Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Risuharjun kennelin lyhytkarvaiset unkarinvizslojen pennut lähtivät uusiin koteihin

Perjantai 17.5.2013 klo 20.44


 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_a_tellervo_pekko_ukko_hippa.jpg

 

Risuharjun kennelin A-pennut Tellervo, Pekko, Ukko ja Hippa lähtivät uusiin koteihinsa vaiheittain. Kyllä Tuomolla ja Tuijalla oli tullut kovasti ikävä pentuja ja tippa linssiin, kun lähdön aika koitti. Veera-mamma huomasi asian vasta ihan viimeisen pennun luovutuksen jälkeen itkien ovella ja hakien pentujaan. Lisäksi, kun kotiin jäi Hippa-urospentu oli äiti-Veera ärhennellyt lyhytkarvaiset karvat pystyssä lenkille lähtiessä jo valmiiksi, - et hei tää on mun pentu - . Kaikki kuitenkin on sujunut hyvin viimeisen lähtijän ja päivän jälkeen. Lyhyt on koiranpennun lapsuus omassa laumassaan äidin hoivissa. Eka kuvassa koko pentue nojatuolissa hienosti katse kameraan päin. kuvia oli saatu taltioitua enemmänkin, ihanuuksia näyttävät kaikki neljä sisarusta olevan. Vasemmalta lukien tyttö Tellervo, alhaalla Pekko-uros ja oikealla puolella makuupötkötysasennossaan Ukko-uros, ylimmäisenä kurkaa kotiinkin jäänyt Hippa-uros. Hienoja kaikki neljä pentua! Onnea tuleviin harrastaviin ja huolehtiviin perheisiin! Kuulumisia on vaihdettu ja yhteyttä pidetään jatkossakin! Mukava, kun omistajat ovat heti lähetelleet tuoreita kuvia tulokkaan kotiutumisesta ja uutisista!

Pentueen isä on "Zenco" MultiCh Bajnok Dances with Falcons - ja emänä "Veera" Ruskakedon Villi-Vadelma om. Tuomo Kokko.

Nimet on annettu suomalaisen muinaisuskonnon mukaan. Joka nimellä on oma tarkoituksensa.

Risuharjun TELLERVO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_b_tellervo_lahikuvassa.jpg

 

Ensimmäisenä esittelyssä narttupentu Tellervo "nappisilmänen" ja nimen historia. Tellervo on erityisen viehkeä ja leikkisä metsän jumalan Tapion tytär suomalaisessa tarustossa. Kalevalassa paimen pyytää Tellervoa avuksi karjan katisemiseen.

Tellervo, Tapion neiti, metsän tyttö tylleröinen,

utupaita, hienohelma, hivus keltainen, korea,

jok' olet karjan kaitselija, viitsijä emännän viljan

mieluisassa Metsolassa, tarkassa Tapiolassa!

Kaitse karja kaunihisti, viitsi vilja virkeästi!

Risuharjun PEKKO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_c_pekko.jpg

 

Toisena esittelyssä urospentu Pekko.

Pekko eli Pellonpekko oli suomalaisten maanviljelijöiden jumala. Pekko oli kylväjä joka kylvi metsät ja kasvit maailmaan. Kylvämisen lisäksi Pekolta saattoi saada myös apua maataloustöihin. Karjalassa Pekon päivänä 22. 2. pidettiin juomingit pellon kasvun turvaksi. Päivi-emännän mielestä Pekolla ja Tuomo-kasvattajalla on joku yhteinen olemus katseessa, -muistuttavat ilmiselvästi toisiaan - tuumasi Päivi tänään Tuija-siskolle puhelimessa, kun jutusteltiin pennuista ja luovutuksesta -. Tuija-emäntä tykkäsi todella paljon tästä Pekko-pojasta.

Risuharjun UKKO

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_d_ukko.jpg

 

Kolmantena esittelyssä urospentu Ukko

Ukko oli suomalaisten ylijumala joka hallitsi taivaan ja ukkosen. Ukkoon turvauduttiin myös parantaessa sairauksia tai vuotavaa haavaa. Ukkosen kerrotaan syntyneen kun Ukko oli ajanut vaunuillaan kivisellä tiellä ja tiellä oli syntynyt kipinöitä. Ukko piti asuinpaikassaa pilvissä käräjiä. 

Risuharjun HIPPA

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_f_hippa_laheempaaki.jpg

 

Neljäntenä esittelyssä urospentu Hippa.

Hippa eli Hiippa eli Hiippo eli Vippo eli Viipeli Viippo on suomalainen taruolento, metsänhaltija.

Monissa metsämiehen loitsuissa Hipalta pyydetään riistaa. Paimenten loitsuissa Hippaa käsketään pitämään karhut erossa karjasta. Hippa koettiin usein parrakkaaksi miesolennoksi ja metsän kuninkaaksi, kuten käy ilmi seuraavista yleisistä loitsun säkeistä:

Metsän Hippa halliparta,

Metsän kultainen kuningas

 

risuharjun_pennut_8vko_15.5.2013_e_hippa.jpg

 

 ja toinenkin kuva mukavasta pojasta Hippa - tänään pojukka söi hyvällä ruokahalulla puhelun aikan ruokansa ja eipä aikaakaan, kun oltiin autoremonttiin Tuomon kaveriksi menossa...no toppuuteltiin, kaiken näköistä härveliä kun tarjolla aina, kun autoa korjataan pieniäkin vempeleita. Siispä Hippa-pojukka jäi kiltisti Veera-äitinsä ja Tuijan kanssa sisätiloihin. Eipä aikaakaan, kun uni tuli jo pojukan simmulaan tyytyväisenä Nukkumatin luo- maha täynnä ravitsevaa ruokaa - Välillä Hippa loikkasi jollekkin kotisohvalle taas - eli ihan vasta on opittu tähän jaloon taitoon - siis paremmille pahnoille pötköttelemään- hiljattain ei nuoren urosvizslan loikkavoima riittänyt siihen....eli nopeasti opitaan UUTTA ..omistajien iloksi!

Mukavia hetkiä uusille omistajille sekä tietysti Tuomolle ja Tuijalle Hipan uuden perheenjäsenen ja Veera-mamman kanssa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini