Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Imsan odotusaika

Imsan pentujen odotus 1 viikko vko 16/2010

Ensimmäinen viikko menossa, Imsa on astutettu 1 kerran keskiviikkona 21.4.2010. Neiti maltaa poseerata hetken aurinkoisena sunnuntaina.

 

1_vko_penodot_imsa_250410_a.jpg

 

Vieläkin lähempää otettu kuva 1 vkolla astutuksesta. Tässä vaiheessa vain odotellaan ja ihmetellään, mitenhän tulee käymään, onnistuiko astutusreissut?

 

1_vko_penodot_imsa_250410_b.jpg

 

Imsan pentujen odotus 3 viikkoa täynnä

 

3_vko_penodot_imsa_140510_d.jpg

 

Undimoon Imsa, "Imsa" odottaa kuvissa pentuja ja menossa on 3 raskausviikko, vko 19/2010. Tässä vaiheessa ei mäyräkoiratytön omistajat aavistakkaan vielä miten ne astutusreissut oikein onnistuivat. Muistiinpanoja ja  havainnointeja on kirjattu ruutuvihkoon matkan varrelta ihan alkumetreiltä asti viikottain. Kirjoittamisia voi lukea jälkikäteen ja muistella kaikkea mitä matkan varrella on sattunut. Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hienosti ja odotusaika sekä synnytys sujuvat hyvin. - Ompa ihana ja mukava pötkötellä pihalla - tuumaapi Imsa, kun nurmikin on kuivahtanut. Kuvassa Imsa-mäykkyneiti läheltä otetussa kuvissa nauttii kevään alkuriemuista tarkkaillen. Välillä kyllä käydään kaivuuhommissa, yritetään syödä heinien juuria  ja makustella pihalta löytyvää mielenkiintoista jyrsittävää, vaikkapa tuoksuvatukan katkenneita varsia.  

 

3_vko_penodot_imsa_140510_a.jpg

 

Imsa tiirailee tarkkaavaisena lähiympäristöä.

 

3_vko_penodot_imsa_140510_b.jpg

 

Imsan turkki on trimmauskunnossa ja kypsää trimmattavaksi. Tämän hirveämmäksi ei turkki koskaan tule, eli on helppo trimmata ja ylläpitää. Imsa pötköttelee 3 raskausviikolla pihalla. 

 

3_vko_penodot_imsa_140510_c.jpg

 

Imsa lähempää...

 

3_vko_penodot_imsa_140510_e.jpg

 

 

 

 

 

 

 Isä-Brunon kuulumisia vko 20/2010!

Bruno reissasi perheensä ja Bertta-neidin kanssa autolla kohti Helsinkiä. Suuntana oli tällä kertaa Helsingin Aptus-Show 22.5.2010 koiranäyttelykilpailu. Päivä sujui hyvin, Bruno oli rotunsa paras edustaja ROP, sai CACIBin eli kansainvälisen sertin ja sijoittui mäyräkoirien FCI4 ryhmän 9:stä rodusta sijalle RYP2 eli toiseksi parhaaksi. Ryhmäkilpailussa rotunsa parhaat eli Ropit sijoitetaan sijoille 1-4. Mäyräkoirarotuja on kisaamassa 9. Onnittelut Bruno-isälle hienosta menestyksestä kuin myös perheelle  sekä uskolliselle Bertta-neidille. 

 

bruno_230410_kotona.jpg

 

Bruno ikuistettuna valokuvaan kotona astutusreissulla huhtikuussa 2010 .

Pentujen odotusta 4 viikko meneillään, vko 20/2010

 

vko_4_penodot_imsa_210510_c_masulah.jpg

 

Imsan masu näyttäisi jo vähän pullottavan, nyt on käyty jo sykkivässä ultrakuvassa Akuutissa ja kuvissa näkyi 5 pientä mäykkypenun elämänalkua taipaleella.

 

vko_4_penodot_imsa_210510_a.jpg

 

Neiti tarkkailemassa ja seisokelemassa pihlajan juurella varjon siimeksessä. Imsa on nyt trimmattu ja pää vielä ottamatta samoin etutassujen huolittelu.

 vko_4_penodot_imsa_210510_b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tähyilyä...

Pentujen odotusta 5 viikko meneillään, vko 21/2010

 

5_vkoa_penodot_260510_a.jpg

 

Neiti on auringonpalvoja ja tykkää pötkötella myös auringossa.

 

5_vkoa_penodot_260510_b.jpg

 

Maha läheltä otetussa kuvassa.  

 

5_vkoa_penodot__imsa_010610_f_seisoolah.jpg

 

Nyt on kesäkuun 1. päivä 2010. Masu-Imsan maha kasvaa, taas ollaan vaihteeksi pihalla nauttimassa aurinkoisesta iltapäivästä.

 

5_vkoa_penodot__imsa_010610_g_seisoolah.jpg

 

Imsa-neiti seuraa mitähän se Pablo-boy tuolla puuhaa.

 

5_vkoa_penodot__imsa_010610_h_istuu.jpg

 

Välillä istutaan ja seuraillaan ympäristöä.

 

5_vkoa_penodot_010610_papu_tyyny.jpg

 

Joku aika sitten, Päivi-emäntä ajatteli tehdä hyvän mäyräkoirateon. Nyt ostamaan koirille lattiatyynyt! Aikansa kaupassa näpräiltyään ja pöyhittyään isompikokoisia tyynyjä ja tyynynpäällisiä, oli jo kiire kotiin näyttämään mukavia tuliaisia kotona odottaville karvanaamoille. Imsa ja Pablo osallistuivat tunnetusti innokkaina pakkausten ja lahjojen avaajina ihmiskaupan tavaroiden avaamiseen. Lopulta kun tyynyt olivat päällisineen lattialla, emännän kehotuksen "menkääpä kokeilemaan" jälkeen - koirat katsoivat emäntää vakavina ja epäuskoisina - No ei kyllä varmana mennä -. Eivätkä koirat menneet edes käväisemään tyynyjen päällä. Ei auttanut mikään, vaikka kävin malliksi makaamassa yhden tyynyn päälle. Yksi lyhyt muutaman sekunnin havainto on tehty, kun Imsa kävi makuulla hetkisen tyynyn päällä. Kuvassa Pablo tyynyn vieressä, eikä tietenkään päällä.

 

5_vkoa_penodot_290510_a.jpg

 

Kävimme koirantarvikeostoksilla ja siellä emännällä välähti taas jälleen hyvä idea, ostetaampa muovinen koiranpetikaukalo. Kätevä, helppo pestä, pitää puhtaana ja saa koiratäkinkin laittettua siihen tai ne uudet tyynyt.. Tästä nyt varmasti ainakin tykätään, kun laitaankin koira voisi nojata oikein kunnolla. Kun saavuimme kotiin ostoksilta, oli kaksikko vastassa mäyräkoirannokat pitkinä ja uteliaina, - Mitähän ne on nyt ostaneet? -. Muovinen kaukalopeti asetettiin lattialle, koirat kävivät  nuuhkimassa ja katsastamassa uuden kapistuksen. Päälle laitettiin koirantäkki ja emäntä kehoitti koiria: "Menkääpä nyt kokeilemaan uutta petiä". - Ei kyllä varmana mennä - tiirailivat molemmat mäyrikset totisina neljällä nappisilmällään emäntää - Mitä oikein kuvittelet meistä? Hä? -. Eivätkä menneet....Päivän päästä Marko-isäntä yllätti Imsa-neidin makoilemasta uudessa petissä! Siispä äkkiä ottamaan muistoksi valokuva, jos makoilukerta jäisi ainutkertaiseksi tapahtumaksi. Itse asiassa Päivi-emäntä kertoi jo kaupassa, että tässä ostossa voi olla riski, että ei tule käyttöä sitten ollenkaan. No oli myyjäkin omallensa tehnyt vääriä ostoksia...mistä sitä voi etukäteen tietää..mutta voihan koirapedistä tehdä vaikka uuden lelukopan!

 

5_vkoa_penodot_imsa__010610_a.jpg

 

Välillä rentoudutaan ja nukutaan, varsinkin iltaruoan jälkeen Imsasta on mukava ottaa nokoset päälle.

 

5_vkoa_penodot_imsa__010610_b.jpg

 

Kuva Imsan mahasta läheltä, masu on kasvanut taas hieman lisää.

 

Imsan 6 vko 22/2010 mäyräkoiranpentujen odotusviikko

6_vkoa_penodot_imsa_pentulaatikko_b.jpg

 

Nyt on odoteltu pieniä mäyräkoiranalkuja 6 viikkoa ja 7 viikkoa tuli täyteen 9.6.2010. Masu on alkanut kasvamaan, suurin kasvu tapahtuukin tällä viimeisellä kolmanneksella. Pidetään peukkuja ylhäällä, että loppuaika sujuu hyvin synnytyksineen kaikkineen. Pentulaatikkokin on rakennettu, Imsa-mäyris pääsee totuttelemaan uuteen kotiinsa ennen synnytystä. Molemmat koirat ovatkin olleet ihmeissään - että miksi meidän sohva on siirretty pois tietokonehuoneesta - kysyvät katseet pitkine nokkineen on kohdattu jo monta kertaa. Huoneessa käydään ihmettlemässä ja toteamassa - kyllä se sohva on viety nyt pois täältä -. Palbolla ja Imsalla, kun on tapana aina aamuisin siirtyä omalle sohvalle vierekkäin pötköttelemään aamurutiineiden aamulenkin, aamupalan ja leikkihetken jälkeen, kun ihmiset lähtevät töihin. Kuvassa Marko työn touhussa, ovensuuhun laitettiin oikein listat, jotta levyn karhea pinta ei raavi emoa eikä tulevia pentuja ja siitä on helppo kulkea, luukkuun asennettiin kahvakin hoitotyötä helpottamaan.

 

6_vkoa_penodot_imsa_030610_a.jpg

 

Imsan liikkuminen on muuttunut siten, että sänkyyn hyppääminen on jo hankalaa. Täytynee rakentaa laskusiltatyyppinen ratkaisu, mitä pitkin on helppo kulkea myös sänkyyn. Kuvassa Imsa lepäilee kasvavan mahansa kanssa sängyllä.

 

6_vkoa_penodot_imsa_sohva_c.jpg

 

Omalla sohvalla auringossa on mukava pötkätellä.

 

6_vkoa_penodot_imsa_sohva_d.jpg

 

Välillä haukotuttaa.

 

6_vkoa_penodot_imsa__seisoo_060610_g.jpg

 

Otimme muistoksi muutamia sivusta otettuja masukuvia Imsasta lenkillä. Kuvassa Imsa 6 viikkoa kantavana ja pian jo 7 vkoa täynnä. Maha on selvästi jo kasvanut.

 

6_vkoa_penodot_imsa_seisoo_060610_e.jpg

 

Imsa seisoo, tasan 7 viikkoa on pentuja odotettu 9.6.2010.

 

6_vkoa_penodot_imsa_istuu060610_f.jpg

 

Välillä Imsasta on mukava istuskella nurmella.

 

6_vkoa_penodot_imsa_istuu_060610_h.jpg

 

Imsa istumapuuhissa vieläkin lähempää otetussa kuvassa.

 

6_vkoa_penodot_pablo_hyppii_060610_i.jpg

 

Pablo-boykin oli innokas hyppelijä nurmikolla.

 

6_vkoa_penodot_pablo_piehtaroinurmi_060610_j.jpg

 

Pablon mielipuuhaa on nurmella piehtarointi. Jos Pablolla on omasta mielestään hyvä tuuri, saa koira turkkiin kylkiäisenä kammottavan hajun. Talvisin herra hakee mahdollisimman rypyläisen jäätikkökohdan, missä on mukava piehtaroida. Rosoinen pinta kun hieroo selkää mukavasti. 

 

6_vkoa_penodot_imsapapupallo_pihal090610_m.jpg

 

Pihallakin on käyty puuhastelemassa. Tässä kaksikko Imsa ja Pablo palloleikin alussa oman mäyrispatsaan kera. Enää ei patsas herätä suurempia tunteita kummassakaan. Uutuutena aikoinaan se kiinnosti kovasti juuri Pablo-boyta. Nykyään käydään lähinnä vain katsastamassa ja nuuhikmassa.

 

6_vkoa_penodot_imsa_pihal_patsas_090610_n.jpg

 

Imsa punaisen kolleegansa kanssa.

 

6_vkoa_penodot_imsa_pihal_patsas_090610_o.jpg

 

Lähempääkin otetussa kuvassa.

 

6_vkoa_penodot_imsapiha_090610_p.jpg

 

Imsa nappisilmä odottavana mäykkyäitinä nurmella.

 

6_vkoa_penodot_imsahyttyspur_090610_q.jpg

 

Tänä kesänä taitaa tulla hyttysennätysvuosi ainakin täällä Oulun seudulla. Imsa-neitiä kutkuttaa kovasti, kun hyttyset purevat. Välillä täytyy rapsutella kovasti, josko hyttyset lähtisivat loitomalle.

 

6_vkoa_penodot_papuvarjo_090610_l.jpg

 

Pablo valon ja varjon siimeksessa mielipuuhassa juosta kirmaamassa pallonsa perään, palloleikki on parasta mitä Pablo tietää.

 

6_vkoa_penodot_imsa_masu_090610_k.jpg

 

Imsan maha kuvattuna 9.6.2010, nyt on odotettu tasan 7 viikoa pieniä mäyräkoiranalkuja elämäntaipaleella;)

 

Imsan pentujenodotusaika vko 23/2010 , kahdeksas eli toiseksi viimeinen viikko alkaa..

7_vkoa_penodot_imsa_120610_a.jpg

 

Nyt on siis 7 viikkoa odotettu pieniä mäyräkoiranalkuja ja 8 viikko on käynnistynyt. Toiseksi viimeisellä odotusviikolla maha kasvaa jo selvästi. Liikkuminen on hieman hidastunutkin. Ruoka maistuu edelleen hyvin. Imsa kuvassa puutarhahommissa loikoilemassa.

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_b.jpg

 

Masu on melko iso jo.

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_c.jpg

 

Otettiin muutamia lähikuviakin, tässä Undimoon Imsa istumapuuhassa pallon kera.

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_d.jpg

 

Imsalla on kaunis pää, piti taas ottaa muistoksi yksi kuva.

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_x.jpg

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_e.jpg

 

Hieman eri asennossa...

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_f.jpg

 

Imsa lintuperspektiivistä.

 

7_vkoa_penodot_imsa_120610_g.jpg

 

Imsa on yllätetty jo monesti koiranpetikaukalosta, missä onkin viihdytty yllättävän hyvin. Neiti myllää petiä ja täkkiä moneen muotoon välillä.

 

7_vkoa_penodot_imsa_130610_h.jpg

 

Ennen synnytystä täytyy tietysti kaunistautua. Päivi-emäntä teki trimmauksen loppuviilaukset loppuun, pää ja etutassut huoliteltiin. Imsa trimmipöydällä kaunistautuneena.

 

7_vkoa_penodot_imsa_130610_i.jpg

 

Vielä eri kulmasta otettu kuva Imsasta trimmipöydällä.

 

7_vkoa_penodot_imsa_130610_j_seisoo.jpg

 

Imsa kokeili seisomistakin, kyllä on masu nyt kasvanut jo melko isoksi.

 

7_vkoa_penodot_imsa_130610_k_paa.jpg

 

Lähikuva Imsan päästä trimmauksen jälkeen.

 

7_vkoa_penodot_imsa_140610_m_pentul.jpg

 

Imsa on hyväksynyt uuden pentulaatikkonsa ja makoilee mielellään uudessa ympäristössä lämpimän alustan päällä. Päivi-emäntä taisi pestä viikonlopun aikana jonkun koneellisen ved ped alustoja, kun niitä tuli tilattua vähän reilummin kaiken varalta.

 

7_vkoa_penodot_imsa_140610_l_laatikko.jpg

 

Imsa loikoilee pentulaatikossaan.

 

7_vkoa_penodot_imsa_140610_n_masu.jpg

 

Välillä Imsa makoilee selällään. Tänään maanantaina tunnusteltiin pienten karkeakarvaisten mäyräkoiranalkujen liikkeitä vatsan läpi, kylläpä tuntui jännältä!  

 

8_vkoa_pentujenodot_imsa_aa_pitkulat.jpg

 

Välillä molemmat odottava Imsa-Mamma ja Pablo-boy ovat pitkulaisina, melkeimpä hylkeen näköisinä omalla soffalla auringon lämmössä lempeillä päivänokosilla, ihanaa!

 

8_vkoa_pentujenodot_imsa_bb_pitkulana.jpg

 

Imsa on aina tykännyt lämmöstä ja auringosta, kuten Pyssla-mummikin kamiinan lämmöstä Undimooni-kennelin kotona Umeåssa!

 

8_vkoa_pentujenodot_imsa_cc_kaukalo.jpg

 

Välillä pötkötellään kaukalossa yhä kotoisammin ved-ped alustan tyynyn ja viltin kera. Emäntä ei ollutkaan ihan tyhmä, kun osti näin mukavan petin - tuumaapi Imsa odottavana äitinä 8:lla raskausviikollaan.

 

8_vkoa_pentujenodot_imsa_dd_kaukalo.jpg

 

Vähän tarkkaavaisena ja ylväänä pitää mäyräkoiran välillä olla - niin me ei ollakkaan ihan mitä rotua tahansa - tuumaapi Imsa.

 

8_vkoa_pentujenodot_imsa_ee_kaukalo.jpg

 

Maha on jo kasvanut paljon, nyt on jo välillä hankala hengittääkin. Ruokaa on alettu antaa jo pienempinä erinä useampi kerta päivässä, jotta ei tule liian täysinäinen olo. Kasvava vatsa kun vie tilaa yhä enemmän. Viimeisen raskausviikon aikana voi tulla vielä närästysoireitakin. Milloinhan se koiransamariini keksitään?

 

Undimoon Imsan viimeinen eli 9 raskausviikko on alkanut vko 24/2010 Pienet mäyräkoiran elämänalut ovat taipaleellaan matkalla finaaliin;)

Hienosti on raskaus tähän mennessä sujunut. Neiti-Imsa on ollut hyvässä lihasmassassa, ylipainoa ei ole kertynyt, mikä on erittäin hyvä asia synnytystä ajatellen. Imsa lenkkeilee jo lyhyempiä lenkkejä, mutta häntä vippasten ja iloisena. Ruokinnan kanssa ollaan oltu tarkkoja ja riittävä määrä on ruokaa tarjolla, nyt 9:llä viikolla annetaan ruokaa pienempinä erinä useampi kerta päivässä, kun masukin on todella iso. Päivällä Marko-isäntä käy tarkistamassa tilanteen kotona ruokatunnin aikana kaiken varalta. Emäntä-Päivi mittaa lämpöjä, ja kun se laskee alle 37 astetta, alkaa synnytys 24 tunnin sisällä, kaikki muukin havainnoidaan ja tilannetta seuraillaan tarkkana. Lenkillä ollaan ikään kuin "miinakentillä" kaiken varalta kaksi ihmispalvelijaa ja kaksi mäyräkoiraa kimpassa, ettei tule virhetilanteita, mihin ei voisi yksin kahden koiran kanssa vaikuttaa. Kaikki turha stressi vältetään, jotta Imsa voi keskittyä täysin tähän tärkeään raskausviikkoon luottavaisin mielin. Liikunta on aina hyvästä koiralle loppuun asti, siitä Imsakin näyttää tykkäävän. Riistavietti ei hellitä lenkilläkään, vaan jos jotakin mukavaa elävää liikkuu kiinnostuu neiti oitis tapahtumista:) Muutama ajohaukkukin on otettu, vaikka ollaan viimeisillään raskaana, minkäpä se mäyräkoira perusominaisuudelleen voi.

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_c.jpg

 

Keväällä havaittiin, että harakka-emo oli rakennuspuuhissa pesää varten. Taideteos syntyi vanhojen unkarinsyreeneiden oksiston väliin taitavasti rakentaen. Nyt pesästä on poikanen kuoriutunut ja se yrittää opetella lentää liihottamaan, kömpelösti tosin. Imsa on hoksannut tilanteen tarkkaavaisena monta kertaa. Kuvassa Imsa tiiraa poikasen lentoharjoituksia.

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_d.jpg

 

Ja miettii...miten sen saisi itselleen saaliiksi

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_e.jpg

 

Keskittyneenä täytyy olla, voihan sieltä jotakin tipahtaa - tuumaapi Imsa.

Pihalla on Imsan mielestä aina mukava viettää aikaa. Otettiin muistoksi viimeisen raskausviikon eli 9 viikon kuvia Imsasta! Kaunis tyttö neiti on odottavana äitinä!

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_f.jpg

 

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_i.jpg

 

Läheltä otettu kuva imsa 9 viikolla raskaana.

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_g.jpg

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_h.jpg

 

 

Imsa nauttii auringosta ja kesästä!

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_j.jpg

 

 9_vkoa_pentujenodot_imsa_l.jpg

 

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_m.jpg

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_b.jpg

 

Välillä levätään taas kaukalon helmassa. Masu on jo melko iso, selällään ja sivuttain saa hyvän asennon, painaahan ylimääräinen 2 kiloa melkoisesti pienen mäyräkoiran elopainon lisäksi!

 

9_vkoa_pentujenodot_imsa_a.jpg

 

Vieläkin lähempää kasvava maha. Onnea Imsalle synnytykseen ja loppuajan odotukseen! Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin ja pienet mäyräkoiran elämänalut pääsevät oikeasti elmäntaipaleelle elämän syrjään kiinni Imsa-mamman hellässä hoidossa ;)

 

200610_su_60vrk_imsa_pisulla_a.jpg

 

Sunnuntai-aamuna Imsa raskauden loppuvaiheessa, kylläpä masu on jo melkoisen isona.

 

200610_su_60vrk_9_vkoa_imsa_odot_b_pesaarakentaa.jpg

 

Undimoon Imsa 60 vuorokautta täynnä su 20.6.2010 karkeakarvaisen mäyräkoiranpentujen odotusta. Imsa on rakentanut pesää pennuille ahkerasti pentulaatikkoon - hyvältä näyttää, kelpaa tässä köllötellä, kun paikat on kunnossa - tuumaapi Imsa-mamma tyytyväisenä.

 

200610_su_60vrk_9_vkoa_imsa_odot_c_pesaarakentaa.jpg

 

Imsa-mamma pesänrakennushommissa.

 

200610_su_60vrk_9_vkoa_imsa_odot_d_pesaarakentaa.jpg

 

Vielä lähempääkin otettu kuva Imsa-mammasta, kun pesänrakennus alkaa olla viime silausta vailla valmiina.