arteensa kera.

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_h_pablo_lahjanavaus.jpg

 

Pablon 9v. Ensihetket ihanan uuden lelun kanssa. Pablo on siitä mukava mäyrispoika, ettei särje omia lelujaan, yleensä särkijä on joku muu Imsa tai pennut. Niimpä röhkyä pidetäänkin vain ja ainostaan Pablon leikkikaluna, jotain omaa sentään perheen vanhimmalla pitää olla! Hyvä Pablo-boy!

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_i_pablo_sanky_rohkysika.jpg

 

Paketistapa löytyi mukava yllätys Pablo-boylle 9v. vaaleanpunainen röhkypossu.

Talvi on tullut, uudet talvipuserot testauksessa 28.11.2010!

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_aa_marko_pablo_imsa_metsalenkki.jpg

 

Talvi tuli taas yllättäen, tässä testaamme koko porukalla mettälenkillä uusia villapuseroita. Talvisessa metsämaisemassa Marko-isäntä, Pablo ja Imsa.

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_j_imsa-mamma_uusi_takki_lahelt.jpg

 

Elli-mummi Päivin äiti suostui kutomaan uudet villapuserot mittatilaustyönä perheemme mäyräkoirille, helppoa ei ole ollut tehdä, kun ohjetta ei ole ollut, vaan ne on pitänyt itse säveltää. Kiitos äitini käsityötaitojen takit onnistuivat hyvin. Pablo sai pitää vanhan villajumpperin, vain vanhat lahjeosat purettiin pois, muuten Pablon takki oli valmiina! Ison työn teit äiti ja lämpimät kiitokset uurastuksesta. Takit ovat päivittäisessä käytössä nyt, kun pakkaskelit ja talvi tuli tänne Ouluunkin. Takkeja riisuessa, voi havaita sen, että siellä missä takki on peittänyt koiraa on alue lämmin lenkiltä kotiinpalatessa. Villalanka lämmittää mukavasti perheen uusia tulokkaita mukavasti eli Selma-pentua ja Jössi-Jörrykkää, kun ei karvakaan ole vielä kasvanut täytten mittaansa, masujen vaalenpunainen iho on selvästi vielä näkyvillä! Pennutkin oppivat helposti uusien pusakoitten käytön, pukeminenkin on helppoa eikä pusakat paina tai hierrä, niissä on helppo liikkua. KIITOS ÄITI JÄLLEEN KERRAN! Kuvauksissa onnistui tällä kertaa parhaiten Imsa-mamma, Imsa läheltä otetussa talvisessa kuvassa kuonossa muutama lumihiutale koristeena.

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_k_imsa-mamma_uusi_takki_kauempaa.jpg

 

Toinenkin kuva Imsa-mammasta vähän edempää uuden villapuseronsa kanssa. 

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_h_pablo_uusi_takki.jpg

 

Pablo läheltä otetussa kuvassa oman villapuseronsa kanssa talvilenkillä.

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_a_pablo_selma_jossi_ja_imsa_uudet_villatakit.jpg

 

Koko nelikko oli hankala saada samaan kuvaan rauhallisena...no ei siitä mitään tullut...., sen verran intomielisiä kaikki olivat heti lenkille lähtemään, kun tiesivät, että nyt on se metsälenkki eli parempi lenkki. Saahan koirat nuuskia aitoja elukoitten jälkiä, jos sattuu paikalle ilmaantumaan. Huomaa sen itsekkin, että ainakin meidän mäyriksille, aina metsälenkit ovat niitä mieluisimpia, eli se ympäristö mihin koiratkin on jalostettu. Tässä jonkin sortin kuva nelikosta eli Pablo, Selma-neitinen, Jössi-jörrykkä-pojunen ja Mamma-imsa yhteiskuvassaan.

Pukuihin on myös olemassa (jo Pablolla valmiina) ns. talvikauluri, minkä Elli-Mummi on aikoinaan myös kutonut. Päivi-emäntäkin osaa sen verran kutoa joustinommelta, että loput 3 kauluria osaa itsekkin kutoa lopuille mäyriksille.  Itsekkin olen aikoinaan kutonut jopa kuviovillapaitoija vaikeita juttuja ym., mutta taidot ovat jo unohtuneet, kun en ole kutonut pitkiin aikoihin mitään. Kaulurit ovat erittäin hyviä huippupakkaskeleillä, kaulurin voi asettaa suojaamaan myös herkkiä korvia, joten ulkoiluun kovilla pakkasilla voi suojautua hyvin. Kovilla pakkasilla lenkit meilläkin on lyhyitä, tosin meillä koirat Pablo ja Imsa ovat halukkaita ulos myös kovilla pakkasilla, ihme kyllä!

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_b_imsa_jossi__uudet_villatakit.jpg

 

Kuvassa Imsa ja Jössi. Pusakan etuosan  jalkaosat pitävät osittain takin paikoillaan ja lämmittävät sääriäkin, pusakka jatkuu ihan taakse asti, myös mahan alta, uroskoirakin pystyy hyvin pissaamaan, jotta takki ei sotkeennu. Villasta kudotut pusakat lämmittävät mukavasti matalajalkaista kulkijaa pakkaskeleillä. Jössi-Jörrykkä 5kk seistä tönöttää hyvässä poseerausasennossa uuden jumpperinsa kanssa. Takeissa on eri raidoitukset, mistä palvelijakin tietää, kenen takki on!

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_c_selma__imsa_jossi__uudet_villatakit.jpg

 

Selma, Imsa-mamma ja Jössi yhteiskuvassaan ennen lenkille lähtöä, vähän hässäkkää on, jotta koirat suurinpiirtein saataisiin kuvaan, Pablo on jo karannut pois kuvaruudusta....

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_d_selma__imsa_jossi__uudet_villatakit.jpg

 

Selma-neito  vasemmalla, Imsa-äiti keskellä ja Jössi-velipoika oikealla samassa talvipusakkakuvassa. Jössi-Jörrykkä päästi ilmoille jo autolla ajohaukut suu avoimena, huvittava on tämä Jössi-poika. Välillä haukkujen välillä tulee ns. korkeampi "oktaavi" selkeän tasaisen ajohaukun välillä, ihan kuin pojalla olisi äänenmurros meneillään;)

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_e__jossi_selma__uudet_villatakit.jpg

 

Selmasta ja Jössistä saatiin yhteiskuva, Jössi-Jörrykkä jykertää hihnaa innoissaan, kun tietää, että kohta lähdetään metsälenkille.

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_f_selma_uus_takki.jpg

 

Selma 5kk talvella marraskuussa 2010 uuden pusakan kanssa.

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_i_imsa-mamma_ja_selma_uudet_takit.jpg

 

Lopuksi kuva vielä Selmasta vasemmalla ja Imsa-mammasta marraskuussa 2010.

Super-mamma Imsan huolenpitoa, kössistelyä ja ensilumileikit neljän pitkula-mäyräkoiranokan kera kotipihalla!

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_a_imsa-mamma_putsaa_jossia.jpg

 

Kyllä on mahoton huolehtija tuo Imsa-mamma, ei voi muuta kuin ihmetellä, nimittäin vieläkin mamma huolehtii pennuistaan. Tässä Imsa-mamma toteaa, että Jössi-Jörrykän pippelihän ei kyllä ole ihan puhdas siispä siivoushommiin....Ei kyllä tarvitsisi enää, mutta minkä sitä voi emolle, jos on tarkka ja huolehtiva...

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_b_jossi_unessa.jpg

 

Lähempi otos ihanasta kotiinkin jäävästä persoonaSta suurella S:llä lähes unessa, huvittava leikkisä kaveri päätä kallistaen ja kuunnellen tarkasti Jössi aina on ja ihanasti valkuaiset näkyvät kun pojukka mullistelee ja ilmeilee välillä kuten emonsa Imsa-mamma. Jössykän suu tuntuu vieläkin melko pyöreältä, vaikka hampaatkin ovat vaihtumassa, kun pojukka leikkiessään laittaa emännän koko nokan suunsa sisään. Huvinsa kullakin? Siis emännästä superhauskaa! ..kuin myös Jössistä!

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_c_pablo-boy_loikoilee_pa_sofa.jpg

 

Pablo-boykin sielunsilmät omaava kaunokainen osaa ottaa rennosti soffalla makoillen, ihana on tämä pennuillekkin ärrääjä, mutta jo hyvin sopeutuneena uuteen laumaan. Pakkohan se on samassa laumassa olla kaikki neljä, komenneltukkin on Pabloa, että ei tarvii heti kulmaria näyttää, jos vain nuuhkii tai nuolee isännän huulia! Ihmeen hyvin jo ennestään tuttu "pentujenvihaaja" on sopeutunut, toki Pablon yksityisyyttä myös kunnioitetaan ja huolehditaan siitä, etteivät pennut pääse kiusaamaan tai riekkumaan aivan mahdottomasti niskaan hyppien ja purren yhtäaikaa niinkuin monasti yrittävät - siis useasti illassa- eipä ole ajanvietepuutetta Markolla tai Päivilla iltoja vietellessä, - joku roti se pitää olla - niinkuin Pablolla tapana ärjäistä !

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_d_imsa-mamma_loikoilee.jpg

 

Imsa-mamma lokoilee raukeana

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_e_imsa-mamma_lahempaakin.jpg

 

Lähempääkin saatin otos kaunissilmäisestä Undimoon Imsasta uneen kohta jo vaipuneena.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_f_jossi_lahelt.jpg

 

Jössi lähikuvassa Vieläkin Jössi-Jörrykkä karhukäpälineen tarkemassa kuvassa - uni on tulossa simmulaan. Pennut kävivät syksyllä ennen lumia metsässä Marko-isännän kanssa lenkeillä. Päivi emäntä "Viisaana" ehdotti, josko pitäisi alkaa muuten harjoittelemaan pennuillakin, jotta irti ovat metässä...tähän Marko totesi, että harjoiteltu on jo syksystä lähtien useasti liina varalta perässä pennuilla irtioloa. Hyvin kuulemma olivat viihtyneet ja ottaneet alkukontaktia metsäympäristöön. Se, että Päivi-emäntä ei tiennyt harkoista, johtui vain siitä, että itse haluaisi aina olla vartioimassa ettei pennut vain katoa johonkin... Ja isännällä, kun oli pitkä syysloma . miksi ei olisi tätä harjoitettu- vaikka pennut olivatkin todella pieniä Tärkeää on, että metsästyskoira oikeasti saa kontaktia luontoon ja metsäympäristöön.

Hyvin on siis harjoitukset isännän johdolla sujuneet..näköjään. Kuin myös pillikoulutus, nyt on ehdollistettu molemmata Selma ja Jössi pillille, takapihalle kun piiipaa pilliin, juosta karauttavat molemmat kiiruusti pillinpiipaajan luokse. Houkuttimena ne ylimakeat makupalat, ei lihottavat pienen pienksi pilkotut maksapalaset, pakkasessakin säilyvät, heti kerralla nieltävät sirukat. Tänään emäntä viimeksi testasi pilliä ja pennut etunenässä olivat salamannopeina paikalla. Tästä pillistä on hyötyä ihan oikeasti  metsästysreissulta, kun koiran haluaa kiinni ja kontaktia. Aikoinaan pillikoulutuksen aloitti Pävi-emäntä, nyt jo sittemmin Isäntä-Markokin jopa oma-aloittesena omaksi opetuslajikseen ottaneen, hienoa Marko Puss och Kram!

Eli kaikille Howlow A-pennuille viestiä nyt, harjoittelemaan ja tarkemmat ohjeet saa Päiviltä vaikka sähklöpostilla  tai puhelimitse, tapa on ihan sama, tietoa ja opastus on tarjolla, jos omistaja on kiinnostunut pillikoulutuksesta

Pillikutsusta voi olla hyötyä arvaamatonta myös muissakin tilanteissa. Pääasia on se, että silloin kun pillillä koiraa kutsutaan on palkan oltava erityisen hyvä ...siis vastustamaton herkku. Itse valmistaen herkut, säästät rutkasti rahaa ja vaivaa, kannattaa aina. Myös kesäaikoina on kätevä pakastettua herkkua helppo kuljettää jäissä jopa 500 km:n etäisyyksille näyttelyreissuille.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_g_jossi_ensilumet.jpg

 

Ensilumikin sateli pihalle, siispä ensikuva Jössistä ensilumien keskellä.

