Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Kesäkuulumisia uusien Howlow B-pentujen kodeista!

Sunnuntai 13.7.2014 klo 19.06


Kiitos kaikille Howlow B-pentujen koirien uusille omistajille ihanien 6 kuukauden pentujen kuulumisista ja kuvista. Koirat tutuntuvat olevat kovinkin tärkeitä uusille omistajilleen ja niitä on hoidettu ja pidetty todella hyvin mukavien perheen harrastuksen ja arjen keskellä iloisin mielinja kaikki on sujunut hyvin - Mukava uutinen minulle kasvattajana! -

Ensimmäisenä uutiset --- meillä kotonakin asuva Helmi - sittemmin timanttisilmä (lumoavinen silmiensä vuoksi )  ja pentulootaikoinaan oli 5. tyttö  Appelsiini lootanimeltään, jos haluaa katsella pentukuviakin pienestä ihanuudesta! Kauaa ei nuoruus kestä, sillä nyt jo Helmillä alkoin ensimmäinen juoksu 6kk 16 päivän ikäisenä. Nyt sitten viikkon jälkeen eilen alkoi sitten Selma-tädin 4 vuotta ja Imsa-mummin 7,5 vuotta juoksu sitten tänään la 13.7.2014. Hyvä, että juoksut tulevat samaan sykliin, tätä vähän jännätty, että pääsemmekö kaikki sinne vuotuiselle saarilomalle tänä vuonna - pääsemme sittenkin ;) En raskisi mitenkään viedä koiraa hoitolaan loman ajaksi, vaikka siellä hyvä hoito ja palvelukin. Muille Howlow B-narttujen omistajille ohjeeksi, se että kannattaa pitää varoaika juoksun alkamisesta 3 viikkoa (voi olla muutama päivä aikaisemminkin päättyminen varoaikaan, mutta parempi kunnolla, et ei tule mitään vahinkoa vieraan uroksen kanssa, jos ei osaa seurata juoksua)  kaiken varalta eli pois leikaamattomien urosten läheltä. Ei tule vahinkoasutumistakaan. Pihallakin kannattaa olla valvovan silmän alla aituuksissa aina juoksevan nartun kanssa, jos aituussa ei ole umpinaista kattoa. Jos irtokoira sattuu paikalle. Kerran eräässä mökkikohteessamme oli sattunut tilanne, että irtaallaan maalla ollut uros-koira oli kavunnut 2metrin aidan ja oli astumisnalkissa aituussa talon nartun kanssa, kun isäntä tuli paikalle. Uroksen omistaja korvasi keskeytyskulut, mutta ei hyvä asia narttukoiran terveyttäkään ajatellen, välttää turhat lääkäritoimenpiteetkin. Eli ei leikkaamattomien urosten keskelle edes lenkkipolullakaan. Jos omistajalle tulee mieleen kysyä jotakin tarkemminkin juoksuun liittyen kannattaa soittaa minulle ja kysyä rohkeasti. Mistäpä sen tietää, jos narttua ei aiemmin ole ollut kotona.

Meillä jopa kastroitu vanhus-Pablo 12,5 vuotta älyää vieläkin narttujen juoksun hyvissä ajoin ennen alkamista ja juoksun aikana,  ja on kastroitunakin yrittänyt liehakoida Helmiä, suosikkitybykkää. Helmi on ainoa, joka saa mennä omaan makuuvasuunkin Pablon viereen ihan lähelle, ja jopa selkäänkin nojata..., sen verran Pablo tykkää eli suomeksi kovasti ilman juoksuakin Helmi-Henderssonista timanttisilmäsestä! Helmi saa myös käydä suutelemassa Pablo-Boyta!

 

riska_b-pennut_lenkin_jalk_14062014.jpg

 

Kiitos Matille ja Johannalle Riska-pojan kuvasta jo ennen juhannusta Riska kävi taas mettälenkillä, tässä ihana Riska-poika magoilee rentona pihamaallaan lenkin jälkeen, ihana luonne ja tapaus tämä B-pentujen 3. poika Gultapoika.

 

essi_juhannuksena_6kk_aura_27062014.jpg

Sitten saimme kuvan Essin emännältä Marjolta Aurasta. Kuvassa Essi-tyttönen 6 kuukautta laiturilla terävän näköisenä tarkkailemassa Juhannusaattona ja mahottoman kaunis neidosta on tullut hyvine turkkeineen ja partoineenkin - vaikka tyttö onkin ;). Mökillä on Essistä aina ihana olla, vaikka muutenkin maalla asutaan, järvi lähiympäristö ja pihamaa mökkeineen tarjoavat mukavan puuhastelupaikan Marjo-emännän ja Harri-isännän seurana arjen kaikissa toimissa! Mukavaa Jatkoa ihanuuden kanssa. Essillä riittääkin lasten ja tuttavien  - asiakkaiden piiristä varmasti ihailijoita!

 

essi_auringonotto_mokil_130714_divaani.jpg

 

Toinen kuva essistä, nyt taaskin ollaan mökillä jo todella hyvillä alusilla mökki-Divaanilla pehmeiden ihanien pehmukkeiden kera auringonotossa. - Voisiko mäyräkoiratytön elämä olla ihanempaa, mikäpä tässä pötkötellessä kesästä helteestä nauttien taas mökillä!  Kyllä mäyräkoirat tietävät ne parhaimmat paikka missä leppuuttaa ja loikoilla. Päivi-emäntäkin kun sohvalla menee muka "Yksin" pötköttämään ei kauaa tarvitse olla yksin - kohtapa on yksi jo rinnuksilla toinen haarukoissa ja kolmas sivulla huomiota rapsutusta vaatien. Huvittavin huomionkerjääjä on nimittäin Imsa, välillä laittaa pään eteen - ettei vaan pysty katsomaan tv:tä, sanoo ja vaatii huomiota - hei MÄ OLEN NYT TÄSSÄ HOIDA RAPSUTA HELLI - ...eikä usko jos sanoo, että nyt katson tv:tä hetken. Ei siinä kauaa saa yksikseen rentoutua....ihaniahan nämä pitkänokat ovat, en luopuisi ikinä, sen verran tärkeitä kaikki minulle. Kauniin näköinen Essi-neito on ja tulee mieleen  tästä hienosta kuvasta Imsa-mummin katse ja ylväs olemuskin. Turkkikin näyttää olevan hyvälaatuinen ja hieno laadultaan.

 

viivi_pihal_13072014_labbiskamuka.jpg

 

Kuopiosta Sirpa-emäntä laittoi kuvan 8. tytöstä eli Viivistä 6kk. Tässä labbistytön kanssa tähkyillään tarkkana takapihalle puutarhaan, mukava, kun Viivilläkin on kokeneempi narttu-labbis ohjaamassa ja opettamassa ----valvomassa. Viivi on kova vibeltämään eli taitaa olla melko näppärä liikkuja ja tutkija tämäkin neito, utelias sellainen ;) Hyvältä turkki näyttää ja partaakin on sinunaantunut, vaikka pienen pieni tytönalku onkin. Niinhän se on että mäyggytytöilläkin pitää se parta olla.  Viivi oli Boheemi lootanimeltään, tämä Päivi-emännännänkin nappisilmänen loota-aikoinaan. Taitava kuvissa poseeraaja ja ekana laidan yli tulleena, pienen pienenä kavuten Päivi-emännän hoivaan patjalle - tietysti paremmille pahnoille. Viivi on saanut nimensä Viivi ja Vagner-sarjakuvista, se on mieluisa niin isännälle kuin emänälläkkin - kuin myös Päivillekkin. Viivikin pääse mökeille perheensä kera nauttimaan kesäisestä järvisuomesta koko poppoon kera, sielläpä riittääkin tutkittavaa ja tutkailtavaa vikkelälle vipeltäjälle ja tähyilyä kauniiseen järvi-Suomeen.

7. tyttö lootanimeltään Kuperkeikasta eli kotinimeltään Hillasta 6kk saatiin Iistä Marja-emännältä mukavia uutisia. Tyttö on Hilla nimeltään - aivan ihana nimi mielestäni! Hilla tulee lenkillä kaikkien kanssa juttuun, niin ihmisten kuin koirienkin kanssa, se on lumonnut hyvällä luonteellaan koko lähipiirinsä. Hilla pääsi kesälomareissullekkin sinne suureen Helsingin kaupunkiin Marjan tyttären hoiviin, toisen mäygyn seuraksi! Kylläpä Hillalla onkin varmasti ollut ihmettelemistä suuressa kaupungissa ja mikäpä sen mukavempaa kuin toinen mäyräkoira kaverina ;), emäntä pyrähti lomalle siksi aikaa vähän edemmäksi lentokoneen saattelemana. Toivottavasti lomasi oli hyvä ja onnistunut Marja! Hillalle on luvassa myös mieluinen syksy, kun pääse opettelemaan metsästyshommia syksymällä tuttavien avustuksellakin! Mukaviin kuulumisiin ! Hilla oli käyttäytynyt ja nukkunut suurimman osan ajomatkastaan autossa heinosti! Hyvä niin! Mukavaa lämmintä kesänjatkoa kauniiseen Iiihin myös.

Kaikkien muidenkin B-pentujen valokuvat ovat lämpimästi tervetulleita, laitan heti websivuille, jos vain jaksatte lähettää! Hyvää jatkoa joka ikiselle 8:lle pienen pienelle mäyräkoiranalulle jatkoon! T. Päivi-emäntä iloisin mielin


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini