Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Pentukurssi

Nyt on tehty myös uusi linkki pentukursseilun osalta, onhan pennun kouluttaminen pentuajoista myös tärkeää niin perheelle kuin koiralle. Päivitetty 21.5.2011. Tässä ekana Jössin eli karkkariurospennun Howlow After Forever sattumuksia pentukursiilaan. Paljon hyötyä on ollut meille tästäkin koulutuksesta, mitä lämpimin mielin suosittelen kaikille uusille koiranomistajille rotuun katsomatta! Jössi sai opastusta Oulun koirakoulun ja Mira Elfingin ohjauksessa, kiitos Mira vielä tuhannesti monista opeista ja neuvoista.

Jössin eli Howlow After Foreverin pentukurssin päättäjäiset 11.3.2011!

 

a-pennut_howlow_110311_a_jossi_pentukurssil_hymyssasuin_lahempaa.jpg

 

Pentukurssin viimeinen kerta ja Jössi hymyssä suin kirsu  "pepsodentinvalkoiset" mäykkyhampaat esillä ja musta kirsu ojossa  harjoituksissa Markon kanssa. 

 

a-pennut_howlow_110311_b_jossi_pentukurssil_lahelt_touhokas_liike.jpg

 

Edelleen lähiotoskuva Jössi vaaleanpunaisine kielineen - Katso harjoituksessa - Markon ohjauksessa. Tässä Marko pitää kädet sivulla ja antaa käskyn - KATSO - , kun koira katsoo eli katsekontakti saadaan, palkitaan koira. Ja toistoa!

 

a-pennut_howlow_110311_c_jossi_seisoo_pentukurssil.jpg

 

Välillä ehti Jössikin tarkkailla muita  - siis - ja - jopa -haukkumattakin. Jössikin oppi olemaan edelleen muiden kanssa paremmin lähietäisyydellä samassa tilassa, ei tarvitse aina haukkua, vaikka on pelottavan näköisiä koira mopsista lapinkoiraan ja bischoniin ja borderterrieriin etc. Tästä on meille ollut hyötyä todella! Kyllähän muutkin pennut haukkuvat, kun tarpeeksi lähietäisyydelle tullaan -tottakait -, eikä pennulla ole vielä kokemusta pajoa muista roduista ja koirista. Mutta totutaan vähitellen erinäköisiin vieraisiin kavereihin samassa tilassa, tästä on kaikille pennuille hyötyä samalla kouluttautuen.

OHITUS

 

a-pennut_howlow_110311_d_jossi_marko_ohitus.jpg

 

Tällä kertaakaan ei löpsyilty, vaan harjoiteltiin ja treenattiin taas koko tunti eli harjoiteltiin vähän vaikeuttaen ohitusta . Kuvissa ei kyllä tuo maatenpano näy - eli vaikeuttaen koiralle annettiin käsky kohdatessa  -maahan - ja kyllähän Jössikin jäi maahan....mutta emäntä ei ehtinyt ottaa joka vaiheesta kuvaa... No ekana Jössi lähdössä ohitukseen Markon kanssa. Koirat ovat siksakkina laitojen molemmilla reunoilla.

 

a-pennut_howlow_110311_e_jossi_marko_ohitus.jpg

 

Sitten kohtaaminen puolivälissä. Ja tähän tuli se - maahan käsky.- (kuvanlaatu huono, mutta pääasia, että näkee miten se tapahtuu - kait?) Se maahanmeno kuva puuttuu, kun en ehtinyt ottaa.

 

a-pennut_howlow_110311_f_jossi_marko_ohitus.jpg

 

Ja edelleen Jössi ja Marko kohtaamisen ja maahan -käskyn jälkeen saapumassa maaliin takaisin toiselle laidalle. Hienosti Jössikin malttaa panna jo maahan. Aluperin tämä Maahan -käsky tuntui ylivoimaisen vaikealta, mutta kappas vaan - hyvien ohjeiden - ja mikrotyöskentelyn jälkeen - pala palalta - koira saadaan oppimaan, kunhan vain ohjaaja osaa sen tehdä oikein ja olla kärsivällinen ja kannustava. Emmepä olisi itsenäisesti osanneet sitten ollenkaan, eli todella hyvä kurssi meille omistajina molemmille. Ihan uusi laji meille tämä toko.

MAAHAN - PAIKKA

 

a-pennut_howlow_110311_g_jossi_marko_maahan_paikka.jpg

 

Tämä olikin jo taas vaikeampaa. Mutta hyvin Marko sai maahan Jössin käskystä, mutta se Markon siirtyminen omalle paikalle, jotta koira pysyy käskyn alla paikalla , on vähän hankalaa, kun Jössi tahtoo pyrkiä ylös kesken käskyn. Niimpä tästäkin aloitellaan ihan palasista eteenpäin, vain hieman taaksepäin makupala eli käsi ojossa 20 cm ...30 cm  koiran nokasta ja rauhallinen paikka käsky (ei toisteta liian usein). Kestoa ja etäisyyttä pidennetään vähitellen, ja toistoa toistoa toistoa plus kotona harjoitellaan sitten ahkeraan myös. Koira ei opi, jos ei harjoittele, pelkkä tunnilla teko ei siis riitä oppimiseen. Yleensäkkin käskyjen tulee olla selkeitä, ja selvä tauko, kun seuraavaa annetaan, muistetaan ohjaajina pysyä rahallisen vakuuttavina myös. Hyvin Jössi jäi sitten lopultakin paikoilleen, kun treenattiin useampi kerta. Tätä voi harjoitella kotona eteenpäin, kuten kaikkea muutakin opittua on tehty, kotitehtävänä. Tämä vie aikaa vähäisestä vapaa-ajasta ja vaatii viiteseliäisyyttä sekä panostusta. Mutta me olemme halunneet satsata tähän, veipä se aikaa sitten miten paljon, hyötyhän on meillä omistajilla, kun koiraa ohjataan ja opastetaan. Ja suoritukset tietysti paranevat koko ajan mitä enemmän viitsii treenata. Meillä on nyt kaikki 4 mäyräkoiraa tokoilleet kotona, ihan vanhin Pablo-boykin 9v. Tosin, Pablo-boy osaa parhaiten mennä jo ennestään maahan koko nelikosta ilman apua! Tämän on aikoinaan emäntä-Päivi opettanut Pablolle ja ihmeteltiinkin, miten se muistaakin sen vielä nyt vuosien päästä?

Mutta mukava on ollut seurata,  kun yrittää yhtä treenata, niin jopa on 6 silmäparia seuraamassa mukana - eli kolme mäykkyä lisää Jössin mukana - et hei MÄ KA! nyt MUKAAN HETI, mukavaa hommaa! -. No tietysti muut laitettiin pois yksilötreenien ajaksi, jotta Jössiäkin sai treenata -päätreenari onkin ollut Marko-isäntä Jössi-Jöppänä-Jörrykän kanssa - siis aivan ihana kaveri tämä Jössi ;) Heti varhain aamulla Jössillä on tapana herätellä Pablo-boy suutelemalla tätä suupieliin - et etkö jo herää - Ja Pablohan herää - tai murahtelee toisinaan - et hei et viittis lopettaa, ajattelin vielä nukkua hetken! -.

 Kotona Nätöharkoissa pyörii yleensä yksi näyttelyhihnassa ja kolmikko vuorotellen takana. Tämä on jopa näyttelyissä aikoinaan vinkuja-Pablosta mukavaa. Poika osaa vieläkin tällätä äänepainoin itsensä näyttelyasentoon toinen takari taaempana! Ja kaikki harkataan tietysti vuorotellen, jotta kellekään ei jää paha mieli - et on syrjäytettynä harkoista!

 

TODISTUSTEN JAKO

 

a-pennut_howlow_110311_h_jossi_paivi_todistuksen_haku.jpg

 

Meistä on jotenkin niin mukavaa, (vaikka kyse onkin vain koirista) kun tästäkin pentukurssista saa jokainen osallistujakoira päättötodistuksen ;) Kuvassa Jössi ja Päivi-emäntä todistuksen hausta tulossa. Kurssin huipentumaksi  järjestettiin kaikkien osallistujien kesken pieni kilpailu, - Kuka osaa parhaiten pentukurssin opit? -

Meiltä Jössin ohjaana toimi Päivi-emäntä. ...Vähän jännitti kyllä, nyt Jössi jätettiin eka kertaa mm. vapaaksi hihnassa komennolle irti -PAIKKA- ja kutsu etäämpää - TÄNNE (emännän luokse)  - . Ihan ihmeissäni olin, miten se yleensä edes onnistui, kun oli vasta eka kerta irtaallaan Jössikin jätettynä....Hyvä Jössi, hienosti selviydyit ekana kertana! Parhaaksi kisassa selviytyi Biscohon Firchee - omistajansa kera, koska he saivat ainoan kympin yhdestä osiosta. Muita sijoja ei jaettu, koskapa kaikki muut osallistujat olivat niin tasaväkisiä suorituksissaan. Onnittelut koirakolle voitosta!

 

a-pennut_howlow_110311_i_jossi__tutkii_paparit_paivi_todistuksen_haku.jpg

 

Jössi jo tutkii todistusta - siis paremminkin makupalapussukkaa tarkemminkin -. (täällähän on jotakin hyvää sisällä eiköhän jo avattaisi -tummasi Jössi-Jöpe-Jörrykkä -)

 

a-pennut_howlow_110311_j_jossi_ylpea_todistushaku_paivi.jpg

 

Jössi-Jörrykkä ylpeänä pentukurssin päättötodistuksen kera ja siis Päivi-emäntäkin & Marko-isäntä.

 

a-pennut_howlow_110311_k_jossi_todistus_nami_ujona.jpg

 

- Vähän kyl jo ujostuttaa tää mahoton filmaaminen - - Please lopettakaa jo - tuumasi Jössi todistuksen kuvaussessiossaan.

 

a-pennut_howlow_110311_l_jossi_todistus_paivi.jpg

 

Lopuksi vielä yksi otos Jössistä ja Päivistä todistuksen kera. Kotiin saavuttaessa oli kuusi silmäparia eli Pablo, Imsa-mamma ja Selma heti mäyräkoiranokka pitkällä  utelemassa -Et hei mistä sitä ollaan tulossa - Selma-neiti erityisen mustasukkaisena, heti Jössin korvissa riekkuen. No eipä tarvitse Selmankaan enää ihmetellä jatkossa mihin se nyt lähtee, kun itsekkin lähtee samaiseen koulutukseen. Jössi taas jatkaa Tokoa seuraavalla alkeistokokurssillaan, eli puuhaa molemmille pennuille Jössille ja Selmalle 8 kk tulee riittämään kuin myös palvelijoille! Kotona vielä harkataan sitten ja vanhempi sukupolvikin pääsee omaan ohjaukseen eli Imsa-mamma 4 v. ja Pablo-boy 9v.!  

 

a-pennut_howlow_110311_m_tod_pentuk_oulunkoirakoulu_jossi_howlow_after_forever.jpg

 

Kurssitodistuksen teksteissä mukavat arviot Jössin leikkimielisestä testistä - mitä kurssilla opittiin, vai opittiinko - No, Kyllähän Jössi oppi ja paljon / Kiitokset lämpimät Miralle hienoista koulutushetkistä :

KATSO 9+

PERUSASENTO 9

ISTU-MAAHAN-ISTU 9+

LUOKSETULO 8+

 

Mukavia yllätyksiä Miralta Oulun koirakoulusta!

 

oulun_koirakoulu_mira_elfving_040311_pentukurssi_a_jossi_seisoo.jpg

 

Saimme mukavia yllätyksiä sähköpostiin. Nimittäin pentukurssin videosatoa ja mukavia kuvia kaikista osallistujakoirista, tarkasti kuvattuna. Viedeossa Jössi kiertää sivulle, ihan nappisuorituksena - HYVÄ JÖPE! - tuumasi emäntä-Päivi Innoissaan. Siispä kysyttin lupa Jössin valokuvien julkaisemiseksi Miralta ja tässä eka kuva Jössistä pentukurssillaan seistä tönöttämässässä hymyssä suin 4.3.2011!

 

oulun_koirakoulu_mira_elfving_040311_pentukurssi_b_jossi_seisoo.jpg

 

Ja toinenkin kuva Jössistä pentukurssiltaan tarkasti kuvattuna, kiitokset lämpimät videoista ja kuvista Mira. Kaikki koiransa koulutuksensa kiinnostuneet, käykää katsomassa koulutustarjontaa. Mukavaa oppimisenpuuhaa riittää varmasti jokaiselle moniin lajeihin, ja ihan oikeasti hyötyä tästä on kauas tulevaisuuteen! Oppimisen iloa kaikille koirakurssilaisille! Mikäli olet kiinnostunut koiran koulutuksesta suosittelen lämpimästi Oulun koirakoulun ja Mira Elfivingin koulutuksia, sopivan kokoisissa pienryhmissä, ohjauksineen, näin jää opetus/ohjausaikaa kaikille kurssilaisille ja siitä osallistujakoirakot saavat ihan oikean hyöhdyn! Suosittelen..SIIS LÄMPIMÄSTI

 

Jössin pentukurssin agilityiloa helmikuussa 2011

  

a-pennut_howlow_250211_a_jossi_putki_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Jössi eli Howlow After Forever oli pentukurssillaan helmikuussa ja tällä kertaa olikin vauhdikas Agility-tunti. Kaikki osallistujakoirat mopsista mäyrikseen olivat erittäin innostuneita (kuin myös omistajat), ainakin itse olin panevani merkille, että kaikki odottivat innokkaina uusia esteitä! Ja onnistumisten, oivaltamisen iloa oli mukava seurata! Koirat ottivat tämän lajin alkeet leikkinä ja mukavana puuhasteluna, mielenkiintoa ja intoa riitti. Kiitos Mira taas hyvästä ja kärsivällisestä ohjauksesta sekä henkilökohtaisesta opastuksesta kaikille koirakoille! Eka kuvassa Jössi tulossa ulos putkesta

 

 

a-pennut_howlow_250211_b_jossi_putki_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

putkesta ulos...

 

a-pennut_howlow_250211_c_jossi_putki_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

ja edelleen ulos putkesta, Päivi juoksemassa vastaanottamaan putken suulle.

AITA

 

a-pennut_howlow_250211_d_jossi_aita_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Harjoittelussa esteelle lähdettäessä opettaja ottaa koiran haltuun ja pitoon. Isäntä kehottaa koiraa käskyllä eteen tulemaan kohti lautasta, missä on makupala koiralle. Koira on ensin nähnyt, kun isäntä vie makupalan kupille.

  

a-pennut_howlow_250211_e_jossi_aita_makupala_vied_ekana_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Seuraavana isäntä vie koiran eli Jössin kanssa makupalan kupille, koira havaitsee jo nyt herkun.....kuten kuvasta näkyy. Mäykyt on erittäin persoja kaikelle herkulle, meillä tällä kertaa koulutuksessa sian paistettu kieli pilkoteltuna sirukan pieniksi kappaleiksi,....ja menee muuten aivan tajuttomasti makupaljoja koultuksessa kotona ja kursseilla!

 

 a-pennut_howlow_250211_f_jossi_aita_kasky_eteen_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Seuraavaksi isäntä menee koiran kanssa esteen takkse ja antaa käskyn - eteen - ja ....Jössihän kipitti tietysti herkkukupille.

MUURI

  

a-pennut_howlow_250211_g_ekana_makupala_vied_muurille_lautasel_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Muurilla tehtiin aluksi samoin, sitten istäntä/emäntä vie makupalan kuppiin koiran kanssa. Tässä kuvassa Marko viemässä makupalaa Jössin kanssa.

  

a-pennut_howlow_250211_h_muuri_yli_kasky__oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Sitten palataan muuriesteen taakse ja käskyllä - yli - koira etenee kohti kuppia ja makupalaa - ja hyvät kehut päälle´. Hyvä Jössi!

  

a-pennut_howlow_250211_i_putki_putkeen__oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Jössi tulossa ulos putkesta.

  

a-pennut_howlow_250211_j_putki_putkes__oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Tässä Jössi on putken sisällä matkalla ulos innokkaana.

RENGAS

 

a-pennut_howlow_250211_k_rengas_makupala_vied_lautaselle_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Jössi-Jörrykälle tämä ilmastointiputkestä tehty rengas oli kova pala. Ei sitten millään meinattu uskaltaa mennä kapistuksen läpi. Mutta kuinakas sitten kävikään ....tässä kuvasarja regasharjoituksesta. Ensin isäntä vie makupalan kupille ja Jössin pitää nähdä tämä.

 

a-pennut_howlow_250211_l__rengas_houketellaan_en_tule_rimpuilua_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Sitten Jössi-Jörrykkä jää esteen taakse opettaja-Miran hellään pitoon....mutta kappas kappas - en kyllä helevetti mene tosta - tuumasi Jöpe-Jössi jämäkästi, teutaroiden vastahankaan. Houkutellaan...houketellaan- EN EN  en en.. ja en TULE..  -tuumasi Jössi. PISTE.

 

a-pennut_howlow_250211_m__rengas_jose_en_muuten_varmana_tuu_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Tulisit nyt mahtava nami -lepertelee isäntä- EN VARMANA TULE##**!! - sannoopi Jössi-Jörrykkä!!!! Kerta kaikkiaan****

 

a-pennut_howlow_250211_n__rengas__isanta_nayttaa_eteen_makupala__oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Mutta...- Hei Jössi katso mikä ihana aare syötävänä edessäsi, sian paistettua kieltä ...mielherkkuasi mene katsomaan - yrittää Marko-isäntä tosissaan kannustaa Jössiä renkaan läpi - EN MENE...PISTE. - tuumasi Jössi....EIKÄ MENNYT!

 

a-pennut_howlow_250211_o__rengas__jossi_otan_namin_mut_yli_en_mee__oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

- Jössi menisit nyt vaan, aivan mahtava herkku tarjolla helppo homma kotiin - tuumasi isäntä...iNTONAATIO OIKEANA..- No okay, voinhan mä herkun ottaa, mut yli en MEE kerta kaikkiaan- sano Jössi-Jörrykkä eikä , EIKÄ mennyt yli renkaan. Makupala sentään saatiin parempaan mäyräkoiratalteen, eli suuhun, mutta rengasta ei ylitetty.

 

a-pennut_howlow_250211_p__rengas_emanta_tuli_hatiin_onnistuisko_sit_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Helpollapa löpsyilyllä ei luovuteta, kärsivällisyyttä...kärsivällisyyttä ja muista positiivinen asenne siis koko ajan- ettei vaan anneta väärää infoa Jössille - koira kun vaistoaa siis ihan kaiken ihmisen asennosta, eleistä ja hajusta lähtien. Suurin munaaja onkin itse asiassa aina koiran omistaja. Siispä emäntä-Päivi hätiin, josko ohjaajan vaihto auttaisi....No Mama-Pävi rientää kipitti aulisti apuun, josko tästä olisi apuva.... Koira hihnaan ja käskyn alle lyhyehköllä mut vapaalla hihnalla, intonaatio kannustavana ja kannustavana vähän yläoktaaviin... "Life is very positive etc..."

 

a-pennut_howlow_250211_q_rengas_ja_yli_menee_jose_onnistuu_paivin_kat_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

...ja j...a jännät paikat miten käy!!!??? Jössi meni yli renkaan suoraan osoitettuun kohteeseen - käskyllä eteen - . Aivan mahtava juttu, että Jössi voitti pelkonsa ja uskalsi lopulta ylittää renkaan. Kiitos Mira, että et luovuttanut, tässä olisi tehty ISO virhe, jos periksi olisi annettu. Ylitys tapahtui kuitenkin koiran oman tahdon saattamana, eli sillä oli merkitystä. Ylitystä ei tehty pakolla. Nämä tälläset just antaa uskoa aina parempaan, kun koiran luottamus on saavutettu ja kannustusta palkkaa anettu ja koira sitten loppujen lopuksi uskaltaa! Aivan mahtava tunne ;) Siksipä nämä koiraharrastukset omissa lajeissaan ovatkin niin mukavia ja kannustavia!---- ja haastaviakin

 

Howlow After Forever eli Jössi-Jörykkä pentukursseilee 11.2.2011

 

a-pennut_howlow_110211_a_jossi_pentukurssi.jpg

 

Nyt on tehokoulutus menossa kotona molemmille Howlow A-pennuille urospentu Howlow Afer Foreverille eli kotoisammin Jössi-Jörrykälle sekä Howlow About a Girlille eli Selma-neidille. Jössi kanssa käytiin työviikon päätteeksi taas innostavassa ja virkistävässä Oulun koirakoulun järjestämällä pentukurssilla. Taas opittiin uutta, kiitos ohjaajan olemme harjoitelleet ahkerasti ulos lähtöä, Jössillä on ikävä tapa haukkua innoissaan uloslähdössä. Toistokertoja on runsaasti, eli jos koira haukkuu palataan sisään.....eli ulos about 13 kerralla. Aina palataan visusti sisään, jos koira haukkuu vetää, otetaan takit pois päältä ja mennään istumaan muina miehinä sisälle olohuoneeseen. Ja taas uusi yrityskerta, kylläpä on Jössikin oppinut viikon sisällä paljon, elämä onkin helpottunut huomattavasti ulos lähdössä. Koiralle ei anneta mitään huomiota, kun se useammankin kerran tulee kyselemään, että miksi ei jo lähdetä. Lähdetään vasta kun koira on ihan rauhoittunut, eikä ala haukkumaan. Muutama lipsaus on tapahtunut "pienimuotoisena", mutta kannataa pysyä jämptinä. Aikaa kyllä saa varata aamuihin, jotta ehditään töihin. Iltasella onkin jo helpompaa sikäli, kun aikataulua ei itsellä ole töihinlähtöön! Tässä kuva innokkaasta oppilaasta Jössi-Jörrykästä.

 

a-pennut_howlow_110211_b_jossi_pentukurssi.jpg

 

Toinenkin otos kurssilta vähän lähempää Jössistä.

 

a-pennut_howlow_110211_c_jossi_marko_istu_paikka_harjoitus.jpg

 

Sitten olikin jo aloitella istu - pakka harjoituksia - tässä Marko-isännän harjoittamana.

 

a-pennut_howlow_110211_d_jossi_marko_liikkees.jpg

 

Sama harjoite Markon ja Jössin kanssa likkeessä lähempää kuvattuna.

 

a-pennut_howlow_110211_e_jossi_paivi_maahan.jpg

 

Maahan käsky sujuu jo mahtavan sutjakasti, eipä uskoisi - ihan ihmeissään on tästä nopeasta oppimisesta. Päivi kuvassa Jössin kanssa harjoittelussa Maahan -käskyä. Herkkupalana eli koulutusmatskuna on uunissa paistettu sian sydäntä, naudan sydän vielä parempi, mutta vaikea saada...Paistettu kananrinta makupalana on myös meillä suosiona. Näyttelytreeneissä käytetään vain ja ainostaan uunissa paistettua maksapalaa pienen pieneksi sirpaleiksi leikattuna, eli - se heti nieltävä herkkupalanen - ...joskus vähän jo liiankin hyvä osalle laumasta etenkin Imsa-mammalle!

 

a-pennut_howlow_110211_f_jossi_paivi_maahan.jpg

 

Vielä lähempääkin otettu kuva, kun Jössi on hienosti käskystä mennyt maahan.

 

a-pennut_howlow_110211_f_jossi_marko_istu_maahan_istu_harkat.jpg

 

Harjoitusta vaikeutettiin, koirat kulkivat vastaan toisiaan, sitten mentiin istu - maahan  - istu. Tässä Marko harkoissan istu-maahan-istu ja muita koiria kohdatessa, hienosti Jössi malttoi mennä maahan ja istuakkin ohjaajan neuvomana.

 

a-pennut_howlow_110211_g_jossi_paivi_kierra_sivulle.jpg

 

Kierrä sivulle harjoitus lähdössä Päivi-emännän kanssa, todella ylpeitä olimme Jössistä, niin kauniisti poika osaa tehdä tämän sillä vaikeammalla tavalla - eli kierrä liike ohjataan oikealle sivulle ja omistajan takaa....vaatii vähän hihnatottumusta ja käsittelyä, jotta ohjaakin osaa ohjata ja opastaa koiran kierrä -liikkeeseen. - siis ohjaajan osa olikin se vaikein osa...ainkin Päivi-emännän mielestä -  Jössi-Jörrykkä tuli mahtavasti suoraan lähelle sivuun, HYVÄ JÖSSSI! Vähän hienosäätöä ja tarkkuutta tarvitaan vielä emännän työskentelyssä - eli petraamista - siispä Päivi-emäntä - Nyt treenaamaan ja tarkkailemaan omaa ohjaamista..vähän tarkemmin! -

 

a-pennut_howlow_110211_i_jossi_pentuharkat_kaunis_paa.jpg

 

Välillä Päivi sai otettua muutamia lähikuvia kauniista Jössi-pojulista tässä pää ja tarkkaavainen ilme - siis ihan mäykkyli-ilme -.

 

a-pennut_howlow_110211_j_jossi_pentuharkat.jpg

JA nuorukaisesta yksi kuva eli Jössi-Jörrykästä tarkkailemassa mitä ympärillä tapahtuu.

 

a-pennut_howlow_110211_k_jossi_pentuharkat.jpg

 

edelleen otos Jössistä 7kk pentuharkoissaan, nyt jo hymyssä suin.

 

a-pennut_howlow_110211_m_jossi_pentuharkat_tarkkailee.jpg

 

Sitten vähän kauempaa otettuja kuvia nuorukais-Jössistä vain 7kk ikäisenä, valppaana tarkkailemassa mitähän ympärillä tapahtuu...

 

a-pennut_howlow_110211_m_jossi_putkessa.jpg

 

Välillä leikittiin myös leluilla, tarjolla oli uusia leluja ja kaikki leikkivät omilla leluillaan, lelut sai valita Oulun koirakoulun kaukalosta, otettiin siis useampi koklaukseen makkaraputki ym. mitä ei kotona ei ole. Jössiä ei oikein lelut kiinostaneet erityisemmin, - vaan ne muut koiranpennut kurssilla - .

Sitten lopuksi kaikki harjoittelivat putkeen menoa. Putken asentoa, mutkia ja pituutta säädeltiin ja vaikeusastetta muutettiin, jotta koira itsenäisesti uskaltaa mennä putkeen ja tulla ulos sieltä, tätä tehtiin vuoronperään järjestyksessä. Tämä oli mukava harjoite kaikille pentu-kurssilaisille. Vaikeutena oli saada otettua ne kuvat. ....moni meni sivu suun, kun Jössikin tuli niin vauhdikkaasti, että ei saanut kuvaa....vain korvasta osan, kun oli tullut jo ulos. No muutama kuva sentään saatiin "nalkkiin kamerankin". Tässä Jöse putkessa innokkaana. 

 

a-pennut_howlow_110211_n_jossi_putkiharkat_ulos.jpg

 

Tässä Jössi tulossa ulos putkesta Marko avustamassa putken suulla.

 

a-pennut_howlow_110211_o_jossi_putkesta_ulos_markon_ka.jpg

 

Ja toinenkin kuva, kun Jössi-Jörrykkä tulee ulos putkesta. Mukava perjantai-ilta vietettiin taas mukavan koiraharrastuksen ja koulutuksen parissa, kaikille jäi mukava mieli ja utta opittiin taas lisää. Jössi innokkaana - putki on helppo harjoite mäyräkoirille...-