Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

A-PENNUT 10-11 VKOA

 

Imsa-mamman, pentujen, Pablon ja palvelijoiden ansaittu loma koitti vihdoinkin!

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_lahto_vesil_imsa_selma_jossi_paivi_a.jpg

 

Monet suunnitelmat kesällä muuttuivat, kun Imsa-mamma tulikin kantavaksi ja alkoi mäyräkoirapentujen odotusaika. Kesäloma peruuntui mökkeilyn osalta, mutta onneksi mukavan työnantajan ja mökin vuokraajan saimme järjestettyä ansaitun loman myöhemmäksi syksyyn! Tiedossa oli mukava saariloma kaikille koirille vapaudessa, ei naapureita eikä aikatauluja...Mahtavaa! Lähdimme aamuvarhaisella su-ma välisenä yönä matkaan. 10 viikion ikäiset pennut jaksoivat hienosti matkan ilman pahoinvointia tai muutakaan vikinää, olivat kuin aina olisivat olleet reissussa, tämä oli mukava yllätys näinkin pitkällä ajomatkalla.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_lahto_vesil_pablo_selma_jossi_paivi_b.jpg

 

Ensimmäinen kuva kun Päivi-emäntä Selma-tyttönen eli Howlow About A Girl ja 6. poika Jössi-Jörrykkä Howlow After Forever ovat vesillä kohti määränpäätä eli saarta 10 viikon ikäisinä. Pennut ottivat uuden tilanteen ja ison veden näkemisen rauhallisina, ei pelätty eikä vikisty ollenkaan, oltiin uteliaita uudesta tilanteesta, vaikka veneessä oli perämoottorikin hyrräämässä. Edellisellä viikolla pennut kävivät tutustumassa jo metsäympäristöönkin varvikkoja ja metsäympäristöä nuuskien, mielenkiintoa riitti molemmille Selma-neidille ja Jössi-pojukalle. Myös Imsa-mamma ja Pablo-boy olivat mukana eli hela gänget!

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_lahto_vesil__selma_jossi_paivi_c.jpg

 

Vieläkin kuva vesiltä kun ollaan kohti määränpäätä saareen Selma-neiti vasemalla, Jössi-pojukka oikealla ja Pävi-emäntä. Jössi-pojukalle eli 6. pojalla on tassuli rentona ikäänkuin aina oltaisiin oltu vesillä!

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_lahto_vesil_pablo_imsa_selma_jossi_paivi_d.jpg

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_lahto_vesil_pablo_imsa_selma_jossi_paivi_e.jpg

 

Kuva koko koiranelikosta ja emännästä veneessä matkalla kohti saarta eli vasemalla Pablo-boy, Selma ja Jössi ja Imsa.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_selma_jossi_rantautunu_f.jpg

 

 Selma-neti ja Jössi-poika rantautuneena saareen pelastusliiveissään.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_selma_jossi_ateria_g.jpg

 

Saareen saavuttua olikin jo aterian vuoro, tässä molemmat syönnin jälkeen terassilla, vasemalla Selma-tyttönen ja Jössi eli 6. poika terassilla, Selma nuolee viimeiset rippeet suuppielistä aterian päätteeksi - hyvää oli tälläkin kertaa - tuumaapi Selma.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_selma_kieli__jossi_ateria_i.jpg

 

Aterian päätteeksi Selmalla näkyy pienen pieni vaaleanpunainen kieli.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_selma_jossi_ateria_h.jpg

 

Edelleen kaksikko kuvassa.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_selma_j.jpg

 

Saatiin otettua vielä lähikuva Selmasta kuva läheltäkin tassut sievästi vierekkäin.

 

a-pennut_howlow_10vko_6pv_060910_jossi_k.jpg

 

Sekä Jössi-Jörrykästä 6. pojusesta tiirailemassa terassilla lomanalun kunniaksi - mitähän mielenkiintoista tuolla näkyy - tuumaapi ihana Jössi-pojukka.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_imsa_laituri_kukkaparvi_a.jpg

 

Tiistai-aamupäivä ja Imsa tutussa homassa eli vesilintuja ja riistaa tarkkailemassa laiturilla, tällä kertaa kiikarissa Kuikkaparvi - tulisivat nyt lähemmäs - Tuumaapi Imsa. Vielä ei ole viikon kestänyttä vesiriista-ajoa aloitettu kunnolla...

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_kuikat_b.jpg

 

Kauempaakin saatin otettua kuva muistoksi Kuikkaparevesta.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_jossi_lomalelut_c.jpg

 

Leluja oli otettu pentujen iloksi mukaan, ettei vaan aika kävisi pitkäksi. Kuvassa 6. poika Jössi-Jörrykkä lelujensa kera.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_jossi_d.jpg

 

Jössi siirtyneenä maan kamaralle isoa vettä ihmettelemään. Mökin edustalta aukeaa hulppeat näkymät järviaukealle ja parin kilometrin päässä häämöttävät saaret. Saari on kallioinen ja korkeuserojakin on mukavasti.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_e.jpg

 

Selmakin kävi ihmettelemässä terassilla, tässä tiiraillaan vasemalle - mitähän se miettii? -

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_jossi_f.jpg

 

6. poika Jössi poseraa makuuasennossa terassilla.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_jossi_g.jpg

 

6. poika Jössi-Jörrykkä on edelleen myytävänä tässä pojukka tiirailee pää kallellaan ilmeisesti Selma-siskon menoa, hiekanmurujakin on jäänyt pieneen kosteaan nappi-nokkaan kiinni ;). Vaikea saada kuvia liikkuvista pennuista, mutta tässä yksi hetki ikuistettuna Jössi-pojasta. Pojalla on ihana ilme kasvoillaan ja niin sielukkaat silmät, utelias ja toimelias on tämä pikku-poika, sylkkyynkin mieluusti painautuva kaveri.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_ja__jossi_h.jpg

 

Välillä mennään solmuun hihnojen kanssa, alinna Jössi-pojunen liikkeessä ja Selma tiirailee ylempänä. Pennuille laitettiin mökin edustalle teräspiikki maahan ja siihen köyttä, jotta voitiin kirmailla ja leikkiä vapaammin. Irti ei näin pieniä voinut päästää jyrkkien kalliorinteiden vuoksi, sen verran pieniä kuitenkin ollaan.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_ja__jossi_i.jpg

 

Välillä ollaan pää kallellaan tarkkailemassa tässä tupalakuvana, - nelisilmäinen mäyräkoirako? -...

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_ja__jossi_j.jpg

 

Selma vasemalla ja Jössi tähyilemässä keskittyneenä rinta rinnan, mäyräkoiratassulit samassa linjassa.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_ja__jossi_k.jpg

 

..ja päät nyt vähän vasemalle kääntyneinä tähyilyä jatketaan edelleen. Ilmeisesti Pablo-boyhan siellä pallonsa kanssa hiippailee - pallofaniksikin ristitty punainen poika, kyllä Pablo-boy nautti lomastaan täysin rinnoin tälläkin kertaa - vapaus ja mukava saariympäristö - vain ja ainoastaan koirien ja ihmistenkin iloksi!

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_selma_ja__jossi_l.jpg

 

Selma ja Jössi eli sisarukset rinnakkain otetussa kuvassa tasan 11 viikkoa vanhoina. Jössillä vähän tuimakampikin ilme kasvoillaan kulmakarvat kurtulla.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_pablo_m.jpg

 

Pablo laiturin yläpäässä maassa mökin edustalla tähyilemässä.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_pablo_n.jpg

 

Pablo-boy on aina niin kuvauksellinen, pojasta saa aina otettua kauniita kuvia. Päivi-emäntä saikin trimmattua Pablon valmiiksi lauantaina, ja vanhan turkin alta kuoriutui kaunis 8,5-vuotias mäyräkoirapoika. Pablo-boy pörhistelee aina trimmauksen jälkeen rinta rottingilla, tietäähän se itsekkin olevansa komea poika. Imsa-mamma käy aina tervehtimässä häntä vippasten trimmipöydältä vapautuvan kauniin pojan....Pablo röyhistelee ja pörhistelee ylpeänä huomiosta. 

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_pablo_p_tarkkana.jpg

 

Vileäkin kuva Pablo-boysta tässä nyt ollaan sitten niin valppaana.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_pablo_o.jpg

 

Ja lähempääkin otettu kuva Pablo-boyn päästä.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_6.poika_jossi__selma_seuraa_puuhommaa_r.jpg

 

Kaikki uusi kiinnostaa - pennut tarkkailevat halonhakuoperaatiota uteliaina.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_6.poika_jossi_halko_q.jpg

 

Marko-isännältä tipahti sopivasti halko Jössi-pojan lähelle, niimpä se napattiin tietysti heti lähempää tarkkailua varten. 11-viikkoisella pikku-mäyräkoirasuulla on kiva koklata miltä se puun pita tuntuu...ja saatiinhan pikku puunsälekkin tietysti irtoamaan, kun halkoa jytyytettiin tovi keskittyneenä pikku-hampailla. Halko otettin parempaan talteen, ettei ihan kaikkea tule sentään nieltyä.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_leikkia_nelistaan_s.jpg

 

Välillä leikkiä kirmaillaan nelistään, tässä yksi harvoista kuvista, josta jotain saa selvää. Liikkeessä on neljää mäyristä samanaikaisesti vaikea ikuistaa valokuvaksi.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_imsa_koment_selmaa_t.jpg

 

Välillä Imsa-mamman piti tietysti käydä ojentamassa ja komentamassa pentujaan itsekkin raisusti välillä leikkien - niinkuin Imsakin olisi itse pentu. Käsittelyssä Selma-tyttönen Imsan kainalossa -...samalla ehtii Imsakin tarkkailla tehokkaana äitinä ympäristöä tarkkana tähyillen..

 

a-pennut_howlow_11vko_070910__saunauinti_ja_pallohaku_papu_imsa_marko_uu.jpg

 

Alkuiltapäivästä alkoi saunan lämmitys ja viimein päästiin makoisiin löylyihin saunaan ja sieltä tietysti uimaan. Pablo on innokas sauna-aikana, pallo löytyy suuhun ja laiturille juostaan kiireesti palloa veteen tiputtamaan järveen. Marko on jo pulahtamassa uimaan ja Pabolokin on saanut pallon vesille, jotta isäntä sen sieltä hakee takaisin.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910__saunauinti_ja_pallohaku_papu_imsa_marko_u.jpg

 

Lopuksi koko poppoo kapuaa portaita pitkin uinti ja palloreissun päätteeksi takasin ylös mökille sanunan lämpöön. Pablo-boyllakin on korvat vaakatasossa rappuja kapuillessa, perässä seuraa Imsa-mamma.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_imsa_ajos_riviera_y.jpg

 

Niimpä niin, kauan kaivattu loma koitti myös pentujen emolle eli  Imsa-mammalle. Johan tuossa kesä hurahti pentuja hoivaillessa - tuumasi Imsa ja riensi tutuille ajohommillepian saareen saavuttua heti tiistaina. Eipä Imsa-äidistä paljoa näkynyt sen jälkeen, ajohaukku kuului välillä lähempää ja kauempaa, kun oltiin niin innoissaan tästä mahtavasta tilaisuudesta päästä toteuttamaan luuytimestä lähtevää viettiä eli ajoa! Pitäööt nyt huolen "palvelijat" Marko-isäntä ja Päivi-emäntä pennuista - tuumasi Imsa-mamma ja juosta karautti parempien harrastusten pariin. Heti tiistaina aloitettiin viikon kestänyt vesiriista-ajo. Pennut kuulivat aina välillä mökin edustalta, - että tuolla se mamma taas ajokiljuhaukkua menee -. Välillä saatettiin nähdä vilaus Imsa-mammasta, pienet mäyrisnokat kaksin kappalein kääntyivät sinne suuntaan minne äiti-Imsan menosuunta johti, kun Imsa-mamma juosta kirmasi mökin edustaltakin takaisin rantamaastoon takaisin ajohaukuilleen. Tässä Imsa ajossa "rivieralla" haistelemassa ja etsimässä lintuja. Hietikkoon tuli pieni poluntapainen jälki Imsan pajosta ravailusta ja ajosta.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_imsa_ajos_riviera_tarkkana_yy.jpg

 

Välillä pitää olla tarkkana Imsankin tähyillä vesille ja kuulostella kaiken varalta mitä lähipiiristä kuuluu....ja ajo jatkuu taas hetken päästä.... Kyllä neiti tutkisteli muuten vaankin maastoa, ruoka-aikakaan ei houkuttanut, vaan neiti piti ottaa kiinni erikseen syömään. Huomaa keskittynyt silmien ilme kulmakarvoineen.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_imsa_ajos_kalliolkukkulal_z.jpg

 

Kalliolla, kukkulalla käydään myös tähyämässä, josko linnut olisi jo edempänä ulapalla vaikko tässä lähempänä kivikoissa? Imsa-mamma nautti silminnähden ihanasta vapaudestaan.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_aurinko_laskee_v.jpg

 

Ilta saapuu syksyllä jo melko aikaisin jo kahdeksan jälkeen illalla. Kuva laskevasta auringosta ja kauniista järvimaisemasta.

 

a-pennut_howlow_11vko_070910_aurinko_laskee_jyrkka_kalllio_x.jpg

 

Ilta, auringonlasku, kaunis järviaukea saarineen ja jyrkkä kallio....kyllä taas emäntä-Päivi oli huolissaan Imsan seikkailusta, huonosti kävisi jos tipahtaisi näin ylhäältä alas kivikkoon ja järveen. Imsakin meni jyrkkiä rinteitä alas ajotouhuissaan juosten. Päivillä pelotti taas ja käytiin tarkistamassa - että mistä ne ajoreitit vaaralliselta kalliopuolelta oikein kulkevat. Melko jyrkkiä rinteitä Imsa-mamma meni kyllä alas, mutta ei auttanut kuin luottaa Imsaan, ettei ihan pöhkönä kuitenkaan juokse rinteitä alas. Kyllä Imsalla järki päässä on ettei sentään ihan  jyrkimmistä kohdista sentään yritetä kallion koloon vesirajaan.. Mitään haveria ei sattunut, mitä nyt tassusta lähti loman päätteeksi jo nahka kulumalla pois takatassusta...kovasta juoksemisesta. 

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_a_jossi_tahtisilma.jpg

 

6. poika eli Jössi-Jörrykkä tähtisilmäkuvassaan, vaikka onkin vähän epätarkka, mutta niin ihanat silmät pojalla on.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_b_jossi_selma_paivanokoset_pirtti.jpg

 

Välillä pentujenkin piti ottaa päivänokoset, edessä Selma vaalenapunaisen nahkapantansa kanssa takana Jössi-pojunen. Sisälle rakennettiin pentula ja aidattiin omaksi tilaksi, näin oli myös Pablo-boyn helpompi vältellä teräviä pentuhampaita.

  

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_c_saari_tyven.jpg

 

Aurinkoinen ja poikkeuksellisen lämmin sää osui sopivasti lomalle, lämpöä +18 - +20 astetta ja ei tuullut, jopa ihan tyven järvikin välillä. Tyven ja saari.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_d_saarenedusta_kalliot_tyven.jpg

 

Kalliota saaren edustalta, kun olemme matkalla katsomaan verkkoja.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_e_marko_papu_verkoille.jpg

 

Marko ja Pablo-boy matkalla verkoille...vähän jo jännittää Papullakin ja pitää haukotella ja rauhoitella itseä, tuleekohan sieltä mitään? - tuumaapi Pablo-Boy.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_f_papu_verkoilla_1.jpg

 

Pablo-boy on aina osallistunut aktiivisesti verkkojen ja saaliin katsasteluun, tässä poika yrittää haukata kiinni eka kerran.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_g_papu_verkoilla_2.jpg

 

Edeleen uusi yritys...vähän syvempään kitalakea kohti hampaat esillä edestä..

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_h_papu_verkoilla_3.jpg

 

ja ..kolmaskin Pablo-boyn yritys...nyt jo yritystä kovastikkin..ei saa ei saa..

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_i_papu_verkoilla_4.jpg

 

Periksi ei Pblokaan anna vielä neljäskin kerta, josko nyt saisi kiinni. Pablolla jo raivokas tappajan ilme ;)

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_j_papu_verkoilla_5_sivu_suun.jpg

 

Välillä näkyy mukavasti hampaat ja kieli..eikä vieläkään saa kiinni?

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_k_papu_verkoilla_6.jpg

 

vieläkin yritys nro 5 saada kalasta kiinni

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_l_papu_verkoilla_7.jpg

 

Välillä joutuu tiiramaan saalista vähän kauempaa Markon haarojen välistä.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_m_tyven_jarvi.jpg

 

Tyven järvimaisema, vaikka on syyskuu lomasää helli lomalaisia kesäisellä kelillä. 

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_n_marko_papu_tuli_kalaa_verkoil.jpg

 

No tulihan sitä kalaa ihan mukavasti. Marko valmisti pienistä kaloista herkkua koirille ja ihmisruokaahan se oikeasti on eli ahvenpataa, siankyljellä höystettynä. Paikallisesta palvaamosta on mukava käydä ostamassa lomaherkkuja, hyviä makkaroita, kalaakin (jos ei itse saa pyydettyä)  ja kunnon palvikinkkua ym. herkkuja runsaasti tarjolla.  Kalat ja liha kypsennettiin vanhassa valurautauunissa tuntitolkulla pienellä lämmöllä ja tulipa siitä hyvää herkkua koirille, kaikki tuli syötyä loppuun, ihimisetkin voivat herkkua syödä, todella hyvää, hitaasti kypsyneenä.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_p_papu_tyytyv_matkal_maihin.jpg

 

Marko ja Pablo tyytyväisinä matkalla maihin saareen kalojen kanssa.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_q_kiven_kaislan_rytmi.jpg

 

Rantakivien ja kaislan rytmiä järvenpitaan heijastuen.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_r_venevalkama_tyven.jpg

 

Venevalkma lähestyy, puut heijastuvat tyyneen järven pintaan peilautuen.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_s_venevalkama_ruovikko_tyven.jpg

 

Tyyntä on, eipä tuule ja kaislikkoa järvimaisemasta on mukava nauttia.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_t_kaislikon_rytmi.jpg

 

Kaislojen rytmiä sommitelmana.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_v_sulka_ruoko.jpg

 

Lokin sulka ja kaislanpätkä muistona rantakivikossa.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_u_venevalkama_kivikko.jpg

 

Venevalkamaa ja kivikkoa kauniisti kartuvine rantoineen niemenkärkeä kohti.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_x_papu_verkkoselivt_pallo.jpg

 

Pablo-boy osallistuu verkkojen selvittelyyn aina, tässä nyt vieressä pötkötellen ja nauttien omasta koiralomastaan, tietysti mielilelu eli pallo seuranaan. Pablo on nähköjään käynyt varastamassa pennuilta yhden pallon ikiomaksi.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_y_auringonsilta.jpg

 

Alkuillan auringonsiltaa veteen heijastuen tummansinistä taivasta vasten, kaunista on.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_z_auringonlasku_hongat.jpg

 

Vesi välkkyy mökin edustalta ikivanhojen mäntyjen välistä heijastaen valoa vedestä. Puut ovat Päivi-emännän kestosuosikit ja ihailun kohde...

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_zz_jossi_maistaa_jarvivetta.jpg

 

6.poika Jössi pyrähti emännän kanssa katsomaan venevalkaman puolelle - että mitähän se tuo Marko-isäntä oikein puuhaa? - tuumasi Jössi ja päätti ensin maistaa järvivettä ja tutkia rantakiviä lähempää.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_zzz__jossi_vene_rantaan.jpg

 

Jössi-pojukka yritti kokeilla, saisiko venettä hieman vedettyä syvemmälle maihin, kun oli Marko jättänyt turhan kauas rannasta...

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_zzzz_jossi_perkuuhommat.jpg

 

Kalanperkuuta elämänsä ensimmäisen kerran seuranneena, Jössi vaikutti olevan kovinkin kiinnostunut palvelijan puuhista. Harva koiranomistaja jaksaa näprätä näin paljon, jotta koirille saadaan lomaherkku valmiiksi, kiitos Markon. Kotona viihdytään myös ahkerasti keittiöhommissa, kuten vanhemmatkin mäyräkoirat Imsa-mamma ja Pablo-boy ovat tottuneet tekemään. Pennut Selma-neiti ja Jössi-pojunen ovat liittyneet "nokkapitkänä" -seurueeseen hyvinkin luontevasti. Joskus voi isännältä tippua herkkupalanen "alkumaisteluun" - jotta koiratkin voivat todeta keitokset onnistuneesti tehdyiksi.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_zzzzz__jossi_iltahamarassa.jpg

 

Iltahämärän kuva Jössi-pojasta rannalla.

 

a-pennut_howlow_11vko_1pv_080910_aa_papu_selma_marko_kalaperkuu.jpg

 

Tasapuolisuuden nimessä piti Selmankin päästä katsomaan ensimmäistä kalanperkuuta venevalkamaan Markon puuhia, Pablo seurasi tietysti uskollisena mukana. Selma-neiti kurkaa kohti verkkoa takaretuset ojentautuneena.

  

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_a_selma_jossi_leikkii.jpg

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_c_selma_jossi_leikkii.jpg

 

Pennut peuhasivat ja leikkivät keskenään, tässä muutamia kuvia leikin vauhdeista Selmasta ja Jössistä. Viimeisessä kuvassa Selmalla "tappajan" mäykkyhampaat esillä...

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_d_selma_pallo.jpg

 

Selma liikkeessä kielensä ja pallon kanssa leikin tiimellyksessä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_e_selma_rapsuli_jossi_nuuhkii.jpg

 

Välillä kutittaa niskasta ja täytyy ottaa Selmankin parit rapsulit takatassulla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_f_jossi_kirsu_hiekas.jpg

 

Jössi nuuhii ahkerasti ja tutkii, vähän jo nokka hiekkamullassakin

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_g_jossi_kirsu_hiekas_b.jpg

 

Vielä toinenkin kuva multanokka-Jössistä mukavissa lomapuuhissaan.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_h_jossi_makoilee_neulanen_suupieles.jpg

 

Välillä on parempi "viilata" niinkuin ne siellä ruotsissa sanovat -  eli mäyräkoirasuomella levätä - tuumaapi Jössi ja pötköttelee havuneula suupielessään terassilla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_i_jossi_makoilee_sivulta.jpg

 

Lähempää sivultakin tarkasteltuna. Päivi-emäntää kiehtoo seurata pienokaisia kaikista mahdollisista näkövinkkeleistä, myös aikuisia koiria on seurattu ja kuvattu todella paljon, pajon iloa ja mukavia muistoja on yhteisistä vuosista koirien kanssa tallella. Meille nämä koirat vaan ovat todella tärkeitä perheenjäseniä, aivan ihania omapäisiä kavereita mäyräkoirat siis...ja mukavia harrastuksissa ja metsästyksessä. Karkeakarvaista mäyräkoiraa voi käyttää sorsametsällä, kauriin ajossa ja jänismetsässä muun muassa, eli monipuolinen rotu.  Suosittelen lämpimästi uutta koiran omistajaa valitsemaan juuri mäyräkoiran oman perheensä jäsenksi, näillä kun on se oma tahtokin, ja kaikki yksilöt ovat vielä erilaisia, eivät liian mielyttämishaluisia ollenkaan.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_j_selma_jossi_ruohonkorsi.jpg

 

Välillä maistetaan heiniä ja ihan mitä nyt sattuu maasta löytymään...ei tullut onneksi tällä kertaa päivystävän eläinlääkärin käyntiä Mäntyharjulle...aluksi ajattelin, että masut on kohta pikkukiviä täynnä, risua ja neulasta, kun niitä piti nielksiä, ja ottaa pois suustakin tuon tuosta, mutta pennutkin hokasivat, että eipä maistu kovin kummalle ja kun ei tuo jättiläinenkään "komenna" tai putsaa suita niin annetaampa kivien olla maassa sitten...mitä nyt vähän sitten makusteltiin välillä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_k_selma_kivi_1.jpg

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_l_selma_kivi_2.jpg

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_m_selma_kivi_3.jpg

 

Vähän isompaa kiveä kuitenkaan ei voinut Selma-neitikään olla koklaamatta suuhunssa. Tässä kuvasarja, melkein jo otetaan suuhun 11-viikoiset pikku hampaat raollaan -loppuksi kivi onkin Selman suussa.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_n_selma_rinku.jpg

 

Pablo-boyn rinku-rinkukin on pentujen mielirinkula, tässä Selma rinkun kanssa.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_o_jossi_rinku_kieli.jpg

 

Jössikin vuoro oli välillä eli rinku varastettiin Selmalta ensin väkivalloin, jotta itse päästiin makustelemaan mukavaa sitkeää ja kulunutta rinku-rinkua vaaleanpunaisen kielen kera. Kyllähän Pablo-boyn suosikki on kiva napata itselle!

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_p_jossi_rinku.jpg

 

Vielä Jössi ja rinku

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_q_jossi_rinku_kieli_sivulta.jpg

 

Vielä lähempääkin piti lipaista oikein pitkällä kielellä rinku-rinkua - mukavaa lomapuuhaa- tuumasi Jössi-pojunen.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_r_jossi_laituri.jpg

 

Sitten käytiinkin tutustumassa tarkemminkin laituriin ja järvimaisemiin, kuvassa Jössi laiturilla ensisekuneillaan.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_s_selma_jossi_laituri.jpg

 

Molemmat Selma-neiti ja Jössi-Jörrykkä 6. poika 11 viikkoa laiturilla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_t_selma_tahyilee_laituri_tomerana.jpg

 

Selma kurkottaa veteen laiturilta terhakkana.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_u_jossi_tahyilee_laituri_tomerana.jpg

 

Jössi ja laituri sekä järvi aurinkoisena päivänä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_x_jossi_tarkkana_laituri.jpg

 

Jössi tarkkana mäyrispoikana laiturilla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_aa_marko_jossi_patjana_laituri.jpg

 

Jössi-boy hokasi, että Markon kupu on oiva "patjantapainen" sekä pehmeä että lämmin alunen makoilupaikaksi, mukavuudenhaluisia nämä mäyrikset jo pienestä pitäen.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_bb_jossi_lahelt_marko_patjana.jpg

 

Jössi lähempää otetussa patjakuvassa - kyllä se isäntä on hyvä patjanalunen - tuumaapi Jössi-poika viettäen mukavaa syyslomaa.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_cc_selma_jossi_lahelta_laituri.jpg

 

Selma edessä ja Jössi-poika laiturilla kahdestaan.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_dd_imsa_ajohommis_kivella_ja_kieli.jpg

 

Imsastakin saatiin aina välillä napattua kuva ja mikäpä se muukaan on kuin se ajokuva. Tässä nyt imsa ajossa kallioitten päälle, ihan kielikin näkyy -niin innoissaan ollaan ja tohkeissaan, tästä mahtavasta mäykkyhommasta!

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_ee__imsa_ajohommis_kivikko.jpg

 

Edelleen Imsa pyrähti laiturin ohi nyt jo lähempää kivikkoa myöten, ja ajo jatkuu...

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_ff_pablo_potkot_iltapvauringos.jpg

 

Pablo malttoi välillä käydä pötkölleen ottamaan päivänokoset alkupäivän auringonsäteitten saattelemana.

 

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_gg_imsa_kaunis.jpg

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_hh_imsa.jpg

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_ii_imsa_paa.jpg

 

Muutamia kuvia Imsa-mammastakin kauan odotetulla ja ansaitulla lomallaan, vaativan pentujen synnytyksen, hoidon ja pentujen luovutuksen jälkeen. Imsa-mamma oli sen verran tarkka äiti-mäykky, että joka ikistä pentua haettiin heti luovutuksen jälkeen, vaikka Imsa sai hyvästellä kaikki pentunsa asianmukaisesti. Eihän emo-koira ymmärrä, että nyt se lähti sitten lopullisesti, surusta kuitenkin toivuttiin hyvin emäntä-Päivin ja muiden pentujen tukemana. Hyvä Imsa! Talteen saatiin myös kuvia hyvästelyistä, mistä myöhemmmin laitan kuvia websivuille.  Hienosti Imsa-mamma piti huolen koko pentueesta seitsemin kappalein, vielä on kaksi pentua mukana - mutta nyt loman koittaessa, ne jätettiin huoletta palvelijoiden hoidettavaksi. Hyvä näin - kyllä Imsa-mammakin lomansa on varmasti ansainnut !

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_jj_pablo.jpg

 

Pablo-boy

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_kk_papu_ja_pennut.jpg

 

Pablo ja pennut riekkumassa, nyt ei Pablokaan ehdi ärräämään, kun pitää palloa seurata silmä kovana ja keskittyneenä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_ll_jossi_selma_koysihommissa.jpg

 

Jössi-poika käysihommisssa ja Selma tyttönen säestää pentumaisena taustalla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_mm_selma.jpg

 

Selma-neiti vaaeanpunaisine nahkapantoineen..söpöläinen siis

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_nn_kattopallo_marko_imsa_pablo.jpg

 

Välillä oltiin Pablo-boyn suosikkileikkiä eli kattopalloa. Tässä Pablo, Imsa-mamma ja Marko palloleikissä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_oo_papu_kattopalloleikis.jpg

 

Pablo on tarkkana poikana, ryhdikkäänä valmiina ottamaan vastaan katolta tipahtavan suosikkileun eli PALLON.Kylläpä on mihekäs mies partoineen Pablo-boy!

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_pp_pablo_ja_pallo.jpg

 

Pablo ja tässä yksi versio rypyläpintapallosta - näköjään vohkittu sekin pentulelusista...

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_qq_jossi_ja_mamma-imsa_terassi.jpg

 

Imsa ja Jössi-poika pötköttäen terasilla.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_rr_imsa_terassil_jossi_kieli.jpg

 

Imsallakin jäi kieli kuvaan terassikuvasssa.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_ss_imsa_tahyilee.jpg

 

Välillä Imsa-mamma täyhyilee järvelle - josko sieltä jotain milenkiintoista saisi huomion keskipisteeksi - taikko lintuja...tuumasi Imsa-mamma tärkeänä.

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_tt_jossi_vetaa_leikki_selma.jpg

 

Jössi ja Selma leikkiä lähempääkin...

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_uu_selma_jossi_pihal_leikki.jpg

 

ja leikki jatkuu....

 

a-pennut_howlow_11pv_2_pv_090910_vv_jossi_iltaurinko_lahelt_sykys.jpg

 

Jossi-poika 11 viikoa ilta-auringossa sylkyssä. Tämä ihana poika on edelleen myytävänä, mikäli kiinnostuit 6. pojasta Jössi-Jörrykästä ota yhteyttä puhelimitse!

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_a_jossi_sukka_takka.jpg

 

Välillä sytytettiin takkaan tuli ja odoteltiin hiillosta makkaranpaistoa varten aamupäivällä Selman ja Jössin kanssa. Hiillosta odotellessa Jössi-Jörrykkä löysi Markon sukan mitä piti tutkia tarkemmin.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_b_jossi_sukka_takka.jpg

 

Ja sukkaa tutkittiin vieläkin tarkemmin, nyt otettiin jo hampailla kiinni saaliista.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_c_kuusimetsa_marko_pahka.jpg

 

Välillä käytiin katsastamassa maissa olisiko suppilovahverosato jo alullaan, ei ollut, mutta kuusimetsästä löytyi pahkainen kuusi, kuvassa Marko ja pahkakuusi ja metsä.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_d_pahkakuusi.jpg

 

Pahkakuusi lähempää kuvattuna.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_e_pablo_marko_katiskahauki.jpg

 

Tullessa takaisin saareen käytiin tarkistamassa samalla katiska joko olisi saalista tullut. Pablo tutkailee josko alakautta saisin tuon hauen.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_f_pablo_marko_katiskahauki.jpg

 

Pablo yrittää haukea vähän eri keinoin - eikö tuosta jo h.... saa sivusta kiinni - tuumasi Pablo-boy ja yritti edelleen...

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_g_ruovikos_tuulee.jpg

 

Ruovikossa tuulee lempeä syystuuli ja kaunista on.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_h_luoto_vetopaikka.jpg

 

Luoto rautapaaluineen siianvetopaikkana on aikoinaan ollut ahkerasti käytetty kalstuspaikka hyvine siikasaaliineen - tiedetään tilan tarinoista.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_i_jossi_terassi.jpg

 

Jössi-pikkupoika 11 vkoa vanhana mäyrispoikana terassikuvassaan vakuuttavan katseensa kera.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_j_jossi_terassi.jpg

 

Lähempi otos kauniista Jössi-pojasta tassuli terassin reunalla.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_k_jossi_selma_terassi.jpg

 

Yhteiskuva Selma-neitokaisesta ja Jössistä, ei oikein tahdo kuviakaan saada...liikettä riittää.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_l_selma_terassi.jpg

 

Selma terassilla syysloman vietossa.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_m_selma_terassi.jpg

 

Toinenkin otots Selmasta, ihanat punaiset värit neidillä on ja niin terhakkana ja valppaana ollaan 11 viikkoa vanhana.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_n_selma_terassi.jpg

 

ja lähempääkin otettu kuva Selmasta

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_o_selma_terassi_lahempaa.jpg

 

Ja vieläkin lähempää otettu kuva ihanasta Selma-neidistä 11 vkoa

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_p_jossi_kenkapuru_1.jpg

 

Jössi-pojunen huomasi, että - tuossapa mukava nahkainen sandaali, siitä saa varmasti mukavan otteen pikkuhampailla - .

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_q_jossi_kenkapuru_2.jpg

 

Edelleen Jössi-Jörrykkä sandaalin kanssa vähän eri kulmasta kuvattuna.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_r_jossi_kenkapuru_3.jpg

 

Vieläkin kolmannessakin otoksessa Jössi-pojunen pikkuhampaineen sandaalihommissa.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_s_jossi_kenkapuru_4.jpg

 

Saisikohan tästä haukattua irtopala -tuumasi Jössi ja jytyytti sandaalia pikkuhampaillaan alakulmuri esillä.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_t_jossi_kenkapuru_5_tarkkailee.jpg

 

Välillä tuumataan  - kukakohan sieltä on tulossa? - Jössi katselee uteliaana ja tarkkaavaisena puruhommat keskeytyneenä.

 

a-pennut_howlow_11vko_3pv_101010_u_aurinko_laskee.jpg

 

Aurinko laskee ja huomenna koittaa uusi päivä.

 

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_a_jossi.jpg

 

Välillä maltettiin olla terassilla, kuvassa 6. poika Jössi-Jörrykkä.

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_b_imsa-mamma_jossi_ja_selma_sohva_1.jpg

 

Hela poppoo kuvassa Mamma-imsa, Jössi ja Selma

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_c_imsa-mamma_jossi_ja_selma_sohva_2.jpg

 

Edeleen kolmikko lepäilemässä terassisohvalla

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_d_imsa-mamma_jossi_ja_selma_sohva_3.jpg

 

ja vielä yksi otos kolmikosta äiti-Imsasta, Jössistä ja Selma-neidistä sovalla kolmistaan lomanvietossa.

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_e_jossi_pa_sofa.jpg

 

Lähempi kuva ihanasta Jössi-Jörrykästä, ihana luonne ja vilkas poika on.

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_f_selma.jpg

 

Selmakin malttoi olla hetken kuvattavana lähmpääkin.

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_g_jossi.jpg

 

Jössistä vielä yksi kuvaussessio, tottunut kun on jo poseeraamaan tämä pieni poika, pää on jo viltin päällä taitaa poikaa jo väsyttää.

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_h_imsa-mamma_tanker.jpg

 

Imsa pötköttelee ja miettii sohvalla

 

a-pennut_howlow_11_vko_4pv_11092010_i_jossi-jorrykka.jpg

 

Lopuksi kuva Jössistä, kohta jo uni tulee "simmulaan" niinkuin Päivi-emännällä on tapana sanoa, eli mennään jo päiväunten maille kauas pois...

Kotiinlähdön aika, ihana saariloma päättyy

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_a_kotiinlahto_m_imsa_selma_ja_jossi.jpg

 

Tässä ollaan jo lähdössä kotiin Marko, Imsa-mamma, Selma ja Jössi matkalla veneelle ja kotimatkaan.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_b_kotiinlahto_imsa_selma_ja_jossi.jpg

 

Lähikuvaa, kun  ollaan lähdössä kotiin lomalta Imsa-mamma, Jössi ja Selma.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_c_kotiinlahto_imsa_selma_ja_jossi.jpg

 

Vielä toinenkin kuva kotiinlähdöstä emo-Imsa, ja pennut Jössi ja Selma

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_d_kotiinlahto_pablo_imsa_selma_ja_jossi.jpg

 

Pablo-boykin kirmaisi kuvaan tässä koko nelikko mäyräkoiria lähdossä veneeseen ja vesille eli Pablo-boy, Imsa, Selma ja Jössi -pennut.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_e_selma_jossi_kotiinlahto.jpg

 

Varvikosta saatiin mukava kuva kaksikosta vain 11 viikon ikäisistä lomalaisista eli Selmasta ja Jössi-Jörrykästä.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_f_selma_jossi_kotiinlahto.jpg

 

Vielä toinenkin otos kaksikosta.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_g_papu_ja_marko_ei_haluu_lahtea.jpg

 

Pablo-boy juntturoi oikein kunnolla vastaan - en h...lähde lomalta pois...- siispä Isäntä-Marko koppasi pojan syliin ja hellintään, vielä toki tullaan uudellen Pablo-boy, älä murehdi.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_h_papu_ja_marko_ei_haluu_lahtea.jpg

 

Lähempi otos Markosta ja murjottavasta Pablo-boysta. Pablo on aina ihan "down" kun huomaa, et nyt se loma päättyi - huono homma tosiaankiin tuumaapi Pablo-boy aina. Viikon vapaus on sen verran mahtavaa herkkua mäykkypojalle, että selittelyt ei auta - harmi kun loma päättyi - ...tuumaapi Pablo-boy alakuloisena.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_i_maissa_marko_jossi_selma.jpg

 

Maihin päästiin onnellisesti, Marko, Jössi ja Selma pentuset 11 vkoa.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_j_maissa__jossi_selma_lahelt.jpg

 

Lähempi otos vielä Jössistä ja ihanasta Selma-neidistä maissa.

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_k_maissa__jossi.jpg

 

Viimeisenä terveiset lähettää ihana Jössi-boy, rohkea pentu ensimmäiseltä lomaltaan!