 

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_h_jossi_selma_leikkia_ensilumet.jpg

 

Kaksikko Jössi ja Selma ensilumileikeissään, Selma takaapäin kuvattuna kuvassa Jössi edessä.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_i_imsa_papu_jossi_selma_4lauma.jpg

 

Koko 4-kopla karkeakarvaisia mäyäkoiria saatiin ikuistettua leikissä samaan kuviin ensilumien aikaan 2010.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_j_jossi_lumi.jpg

 

Jössi-Jörrykkä Howlow After forever ensilumilla lähempää otetussa kuvassa havittelemassa perennan varsia.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_k_jossi_perennaruoko_lahelt_liikkees.jpg

 

Edelleen Jössi ruokokuvassa vieläkin tarkemassa otoksessa, liikkeessä ja vaikeissa kuvauskeleissä. Liikkuvaa kohdetta on vaikea kuvata, siispä voin olla iloinen onnistuneesta otoksesta, pentuajoilta Jössistä ensilumilla!

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_l_selma_ensilumi.jpg

 

Selma-neiti ensilumikuvassa eli Howlow About a Girl

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_m_imsa-mamma_jossi_ruokosuu_lumes.jpg

 

Imsa-mamma painii Jössi-pojukan kanssa, Jössilla perennan varsi suupielessään

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_m_leikkia_4-kopla.jpg

 

Koko katras 4 mäyräkoiraa leikin huumassa

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_n_leikkia_4-kopla.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_o_leikkia_papu_imsa_selma_alla.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_p_leikkia_imsa_ilmas_selma_jossi_pablo.jpg

 

Vieläkin 4-kopla leikkii ja muutama otos vielä peräänkin... Viimeisessä kuvassa Imsa-mamma leikkisästi hypyssä ilmalennossa... vauhtia riittää

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_q_selma_paa_rinta_lumes_liike.jpg

 

Selma-neiti tiirailee kuvassa perennapenkin päällä

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_r_imsa_papu_jossi.jpg

 

Yhteiskuva Imsa, Pablo, Jossi leikkiä edelleen pihamaalla

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_s_pablo_edes_imsa_jossi_selma_oikeal.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_t_pablo_takana_jose__imsa_selma_oikeal.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_u_pablo_jose__imsa_selma_oikeal.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_v_pablo_jose__imsa_selma__leikkia.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_x_pablo_jose__imsa_selma__leikkia.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_y_pablo_jose__imsa_selma_ilmas.jpg

 

Vieläkin muutama leikkikuva mukavan ensilumen keskellä nelikosta eli Imsasta, Pablosta, Jössistä ja Selmasta. Ennen oli 2 mäyräkoiraa nyt on siis neljä kappaletta, työtä hieman enemmän, mutta hyvin on pärjätty ja koko perhe erityisesti Marko-isäntä on tyytyväinen, kun Jössi sai jäädä kotiin lauman lisäksi! Myyntiaikana isäntä, kun ei ollut ollenkaan innostunut tämän pennun myymisestä kenellekkään. No sattumien kautta, Jössi on nyt meidän perheen jäsen myös, jo saarilomaillutkin ihana pieni poika.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_yy_pablo_ja_selma_leikkii_lumes.jpg

 

Saatiinpa napattua muutama kuva Pablo-boyn ja Selma-neidin 4 kuukautta yhteisistä leikkihetkistä!

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_yyy_pablo_ja_selma_leikkii_lumes.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_yyyy_pablo_ja_selma_leikkii_lumes.jpg

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_yyyyy_pablo_ja_selma_leikkii_lumes.jpg

 

Edelleen leikkia Pablo-boy ja Selma-neiti ensilumilla.

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_z_imsa-mamma_pallo_jossi.jpg

 

Lähikuva Imsa-mamma pallon vartijana Jössi takana.

Syksyn ensimmäiset hirvenluut 8.10.2010

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_pepi-neiti_a.jpg

 

Kennel Howlow saa aina perinteisesti Kainuusta syksyn ensimmäiset herkulliset hirveluut koirille, kun hirvestyskausi on alkanut. Ensimmäiset kaadot hirville on tehty, siispä arvokkaan herkun oli Taisto-isä pannut talteen koirien herkkutteluhetkiä silmälläpitäen. Marko-isäntä ajoi kotiinsa koko katraan kera luunhakureissulle Pablon, Imsan ja pentujen Selman ja Jössin kanssa. Kuvassa Taiston ja Inkerin silmäteränen Pepi-peppana sohvalle turvaan karauttaen, kun näki normaalia runsaslukuisemman vierassaattueen, terävähampaisten pentujen kera....- parempi pysyä turvassa hampaista täällä sohvalla, tänne kun eivät riiviöt pääse - tuumasi Pepi tyynesti ja köllötteli tuttuun tapaansa sohvallaan.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_b_pablo_jossi_selma_keittio_paltamo.jpg

 

Välillä käytiin koklaamassa keittiössä, josko Inkeri-äidiltä heltiäisi joku herkku ruokaa valmistellessa. Kuvassa Pablo-boy, Jössi ja Selma takana.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_c_selma_rappuset_ylakerta_paltamo.jpg

 

Yläkerrasta oli alkanut kuulumaan laukkuu-ääniä ja Marko riensi katsomaan, että mikähän siellä on. Selma-neiti oli kavunnut rappuset yläkertaan uteliaana tutkimaan tarkemminkin paikkoja rohkeana. Välitasanteella seisoskeltiin ja katseltiin pikku-ikkunasta ulos ohikulkijoiden menoa kommentoiden pikku-haukuin! Tämä neiti on melko vikkelä ja kekseliäs, omalta takapihaltakin löysi kuolleen punatulkun pimeässä, eikä meinannut antaa saalista irti sitten ollenkaan - tämä on minun eka saalis - oli neiti-Selma tuumannut ja lukinnut koko purukalunsa niin, että oli jopa Markollakin tekemistä saada pieni suu auki ja irotettua arvokas saalis Selman suusta. Onnistui lopulta! Hyvä Selma onnistuneesta ensimmäisestä saaliista!

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_d_selma_luu_1.jpg

 

Luita Marko kävi sahaamassa autotallissa ja koirat olivat innokkaina seuraajina mukana "mäyräkoiran silmät kovana" , muutama sattumakin lensi välillä parempiin suihin hyvää ihanaa hirvenlihaa - sitä aitoa oikeaa luomua - Kylläpä maistui. Kotona otettiin kuvia pentujen ensimmäisistä hetkistä aarteen eli hirvenluun kanssa. Kuvassa Selma luunsa kanssa.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_e_selma_luu_2.jpg

 

Toinenkin kuva neidistä luuta jyttyyttämässä.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_f_selma_luu_3.jpg

 

Ja vielä yksi kuva Selmasta luunjyrräämisessä.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_g_jossi_luu_1.jpg

 

Jössi-Jörrykkä 6. pokakin oli haltioissaan omasta aarteestaan, luuta laiteltiin eri asentoihin jyrrättiin ja makusteltiin - tässä Jössikkä kieli ulkona mahtavan aarteensa kanssa. Askeretta riitti mukvasti koko illalle kaikilla pitkänokilla.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_h_jossi_luu_2.jpg

 

Vieläkin pitkulakuva pojukasta eli Jössi-Jörrykästä ihanassa luunkaluntahetkessään.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_i_pablo-boy_hyvia_naa_luut.jpg

 

- Hyviä nää luupäivät - tuumasi Pablo-boy ja hymyili pikkuhampaat näkyvillä tyytyväisenä mahtavasta yllätyksestä, todellisesta hirvenluujärkäleestään. Lienekkö "yllätys" sitten tämä luuhomma, Pablo-boy kun tuntee nämä kuviot ja oli ollut tarkkana poikana luunsahauksessa tuttuun tapaansa.

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_j__pablo-boy_nappisilma_luujyrrays.jpg

 

Harras ja lepeäsilmäinen kuva - voisko mäyriksen elämä olla parempaa kuin saada mahtava luu järrättäksi - tuumasi Pablo luun jyrsinnässä ja näpräsi koko illan aarrettaan.