Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

Howlow A-pentujen 2 v. synttärit Juhannusaattona ja kesäkuun kotipuuhaa!

Tiistai 26.6.2012 - Päivi Jaakkonen

 

howlow_kotikuvia_220612_o_howlow_a-pennut_2_v_pablo_odottaa_kieli_pitkalla_seisten_kakkukaan.jpg

 

Kesäkuun alku lähti liikkelle mukavasti mökkeillen mäyräkoirakatraamme kanssa. Samalla päivä oli ylioppilaiden valmistujaisjuhla. Onnittelumme vielä kerran Tuija-siskon ja Tuomon pojalle Eerolle kaksoistutkinnon suorittajalle 2.6.2012, eli samalla kertaa Eero sai ammatillisen tutkinnnon ja  yo-tutkinnon!  Erityisonnittelut englannin kielen yo-kokeesta, kun Eero sai hienon arvosanan - lämpimät onnittelut vielä kerran ja onnea uuteen kotiin! Itsenäistymisen tie on lähtenyt hienosti käyntiin.  Eka kuvassa Pablo-Boy 10,5 vuotta odotta omaa synttärikakkuaan!

Vietettiin myös kotosalla perinteikkäät puolivuotis  ja nykyisin jo koko-vuotis mäykkysynttärit Mäyggytyyliin tietysti eli tasavuosia täyttävät Selma Ja Jössi. Eli hienot mäykkykakut valmisteltiin katraan kommentoidessa ja kiirehtiessä vierrellä..- No eikö se jo saa valmiiksi niitä kakkuja HETI! - tyypilliseen mäykkytyyliin. Paketteja yriteltiin varastaa pöydältä ja muuta mukavaa... eli happeninkiä riitti kovasti. Kaikki olivat lopulta onnellisia ihanasta mäykky-synttärikakusta erityisesti päivän viralliset sankarit 22.6.2010 syntyneet...NYT JO 2-vuotiaina mäykky-"pentuina".

Synttäribiisit tietää varmana joka mäykky - et nyt tuli lahjoja hei - ANNA JO NE !!!!! kun Päivi-emäntä ja Marko-isäntä perinteisesti laulaa luikauttaa synnttärilaulut mäykyille, jokaiselle erikseen ja lopuksi tietysti koiran nimi ISOSTi laulellen! Näimpä nämä uudetkin pennut tulokkaina ovat oppineet ns. mäykkysynttäritavoille. Pablo-boy 10,5 vuotiaana ja Imsa-mamma 5,5-vuotiaana ovat jo tottuneita konkareita - hyvin tietävät tämä synntärirituaalin.

Kylläpä olivat ilmeet ja olemus tyytyväinen, kun sain näin mukavaa ohjelmaa ja tekemistä  Juhannusaaton kunniaksi ...ja ---mikä tärkeintä NE PAKETIT!

Lisää kuvia ja tapahtumista löydät tästä Howlow A-pentujen omilta Kotipuuhaa sivuilta ;)

Kommentoi kirjoitusta.

Vikin 2-vuotissynttärikuulumisia 22.6.2012! Onnea nuorukaiselle!

Perjantai 22.6.2012 - Päivi Jaakkonen

Saimme mukavaa postia "Vikin" eli Howlow A Small Victoryn omistajalta Leilalta, Viki on päässyt tänään juhlimaan omaa 2-vuotissyntymäpäivää!

 

aa_viki_2_vuotta_22.6.2012_viki_ja_kaulaseppele_lahempaa.jpg

 

Tässä lähempää otettu kuva Vikistä ihanan seppeleen kanssa! ;)

 

aa_viki_2_vuotta_22.6.2012_leila_seisoo.jpg

 

Kiitos ihanista kuvista ja kuulumisista. Tässä Viki-poika seisoo hienosti koivukoristeensa kanssa olkkarissa. Lisäksi pojukka pääsee osallistumaan juhannuskalan valmistukseen ---kirsu pitkällä...ja - tietysti saa myös omat kalaherkut syötäviksi ja nautittavisksi mäykkylimasuun. Katso lisää kuvia ja kuulumisia Vikin omilta websivuilta!

Juuri hetki sitten söimme omien mäykkyjen kanssa 2-vuotiskakut eli Jössi ja Selma.  Myös Imsa 5,5 vuotta ja Pablo-boy jo 10,5 vuotta saivat omat kakkunsa kaikki ja.....lahjat tietysti joka koiralle erikseen paketoituna. Olipa mukava repia paketit auki ja päästä leikkiä riekkasemaan leujen kanssa, osaa jyrrättiin heti rikki, mutta osa leluista oli kestävämpää sorttia. Kaikille mäykyille on aina ostettava lahjat, yhdelle kun ei voi antaa....tulee kateus ja riita mäykkyjen kanssa. Tänä vuonna otettiin sitten yksittäiskakkusyötntikuvat, mitkä julkaisen vähän myöhemmin kunhan kerkiän!

Onnea kaikille 2-vuotispäivänä IHANILLE NAPPISLILMÄSILLE eli  HOWLOW-A PENNUILLE syntymäjärjestyksessä Vilille, Vikille, Selmalle, Sulolle ja Akelle ja tietysti meidän kotona asuville Selmalle ja Jössille!

Kommentoi kirjoitusta.

Saimin ja Sulon kesäkuvia 2012

Torstai 21.6.2012 - Päivi Jaakkonen

Saimin ja Sulon kesäkuvia kesäkuulta 2012!

 

aaaaa_saimi_sulo_howlow_150612.jpg

 

Tässä "Saimi" eli Howlow Always on The Run ja "Sulo" Howlow Ace of Spade yheiskuvassaan ominen mäykkykatseineen ja  ilmeineen - todella läheltä kuvattuna- ihania Howlow A-pentujen nuorukaisia molemmat - Kari Niemelän ottamissa hienoissa kuvissa.

Käy katsomassa Saimin omat sivut:

Sulon sivut myös nähtävillä tästä linkistä:

Kommentoi kirjoitusta.

Huhtikuussa talvilenkkeillään mäyristen kanssa!

Keskiviikko 23.5.2012 klo 23.38 - Päivi Jaakkonen

 

a_kennel_howlow_080412_l_imsa_kieli_ja__kevataurinko.jpg

 

Huthtikuussa lenkkeillään rauhallisissa maastoissa mäykkykatraan kanssa. Meistä on niin mukavaa tehdä niitä tavallisia mukavia asioita koirinemme,  - mistä tiedämme koirienkin nauttivan - . Viikonloppuna olimme koko katraalla ja ihmisillä varustettuna nauttimassa lenkkeilystä puhtaissa talvihangissa auringosta nauttien - Siitä tulee kaikille hyvä ja iloinen kevätmieli! - Lisää kuvia koiruuksien lenkkeilystä kuvineen löydät täältä.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Sulon eli Howlow Ace of Spadsin eka serti 6.5.2012

Sunnuntai 6.5.2012 - Päivi Jaakkonen

 a_pietarsaari_060512_a-pennut_howlow_n_sulo_seisoo_lahelta_otetus_kuvas.jpg

 

Sulo seisoo hienon päivän päätteeksi Sertinsä ja pokaalin kanssa. Uusia kuvia Sulon sivuilla Pietarsaaren näyttelystä 6.5. 2012 käy kurkkaamassa Tässä linkki.

 

a_pietarsaari_060512_a-pennut_howlow_a_sulo_eka_serti.jpg

 

Mukava aurinkoinen toukokuinen päivä kutsui Howlow A-pennut ja pentueen mamman Undimoon Imsan Pietarsaaren ryhmänäyttelyyn 6.5.2012. Hienosti meni kaikilla koirilla näyttelyreissu, tuomarina oli tällä kertaa Elisabeth Rodin, Ruotsi.

"Sulo" eli Howlow Ace of Spade sai ensimmäisen sertinsä nuorten luokassa sijoittuen paras uros 3. sijalle, NUK1, ERI, SA, SERT. Lämipimät onnittelut Ainomarjalle ja Sulolle hienosta onnistumisesta ja päivästä tuhannesti, toivottavat lämpimästi Päivi ja Marko halien kera. Eka kuvassa Sulo seisoo pokaalin sertinsä ja todistustensa kanssa Ainomarjan handlaamana! Onnea onnea Pajon vaan, kyllä se on nyt Sulolle mäyriskakun paikka  - ehdottomasti - !  Lisää näyttelykuulumisia Pietarsaaresta ja kuvia voit käydä katsomassa Sulon omilta web-sivuilta! Tässä linkki.

Muut päivän sijoitukset olivat myös erittäin hienot eli Nuorten luokassa kilpailivat sisarusparven kaksikko Selma ja Saimi -tyttöset. Selma eli Howlow About A Girl ERI laatuarvostelun sjoittuen NUK 2. sijalle. Siskonsa ikiliikkuja vikkelänä nopeana neitonakin tunnettu  " Saimi Samettinen" eli Howlow Always on The Run sai myös ERI laatuarvostelun sijoittuen hienosti NUK3-sijalle ravaten hienosti Ainomarjan handlaamana. Kiitokset lämpimät Ainomarjalle avustuksesta, esittämisestä ja kaikesta muustakin matkan varrella!

Undimoon Imsa eli kotoisasti Imsa-mamma sijoitui omassa AVK-luokassaan hienosti 1. sijalle saaden ERI laatuarvostelun. Voisko näyttelypäivä olla onnistuneempi! Iloisin mielin matkasimme koko poppoo 3 ihmistä ja 6 koiraa kotiin! Mukava reissu ja sää suosi näytteilleasettajaa. Kaukalo oli mukavan tasainen kenttä eikä tarvinnut kahlata mudassa tai rapakoissa. Muutenkin paikan yleinen siisteys ja järjestelyt olivat hoidettuina hienosti. Moikkasimme samalla Ruotsista asti tulleen Undimoon Frejan omistajan kehän reunalla ja vaihdoimme kuulumisia! Onnittelut Undimoon Frejalle kaikista matkan varella tulleista menestymisistä kuin myös Kennel Quickmatchille Gunillalle perheineen sinne ruotsiin! Jänskä juttu, isäntää en hoksannut, mutta koiran huomasin heti rokotustodistusten tarkistuksessa, " Ihmettelin mielessäni ei se voi olla Freja täällä Suomessa", mutta oli kuiteskin ;) Muutama sana tuli vaihdettua ruotsin kielellä ...vähän ruosteessa tosin!

Kommentoi kirjoitusta.

Uusia talvilomakuvia maaliskuulta 2012

Torstai 19.4.2012 klo 20.53

111__kivijarvi_032012_aa_imsa_ajohaukut.jpg

Käy katsomassa muutama uusi kuva kotipuuhaa sivuilta talvisista lomafiiliksistä. Tässä Imsa-mamma ottaa muutamat ajohaukut!

Kommentoi kirjoitusta.

Leppoisaa Pääsiäistä 2012

Perjantai 6.4.2012 - Päivi Jaakkonen

 

paasiainen_2012_howlow_a_pablo-boy.jpg

 

Näin pääsiäisenä on aikaa levätä ja lenkkeillä metsäpoluilla koirienkin kanssa. Leppoista Pääsiäistä kaikille Howlow A-pennuille omistajineen ja perheineen mukavien yhdessäolohetkien merkeissä. Ensimmäisessä kuvassa Pablo-boy eli Evening´s Little Bear 10 vuotta loikoilee omassa kopassaan.

 

paasiainen_2012_howlow_e_saimi.jpg

 

Toisessa kuvassa lähikuva ihanasta Saimi-Samettisesta eli Howlow Always on The Runista  ja aina neiti on kovasti liikekannalla.

 

paasiainen_2012_howlow_b_selma.jpg

 

Tässä Selma-seekunainen eli Howlow About A Girl sohvannojalta otetussa lähikuvassaan kevätauringon valossa.

 

paasiainen_2012_howlow_c_selma_ja_imsa.jpg

 

Ja Imsa-mamma eli Undimoon Imsa rentona lokoilemassa soffalla ja Selma eli Howlow About A Girl sohvan nojalla kevätauringon valossa.

 

paasiainen_2012_howlow_d_imsa.jpg

 

Lähikuva Imsa-mammasta soffalla - tärkeen näköisenä ollaan -.

Kommentoi kirjoitusta.

Maaliskuu 2012 on mäykkyjenkin loma-aikaa

Tiistai 3.4.2012

 

111__kivijarvi_032012_x_jopen_kirsu_parveke_lahetlta.jpg

 

Kenen kirsu näkyy oudossa paikassa...tarinat jatkuvat ...ja hienoja lähikuvia lomailevista mäyräkoirista myöhemmin pj 03042012

 

111_jope_kivijarvi_032012_howlow.jpg

 

Käy kurkkaamassa kotipuuhaa-sivut tästä linkistä - maaliskuussa mäykytkin lomailevat - !

 

Kommentoi kirjoitusta.

ROP-Vilin ja Nella-prinsessan kuvia!

Tiistai 20.3.2012 klo 23.55

jarkko_vauvanella_ja_ropvili_kotona_b_0320122.jpg

Saimme mukavia kuvia ihanasta ROP-Vilistä viralliselta nimeltään Howlow All My Love, Nella-prinsessa-vauvelista ja iskä-Jarkosta Kuopion seudulta! Tässä kolmikko hellässä hetkessään sulassa sovussa eli mäyräkoirasta on moneksi! Onnittelut koko perheelle uuden ihanan prinsessan syntymän johdosta sekä Vili-pojan Rop ja serti saavutuksesta Enon näyttelystä 4.3.3012.Tuijalle perheineen myös iloiset terveiset ja ONNITTELUT vielä kerran!  

Tarkemmat tiedot löydät Vilin eli Howlow All My Love -websivuilta, käy kurkkaamassa ihanat Vilin ja vauvelin kuvat! Kiitos Sanna mahtavista kuvista!

Kommentoi kirjoitusta.

Verhoilijat verkarannassa 9.3.-4.4.2012 - Näyttely käsityötaitajan eli verhoilijamestarin työstä

Tiistai 20.3.2012

verhoiluliiketuijajaakkonen_verkaranta_aa_09032012.jpg

 

Tampereella on nähtävillä Verkarannassa näyttely Verhoilijat Verkarannassa 9.3.-4.4.2012 ma - pe klo 10 - 18 ja la - su klo 11 - 16. Näyttely on Tampereen verhoilijamestarit ry:n 50-vuotisjuhlanäyttely. Käy ihmeessä tutustumassa näyttelyyn ja työnäytöksiin, jos sinua taitavien käsityöläisten jälki ja mahdollisesti huonekalujen entisöinti kiinnostaa. Googlaa myös yotube ym. linkit, myynnissä 50-luvun nostalgian säilytysarre - uusiin moninaisiin kuosiin laitettuna - moneen makuun . Kuvassa Tuijan perheen Veera-neito eli sileäkarvainen unkarinvizla , taitava lintukoira ja Tuomo-iskän silmäteränen! Kylläpä on kiva Veerallakin kotosalla hyvällä tuolilla pötkötellä päiväunilla!

Siskoni Tuija Jaakkonen on toiminut ko. projektin vetäjänä, myös omine työnäytöksineen. Käy katsomassa Tuijan oman yrityksen websivut. Työtilauksia otetaan mielellään vastaan - verhoilijamestarin kokemuksella . Tarkemmat tiedot löydät http://www.verhoiluliiketuijajaakkonen.com/uutiset.html?3.

...Tuijan websivujen kuvagallerian 1. kuva on 1700-luvun Emma tuoli. Tuoli on tilauksesta Tuijan tekemä, meilläkin kotona oleva mäykkyjen suosiossa oleva istuin, eli se paras tuoli mitä löytyy! Siinäpä on ollut kiva mäykkyjenkin pötkötellä, kun runko on alusta loppuun asti runkoa myöten Tuijan mestariverhoilijan käsityötaidon näyte. Kankaatkin tilattiin Englannista asti! Eli kyllä karkeakarvaiset mäyräkoirat sen parhaan oleskelupaikan kotosalla tietää - kertomattakin - ;) Kiitos Tuija hienosta tuolista!

Kommentoi kirjoitusta.

Lämpimät Onnittelut ja rapsulit Vili-mäykkypojalle Enon näyttelyn ROPista ja ensimmäisestä sertistä!

Maanantai 5.3.2012 - Päivi Jaakkonen

Kuvassa Vili-mäykkypoika seisoo Kuopion näyttelyssä 6.8.2011. 

a-pennut_howlow_maaliskuu_2012_rop_sert_eno_a_vili_seisoo.jpg

Sain eilen mukavia uutisia Enon ryhmänäyttelystä iloisilta omistajilta. Vilipoika karkeakarvainen mäyräkoira Howlow All My Love oli menestynyt hyvin näyttelyssä tuomarina Marja Talvitie NUK1, ROP eli rotunsa paras karkeakarvainen mäyräkoira ja SERT ! Lämpimät onnittelut Vilille ja iloisille omistajille perheineen Tuijalle, Jarkolle, Sannalle. Arkistosta löytyi vanhoja valokuvia viime syksyltä Vilin näyttelyreissuilta Kuopion 6.8.2011 näyttelystä ja Jyväskylä KV:stä 20.11.2011.Eka kuvassa Vili Kuopion näyttelyssä seisomassa 6.8.2011. Lisää kuvia Vilin omilla sivuilla, käy katsomassa.

 Tässä linkki Enon näyttelyn tuloksista.

Kommentoi kirjoitusta.

Helmikuun Bluesia 2012

Sunnuntai 4.3.2012

a-pennut_helmikuu_2012_a_saimi_ja_rohkyleulu.jpg

 

Saimi-tyttönen  eli Howlow Always on The Run Röhky-leikkikalunsa kanssa innokkaana puruhommissa ihan ensi hetkillä...siis ennen kuin porsaan nilkat, kärsä ja korvat oli purtu irti...

 

a-pennut_helmikuu_2012_a_saimi_ja_takarit.jpg

 

Välillä piti Saimi-samettisen lepäillä lokoisessa asennossaan jalat levällään ja tassulit somasti ojossa samanaikaisesti "leikkien" uudella röhkyllään. Muutaman päivän päästä röhky-possulista ei paljon jälkeä ollut nähtävänä - pelkkä raato -.

 

a-pennut_helmikuu_2012_b_jope_blues_ja_marko2.jpg

 

Jössi-Jope Jörrykkä eli Howlow After Forever kuuntelee mielellään musiikkia ihan livenäkin - niinkuin tässäkin - isäntä soittelee Bluesia ja jöpe kuuntelee tarkkana kieli ojossa musisointia aina yhtä mielellään ja läheltä ka - et kuuluu hyvin  ka;) -

a-pennut_helmikuu_2012_c_jope_blues_soundi_ja_alkaa_nukuttaan.jpg

 

Tarpeeksi iltatuimaan kun Jöpekin kuuntelee, alkaa olla matka jo unten maille, hyvä nukutuskeino mäyräkoirille - tuumasi Marko-isäntä.

 

a-pennut_helmikuu_2012_d_jope_blues__ja_uneen_hyva_vaipua.jpg

 

Tässä Jöpe jo vaipuneena syvään mäykkyuneen Bluesin saattelemana - huvittava on Jöppänä...- kerta kaikkiaan -.

 

a-pennut_helmikuu_2012_e_imsa_ja_paistettu_makkara_retkella.jpg

 

Helmikuussa on retkeilty, tässä Imsa-mamma eli Undimoon Imsa karkeakarvainen mäyräkoira sai oman paistetun makkaransa Boxiin ja innokkaina herkkupala otettiin vastaan ja nielaistiin parina puraisuna kohti mahalaukkua, kaikki muutkin koirat saivat tietysti omat herkkupalansa retken ja lenkkeilyn lopuksi - TOTTAKAIT.

 

a-pennut_helmikuu_2012_f_naavaa_oulun_metsissa.jpg

 

Oulun seudullakin on puhdasta luontoa lähettyvillä - tässä naavaa lähikuvassa - .

 

a-pennut_helmikuu_2012_g_janojussin_jaljet_oulun_metsissa.jpg

 

Myös jänöjussikin on tepastellut helmikuun lumihangilla.

 

 a-pennut_helmikuu_2012_i_purtu_omenapuun_oksa_kuka.jpg

 

Kotona pihalla oli sattunut ikävä juttu - kuka puri omenapuun oksan rikki? - Jänöjussiko vai Rusakko? -

 

 

a-pennut_helmikuu_2012_k_jossi_jope_jorrykka.jpg

 

Tässä RIKOKSEN tekijä lähempääkin kuvattuna - eli Jössi-Jöpe Jörrykkä - oksasavottamies. Poika on rikkonut talven aikana useampaan otteeseen kielloista huolimatta norjanangervopensaan ikivanhoja oksia, pihlajaa on pantu nurin - aika paksujakin sellaisia ja - paksuimpia ei saanut vaikka koklasi - uusia versoja ihan urakalla etc. muuta mukavaa.  Vaikka on silmä kovana vahdittu pojukkaa, ei auta kiellot ei mikään, vartioitu on. Eli moneksi on mäyräkoirista- niinku SML sanoo- ON IHAN TOTTA ;) - ihan oksasasavotoihin asti  - heti kun silmä välttää sekunniksi... et muuhunkin mukavaan tuhoon..-..ja mukavaan harrastukseen ja yhdessäoloon, siksipä juuri kannttaakin mäykkyli  hommata kotiin omaksi iloksi - ei käy aika pitkäksi!

 

a-pennut_helmikuu_2012_k_imsa_helmikuu_2012.jpg

 

Imsa-mammakin jaksoi olla sekunnin ruudussa, jotta saatin yksi kuva talteen nappisilmäsestä - aika ruskeesävysistä kuvista- ihana mamma on! Selma-Seekkunainen oli sen verran vikkelä jälleen kerran...ja ovela ettei kuvaa tällä kertaa - tarkkaa - ...ehkä ensi kerralla. Pitää pitää kamera hollilla!

 

Kommentoi kirjoitusta.

*

Tiistai 14.2.2012 - Päivi Jaakonen

Hyvää Ystävänpäivää 14.2.2012 kaikille karvakuonoille ja niiden ystäville!

 

e_saimi_loikoilee_viltti_lahelt_06022012.jpg

 

 

Lämmin Ystävänpäivän tervehdys kaikille karvakuonojen ystäville! Meillä on karkeakarvaisia mäyräkoira kotona, erityisterveiset kaikille Howlow A-pennuille! Ja kiitokset kuulumisista ja lukuisista kuvista, jotka olen saanut, omistajilta kertomusten kera pentuloota-aikojen jälkeen. Kuvassa tällä kertaa ihana Saimi-Samettinen viralliselta nimeltään Howlow Always on The Run makoilemassa pehmeän viltin päällä "vähemmän vikkelänä" rennossa loikoilemishetkessään - Välillä pitää vähän viilata. Saimi-neiti on aivan ihanaluonteinen nuori neito ja kekseliäs kaveri! Kuvan otti Päivi Jaakkonen 6.2.2012!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ystävänpäivä

Kennel Finndachsin kuulumisia

Keskiviikko 25.1.2012 - Päivi Jaakkonen

Kennel Finndachs on julkaissut sivunsa ja  Howlow A-pentujen isän eli Welmu Weli Xavierin "Brunon" kuulumisia!

Kennel Finndachs on julkaissut uudet webbisivunsa, käy tutustumassa sivuihin linkistä. Howlow A-pentujen isä eli Welmu Weli Xavier "Bruno" on menestynyt hienosti näyttelyissä vuonna 2011.

Helsinki Winner 2011 (3.12.2011, Helsinki, Suomi)

Helsinki Voittaja 2011 (4.12.2011, Helsinki, Suomi)

Pohjoismainen Voittaja 2011 (10.12.2011, Tuhkolma, Ruotsi)

 

1_bruno_tukholma_2011_aaa.jpg

 

Tässä hieno kuva Brunosta Tuhkolman Voittaja -näyttelystä 2011 joulukuussa,  RYP1 ja pääsy myös koko kisan kaunein koira kisaan ROPina ja RYP1:senä (10 koiraa pääsee kisaamaan koko näyttelystä, missä tuhansia osanottajia) missä ei sijoitusta, hieno saavutus, minkä vain aniharva koira pääsee kokemaan. Kuvan otti Erkki Laisalmi. Lämpimät Onnittelut  sekä halaukset mahtavasta päivästä ja onnistumisesta Bruno-mäykylle, Mirkulle, Erkkille ja Bertta-nedille!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Aken ensimmäinen jänis ajosta

Maanantai 2.1.2012 - Päivi Jaakkonen

Akke-pojan 1,5 v. ensimmäinen jänis Kainuun metsiltä marraskuussa 2011!

 

akke_eka_janis_joulukuu_2011_a_lumes_lahelta.jpg

 

Aken karkakarvaisen mäyräkoirapojan sivut on nyt päivitetty Heli-Maaritin jäniksen ajojahtikertomuksen kera kuvineen. Käy katsomassa tuoreimmat uutiset miten Akke sai pupujussin kuvineen  ja tarinoineen linkista A-Pennut/ Howlow Armed and Ready eli Akke = aseistettuna ja aina valmiina! Hyvä Akke!

 

Kommentoi kirjoitusta.

Blogi

Perjantai 23.12.2011 - Päivi Jaakkonen

Rauhallista Joulunaikaa kaikille!

 

rauhallista_joulunaikaa_2011_jope_a_puoli_vuotta.jpg

 

Ensimmäisessä kuvassa Jössi-Jöpe Jörrykkä Howlow A-pentujen kotonakin asusva Howlow After Forever ensimmäisessä Joulunvietossaan Jouluna 2010!

 

rauhallista_joulunaikaa_2011_imsa_b_metta.jpg

 

Toinenkin Joulun toivotuksen kuva vielä Imsa-mammasta metsästyspuuhissa Kainuun metsämaastossa mielipuuhassaan.

Sulo, Saimi ja Selma harjoittelemassa Koirakoulu Vietin järjestämissä mätsäreissä 17.12.2011!

 

matsari_17122011_j_sulo_seisoo_hienona_ainomarjan_otteessa_sin_2_sija_onnittelut.jpg

 

Kävimme Howlow A-pentujen kanssa treenaamassa taas paikallisissa match-show kilpailussa Joulukiireiden lomassa. Nämä mätsärit ovat erittäin hyviä harjoitteita ja treenausta koiralle tulevia koiranäyttelyitä silmällä pitäen. Tällä kertaa pienten aikuisten tuomarina toimi konkarina Heikki Kanniainen. Mukava oli seurata kehiä ja arvosteluja, Heikki antoi komentteja ja parannusehdotuksia koirakoille, eli sitä tärkeää palautetta, mitä ei aina suinkaan saa! Hyvä näin. Kiiaruskin tuli, onneksi ehdittin paikalle nipin napin. Parhaiten onnistunut tänään oli "Sulo" Howlow Ace of Spade. Tyttöset molemmat "Saimi" Howlow Always on The Run Ainomarjan handlaamana  ja Päivin handlaamana "Selma" Howlow About A Girl ravaalivat kunniaakasti saaden molemmat punaisen nauhan, ei sijoitusta punaisten yhteiskehästä. Muttta Sulo sijoittui mahtavasti 2. sijalle Sinisten parhaimmistosta. Tänään sijoitettiin sijoille 1-3. Sulo-Sulosilmänen sai uuteen  Oulun koirauimaalaankin hienon lahjakortin yritys toimii vuoden 2012 alusta lukien Oulussa, joten eikun uimaan vain kaikki koirat! Sulo sai hienon juomakipon näyttelyreissujaan varten ja syömistä mukvaa kuin myöskin omistajansa Ainomarja sekä 2. sijan ruusukkeen päivän koitoksesta! Hienosti oli kisa järjestetty jälleen kerran porrastaen ilmoittautumisajat! Kiitos järjestäjien ja hyvä talkootyön ansiosta saivat kaikki Oulun seudun korakot jälleen kerran hyvää harjoitetta tulevaa varten! Tässä päivän onnistujan eli Sulon kuva hienossa seisomakuvassaan Ainomarjan handlaamana.

 

matsari_17122011_i_ainomarja_onnittelee_ja_keskustelee_saimia_punaisen_nauhan_kera.jpg

 

Toinen mukava muisto päivästä on Ainomarjan handlaamana Saimi-Saikkuna ja jälkikannustuksen kera kuva kasikosta kannustusten ja kehujen saattamana, näyttäpä Saimi olevan kovasti iloinen palautteesta, ihan ilosta pötkölleen selälleen käytiin, HYVÄ SAIMI! Enemmän kuvia päivän koitoksesta löydä Sulon websivuilta, käy kurkkaamassa.

 

Imsa-mamma, Jössi-poika, Marko ja Taisto jänismetsällä Kainuussa 10.12.2011

 

metsal_10122011_r_jope_tervehtii_taisto_metal_kaksi_kaverusta.jpg

 

Talvi on koittanut ja Marko lähti Imsa-mamman eli Undimoon Imsan ja Jössin eli Howlow After Foreverin sekä Taisto-isän kanssa jänismetälle joulukuussa 10.12.2011. Jössille reissu oli ensimmäinen, jännitettiinkin kovasti sitä, miten koira toimii maastossa ja lähteekö vai ei....No lähti todella vikkelästi videoiltakin katsastaessa, eikä mitään arkuutta. Imsa-mammakin oli täpinöissään, kun pääsi metsille, iloisena loikittiin kauniissa Kainuun metsissä. Mukava reissu, tarkemmat tiedot ja kuvat löydät linkista  HARRASTUKSET/METSÄSTYS käy kurkkaamassa tuoreimmat kuvat ja kuulumiset. Tässä kuva Jössi-Jöpe Jörrykästä 1 v 5 kk tervehtimässä innokkaana Taistoa kun palaillaan autolle!

 

Akke-poika sai ensimmäisen kaadon jänikselle 27.11.2011 sunnuntaina Erkki-isäntänsä kanssa, Onnittelut lämpimät koko perheelle ilouutisista!

 

a-pennut_howlow_akke_h_metsamokilla_301010.jpg

 

Heli-Maarit viesti, että nyt on syksyn tavoite saavutettu ja ihana Akke-karkkarimäykyn ajosta on Erkki-isäntä saanut eka jäniksensä! Mahtava juttu, siispä on hyvin periytynyt ajolinjaisen Undimoon Imsa-mamman geenit ks. sukupuu moinia ajovalioita. Myöhemmin kuulemme koko tarinan metästysreissusta! Akkehan ollut kovat tutkija maastossa omistajien kertomana, kovasti on pojan kanssa kuljettu metsillä milloin mökkeilyn ja muuten vain ulkoilutuksen, hiihdon kera. Eli tutut Kainuun ihanat metsämaastot ovat omistajiensa kannustamana olleet Aken käytössä. Kiitokset lämpimät ja suuret omistajille Heli-Maaritille ja  Erkille. Käy katsomassa metsämiespojan Aken sivut linkistä A-Pennut Howlow Armed and Ready. Eli hyvin on nimikin osunut kohdalleen mäykkypojalle alle 1,5 vuotta! Kiitos vielä kerran superuutisista toivottavat iloiset Päivi ja Marko! Monia, monia mukavia metsästysreissuja toivotamme isäntä-Erkille poikineen ja mahtavalle Akke-mäykylle!

Nyt pääsekin koko perhe nauttimaan ihanaa jänispaistin antimia Aken ja Erkin pyytämänä, pikkupoikaset mukaanlukien! Maukkaita ruokahetkiä, on se jänispaisti kuitenkin niin hyvää!

Nätöharkkoja ja matchow-kilpailut marraskuussa 2011 karkkarimäykkyjen kanssa

 

a-pennut_howlow_harkat_06112011_c__sulo_seisoo_hienosti_sivusta.jpg

 

Sulo seisoo hienosti omissa nätö-harkoissaan märässä ja pilvisessä säässä - Säällä kuin säällä osaa mäykytkin olla - kun treenataan porukalla yhdessä äiti-Imsan ja Selma siskon kanssa, - kannustaen - kehuen ja palkkaa eli herkkua antaen. Näin koirillekkin tulee mukava homma näyttelyhommasta, ei jää paha mieli ollenkaan, kun kehuja ja kannustusta annetaan. Päivi emäntä treenaa usein kotosalla sisätiloissa ja vaikka yhden koiran otat - kaikki muut laumana takana ja sivuilla - yhtä hienosti ravaillen. Eli ei koirat tyhmiä ole ollenkaan - mukavahan se on pienestä pikku-jutusta saada noin hyvät kehut ja kannustukset - ja se tärkein palkkana se pikku-herkku hetinieltävä paistettu maksapalanen. Meillä ainastkin kaikki tykkää ;) On samalla vähän puuhaakin koiran iloksi, kun sen kanssa oikeasti tehdään jotakin, ei tarvitse sohvaperunana maata tylsistyneenä.

 

a-pennut_howlow_harkat_06112011_a_sulo_ja_ainomarja_seisoo_hienosti.jpg

 

Pidimme Ainomarjan pyynnöstä näyttelytottumusharkat Sulolle eli Howlow Ace of Spadelle yhdessä tyttösten äiti-mamma Imsan ja Sisko Selman kanssa. Sää oli 6.11.2011 märkä  ja sateinen, onneksi ei satanut kuitenkaan, mutta sunnuntai oli pilvinen. Hienosti Sulo jaksoi ravailla ja seistä, kyllä on Ainomarja taas harjoitellut Sulonsa kanssa kimpassa ahkerasti - HYVÄ AINOMARJA JA SULO! Ainomarja handlasi vielä Selmaakin ja Päivi-emäntä myös Selmaa Imsaa erikseen ja jopa yhdenaikasesti hienosti tytöt kulkivat liikkeissään yhtäaikaa. Tätä ei ollakkaan kokeiltu koskaan, joskuhan on mätsäreissä kisakin erikseen tuplakuljetukseen - tosin harvoin kyllä. Tässä sulo jaksaa seistä hienosti harkoissa nuorena mäykkymiehenä.

 

a-pennut_howlow_matchshow_12112011_d_saimi_ja_sulo_siskokset_kehan_laita_matsari.jpg

 

Sitten kuva Mätsäreistä 12.11.2011 kävimme treenamassa Lakeuden koiraharrastajat ry:n järjestämissä mätsäreissä la 12.11.2011, "Sulo" Howlow Ace of Spade sai punaisen nauhan ei sijoitusta, "Selma" eli Howlow About A Girl sai punaisen nauhan ei sijoitusta ja "Saimi" Howlow Always on The Run sai sinisen nauha,  ei sijoitusta. Saimin sininen nauha oli hyvä asia. Päivi-emäntä pääsi harjoituttamaan sijoituskoiraa kehissä yhdessä sinisten nauhojen saaneiden kanssa. Kuvassa Saimi-tyttönen ja Sulo-poika 16kk molemmat yhdessä yhteiskuvassaan kehän laidalla. Lisää kuvia löydät Sulon websivuilta, käy kurkkaamassa uusimmat kuvat.

Pärskeet vesi ja ilo - mäykkyjen kesän kohokohtia uimareissuilla jatkuu - kuka on tuo pärskyttäjä kuvassa??? ...

 

a-pennut_howlow_uinti_eee__090611_jossi_parskyttaa_imsa_tarkkailee_lahetla.jpg

 

Uimakuvia kesäkuulta 2011 perheemme mäykyistä löytyy enemmänkin linkistä kotipuuhaa sivuilta! Kuka kuvassa pärskyttää, käy kurkkaamassa innokas mäyräkoirauija, muutama kuva lisättynä kesän ilonhetkistä ja puuhista lisää.

Kuka ui kesäkuussa innokkaana lähikuvassa vuonna 2011?

 

a-pennut_howlow_uinti_dd_imsa_ui_markon_ka_parskeet_lahempaaki.jpg

 

Nyt syksyllä on aikaa katsoa kesäkuvia ja sieltä löytyikin kiitos helteisen kesän mukvia uintihetkikuvia mäykkyjemme kanssa. Tässä hieno otos Markosta ja toisesta uimaristakin...siis kuka kuvassa on ..tarkemmat tiedot löydät linkistä kotipuuhaa sivuilta!

Lokakuussa mäykytikin uivat joessa ja silhuetit vedenpinnasta!

 

a-pennut_howlow_09102011_f__imsa_ja_joenpinta_silhuettimayris_vaarinpain.jpg

 

Olemme viettäneet rentoa lokakuuta millon mökkeillen ja sienestäen
ja Oulujoella. Kuka kuvassa on - niin ja...  - ...miten päin kuvan oikeasti pitäisi olla? Molempi-oikea- tarkasti tallennettuna. Tarkemmat tiedot lokakuun touhuiluista löydät mäyristen kotipuuhaa sivuilta!  Ai niin, Howlow A-pennut uivat mielellään myös kylmillä jokivesilläkin! -Ihme kyllä -  

 

Selma eli Howlow About A Girl seisoo hienosti!

  aaaaaa_howlow_selma_seisoo_16102011_a.jpg

 

Otimme muistoksi Selmasta eli Howlow About A Girlistä seisomakuvia lokakuisessa arinkoisessa säässä. Neiti jaksoi seistä hienosti kuvissaan! Hyvä Selma ja antoi asetella jalkojaan urheasti!

Nuori urosmetso uljaana tiellä ...suppilovahverometsästyksessä 29.9.2011 ja lähiruokaa mereltä

 

ukkometso_valppaana_a__290920112.jpg

 

Näköpiiriin osui suppilovahverometsillä tämä uljas Metsouros tiellä...vaikuttava näky: matkalla nähtiin myös pysähtyvä HIRVI ja Metsäjänis. Harvoin näkee kolmea otusta samalla metsäreisulla...harmi vain, että hirvipäästä, jolla oli isot piikit ei ehditty ottaa kuvaa kuin myöskään metsäjäniksestä.

 

 ukkometso_valppaana_c_29092011_suppilovahverot.jpg

 

Lpultakin tässä ne - SUPPILOVAHVEROT, - tässä ei ole kaikki suinkaan - muutta saaliin saamisen hakaluuden takia arvostamme - kuin myös maun vuoksi tätä lajia. Eli kannattaa yrittäää saada jos tietämys sillä tasolla et voi kerätä. Me olemme hakeneet koko syksyn myös uusia paikkoja, mistä tätä ihanuutta löytyisi sen veraan maukasta herkkua on. Parempaa mielstäni kuin korvasienet, vaikka nekin ovat sieltä toppenpäästä. Kylläpä oli keiton aromi nyt pe 1. 10.2011 aivan mahtava Markon valimistamana, älä unohda Madeiraviiniä keitosta...ei voi kuvata kuinka maukas keitto oli todella herkullinen ja täyteläinen. Ykkössieni, jos osaa laittaa... Näytti Hesarin kuukausiliitekkin noteeravan tämän herkun tämänkuisessa kuukausiliittessä artikkelin merkeissä. Mutta totesin, että tämä Markon valmistama keitto oli parempi markon valmistamana, reseptit katsottuani!

Kala on suurta Kennel Howlow´n mäykkyjen herkkua!

 

silakat_d_29092011_240911_jope_ja_marko.jpg

 

Käymme ostamassa suoraan Haukiputaan Kellon kalasatamasta lähiruokaa eli kalaa säännöllisesti. Sieltä sitä oikeaa lähiruokaa löytyy tuoretta juuri mereltä pyydettyä, jos vain ihmiset osaisivat ostaa... Tervetuloa vain kaikille la aamupäivänä kalaostoksille Kellon kalasatamaan, saat taatusti tuoretta lähiruokaa! Näillä ostopaikoilla kilohinta on puolet siitä markettihinnasta, suosittelen lämpimästi! Tästähän voisi perhekkin toisinaan hankkia itselleen mukavan käyntireissun ja lapsetkin näkisivät ja kuulisivat miten kala on saatu, kysellen kalastajilta kalastuksesta, siis huvi ja hyöty samalla kertaa iloisen mielen kera ja lopuksi aterian voisi valmistaa koko perhe yhdessä!  Näin syksyllä on hyvä ostaa satokautena silakoita, myös maivaa on ollut nyt tarjolla , niimpä tälläkin kertaa mukaan lähti 7 kg silakkaa tuoretta kotiin vietäväksi laatikon kera. Silakat on helppo ja nopea perata, ei suurta vaivaa, jos on tottunut ruoan valmistaja. Siitä hyvää lähiruokaa saavat niin ihmiset kuin mäyräkoiratkin pakkaseen laitettuna meillä kotona.

 

Vinkkinä mäykkyomistajille, helposti saat valmiin varmasti terveellisen kalayrjöläpuuron, kun laitat uunivuokaan

reilun kilon silakoita, katkarapuja ja simpukoita, rikottuja ohrasuurimoita reilu 1 dl , tattaria reilut 1 dl , hirssiä reilut 1dl  ja vettä ja vaihtoehtoisesti kotimaista porkkanaa viipaleina tai raastettuna tai herneitä vuokaan et lähes täyttyy vuorotellen hirssin, rikottujen ohrasuurimoiden ja tattarin kera, ripaus suolaa vain hieman. Lisänä voit käyttää pakkasesta simpukoita ja katkarapuja runsaasti muutamat kouralliset. Jätä turpoamisalue  herkulle kuitenkin ja vedelle isoon uunivuokaan. Kaada seoksen päälle vettä siten, että massa peittyy ja viljalle tilaa turovat meheväksi paistokseksi. Meillä käytetään savipataa kannellista, paistoaika + 175 astetta ja kolme tuntia, varalta laita vielä pelti alle, ei tipu eikä sotke uunia. Herkun ollessa valmis annostele päiväannoksiksi valmiiksi rasioihin ja pakkaseen parempia herkutteluhetkiä odottamaan. On taatusti tervellistäja helppo antaa päiväannoksena koirille lisukkeena .... ja tiedät lisäaineet ja ravintoarvot sekä mistä ruoka on tehty. Tämä on meidän koirien suosikkiruoka nappuloitten lisänä toisena ruokana päivittäin. Tästä koirat saavat arvokkaita hivenaineita kuten fosforia ja kalciumia. Esim. eläintenviikolla oli Hesarin kirjoituksissa päivittäin mm. ruokintaan liittyen fosforin kalciumin tärkeydestä koiran ruokinnasta. Vanhentuneet lehdet löytyy kirjastoista.  Kun perkaat kalat, voit hyvin jättää ruodot kaloihin, ne pehmevät pitkän paistoajan vuoksi syötäviksi, niistä nimenomaan saadaan lisää kivennäistä ja arvokkaita aineksia mäykkyruokaan. Meillä mäykyt syö myös naudan tai paistinjauhelihaa päivittäin raakana nappuloiden kera, sitä samaa mitä me ihmisetkin syömme. Myös kanasta saa maukkaita yrjölöitä lisukkeineen uunissa paistettuna. Tässä  kuvassa Jössi-Jöppänä tarkkailemassa kotiin haettuna todella tuoretta lähiruokaa.

 

silakat_e_29092011_240911_jope_tarkkailee_lahempaa_kaloja__ja_marko.jpg

 

Toinenkin otos, kylläpä Jössiä näyttää kiinnostavan kalat! Molemmat Selma ja Jössi ottavat makupalat myös raakana, näistä merestä pyydetyistä kun ei niitä sivuloisia saa sitten ollenkaan - vakuuttaa Marko.

 

silakat_f_29092011_240911_selma__tarkkailee_lahempaa_kaloja__ja_marko.jpg

 

Selma-neitikin kävi ihmettelemässä mäyräkoirannokka pitkällä , että - kylläpä on isäntä ostanut paljon kalaa koko laatikon siis - hyvä vain, saammepa mekin taas sitä hyvää kalavuokaa herkuksi asti, mahtavaa !!! - Meillä koirat on aina "keittiöhommissa", kun ruokaa valmistetaan joko ihmiselle tai koirille!

 

 silakat_g_29092011_240911_silakat.jpg

 

Lähikuva Haukiputaan Kellon satamasta hankituista silakoista.

 

Sulo-karkkarimäykyn lokakuista pötköttelyä ja vieraisilla siskon ja sen velin luona Howlow - kennelissä 25.8.2011 ja outoa LEIKKELYÄ!

 howlow_a-pennut_sulo_a_01102011_sulo_sangys_potkottelee.jpg

 

Tuoreimmat uutiset ja LEIKUUIHMEET  löydät "Sulon" eli Howlow Ace of Spaden omilta websivuilta. Tässä suora linkki Sulon sivuille.

Ahvenkuppi ilmassa, kirmailuja ja lähikuvia loma, jatkuu saaressa...

 

howlow_saariloma_030811_ccccc_pablo_kirmaa_iloisena_uuden_salen_ka.jpg

 Pablo kirmaa - siis minkä kanssa??? ja

Miksi?

howlow_saariloma_030811_b_jossi_ja_ahvenpatakuppi_ilmalennossa_markon_herkkua_syodes_terassil.jpg

 

ruokakuppi on ilmassa...

Lisää löydät kuvia ja tarinoita tästä linkistä. 24092011 pj

Rajuja ilma-hyppyjä laiturilta sekä mäykkysukellusta - mutta... ketkä mäyräkoirista ovat extreme-mäykkypuuhissa rohkeina lomallaan v. 2011?

 

 howlow_saariloma_310711_hx11__selma_raju_ilmalento_ilmas_jope_taustal.jpg

 

Kuka hyppää tässä hurjassa ilmalennossa laiturilta järveen ja...

 

 howlow_saariloma_310711_iiiiii_jope_sukeltaa_laiturilta_takatassut_nakyvis_ja_parskeet.jpg

 

KUKA mäykyistä sukeltaa laiturilta rohkeana  veden alle? - Siis Hä- mitä? -...Eipä uskoisi...mäykystäkään...mutta  näistä Howlow A-pennuista täytyy vain uskoa,  nähty on, vikkeliä, rohkeita ja omatoimisia "ERITTÄIN" ovat...siis aktiivisia ja älykkäitä ja vikkeliä omatoimisina lomallaan..

Uusimmat kuvapäivityksen karkeakarvaisten mäyräkoirakesälomasta vuonna 2011 löydät linkistä ja of Happy Summerholiday 2011 with a plenty of pictures too aivalble.. Mysig sommarlov med många nya bilder  2011 som du kan titta "kolla" om taxar  Tässä linkissä.

Uintiriemua karkeakarvaisten mäyräkoirien kanssa

howlow_saariloma_310711_eeew_marko_jossiselma__liike.jpg

Saariloman uintiretket jatkuvat Tässä linkissä.

Kallioilla kukkuloilla ...

howlow_saariloma_310711_ccc_jossi_selma_kiipeily_kalliol_vesiraja.jpg

 

 Saariloman tarinat jatkuvat Tässä linkissä.

Kenenköhän silmät kuvassa on? Saariloma jatkuu...

 

howlow_saariloma_300711_mmmm__jope_tarkkailee_silmat_marko_kalanperkuu.jpg

 

käy tutustumassa saarilomaan, uusia kuvia laitettu tarinoineen! Tässä linkissä.

Howlow A-pentujen isä Welmu Weli Xavier eli Bruno mäykkyjen erkkarissa Lohjalla 3.9.2011 PU1 Parasuros1 ja VSP, Onnittelut lämpimät!

 

welmu_weli_xavier_bruno_pu1_vsp_lohja_mayrakoirien_erikoisnayttely_3.9.2011.jpg

 

Saimme mukavan puhelun Mirkku-emännältä, Bruno Howlow A-pentujen isä eli Welmu Weli Xavier oli Lohjalla 3.9.2011 mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä parasuros 1 PU1, uroksia oli kisaamassa peräti 53 kappaletta, tuomarinta toimi tällä kertaa ruotsalainen Anette Edlander! Onnittelut lämpimät sekä halaukset Mirkulle, Erkille ja tietysti ihanalla ja kauniille Bruno-isälle! Heila Imsa-mamma heittää terveiset samoin kuin myös pentunsa Selma ja Jössi isi-Brunolle, HYVÄ ISKÄ, Vautsi! Löytyipä vielä kuva Brunosta kotosalla astutusreissusta kuva-arkistosta hymyssä suin -mahtavaluonteinen uros kuin myös käytöstavoiltaan, emäntänsä kyljessä nukkuva ihanuus - , hyvä kun kuva-arkisto, josta löytyy kuva tilanteeseen kuin tilanteeseen. Mahtava päivä Brunolle pitkä matkan takaa tulleelle kisaajalle perheineen, tälläkään kertaa  ei reissu ollut turha! ONNITTELUT LÄMPIMÄISET!

 

welmu_weli_xavier_bruno_pu1_vsp_b_lohja_mayrakoirien_erikoisnayttely_3.9.2011.jpg

 

Ja vieläkin toinen kuva hurmuri-Brunosta! Onnea Bruno hienosta saavutuksesta jälleen kerran ja se on nyt sitten Bruno-mäykkykakun paikka eiköstä vaan - kyllä- tuumaapi Päivi-emäntä!

UUsia kuvia saariloma 2011 käy tutustumassa!

 

howlow_saariloma_300711_dd_imsa_terassi_totinen_ilme_lahempaa_45v.jpg

 

Uusia kuva löydät linkistä Saariloma 2011, kuvien valkkaus käy edelleen ja uusia sivuja tehdään kun ehditään työ arkikiireiltä, olipa mukava havaita, miten mukavia kuvia löytyi kuin löytyikin reissulta meidän mäykyistä! Kuvassa Imsa rodunomaisena! Sulon eli Howlow Ace of Spade "Pataässän" sivuilla uusia näyttelyreissukuvia ja kertomuksia! Tässä linkki KOIRAT/Mäykkyjen saariloma2011

Sulo eli Howlow Ace of Spade kävi Kajaanin näyttelyreissulla 14.8.2011 tuomarina Anita Alatalo. Käy kurkkaamassa reissun kuvasatoa ja juttuja linkista A-pennut/Howlow Ace of Spade Sulo-pojan omilta websivuilta.

Vikin eli Howlow A Small Victoryn näyttelykuvia pojan sivuilla!

Vikin websivut on päivitetty pojan ekalta näyttelyreissulta Kajaanista 14.8.2011 tuomarina Anita Alatalo, käy kurkkaamassa kuvat ja jutut pojan omilta sivuilta A-PENNUT/Howlow A Small Victory = PIENI VOITTO!

Kennel Howlow eli perhe saarilomalla heinäkuun helteillä v. 2011!

Uusi linkki on avattu ylälinkistä KOIRAT/Mäykkyjen saariloma2011. Käy katsomassa, mitä mukavaa mäyräkoirien kanssa voi touhuta lomillakin, kuvia oli jokunen tuhat, joten sivujen teko on vasta alussa ja koitetaan poimia parhaimpia tilannekuvia - vaikka kaikki eivät ole parhaita mahdollisia. Erityisen tyytyväinen Päivi-emäntä oli tämän vuoden mäyräkoirien uintihyppäys ja sukelluskuviin - kuin myös kuunsiltauimiskuviin, eipä olisi uskonut et sai noin hienoja tilannekuvia! Kyllä kannattaa nähdä vaivaa kuvatessa -emäntähän se käy aina uusintalöylyissä, jotta tarkenee kuvauksen jälkeen itsekkin pulahtaa uimaan. Pablo-boy leikkiä riehkasi taas tuttu - Pudota pallo - peliä ja palvelija-Marko nousi ja haki - nakkasi uudelleen ja sama peli jatkui laiturilla. Tämä on meidän koko porukan suurta hupia lomalla niin koirille kuin ihmisille! Uitu on paljon lomalla,  Howlow A-pennut Selma ja Jössi olivatkin erittäin rohkeita ja kovia pitkänmatkan uimareita, muutakin oma-aloitteista kekselistä puuhaa rantakivillä havittiin - ihan tyhmiä ei mäykytkään ole - hyvä näin. Tämä kyllä oli ennustettavissa jo ennen lomaa, ollaanhan me käyty uimassa alkukesän kelteistä lähtien koko mäykkylauma ihmisineen kesästä nauttien.

Kennel Howlow´n A-pentujen ensimmäinen ROP ja serti Kajaani 14.8.2011

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_a_selma_howlow_about_a_girl_rop_sert_14082011.jpg

 

Tässä vielä odotellaan kehään menoa, eikä tietoa ole miten tänään käy eli Selma-neiti Päivi-emännän sylkyssä kehän laidalla aurinkoisena päivänä! Hyvä olivat järjestelyt tälläkin kertaa Kainuussa, lettuja hyvää grillimakkaraa ym. kioskimyynnissä,  siisti yleisvaikutelma ja isot hyvät kehät. Kiitokset Markolle ihanasta avusta ja kuvista!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_aaaa_selma_howlow_about_a_girl_rop_sert_seisoo_lahelt14082011.jpg

 

Kävimme näyttelyreissun heti loman jälkeen Kajaanissa 14.8.2011 tuomarina Anita Alatalo. Mukana olivat perheen kaikki karkeakarvaiset mäyräkoirat, tällä kertaa kilpailivat Undimoon Imsa "Imsa-mamma" Howlow A-pentujen äiti ja tytär Howlow About A Girl "Selma". Tuloksena hienosti Selmalle ensimmäinen serti ja ROP rotunsa paras edustaja -titteli. Imsa sai AVK1 ERI SA PN3 sijoittuen parasnattu kisassa 3. sijalle. Onnittelut lämpimät ihanalle Selmalle hienosta saavutuksesta ja esiintymisestä, mistä oli maininta myös laatuarvostelussa esiintyy hienosti mennen tullen ja esitetään hyvin! Onnittelut lämpimät myös Imsa-mammalle, tyttärellensä hävinneenä kisassa! Onneksi Päivi-emännällä oli Sanna-täti auttamassa näyttelyhommissa, yksi ihminen kun ei kahta koiraa saa esittää yhtä aikaa. Laatuarvostelut pystyi emäntä-Päivi itse hoitamaan, mutta Paras Narttu kehään ja Rop-kehään riensi Sanna-emäntä apuun lyhyellä varoitusajalla esittäen Selman. Kiitos Sanna Lämpimästi avustasi ja hienosta esittämisestä.

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_h_selma_rop_vsp_anita_alatalo.jpg

 

Tässä kuva ROP - VSP kehästä - kiitos kuvasta Mervi! Toivottavasti Viron reissu sujui hyvin  - mantereen pikaisesta vaihdosta huolimatta- ! ;) Ilman Merviä emme olis saaneet tätä kuvaa, hän ystävällisesti kävi ehdottamassa kuvaa!!Kiitokset tuhannesti. Meillä Marko-isäntä ja Päivi-emäntä menivät niin ymmälleen menestyksestä että ei reagoitu kuvaukseen. Kotona ovat vain sivulta otetut kuvat rop-vsp poseeraukista!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_aa_selma_howlow_about_a_girl_rop_sert_14082011.jpg

 

Toinen kuva päivän onnistujasta eli Selmasta ja Päivistä vähän etempää otettuna!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_aaa_selma_howlow_about_a_girl_rop_sert_14082011.jpg

 

Ja vielä toinenkin seisomakuva, kiitos Ainomarja kuvausavusta. Päivä oli kuuma ja niimpä Marko kävi välillä vilvoittelemassa uroskoiria autolla, Pablo ja Jössi kävivät kurkkaamassa myös näyttelyalueelle! Jössikin käyttäytyi hienosti, hyvä Jöpe.

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_c_selma_sylkyy_rusetit_rop_serti_pokaali_paivinka.jpg

 

Vielä parit otokset ilon hetkistä pokaalien ja ruusukkeiden kera Selma ja Päivi-emäntä.

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_d_selma_sylkyy_rusetit_rop_serti_pokaali_paivinka.jpg

 

Vielä toinenkin otos pokaalien kera Selmasta!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_e_selma_sylkyy_rusetit_rop_serti_pokaali_paivinka.jpg

 

JA kolmaskin otos onnistumisen ilosta ja hetkestä! Päivillä vain kestää aika kauan ennen kuin ymmärtää, jos on onnistuttu - niin tälläkin kertaa vasta kotona klo 21.00 jälkeen vasta osattiin iloita sydämmen pohjasta! Onnittelut Selmalle hinosta päivästä vielä kerran - koirahan se oikean työn tekee- ! Selma on käynyt keväällä pentukurssin ja hienosti erittäin nopeasti neiti oppi kurssin opit, pitää päivittää vielä nekin kun kerkiää. Selma on käynyt myös näyttelytottumustreeneissa pennusta asti, millä on merkitystä. Merkitystä myös omistajalle, kun saa palautteen rehellisesti ohjaajilta omista virheista - pian ilman ohjaust vois tulla ihan oma näyttelykäytäntö - niimpä niin ihan helppoa ei koiran esittäminen olekkaan - vaikka äkikseltään näyttääkin helpolta. Eli harjoitetta tarvitsemat molemmat ohjaaja ja KOIRA - pennusta pitäen yhdessä muiden koirien kanssa, jotta tottuu olemaan muiden kanssa, vieraan ihmisen käsittelyyn, kun näyttelyissä ihan vieras setä tai täti kopeloi, kurkkaa hampaat ja häntäkin tutkitaan nikama-nikamalta - eli koiran pitää sietää aika paljon näyttelyissä käydessä. Lisästressiä luo yleinen meteli esim. halleissa, valtava koiramäärä tuhansia koiria ahtaissa tiloissa - juoksut, - urokset ym. häriötekijät -kuulutukset  - musiikki ja HAJUT!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_b_selma_viki_ja_sulo_junnut_seisotaan.jpg

 

Saatiin ikuistettua myös Howlow A-pentujen poikia samalla reissulla siskon kanssa samaan kuvaan. Kajaaniin oli tullut Leila-emännän Howlow A Small Victory VIKI-poika eka näyttelyreisulle, hienosti ja rauhallisesti poika ravaili monta kierrosta, tuomari-Anitahan tunnetusti juoksuttaa monta...monta kierrosta ja tuloksena JUK1-sija ERI laatuarvostelulla ei SA:ta. Viki-poika ehti käydä vain yksissä mätsäreissä Pudasjärvellä, ja pääsi samalla reissulla myös Iijoki-seutulehteen ikuistettuna kuin myös verkkolehteen eka visiitillään. Myös Howlow Ace of Spade SULO-poika oli Ainomarjan handlauksessa mallikkaasti hyvällä askeleella esiintyen, vauhdissa oli petrattu Ainomarjan treenauksessa ja tulos hieno JUK2 sija laatuarvostelulla ERI, ei SA:ta. Eli hienosti näytti kaikki kolme Holow A-pentua onnistuvan Kajaanin näyttelyssä. Tästä olivat Päivi-emäntä ja Marko-isäntä iloisella mielellä! Tässä yhteiskuva, kun junnukatras seisoon kolmistaan yhteiskuvassaan,  - sisko ja sen kaksi veliä - Ihana hetki! , hankala saada kaikkia yht aikaa hyviin asentoihin Viki vähän myöhästyi. Mutta omalla vuorollaa kehässä pojukka oli kuin vanha tekijä - niin rauhallisesti ja mallikkaasti Viki jaksoi ravailla kehässä, että ihan ihmettelin - niin vähällä harjoitteella muihden koirien kanssa yhdessä! Loppukiri oli otettu kotona Leilan kanssa, kuin myös Leilan tytär Sanna-emäntä oli osallistunut lopputreenin hienoin tuloksin! Pöydällä poika oli rauhallinen eikä pyristellyt vastaan - HYVÄ VIKI!!! -

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_bb_selma_viki_ja_sulo_junnut_seisotaan.jpg

 

Vielä toinenkin otos kun junioriluokan Howlow A-pennut seisovat ekana Selma, sitten Viki ja kolmantena Sulo-pojunen. Nämä olivat todella mukava muisto Päiville, harvoin tuleekaan ajateltua, miten tärkeitä nämä junnu-luokan kuvat ovat, niitäpä on mukava katsoa myöhemminkin ja verrata miten koirat ovat kehittyneet, kun kasvavat täyteen kukoistukseensa! Tästä hyvin voi todeta varmasti sen, että vaatii aikaa, että se koira jalostuu täyteen kukkaansa ja ...ajan kanssa - hyvä tulee! Meillä kotona olevat Pablo ja Imsa eivät koskaan ole esim. saaneet erinomaista laatuarvostelua Junnuluokassa, niimpä ihmettelnkin tätä A-pentueen saamaa laatuarvostelua eri näyttelyissä eri tuomareilta, siis positiivinen palaute aloittelevasta kasvatustyöstä mihin voin olla tyytyväinen.

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_f_selma_rop_sert_pn1_ja_imsa_pn3.jpg

 

Otettiimpa vielä tälläinenkin kuva, kun laatuarvostelut olivat takana ja muut narttujen kilpailuluokat pyörivät. Imsa-mamma ja tyttärensä Selma yhteisessä seisomakuvassaan valmistautumassa paras narttu -kehään. Ihana kuva, kiitos Marko kuvasta! Tätäkään ei tullut mieleen kuin vasta nyt, mikäpä sen mukavampaa kuin kotona ovat molemmat emo ja pentu, siisäpä Äiti-Tytär seisomakuva, kun pentu on junnuiässä, ja taas seurataan ja otetaan jatkossakin yhteiskuvia!

 

a-pennut_howlow_kajaani_14.8.2011_g_selma_rop_sert_pn1_ja_imsa_pn3.jpg

 

Vielä toinenkin kuva, kun Mama-Imsa ja Selma-Seekkunainen seistä töröttävät asennoissaan, kiitos Sanna handlauksesta!

 

myy_vsp_kajaani_14082011.jpg

 

Sanna-emäntä menestyi hienosti pikku-Myyn kanssa eli Thilian Thallian Goblukan kanssa, saaden viimeisen 3. SERITINSÄ ja VSP:n sileäkarvaisten mäykkyjen kisassa. Onnittelu Sannalle ja Myylle hienosta onnistumiseta ja viimeisestä 3. sertistä, tämä 3. serti on monelle koiralle tiukassa, kuin myös muutkin, silläpä sillä on iso merkitys. Nyt vain käyttötulos Myylle, niin neiti on Suomen muotovalio! Juteltiin käyttöharkoista, missä neitikin on piipahtanut, samana viikoloppuna olisi ollut sopiva koekkin edellisenä päivänä, mutta riskiä näyttelyä ajatellen ei otettu, sillä myy on luolakoiralinjasista sukua myös harjoitellut LUTA-kokeisiin! Onnea käyttöön Myylle ja Sanna-emänälle! Hyvin on harkat sujuneet!  

"Sulon" Howlow Ace of Spade ROP-juniorikuvasatoa

 

rop-juniori_howlow_ace_of_spade_a_sulo_seisoo.jpg

 

Saimme mukavia kuvia Aino-marjalta, isänsä kuvaamana Sulo hienoissa seisomakuvissaan. Muitakin otoksia otettiin hienon saavutuksen kunniaksi! Onnea vielä kerran Aino-marja ja Matti sekä tietysti ihana nappisilmänen Sulo ROP-junioritittelistä su 17.7.2011, tuomarina toimi rodun kotimaasta Tanja Backes.! Tämä on eka meritti Sulolle virallisesti. Päivi-emäntä muisti myös omistajia onnitteluruusukkeella ja kennelliitton hienolla SA-uutuusruusukkeella, mukavia muistoja matkan varelle koko perheelle. Lisää Sulon kuvia Sulon omilla sivuilla A-pennut /Howlow Ace of Spade, käy kurkkaamassa. 

Vikin 1-vuotissyntymäpäivät 22.6.2011 mäyräkoirakakkua syöden ja mukavia uusia mäykkylahjoja tutkaillen - voisiko päivä olla parempi -tuumasi Viki-pojunen!

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_q_viki_howlow_a_small_victory_ja_1vsynttarikakku_mansikka.jpg

Viki-pojan eli Howlow A Small Victoryn, Marko-isännän suosikin 2. pojan "pentulaatikko-Vihtorin" uutiset ja tuoreimmat kuvat juttuineen päivitettynä pojan omille sivuille A-PENNUT/Howlow A Small Victory. Viki on ehtinyt toimeliaana olla jo HILLASSA!

Akke-pojan 1-vuotiskuulumisia 22.6.2011 päivitettynä

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_cc_akke_lahelta_1v.jpg

 

Karkeakarvaisen mäyräkoirapojan "Aken" kuulumiset päivitettynä Aken omille sivuille linkissa A-PENNUT/Howlow Armed and Ready, käy lukemassa riistaverisen pojan puuhailuista ja katsomassa kuvia. Kiitos Heli-Maarit kuulumisista ja ihanasta kirjeestä! Kylläpä on poika tärkeä perheenjäsen koko perheelle ja mukava ulkoilukaveri! Hyvän metsästyskaverin isäntä varmaankin saa Akke-pojasta!

"Kutsukortissahan luki tumma puku ja rusetti" 22.6.2011 - tuumasi Vili-poika - Howlow All My Love 1-vuotispäivänään

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_l_vili_howlow_all_my_love.jpg

 

Niimpä niin, näin kongreettiseti löytyi hauska smokkipuku Vili-pojalle 1-vuotissynttäreiden kunniaksi. Emäntä-Päivi ja Isäntä-Marko nauroivat litkana hauskaa Sannnan kertomaa kirjettä 1. pojan  eli Vilin Howlow All My Love kuulumisia sieltä Savosta  käsin. Hauskaa ja tapahtumarikasta on pojalla ollut lapsiperheen jäsenenä. Perheen pieninkin poika 4 vuotta oli tätillensä kehunut, kuinka hyvin hän osaa nämä "kakkahommat" eli aina kun koira tekee isot jäljet otetaan se talteen "tällä tavalla" siististi pussiin. Pikku-poika 4 vuotta ei ollut koskaan ottanut "Gagia" talteen, mutta tarkastippa ja ylpeänä oli poika osannut hoitaa homman tätinsä iloksi kuin myös perheen. Äiti sai tästä kuulla puhelinkeskustelussa pian tapahtuman jälkeen asioidessaan eri paikkakunnalla. Sanna-äiti on ihana hupsutteleva äiti niimpä Vilillekkin löytyi hieno smokki päivän kunniaksi! Aivan ihanalta Vili näyttää 1-vuotisjuhla-asussaan!  Lisää kuvia löydät linkista A-pennut/Howlow All My Love. Eiä voi muuta olla kuin onnellinen, että tämäkin koira pääsi hyvään huolehtivaan perheeseen, missä sitä mäykykokemusta löytyy, Varsinkin siltä Tuija-Mummilta!! Terkut myös Tuijalle kotiin perheineen ja Wilma-tyttöselle, hienoa, että koira on ollut mieleinen!

Howlow-kennelin koiria ja A-pentueen kasvatteja Oulun KV-näyttelyssä 16.-17.7.2011 ja ROP-Juniori Howlow Ace of Spade eli Sulo-poika, LÄMPIMÄT ONNITTELUT!

Oulun KV-näyttelyssä tuli käytyä molmempina päivinä. La oli tuomarina israelilainen tuomari Yocahai Barek. Tuloksena Holow About A Girl "Selma" JUK4 ERI neljäs sija, Undimoon Imsa "Imsa-mamma" AVO EH, Howlow Ace of Spade "Sulo" EH ja Howlow Always on the Run "Saimi" H.

rop-juniori_howlow_ace_of_spade_olu_kv_17072011_a_sulo_paivi_ropjuniorikeha.jpg

 

Sunnuntaina tuomarina toimi rodun kotimaasta Tanja Backes, Saksa. Tuloksena Howlow Ace of Spade eli "Sulo" JUK1 ERI SA, Howlow About A Gril "Selma" EH,  Undimoon Imsa "Imsa" H, Howlow Always on The Run "Saimi" H. Howlow Ace of Spade eli Sulo-sulosilmä voittaessaan junioriluokan uroksen 1. sijan pääsi täten osallistumaan ROP-Juniori kisaan Royal Caninin sponsaamana, missä kisasivat paras karkeakarvainen mäyräkoirauros ja narttu. Sulo voitti ROP-junioritittelin, mistä kovasti olimme iloisia, onnittelumme ihanalle Sulo-pojalle  Howlow A-pentujen kasvatille kuin myös iloisille omistajille Ainomarjalle ja Matille! Eka kuva, kun Sulo ja Päivi-emäntä ovat ROP-juniori -kehässä, hienosti poika jaksaa seistä, HYVÄ SULO, ONNITTELUT KARVANAAMALLE JA MÄYRISPUSUT PÄÄLLE!

 

rop-juniori_howlow_ace_of_spade_olu_kv_17072011_b_sulo_paivi_ropjuniorikeha.jpg

 

Toinenkin kuva Sulosta ja Päivistä ROP-Juniori kehässä etäämpää otettuna, mihin jokainen ROP-juniori eri roduista osallistui. Onneksi Marko-isäntä ehti kuvamaan, vaikka tiukkaa teki ehtiä!

Tässä tuloslinkki Showlinkin tulossivulle  http://www.showlink.fi/tul_oulu11_SU/R04.htm 

Mukana niin  konkareita kuin ensikertalaisia - Koiranäyttely kiinnosti ihmisiä Iijokiseutu 11.7.2011 - Viki-karkkaripoika julkkiksena ;)

  1-vuotta_a-pennut_howlow_060711_viki_leila_iijokiseutu_matsari_pudasjarvi_iijokiseutu.jpg

 

 

Saimme mukavia uutisia Pudasjärven suunnnalta, kun Leila-emäntä lähti "Viki"-pojan , Howlow A Small Victory karkeakarvaisen mäyräkoirauroksen 1 vuotta kanssa totuttelemaan muihin koiriin leikkimieliseen Match Show kilpailuun ke 6.7.2011 Pudasjärvelle. Tästä on hyötyä koiralle, kun näkee heti kerralla vaikka minkä näköistä turjanaa paikan päällä eli eri rotuisia koiria. Tapahtuman oli järjestänyt Pudasjärven koiraharrastajat ry:n  ja koirakkoja oli tullut kisaamaan paikan päälle 53 kappaletta, innokkaimat olivat saapuneet paikalle etäämpääkin.

Paikan päälle oli tullut myös Iijokiseudun lehden toimittaja Ulla-Maija Kantoniemi, joka haastatteli lehtijuttua varten koiria omistajineen. Niimpä Viki-poikakin Leila-emäntineen tuli haastatelluksi ja kuvatuksi ja ikuistettua paikan päällä tapahtuman kunniaksi. Tässä Ulla-Maija Kantoniemen ottama valokuva Viki-pojasta ja Leilasta ennen mätsärihumua. Paperisesta Iijoki-lehdesta ma 11.7.2011 löydät tarkemmat tiedot Vikin ja Leila-emännän haastattelusta. Kiitos kaunis toimittaja Ulla-Maija Kantoniemen kuvankäyttöluvasta websivuillamme, kuin myös kotiin tulevasta paperisesta lehtikappaleesta, ihania muistoja arkistoon, kiitäen kauniisti Päivi-emäntä.

On hyvä, että koiriin liittyvä harrastustoiminta saa julkisuutta lehdistössä, sillä näistä karvanaamoista on iloa ja hyvää mieltä monille ihmisille. Kiitokset siis tältäkin osin Iijoki-seutulehden artikkelin! Hyvää liikuntaa päivittäin ulkoilutusten kera, eri lajeja harrastaen, moni saa mielekkään ja rakkaan harrastuksen eri lajeista itselleen, samalla tutustuen uusiin ihmisiin - eli lyhyesti sanottuna elämänlaatu kohenee iloisin mielin - ...ja verenpaine laskee. Kannattaa siis hankkia koira, ehdottomasti!

Lisää voit lukea Match Show-tapahtumasta Iijokiseudun verkkolehdestä osoitteessa

http://www.iijokiseutu.fi/etusivu/koiran%C3%A4yttely_kiinnosti_ihmisi%C3%A4_5359688.html#5359690.jpg

Howlow A-pentujen syntymäpäiväterveisiä
1-vuotispäivän kunniaksi 22.6.2011 kavattajalle, kiitos niistä!

Pian vierähti ensimmäisen Holow-A-pentujen karkeakarvaisten mäyräkoiranpentujen syntymästä 1 vuosi . Howlow A-pentueeseen syntyi Imsa-mamman eli Undimoon Imsan hellään huovaan yhdistelmästä ISÄ FIN34141/06 C.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA SI MVA MV-10 B ALTV-09 Welmu Weli Xavier ja EMÄ FIN35779/07, S15275/2007 Undimoon Imsa  ruotsin jalostustietokannassa Undimoon Imsa,  5 poikaa ja kaksi 2 tyttöä. Iloksemme saimme kuulumisia Howlow A-pennuista perheiltä uusine omistajineen, lämpimät ja sydämmelliset kiitoksemme niistä toivottaa Päivi-emäntä ja Marko-isäntä. Tieto jälkikasvun kuulumisista on tärkeää karkeakarvaisten mäyräkoirien kasvattajana!

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_j_viki_synttarisankari_saisko_lelun_rikki.jpg

 

Enimmäisenä kuva 1-vuotiaasta Viki-pojasta viralliselta nimeltään Howlow A Small Victory "pieni voitto". Tämä 2. syntynyt poika oli syntyessään pienin koko pentueesta, mutta kappas vaan eipä olekkaan enää! Tässä Viki-herra synttäriaarteensa kimpussa 1-vuotispäivänään 22.6.2011, Onnea Viki 1 vuotta! - Eiköhän tämä kohta jo rikki saada - tuumasi poika silmät sirrillään uuden aarteensa kera ;) Mäykyt on yllättävänkin taitavia hajottamaan leluja, vinkumekanismeja myöten. Miellä kotona on enkkarina muutama minuutti lelun saannista laskettuna, kun se on jo tohjona. Tästä viisastuneena on opittu tai yritetty oppia ostamaan niitä kestäviä mäykkyleluja kovaan mäykkyleikkiin. ..kestävät vähän pidempään..ehkä...Mutta kaupastapa saa aina uudet tilalle, onneksi!

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_k_sulo_synttarisankari_11_vko.jpg

 

Tässä pentuaikojen nostalgiaa eli kuva ihanasta Sulo-pojasta eli viralliselta nimeltään viidentä syntyneenä Holwow Ace of Spade on vasta 11 viikkoa "vanhana", kiitos kuvasta Ainomarja ja Matti! Sulosta on ollut kovasti iloa koko lähipiirille ja muidenkin naapuruston koirille, sen verran kiva tutustuja ja leikkijä Sulo on, ei rähinää eikä muutakaan häiriötä! Onnea siis Sulo-sulosilmä-pojalle tasan 1 vuotta!

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_22062011_c_akke_ja_synttarikakku.jpg

 

Akke-poika viralliselta nimeltään Howlow Armed and Ready sai mahtavan kakun synttäripäivänään ahimittavaksi. Nimikin sopii pojalle erinomaisesti, mistä tulee juttua myöhemmin Akke-pojan omille sivuille. Kiitos Heli-Maariit perheineen kuulumisista ja pitkästä kirjeestä sekä kuvista! Onneksi perheen koirafani-pojat olivat vaatineet ehdottomasti pojalle oman kakun ja lahjat kaikkine repertuaareineen, näin pääsi myös mamma-Heli-Maaritkin Erkki-puolisonsa kanssa seuraamaan näitä mukavia höpsö-koira-synttäreitä. Kyllä oli kakku maistunut Akelle hyvin! Onnea Akke 1 vuotta! ja monia pitkiä vuosia eteenpäin!

 

1-vuotta_a-pennut_howlow_30062011_a_saimi_auto_rokot.jpg

 

Saimi viralliselta nimeltään Howlow Always on the un kävi myös 1-vuotisrokoillaan Selma-seekus-siskosen ja Jössi-Jöpe-Jörrykkä-velipoikasen kanssa. Täytyi Saiminkin tsiikata kaupungin menoa ihan etupenkiltä käsin Marko-isännän sylkyssä poseraaten - näitä otoksia ja huvittaviakin vielä löytyy lisää Päivi-emännän kuva-arkistosta kuin myös itse rokko-reissusta lääkärin ja siskosten kera Akuutissa. Leikkiäkin piisasi odotushuoneessa molempien sekä Selma-siskon että Jössi-veljen kanssa ihan sulassa sovussa.  

Howlow A-pentujen nimet on nimetty musiikin mukaan käy kuuntelemassa kappaleet vaikka YouTubessa, tarkemmat tiedot musiikkikappaleiden nimistä ja esittäjistä kaikkien pennutujen osalta löydät linkistä PENNUT/A-pennut. Howlow karkeakarvaisten A-pentujen hetkiä voi seurata linkista syntymän alusta alkaen luovutukseen saakka, kuvia on runsaasti katsottavana pentulaatikkoajoilta.

"Selma-mäykkytytöstä" eli viralliselta nimeltään Howlow About A Girl ja "Jössi-pojasta" viralliselta nimeltään Howlow After Forever tulee myöhemmin hienot kakkukuvat, mitkä leipaistiin tietysti pentujen 1-vuotispäivän kunniaksi, myös Imsa-mammalle leivottiin oma 4,5 - vuotiskakkunsa unohtamatta Pablo-boyta 9,5 vuotta. Tapanahan on että synttärivieraatkin saavat tietysti synttärikakkua. Myös lahjoja oli tarjolla, kuin myös muutakin mukavaa mäykkypuuhaa.

Syvästi kaivaten IM MEMORIAM
TJ 13.3.1999-30.5.2011 12 vuotta 2 kuukautta boxerintäyteistä aktiivista elämää!

 

tj_29052011_kotiterassi_ylvas.jpg

 

Suru-uutinen Tj:n vakavasta sairaudesta tavoitti Päivi-emännän jo hyvän aikaa sitten. Koiran omistaja Arja-täti perheineen teki sen mikä oli koiran parhaaksi, eli mahdollisimman parhaat hoidot käytettiin hyödyksi, jotta ihana Tj-poika voisi elää viimeiset elinpäivänsä kohtuukunnossa. Jossakin vaiheessa meille kaikille koiranomistajille koittaa hetki, kun mitään ei ole enää tehtävissä ja se ratkaiseva koiran kannalta parhain päätös on vain tehtävä, vaikka se on raskas ja surullinen teko. Arja-täti on valvonut ja heräillyt lukemattomat yöt univajeessa käyttämään koiran ulkona sairauteen liittyen ja lääkärissä. Arja, se oli ISO uroteko sinulta, jaksamista ja voimaa toipumista!

Tj-herra oli mahtava suuri persoona isolla P:llä, aina perheen narttukoiriaan puolustaen lenkeillään. Huolimatta isosta koostaan syliin tunkemassa ja päästenkin, hellyyttä ja huomiota vaatien. Päivi-emäntä sai taas todeta ihana TJ:n leveät hartiat, pusuttelut ja hellyydenkipeyden rapsutustarpeet viime hetkillä, kun myös ilokseni sen, että aina leikkisänä kaverina Tj halus reuhkata pallonsa kanssa nurmella nuorempiensa kanssa ja söikin vielä emäntänsä tarjoamaa ruokaa kädestä pitäen heikosta kunnostaan huolimatta. Itku kyllä tuli ovella kotiin lähtiessä, vaikka sitä oli yrittänyt asennoitua asiaan, niin surullista se vain on. Tj imetteli, että mitä se nyt itkee...surullista kerta kaikkiaan.

Tj oli tottunut vesihana-juoja, mikään kupista annettu vesi ei kelvannut herralle, tämän tavan poika oli oppinut edellisestä kodistaan! Aina innokas, energinen ja erittäin hyväluonteinen ja Arja-tädin koulutama erittäin hienokäytöksinen ja tottelevainen koira oli ilo niin perheelle kuin myös kavereille Arja-tädin kotona vieraillessa.  Koira on lähtöisin Saksasta, mistä koira pääsi ihan alkuajoista eka kodistaan Arja-tädin hellään hoivaan ja koulutukseen sekä huolenpitoon, minkä Arja taitaa hienosti, ulkomaillakin tuli siis Tj:llä vietettyä lähes vuosikymmen perheen kesken. Päivi-emäntä ehti onneksi ottaa ne tärkeimmät muistot emännälle muutamina satoina kappaleina, niitä voi katsella myöhemmin ja muistella isoa persoonaa. Taltioituna on myös menneitä muistoja edellisiltä vuosita, mitä voi katsella jälkikäteen. Menetystä kun ei korvaa mikään, näin tylyä se vain on! Voimia surutyöhön Arjalle ja perheelle surun keskellä!

Rovaniemen KV-näyttelyssä su 26.6.2011 karkeakarvaiset junioriluokan mäyräkoirat Howlow About A Girl ja Howlow Ace of Spade!

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_a_selma_poyta.jpg

 

Tänään kävimme mutkan Rovaniemen KV-näyttelyssä tuomarina italialainen Massimiliano Manucci, Italia. Matka sujui hienosti ja aikataulujen mukaan. Päivän tulokseksi saatiin narttu "Selman" Howlow About A Girl ERI JA SA, Selma pääsi paras narttu kehään junioriluokasta,  sijoittuen jun Kilpailuluokan 2. sija. SA:lla pääsee paras-narttukehään, mutta Selma ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon paras narttu -kehässä. Uros Sulo-boy eli Howlow Ace of Spade Ainomarjan kanssa sai ERI SA ja sijoittuen junioriluokan 1. sijalle. Tämän jälkeen Sulo pääsi paras uros kehään sijoittuen PU3 paras uros kolmossijalle, juonioriluokassaan, kaunis ja maskuliininen on poika. Lämpimät onnittelut ja halit Ainomarjalle ja Sulolle päivän onnistumisesta. Pentujen Imsa-äiti-mamma sai sitten EH:ta tällä kertaa avo-luokassaan, joten ei pääsyt kilpailemaan. Mukava päivä ja kaikille jäi mukava mieli reissusta.  Ensimmäinen kuva, kun Selma eli Howlow About A Girl on pöydällä tasan 1v juuri täyttäneenä 22.6.2011 junioruiluokassa. Ehdittiin piipahtaa myös aamukahvilla siinä joulupukinmaassakin. Ihan aito poro oli muuten matkalla ihan irtaallaan kohti Joulupukkia ja näyttelyaluetta mikä sijaitsee ihan pukinmaan vieressä.... ei kyl sitten havaittu poroa näyttelyalueella... liekö metsään palanneena omille lauduinmailleen..

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_b_selma_kehas_paivin_ka.jpg

 

Toinen kuva kun Selma on liikkeessä kilpailukehässä Päivin kanssa.

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_c_selma_seisoo.jpg

 

ja lopuksi seisottiin tomerana, uusia oppeja koetellen! Hyvä Selma-Seekuna. 

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_d_sulo_edesta_eri_sa_pu3.jpg

 

Sitten olikin jo Sulon vuoro eli Howlow Ace of Spade omien ruusukkeidensa kanssa seisoskelee hienosti Ainomarjan luotsauksessa. Kehissä ei annettu eri-ruusukkeita, niinkuin Vaasan Kv:ssä on hienosti tapana, mutta Päivi-emäntä kävi kennelliiton osastolla ostamassa ruusukkeet molemmat, ERI:n  erinomainen laatuarvostelu ja SA:n eli sertifikaatin arvoinen päivän kunniaksi ja muistoksi molemmille Sulo-sulosilmäselle ja Selma-seekkkunaiselle ekoista SA ERI -ruusukkeistaan junioriluokasta! Tämä kun oli ikimuistoinen päivä aloittavalle kasvattajalle Päivi-emännälle Howlow kennelissä karkeakarvaisten pentujen eli A-pentujen kanssa, hieno juttu! Pienistä asioista kun saa iloisen mielen, odotuksia ei kauheasti kannata pitää yllä, vaan terve järki ja reilu peli, iloita muiden voitosta, siinäpä taito yksi muiden joukossa, vain yksi voittaa. Vinkkasin myös Showlinkin osastolle, josko ruusuke jatkossa olis puuleevananen eli nykyisten pohjoismaisten näyttelysääntöjen mukaisesti 1.1.2011 kirjattuna myös vaihtoehto ERI SA samassa ruusukkeessa, hela pompsi! Kiitos kojun infosta kaikista ruusukevaihtoehdoista ja hienosta palvelusta.

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_d_sulo_seisoo.jpg

 

Sulo malttoi olla hetken paikoillaan ruusukkeidensa kanssa!

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_f_sulo__eri_sa_pu3_lahelta.jpg

 

 Vielä yksi kuva Sulo-sulosilmäsestä ruuskkeidensa kanssa.

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_g__myy_sanna_rop_sert_cacib_pn1.jpg

 

Nähtiinpä taas tuttuja eri rodun edustajia kehissä eli pikku-Myy oli Sanna-emäntänsä kanssa tullut kisamaan Rovaniemelle asti. Pikku-Myy eli tarkemmin sanottuna Thilia Thalian Golubka raivaili hienosti itsensä Rotunsa parhaansa edustajaksi sertin eli sertifikaatin ja Cacibin kansainvälinen sertin kanssa. Neiti on aina ollut Päivi-emännän mielestä kaunis sileäkarvainen neito ja tällä kertaa esiintyminen meni nappiin Sannan luotsaamana, neiti jaksoi ravailla tasaisesti hienosti esitetysti ja seisoskellen, kiitos kuuluu myös Sanna-emänälle hinosta esittämisestä! HYVÄ PIKKU-MYY, lämpimät onnittelut meiltä vielä kerran menestyksestä. Tässä kuva neidistä ja Sanna-emännnästä pokaalien ruusukkeiden kera seisomassa!

 

howlow_a-pennut_26.6.2011_roi_kv_h__myy_sanna_rop_sert_cacib_pn1.jpg

 

Toinenkin lähempi otos kauniista neidosta eli Pikku-Myystä!

 

Sydämelliset onnittelut 1-vuotiaille Howlow A-pennuilleni 22.6.2011 toivoopi karkkariäiti Imsa-mamma!

 

howlow_a-pennut_1_vuotta_220611_a_imsamamma_paa.jpg

 

Niimpä niin, nyt onkin jo vuosi siitä hetkestä, kun Undimoon Imsa-mamma sai ensimmäiset karkeakarvaiset mäyräkoirapentunsa seitsemän kappaletta, kaksi tyttöä ja viisi urosta. Kuulumisia pentujen omistajilta on tullut mukavasti tarinoiden ja kuvien kera vuoden aikana, kiitos lämpimästi kuulumisista toivottavat niin Imsa-mamma kuin myös Päivi-emäntä ja Marko-isäntä. Hyvin ovat kaikki koirat sopeutuneet uusiin koteihinsa ja erinäisiin askareisiin ovat pennut päässeet iloisesti osalliseksi kotona! Päivän kunniaksi löytyi toukokuun loppupäiviltä muutama metsälenkkikuva Imsa-mammasta. Toivotaan mukavia harrastuksia ja pitkää ikää sekä terveyttä kaikille pennuille sekä monia ilon hetkiä perheille! Eka kuvassa lähikuva Imsasta.

 

howlow_a-pennut_1_vuotta_220611_b_imsamamma_istuu_touko11.jpg

 

Toisessa kuvassa Imsa istuskelee metsäpolulla.

 

howlow_a-pennut_1_vuotta_220611_c_imsamamma_katsoo_sivul_touko11.jpg

 

Vielä yksi otos Imsan kauniista päästä korvat höröllä luonnon ääniä tietysti tarkkaillen ja kuunnellen.

 

howlow_a-pennut_1_vuotta_220611_d_imsamamma_tahyilee_metsa_touko11.jpg

 

Lopuksi Imsa tähyilee kauemman, mitähän ääniä sieltä kuuluu?

Kramar och pussar till Undimoon Freja Svensk Utställnigschampion strävhärig tax från Kennel Undimoon!

 

undimoon_freja_se_mva_062011.jpg

 

Saimme mukavia uutisia Undimoonin ja Quickmatchin kennelistä ruotsista, Undimoon Freja sai viimeisen 3.  sertinsä kesäkuussa 2011 ja näin valioitui Ruotsin Muotovalioksi. Undimoon Freja on kolmoisvalio, käy katsomassa Kennel Quickmatchin uutisia tarkemmin sivuilta miten hyvin Freja on menestynyt jäljesyskuviossa, íhan täällä Suomen vaikeilla radoillakin! Koira on myös kiitollinen kaveri metsillä! Kiitokset kauniit hienosta Undimoon Frejan kuvasta Gunillalle ja Perille kuulumisista! Stora tackar till hela familjen av denna fin bild av Undimoon Freja! Så fin hon är!!! Tässä linkki kennel kolla kennellink Qickmatchin sivuillle.

Pablo-boy 9,5 vuotta 10.6.2011 ja synttärihumua!

 

pablo_100611_95_vuotta_a__nurmi_kieli.jpg

 

Karkeakarvainen mäyräkoirauroksemme "Pablo" Evening´s Little Bear täytti hulppeat 9,5 vuotta! Muistojen kunniaksi päätti Päivi-emäntä töistä pyörällä polkiessaan poimia voikukkia synttäriseppeleen kunniaksi. Synttäreitä olivat innokkaina viettämässä myös muut perheen koirat eli "Imsa-mamma" 4,5 vuotta Undimoon Imsa ja pentunsa "Selma"-narttu Howlow About a girl ja "Jössi"-uros Howlow After Forever 11 kuukautta molemmat. Tässä Pablo ja kielen livautus kesänurmella seppele kaulassaan niin ihanana pojusena! Onnea Pablo varttuneen miehen iästä 9,5 vuotta! Pablo on erityisen rakas mäykkykoira meidän perheessä ekana koirana! Lisää kuvia löydät linkistä KOIRAT / MÄYRISTEN KOTIPUUHAA, käy katsomassa kuvat juttuineen.  

Howlow Ace of Spade eli "Sulo" Match-show kilpailussa 5.6.2011 Aino-marjan kanssa

 

a-pennut_howlow_05062011_a_sulo_ainomarja_matsari_huhtik11.jpg

 

Saimme mukavia uutisia Aino-marjalta, Matilta ja Sulolta. Sulo oli osallistunut 5.6.2011 Koirakoulu Aistin järjestämiin Match-Show kilpailuihin. Hienosti tulokseksi Sulo ja Aino-marja saivat pentujen sinisten 4. sijan! Onnittelut Sulo-karkeakarvaiselle mäyräkoirapojalle 11 kk ja Aino-marjalle ja Matille. Löysin kuva-arkistosta huhtikuun mätsärikuvia lisää, missä Sulo-poika oli koko mätsäreitten BIS6:en. Tässä taltioituna hetki Sulosta ja Aino-marjasta. Lisää kuvia löydät Sulon omilta sivuilta A-PENNUT/ACE OF SPADE. Aino-marja on tehnyt itse suuren työn harjoittelemalla koiran kanssa kotona, vain parissa ohjatussa nätö-harkassa on emäntä kerennyt työkiireiltään olemaan! Onnittelut mätsärisijoituksesta vielä kerran!

 

Howlow A-pentujen eli karkeakarvaisten mäyräkoirien 11 kk ensimmäiset mejä-harkat

 

a-pennut_howlow_020611_q_sulo_kaato_lahelta_varvikko.jpg

 

Karkeakarvaisille mäyräkoiran pennuille 11 kuukautta pidettiin ensimmäiset mejä-harkat helatorstaina 2.6.2011, kun oli sopivasti pyhäpäivä ja ihmisillä vapaata töistä arjen askareista, mitäpä sitä muuta vapaana tekisi kuin olisi mukavassa harrastustoiminassa mukana. Mukana olivat Howlow Ace of Spade "Sulo"-mäykkypoika emäntänsä Aino-marjan ja isäntä Matin kanssa sekä Howlow About A Girl "Selma"-mäykkytyttö ja Howlow After Forever "Jössi"-mäykkypoika emäntänsä Päivin ja isäntänsä Markon kanssa. Ilta oli kaunis, aluksi ajomatkalla satoi, mutta sopivasti lakkasi, kun saavuimme maastoon. Eka kuva Sulo-Sulosilmäsestä kaadolla tarkan näköisenä. Sulolle on päivitettynä Sulon omille web-sivuille A-PENNUT/HOWLOW ACE OF SPADE enemmänkin kuvasatoa ja tarinaa ensimmäisistä Sulon mejä-harkoista.

 

a-pennut_howlow_020611_j_sulo_jaljel_sivustpain_jakala.jpg

 

Toinenkin kuva ihanasta pojasta Sulosta jäljestystyössään ekalla verijäljellä välkehtivässä jäkälikössä kauniissa maastossa, kyl on kaunis Suomen suvi.

 

a-pennut_howlow_020611_r_jossi_jaljel_paivi_ka.jpg

 

Jössi-poikakin 11 kk kävi jäljellä tässä Matin ottama valokuva, kun poika on jäljellä, ohjaajana Päivi-emäntä.

 

a-pennut_howlow_020611_s_jossi_kaato.jpg

 

Tässä Jössi kaatonsa kanssa.

 

a-pennut_howlow_020611_t_jossi_odot_palkaa_munuaista.jpg

 

Palkaakin saatiin Aino-marja-tädillä sattui olemaan hyvää herkkua eli munuaista palkaksi, mitä Jössi tässä odottelee hymyssä suin hampaat esillä varvikossa...

 

a-pennut_howlow_020611_u_selma_kaadolla.jpg

 

Selma-neitikin kävi oman jälkensa, hienosti jaksoi neiti jäljestää nokka maata myöten tarpeeksi hitaasti. Tässä Selma saapuneena elämänsä ensimmäiselle kaadolleen eli hirvenkoivelle!

 

a-pennut_howlow_020611_v_selma_kaadolla_2.jpg

 

Vielä toinenkin kuva Selma-seekkunasta kaadolla vähän edempää otettuna.

 

a-pennut_howlow_020611_x_selma_onnellinen_jakalikko.jpg

 

Lopuksi neidistä jäkälikkö-piukkahuulikuva kauniissa kesäkuun maisemissa kaadolla lähempääkin otettuna. Samaisella reisulla tehtiin myös se pidempi jälki Imsa-mammalle, minkä Marko ja Päivi et Imsa kävivät koklaamassa seuraavana iltana. Myös Pablo-boy kävi jäljen. Pablo meni parhaiten jäljen. Imsa-mammalla meni 2. osuudella hukat, olivathan hirvet käyneet yön aikana radalla. Ihme ja kumma Pablo ei tällä kertaa sekaantunut tästä hirvi-jäljestä, outoa, sillä Pablolla tulee hukat yleensä aina, jos etenkin hirvi on käynyt jäljellä. Pennut Jössi ja Selma kävivät sitten päivän vanhan lyhen alkujäljen ja hienosti meni molemmilla. ...hajuasiti näytti olevan tallella, vaikka jälki oli päivän vanha, perillekkin löydettin hienosti kaadolle asti, HYVÄ JÖSSI JA SELMA!

 

a-pennut_howlow_020611_y_sulo_selma_jossi_sisarukset_mejaharkat_1.jpg

 

Niin tosiaankin ...koko sisaruskatras saatiin samaan kuvaan, vaikka pennut liikkuivatkin innokkaina ja kuvia oli hankala ottaa. Selma-Sekkunen-neiti ja Jösi-Jöpe-Jörrykkä tuntevat Sulo-Sulosilmän hyvin, olemmehan matkan varrella tavanneet usein. Tällä kertaa oltiin heti kavereita ja hännät vippasivat ja huiskasivat, "ai broidi tuli käymään ja systerikin" - tuumasi Sulo-boy - , harmi vain kun ei irti voinut päästää kolmikkoa leikkimään, selvästi leikkiä olisi haluttu kovasti ja hihnoissahan se on vähän hankalaa... ;) ihania ovat kaikki kolme ja mukava seurata nuorison kasvua eteenpäin! Kiitos Ainomarja ja Matti mukavasta ja virkistävästä seurasta ja hauskoista hetkistä mejäharkoissa, sekä molempien mielenkiinnosta uuteen lajiin!

 

 

a-pennut_howlow_020611_z_sulo_selma_jossi_howlow_sisarukset_mejaharkat_2.jpg

 

Vielä toinenkin kuva piti laittaa eli Sulo-velipoika vasemmalla, Selma-sisko keskellä ja oikealla Jössi-Velipoikanen. Sulopa tuumasi -että eiköhän laiteta hihnat poikki ja yritti jättyyttää hihnaa, jotta päästaisiin kunnolla leikkimään "isossa pihassa" eli metässä..-

 

Himangan ryhmänäyttelyssä 21.5.2011

 

a-pennut_howlow_21052011_a_sulo_seisoo_himanka_ryhmanayttelykehas.jpg

 

Aurinkoinen sää suosi Himangan koiranäyttelyyn osallistunutta mäyräkoiralaumaa. Mukana olivat Ainomarja ja kku "Sulo" Howlow Ace of Spade, Päivi-emäntä, Marko-isäntä sekä kkn "Imsa-mamma" Undimoon Imsa ja "Selma" kkn Howlow About A Girl Imsan tytär. Niinikään loppulaumakin oli perinteisesti mukana eli kku Pablo-Boy 9v. ja kku Jössi 10 kk, pojat kyllä eivät näyttelyyn osallistuneet vaan olivat lähinnä tukemassa muuta mäykkylaumaa. Ainomarja esitti hienosti Sulo-pojan, nyt Sulolla ei ollut enää liikaa "virtaa" ja "ennergiaa" ja sai tulokseksi junioriluokassa erinomaisen laatuarvostelun sijoittuen kilpailuluokassa kakkokseksi ERI JUK2, tuomarina toimi Tapani Pukkila. Lämpimät onnittelumme vielä kerran Sulolle ja Ainomarjalle! Selma-seekkunenkin jaksoi ravailla mallikkaasti, tuloksena laatuarvostelu EH erittäin hyvä. Myös Imsa-mamma esiintyi mallikkaasti, tuloksena laatuarvostelu EH erittäin hyvä. Päivä oli mukava, kehän laidalla tutustuttiin uusiin mäykkyihmisiin ja kehien laidalla oli todella väljää olla koirien kanssa. Kuvassa Sulo-poika seisoon kehässä Ainomarjan luotsaamana - odotellen, että milloinhan se tuo tuomari-setä lopettaisi jo tuon katsastelun ...-.

 

a-pennut_howlow_21052011_aa_sulo_ainomarja_keha_liike_himanka.jpg

 

Ainomarja ja Sulo junioriluokan kehässä liikkeessä. 

 

a-pennut_howlow_21052011_b_ainomarja_sulo_paivi_kehanjalk_juk2.jpg

 

Ainomarja, Sulo ja Päivi juniorikehän jälkeen - Sulolla räpsähti silmät kiinni, kun poikaa onniteltiin hyvästä esiintymisestä.

 

a-pennut_howlow_21052011_e_selma_marko_paivi_junkehan_jalk__himanka.jpg

 

Selma, Päivi ja Marko junnukehän jälkeen yhteiskuvassa. 

 

a-pennut_howlow_21052011_c_imsa_poyta_avo_himanka.jpg

 

Imsa-mammakin kävi pöydällä katsottavana. Totisia ollaan...

 

a-pennut_howlow_21052011_d_imsa_seisoo_avo_himanka.jpg

 

Imsa seisoo Päivin kanssa Avo-kehässä, kun tuomari katsastaa ja arvioi etäämpää.

 

a-pennut_howlow_21052011_g_jossi_tutustuu_nayttelytoimintaanhimanka.jpg

 

Jössi 10 kk karkeakarvainen mäyräkoirapoika kävi tutustumassa myös näyttelyhulinaan. Muutaman alkuhaukun jälkeen, Jössi-poika totesi, että turhapa tässä on haukkua, kun noita muita metsästysrotuja näyttää olevan sen verran paljon. Nyt oli oiva tilaisuus tarkkailla erinäköisiä ja kokoisia rotuja Jössilläkin oikein urakalla. Tässä Jöpe tarkkailee kehässä olevaa mäyräkoiraa ja tuomarin työskentelyä Ainomarja ja Marko vierellä.

 

a-pennut_howlow_21052011_f_jossi_tutustuu_nayttelytoimintaanhimanka.jpg

 

Vähän meinaa tulla kuuma aurinkoisena päivänä, tässä Jössi tarkkailemassa näyttelytoimintaa lähempää otetussa kuvassaan. Jössi on nyt ns. "Ransulookissa" että ehkäpä olisi jo trimmauksen aika - tuumasi Päivi-emäntä.

Kku "Jössin" Howlow After Forever Toko-alkeispäättäjäiset 15.5.2011

 

a-pennut_howlow_afer_forever_b_jose_tokopaattajais_havuneula_suus.jpg

 

Kotoisammin kutsuttuna Jössi-Jörrykkä kävi nyt keväällä jo kolmannen kurssinsa pentutaipaleellaan. Tällä kertaa olimme alkeis-Toko kursilla Oulun koirakoulussa Mira Elfingin opastuksessa, kiitos Mira hienosta opetustyöstä ja yksilöllisestä ohjauksesta kaikille osallistujille. Tästä oli todellakin hyötyä meille niin koiralla kuin omistajillekkin! Ensi syksynä taas jatketaan uusein koulutusten myötä! Eka kuvassa Jöpe ylpeänä kurssin jälkeen todistustenjaon ja palkintojen jälkeen koulutuspaikan ulkopuolella havuneula suussaan. Toko on siiretty uuteen linkiin HARRASTUKSET/TOKO, sieltä löydät enemmänkin tietoa Tokoon ja harkkoihin liittyen. Pj 21.5.2011.

Undimoon Imsan ensimmäinen äitienpäivä 8.5.2011 sujui grillauksen ja ulkoilun merkeissämetsässä ja kotosalla!

 

1_aaa-pennut_howlow_a_080511__leikki_pablo_jossi_grillatessa.jpg

 

Imsa-mamma, uutterasti pentunsa 7 kappaletta hoitaneena Yli-tunnollisena äitinä, ansaitsi todellakin ensimmäisen äitienpäivänsä koira-mammana! Hyvä Imsa!!! Sanoivat samasta suusta niin Päivi/ kuin myös Isäntä-Marko! Kovan urakan teit viime kesänä loppuun asti huolehtien ja hoivaten...edelleenkin, kun kotiin jäivät niin ihanat Selma ja Jössi, joista iloa on irronnut pitkin vuotta. Koulutuksissa on kiivaasti ravattu koko kevät, nyt on menillään Jössin alkeis-Tokokurssi, Selman pentukurssi ja nätö-harkat kotosalla ahkerasti viikoittain kuin myös erikseen nätö-harkoissa. Kohtapa aloitellaankin sitten jo niitä vähän vaativampia lajeja, kuten mejä ja ajo. Tässä metsästyslohkossa meneekin kauemman aikaa ja runsaasti harjoitteita, jotta koiralle tarjotaan se mahdollismman paras oppi ja aika. Mikäpä sen mukavampaa kuin tehdä sitä, mistä oikeasti on kiinnostunut. Lämpimät kiitoksemme Oulun koirakoululle, hyvästä koulutuksesta menneen kevään aikana, paljon opittu ja viisastuttu, ja luettu ahkerasti erilaista kirjallisuutta mitä on runsaasti tarjolla! Eka kuva kun Pablo-boy 9v. ja Jössi-Jörrykkä 10 kk pallon perässä, Marko heittämässä palloa.

 

1_aaa-pennut_howlow_b_080511_imsa_ekana_aitienpaivana.jpg

 

Äitienpäivänä, täytyy olla myös tarkkaavainen tuumasi iki-ihana Imsa-mamma narsissien ja orvokkien saatelemana, nauttien äitienpäiväänsä pötkötellen takapihalla lämpimän auringon saattelemana. Imsa-mamman mielipuuhaa on auringon otto.

 

1_aaa-pennut_howlow_c_080511_selma_ekana_aitienpaivana.jpg

 

Lähempi otos Selmasta eli Howlow About A Girlista...välillä lepäillen kevätmaastossa kotipihalla.

 

1_aaa-pennut_howlow_d_080511_selma_mammaimsa_leikissa.jpg

 

Selma-neti ja Imsa-mamma leikimässä äitienpäivänä. Selma on innokas raahaamaan kaikkea tavaraa pihalle, nyt löytyi kuivamassa ollut tassupyyhe, mitä kanneskeltiin innokkaana ympäri pihaa. Jössi yritti välillä ottaa pyyhkeen itselle kuin myös Imsa-mammakin, kolmikollakin oli mukavaa puuhaa leikin tiimellyksessä toisiaan takaa ajaen.

1_aaa-pennut_howlow_e_080511_jossi_makkarat.jpg

 

Jöpe- eli Jössi iki-ihana lempeä ja huvittava Jössi-Jörrykkä Howlow After Forever = ikuisesti, ei ihan tyhmänä poikana ollut jouten, piti makkaroita käydä tarkkailemassa, ostettu kun oli eri lajeja testaillen lihapitoisuus jopa 95%... Lampaasta tehty makkara voitti syömäraadin mukaan makkarakisan maukkaalla maullaan, ja tietysti mäyräkoiratkin saivat omat makkaramaistiaisensa.  

Pääsiäsen yllätysvieraana "Veera" Unkarinvizla, lyhytkarvainen 8kk 22.4.2011

ruskakedon_vadelma_eli_veera_a_220411.jpg

 

Pääsiäisen kunniaksi pääsimme valmiiseen ruokapöytään mahtavine tarjoiluneen äiti-Ellin luokse, vieraina olivat myös Tampereelta tullut sisko-Tuija puolisoineen Tuomon Veera tytön kanssa --- siis koira. "Veera" on Kennel Ruskakedon kasvatti viime kesältä eli Ruskakedon Vadelma, kaima-Päivin kasvattamana. Käy tutustummassa rotuun, harvinainen Suomessa vielä, käy Päivin sivuilla Kennel Ruskakedon  tässä websivut. Jännää oli seurata myös Veera-pennun äidin sattumuksia Jim- Tv-kanavan ohjelmasta, tarkemmat tiedot löydät Päivin websivuilta.

Tuomo-isäntä tuumasi, että tästäpä saatiinkin mukava työmaa seuraavaksi 3 vuodeksi, minkä koira vaatii, jos siitä meinaa mukavan lintumetsästykaverin saada... Siispä koko perhe Sisko-Tuija mukaanlukien koirahulluja kun ovat hekin, ovat olleet erinäisissä treeneissä koiransa Veeran kera...Eli se sama laulu kuin mäyriksilläkin aikaa ja harjoitetta pitää panostaa eri harjoittein runsaasti vuosien saatossa, jotta koirasta saadaan jotakin....jos saadaan. Eli ihan laiskan pötkylän hommaa ei ole metsästyslajien omistajien homma, vaan vaatiii oikeasti työtä ja panostusta. Sisko-Tuijakin on jo pannut parmmaksi aikoja sitten...ampua pamauttanut jo täysillä ampuradalla...olisihan se jo petraamisen paikka siiis minullakin mäyristen kasvattajana...Lukuisia tilaisuuksia kun on ollut...Tässä eka kuva ihanasta ihanasta ...ja ihanasta Veerasta eli Ruskakedon Vadelmasta..punainen nokka on ja mahottoman innokas vielä ...kerta kaikkiaaan...vähän pitää haukotella ja rauhoitella itseään.

 

ruskakedon_vadelma_eli_veera_b_220411.jpg

Tässä toinenkin otos innokkaasta neidistä.

 

Vikin ensimmäinen kevät on koittanut Pääsiäisenä hutikuussa 2011!

  

a-pennut_howlow_viki_042011_c_puutarhahommissa_kaivuut_menossa.jpg

 

Saimme mukavan kirjeen "Viki"-mäykkypojan eli Howlow A Small Victoryn kuulumisista emäntä-Leilalta. Poika on innokas kaveri nyt keväällä puutarhahommissa. Tässä kuva Vikistä kevätkaivuuhommissa pihamaalla, - mikäpä ei olisi mäykystä mukavampaa kuin kaivaa kuoppaa omalla pihalla - ; Käy katsomassa tuoreimmat kuvat Vikistä, pojan omilla web-sivuilla linkistä A-pennut / Howlow A Small Victory.

Myytävänä karkeakarvaisia mäyräkoiria Kennel Undimoonissa, pentue syntynyt 19.4.2011!

  

undimoon_jaga_190411_a_pennut_syntymapaiva_syo_lahelta.jpg

 

Meidän perheen narttu Undimoon Imsan "Imsan" kasvattajalle Kennel Undimoonille Ruotsissa Umeåssa on nyt syntynyt karkeakarvainen mäyräkoirapentue yhdistelmästä isä - Bellomis Qorp KANS MVA FIN MVA SE MVA NO MVA ja SE JVA - emä Undimoon Jaga. Käy tutustumassa Kennel Undimooniin ja pentuihin mikäli harkitset karkeakarvaisen mäyräkoiran hankkimista. Erja puhuu suomea, ruotsia ja englantia, Thomaksen kanssa voit jutella ruotsiksi ja englanniksi. Bellomis Qorp on myös Undimoon Imsa-mamman isä. Tässä pennut heti syntymänsä jälkeen syömässä arvokasta äidinmaitoa 19.4.2011. Herkkää on.....!!!! Voimia Erja ja Thomas kasvatustyöhön toivoopi sydämmestä Päivi ja Marko, muistakaa nukkua välillä - vaikka vuorotellen.

 

undimoon_jaga_190411_b_pennut_syntymapaiva_syo_lahelta.jpg

 

Syöntiheti eli Undimoon Jagan hoivaa uunituoreille ihanille pennuille heti syntymän jälkeen!

 

undimoon_jaga_200411_c_pennut_syo_lahelta_hieno_mamma.jpg

 

Undimoon Jaga huolehtii tarkasti ja hellästi pentueestaan 1 pv vanhana.

 

undimoon_jaga_200411_d_pennut_syo_mamma_huolehtiva.jpg

 

Toinenkin kuva Undimoon Jagasta ja kuudesta pennusta ruokintahetken keskellä, kun pennut ovat vasta 1 päivän ikäiset.

 

undimoon_jaga_200411_e_pennut_syo_mamma_tarkkailee_huolehtii.jpg

 

Tarkaa huolehtimistä Jagalta, pylskät pidetään puhtaina ja jatkuvasti huolletaan ja hoivataan pienokaisia  1pv huolellisti, työmaata riittää kuuden pennun kanssa. Käy katsomassa tarkemmat tiedot Kennel Undimoonista linkki Kennel Undimoonin sivuille Umeå  ja toinen linkki suoraan Blogiin.

Howlow A-pennut Match-Showkilpailuissa 17.4.2011 järjestäjänä SPL - Etelä - Oulu

  howlow_a-pennut_match_show_170411_a_sulo_howlow_ace_of_spade_seisoon_ainomarja_biskeha.jpg

 

Tuulinen ja kylmä länsituuli tervehti tämän päivän Match-Show kilpailuun osallistujia. Nippa-nappa ehdittiin suoraan Jössin toko-tunnilta ilmoittautua ;) Paikalla tavattiin tuttuja kuten Göötti-kätilöä, joka saatteli A-pennut elämän alkuun ohjeistaen Päiviä, kiitokset vielä kerran Tuija ihanasta tuesta ja avusta matkan varrella! Pienten koirien sekä pentujen että aikuisten tuomarina toimi kasvattaja Marjo Järventölä. 202 koirakkoa olivat paikalla harjoittelemassa näyttelykilpailuihinsa.  Kustakin kilpailuluokasta sijoitetettiin sijat 1-3. Howlow A-pennuista olivat paikalla Howlow About A girl "Selma" ja Howlow Ace of Spade eli "Sulo" Ainomarjan ohjaamana. Selma sai punaisen nauhan, ei sijoitusta. Ainomarja ja Sulo saivat sinisen nauhan ja sijoittuvat sijalle 1. eli jatkoivat BIS-kehään. Bis kehän tuomaroi Jari Laakso (tuomarikortti) pienet koirat, minkä jäkeen Marjo Järventölä ydessä tekivät päätöksen sijoituksista. Sulo sijoittui Ainomarjan kanssa sijalle BIS6. Onnittelut Ainomarjalle hienosta päivästä! Tässä kuva Sulosta ja Ainomarjasta BIS-kehässä, tuliaiseksi kotiin saatiin muhkea ruokasäkki.

  

howlow_a-pennut_match_show_170411_a_suloainomarjan_sylkys_bis_6sija.jpg

 

Lähempi kuva iloisesta emännästä ihanan Sulo-sulosilmänsä kera päivän onnistumisesta. Lämpimät onnittelut Sulolle ja Ainomarjalle kuin myös Matti-isännälle!

Undimoon Imsa ja Howlow A-pennut 9kk Vaasan Kv:ssä la 9.4.2011

 

howlow_a-pennut_vaasa_kv_090411_a_undimoon_imsa_ja_paivi_avo-luokan_keha_odotus.jpg

 

Kävimme Vaasan KV:ssä 9.4.2011 koiranäyttelykilpailuissa, tuomarina Anita Alatalo. Autossa  mukana oli omat koirat Pablo-boy, Imsa, Selma ja Jössi sekä sijoitustyttö Saimi eli 5 koiraa, eli puuhaa riitti mukavasti matkan varrella, kun koiria tietysti myös lenkitettiin asianmukaisesti matkan varrella mennen tullen...tuli jopa kiirekkin, näyttelyalueelle ehdiittiin vähän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kuitenkin. Aikatalut olivatkin myöhässä ja päivä venyi aika pitkäksi. Howlow A-pennuista mukana olivat Howlow About A Girl eli kotona asuva "Selma"-neiti, laatuarvostelu EH Erittäin hyvä. Sijoitustyttö Howlow Always on The Run eli "Saimi", laatuarvostelu H. Kiitos Mirkku sinulle tuhannesti ja lämpimästi, että handlasit sijoitusneidon!!! Howlow A-pennuista oli paikalle tullut myös Howlow Ace of Spade eli "Sulo" Ainomarjan handlaamana, myös Matti-isäntä oli mukana tukijoukkona. Hienosti Sulo ravaili eka kisoissaan Ainomarjan handlaamana,  onhan Ainomarja harjoitellut oma-aloitteisesti kotona ahkerasti ohjeiden ja neuvojen saattelemana, ehdittiin vielä pitää omat harkat  ja kaksi mätsäriäkin oltiin ehditty käydä yhdessä Ainomarjan, Sulon ja Matin kanssa. Eli Sulo Howlow Ace of Spade sai laatuavosteluna EH:n erittäin hyvä. Undimoon Imsa eli Imsa, Howlow A-pentujen äiti sai erinomaisen laatuarvostelun AVO-luokassa ja SA:n, joten pääsimme PN parasnarttu kehään. Imsa sijoittui PN4, paras narttukisassa sijalle 4. Mukavat väljät tilat olivat tälläkin kertaa käytettävissä, kuin muut hyvät oheispalvelut  myyntikojuineen. Tuliaisiksi sijoitustyttö Saimille eli Howlow Always on the Runille ostettiin kunnollinen laadukas leveä käsityönä valmistettu puolikiristävä panta. Siinä on Saiminkin mukava lenkkeillä. Kuvassa Imsa Päivin sylkyssä odottamassa vuoroaan.

 

howlow_a-pennut_vaasa_kv_090411_b_howlow_ace_of_sapde_eli_sulo_ja_ainomarja_kilpailuluokas_kehas.jpg

 

Kuva Sulosta ja Ainomarjasta, kun he kehäsihteereiden virheen takia, kävivät  myös kilpailuluokassa. Mutta ainahan sitä sattuu, kun näyttelysäännöt vaihtuvat, uudet olleet voimassa 1.1.2011 alkaen. Empä ihmettele ollenkaan, kovan työn kehäsihteerit tekevät koko päivän seisova ja istuva, kirjoittajan kun on ehdittävä lyhessä (siis todella lyhessä) kirjoittaa tuomarin arvostelu paperiin...kiirettä pitää. Saipa "Sulo"  Howlow Ace of Spade ja Ainomarja molemmat samaan rahaan hyvät harkat ja kokemusta ihan ensimetreiltä alkaen!

  

howlow_a-pennut_vaasa_kv_090411_c_howlow_ace_of_sapde_eli_sulo_ja_ainomarja_kehan_jalkeen.jpg

 

Kehässä saikin ravailla tovin tässä kuva Sulosta ja Ainomarjasta heti kehän jälkeen! Sulolla kieli ulkona innostuneena, kehän jälkeen!

 

howlow_a-pennut_vaasa_kv_090411_cc_howlow_ace_of_sapde_eli_sulo_ja_ainomarja_matti_tutkii_arvostelua.jpg

 

Vielä kuva kun Ainomarja, Matti ja Sulo-sulosilmä tutkailevat ihka ensimmäsitä näyttelykilpailuarvosteluaan.

 

howlow_a-pennut_vaasa_kv_090411_d_undimoon_imsa_kehas__paivin_ka_avo.jpg

 

Lopuksi kuva Imsa-mammasata Undimoon Imsasta AVO-luokan kehässä Päivin ohjaamana, kuvan otti avopuolisko Marko Laine. Mukava oli tämäkin reissu, näitä mäyräkoiraharrastuksia on mukava harrastaa, vaikka univajettakin syntyy ja matkat ovat pitkät.

 

Howlow A-pennut Match-Show kilpailuissa 2.4.2011

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_a_selma_seisoo_howlow_about_a_girl.jpg

 

Howlow A-pennut osallistuivat Match-Show leikkimieliseen näyttelykilpailuun 2.4.2011. Mätsärit järjesti tällä kertaa Suomen Keeshond ry:n aktiivit Oulussa, kisat olivat hyvin järjestetty ja osallistujia riitti ihan jonoksi asti järjestäjille. Hyvä näin, turhaan ei vapaaehtoistyötä tälläkään kertaa tehty ja Oulun seudun koiraharrastajat saivat hyvän tilaisuuden harjoitella tulevia näyttelykisojaan varten. Mukana olivat sijoitustyttö "Saimi" Howlow Always on the Run, veljensä "Sulo" Howlow Ace of Spade Ainomarjan ja Matin kanssa sekä siskonsa "Selma" Howlow About a Gril Päivi-emännän ja Marko-isännän kanssa, kaikki pennut 9 kuukautta. Hienosti meni päivä loskakelistä huolimatta. Lämpimät kiitokset  Sulon omistajille Ainomarjalle ja Matille aktiivisuudesta ja innosta osallistua tähän harjoitukseen! Tästä nämä mukavat mäyräkoiraharrastuset lähtevät! Kaikkea ei kannata ottaa turhan vakavasti, vaan harrastukset kannataa ottaa mukavana ajanviettenä ja harrastuksena. Tässä kuvassa Selma seisokelee Markon kanssa odotellen kisojen alkua.

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_b_selma_seisoo_poydal_howlow_about_a_girl.jpg

 

Tässä Markon ottama kuva etäältä, kun Selma on pöydällä Päivin kanssa.

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_aa_selma_paivi_pun_pennut_3_sija_howlow_about_a_girl.jpg

 

Sijoitus tuli pienten pentujen luokassa 3. sija Selma-Sekkunaiselle! Hyvä Selma, hienosti jaksoit ravailla lätäköissä, jäässä, hiekutuskivissä ja märällä asfaltilla! - voisiko olosuhteet olla parmmat ? -  Emännän housut näyttivät lähinna kurahousuilta päivän jälkeen...

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_aaa_selma_pun_pennut_3_sija_palkinnot_howlow_about_a_girl.jpg

 

Ja palkinnot olivat hyvät, kuten kuvasta näkyy - Onnittelut Selmalle eka palkinnoista! Kylläpä oli muut mäyräkoiranokat Imsa-mamma etummaisena tiiraamassa Pablo-boyn ja Jössi-Jörrykän kanssa tulijoita, kuusi silmäparia kovana, heti kotiin tultaessa. Pakettejakin tutkailtiin ahkerasti ja yriteltiin heti varastaa syömiset parempaan mäyräkoiratalteen...

  

a-pennut_howlow_match-show_020411_f_sulo_kehas_howlow_ace_of_spade.jpg

 

Sulo-sulosilmäkin näyttää niin ihanalta liikkeessä, ohjaajana Ainomarja. Kuvan otti Marko. Päivi sai taas sulolta pususet innokkaat :) Sulo oli innokkaana nuorena miehenä tutustumassa siskoihinsa Saimiin ja Selmaan, Selmallakin kun on eka juoksu menossa.

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_h_sulo_ja_ainomarja_seisoo.jpg

 

Sulosta kuva, kun poika seisoo Ainomarjan kanssa kehässä, tällä kertaa tuli sininen nauha, vaikka poika kulkikin hyvin ja Ainomarja sai Sulon liikkeeseen hyvin liikkeetkin esille sekä  Sulon seisomaankin mallikkaasti, hyvä Ainomarja!

 

a-pennut_howlow_match-show_020411_g_sulo_seisoo_howlow_ace_of_spade.jpg

 

Kuva ihanasta Sulo-suolosilmästä odottelemassa jo 2.  mätsäreitään! Mehän kävimme heti vuoden alussa Sulon, Ainomarjan ja Matin kanssa Kempeleessä eka mätsäreissä 2.1.2011. Kaikki kolme karkeakarvaista mäyräkoiraa Imsa-mamma, Sulo ja Selma saivat hyvää harjoitetta tulevia näytteylyitä varten tuolloin, sehän näissä mätsäreissä on se tärkein juttu, harjoitusta tulevaan! Mukava päivä oli Kaakkurissa kurakelistä huolimatta. Kiitos Tapiolan sponsaamasta tarjoilusta ja M&M:n hyvästä alekupongista, se käytettiin heti hyväksi ja muutama euro vähempänä lähdettiin kotia kohti iloisin mielein.

Howlow A-pennut näyttelytottumusharkoissaan maailiskuussa 2011 9 kk

 

a-pennut_howlow_280311_c_selma_ja_marko_natoharkois_seisotaan_270311.jpg

 

Olimme myös su nätö-harkoissa, kun Ainomarja ei työjärjestelyiden vuoksi ole päässyt ollenkaan harkkoihin, vaikka halua olisi kyllä kovasti! Niimpä Päivi piti omat harkat Ainomarjalle ja Sulo-Silmälle ulkosalla, omat koirat otettiin mukaan Imsa-mamma, Selma-Seekkunen ja Jössi-Jörrykkä. Näin saatiin ryhmä muodostettua ja neljän kuljetuksessa päästiin myös pujotteluharjoittelua, perässäkulkua, liikkeitä, pöydälläoloa ym. hyvin harjoittelemaan. Marko oli elämänsä ensimmäistä kertaa hihnan päässä, ja kappas vaan hienosti Marko sai Selman seisomaan pienen opastuksen jäkeen! HYVÄ MARKO!

 

 

a-pennut_howlow_280311_d_selma_seisoo_lahelt_natoharkois_270311.jpg

 

Lähempi kuva Selmasta eli Howlow About a Girlistä seisomapuuhissaan 9kk.

 

 a-pennut_howlow_280311_e_sulo_howlow_ace_of_spade_ainomarja_seisoo__natoharkois_270311.jpg

 

Kuva Sulosta Howlow Ace of Spadesta ja Ainomarjasta seisomassa.

 

 a-pennut_howlow_280311_f_sulo_howlow_ace_of_spade_ainomarja_seisoo__natoharkois_270311.jpg

 

Vielä toinenkin otos Sulosta seisomapuuhissa. Harmi, kun ei voi kuvata ja kuljettaa koiraa yhtä-aikaa......enemmänkin kun olisin halunnut kuvata.

 

a-pennut_howlow_280311_g_sulo_sylkky_howlow_ace_of_spade_ainomarja_natoharkois_270311.jpg

 

Lähikuvaa Sulo-Sulosilmästä ja Ainomarjasta. Ihana on poika, taas oltiin todella kiinnostuneita joka asiasta, energiaa riitti pojalla harjoituksiin ja kaikkeen muuhinkin - sosiaalinen karkeakarvainen mäyräkoira Sulo on, ja osaa käyttäytyä hyvin. Ainomarja on ahkerasti harjoitellut kotona Sulon kanssa seisomista ja liikkeitä, hyvä näin pentukoira oppii. Muutenha ne eivät opi, jos ei viitsi harjoitella, vain 10 minuutin harjoittelu lyhyinä sessioina riittää, ja koira oppii! Sanon vaan kokemuksella. Pienikin edistymien palkitaan vuolain intonaatioin ja kehuin, samoin palkka eli nami. Palkkana voi käyttää mielileluakin, jos intoa ja kärsivällisyyttä riittää. Toisto toisto on se avain oppimiseen, mikään eikä kukaan opi ilman toistoa. Näin se vain on ja kehut aina päälle pienestäkin edistymisestä, eli se positiivinen oppiminen, ei pakko.

  

a-pennut_howlow_280311_gg_velipojat_sulo_ja_jossi_leikkii_natoharkois_2703112.jpg

 

Lopuksi piti vähän leikkiäkkin, kun työt oli tehty. Jössi-Jöpe Jörrykkä ja Sulo-sulosilmä leikissään reuhkasemassa keskenään. Onneksi Jössi ja Selma tuntevat Sulon vielä, sen verran mukavan usein on poika meillä käynyt kylässä! On kavereita oman pentueen takaa ja leikki sujuu hyvin alkurähinöitten jälkeen!

  

a-pennut_howlow_280311_h_jossi_paivi_ja_goottituija_et_bella_kopiaisen_a-pentunen2.jpg

 

On jopa yksi kuva kun Päivikin on Jössin kanssa nätö-harkoissa, Göötti-Tuija on Kopiaisen A-pentujen Bellan kanssa mukana harkoissa heti perässä! Hyvät harkat tälläkin kertaa! Taas saatiin uutta treeniä ja harjoitusta koirille, harmi, kun ei ehdi paljon porisemaan, kun kahtaa koiraa 1 tunnin aikan kuljettelee! Teholiikuntaa siis! Jössi kävi tutustumassa omin päin agility Pongulautaan....onneksi ei ehtinyt puolta väliä edemmäs, pojukka saatin alas, jotta rysäys ei olisi säikäyttänyt. Putkeenkin yritettin nuuskutellen ja ihmeteltiin, miksi putki on alasuin??? Ei pääse sisään! Hyvä Jössi jotain on jäänyt mieleesi pentukurssien, nyt sitten kohta jo aloitetaan alokas Toko-kurssi Jössin kanssa mielenkiinnolla! Paljon on muuttunut tämä nätö-harkka sitten Pablon alkuaikojen, totuttelu leikin varjolla oli ihan uutta minullekkin! Mahtava, että on osaavat ohjaajat viemässä harkkoja ettenpäin, kiitos OKK:n aktiivien vapaaehtoisvetäjien - omalla ajalla koirien iloksi - . Nyt on OKK saanut rahoituksen uuden hallin rakentamiseksi Haukkukeitaalle, suosittelen kaikkia koiraharrastajia nyt liittymään ja tukemaan OKK:n el Oulun koirakerhon toimintaa, jotta alueen koirat saadaan harrastamaan isoihin lämpimiin tiloihin myös pakkasaikana. Myös erilaisten tapahtumien järjestely tehostuu ja mahdollistuu tämän hakkeen myötä!

Vili eli Howlow All My Love ensimmäisenä A-pennuista pentunäyttelyssä hienosti ROP ja KP 19.3.2011 Tuusniemi!

 

a-pennut_howlow_all_my_love_eli_vili_190311__b_rop_kp_tuusniemi_pokaalit_ruusukkeet.jpg

 

Saimme mukavia uutisia Sannan perheeltä sekä Tuijalta Kuopion seudulta ja hienot valokuvat päivästä muistoiksi, kiitos niistä. Vili-mäykkylipoika oli elämänsä ensimmäistä kertaa Tuusniemen ryhmänäyttelyssä  pentuluokassaan 19.3.2011 Riitta Lahtovaaran tomaroimana. Tuloksena hienosti ROP eli rotunsa paras edustaja  ja KP kunniapalkinto. Onnittelut Lämpimät sekä Iloiset Sannan perheelle ja Tuijalle, kiitokset erityiset Tuijan hienosta handlaamisesta! Mukavasti on alkanut Howlow A-pentujen eka näyttelyreissu, kasvattajana olen todella iloinen kuin myös Marko avopuolisokin Vilin hienosta menestyksestä, Puss och Kram till Vili! Onnittelumme vielä kerran!!! Käy katsomassa lisää kuvia Vilin omilta sivuilta A-PENNUT/Howlow All My Love. Tässä linkki Tuusniemen ryhmänäyttelyn 19.3.2010 päivän FCI4-ryhmän eli kaikkien mäyräkoirien tuloksiin!

 

a-pennut_howlow_all_my_love_eli_vili_190311_e_rop_kp_tuusniemi_paa_ja_hymy_paivan_kunniaksi.jpg

 

Vieläkin tarkempi kuva päivän onnistujasta eli Vilistä kauniine päineen ja hymyineen ja ilmeineen. Onnittelut lämpimät Vilille ROP ja KP saavutuksista rapsutusten ja halailuiden kera kasvattaja-Päviltä, siis aivan ihana poika! (siitä nimikin All my Love pentuloota-ajoilta, niin ihana oli tämä poika, että voi että)

Vilin eli Howlow All My Love sivut päivitettynä uusin kuvin 18.3.11!

  

a-pennut_howlow_230211_j_vili_paa_lahelta_sonjasiskon_ottama_230211.jpg

 

Saimme mukavan ja pitkän kirjeen Sanna-emännältä Vili-mäykkypojan kotoa Jouluaaton 2010 ja alkavan vuoden 2011 kuulumisista! Käy katsomassa ihanat kuvat ja kuulumiset kultapoika Vilistä linkistä A-PENNUT/Howlow All My Love - eli Vilin sivut!

Kennel Howlow A-pennut nätö-harkoissaan 14.3.2011 ja kuvat ihanasta Saimista eli Howlow Always on the Runista!

 

a-pennut_howlow_140311_e_saimi_natoharkoissa_jussi_poyta_lahelt.jpg

 

Kävimme porukalla OKK:n nätöharkoissa Virpiniemessä Saimi-neiti seisomassa pöydällä. Myös Selma ja Jössi-Jörrykkä kävivät harkkaamassa Marko-isäntä tukijoukkona, kiitokset Markolle suuret sivuhandlauksessa ja vaihdoista, nimittäin ilman Markon apua ei Pävi-tätikään pärjää - kerta kaikkiaan. - . 

Päivi-emäntä kuljettaa kolmea koiraa Selmaa ja Jössiä vuorollaan lennosta, ja Marko (kiitos sinulle todella paljon kun jaksat olla mukana) on huoltojoukkona pitelemässä toista laidalla, kun toinen on kehissä. Vähän kiireinen on tunti kieltämättä, kun pitää kahta treenata, mutta saapahan Päivikin liikuntaa.... Nyt Päivi ehti koklata kaikkia kolema koiraa liikkeessä, pajon on molemmilla tyttösillä vielä treenattavaa, kun tahtoo pää mennä maahan nuuskutusten pariin (lienekkö Imsa-mamman peruja tämä nokka riistaverisenä? JA MAAPOHJAHALLI), mutta kyllä nyt jo edistystä oli havaittavissa, hyvä Saimi ja Selma molemmat tyttöset!

Tällä kertaa oli verryttelyä isomassa kehässä peräkkäin, sitten kahteen ryhmiin kahdelle ohjaajalle pöytiin ja liikkeisiin, ja joutuaikana omaa liikeharjoittelua sekä pöydälle nostoa, jotta vähäinen aika tulee harjoiteltua koko ajan ja koiran mielenkiinto pysyy yllä. Siitten pienemmässä kehässä lyhyemmillä etäisyyksilllä ympyrää lähietäisyyksillä. Pujotteluharjoittelua lähietäisyydellä ja lopuksi ohitukset lyhellä etäisyydellä - eestakaset - ja riviin todella lähelle näyttelyseisonta-asentoon, "tuomari" eli opettaja kävi vielä katsomassa joka koiran ja napsuttelemassa sormia antaen myös äänimerkkejä, jotta koiran huomio saatiin haltuun, kuten tuomari oikeissa kilpailussakin tekee, kun koirat kilpailuluokissan on ensin järjestyksessä - kulkee tuomari kaikkien kiisaajien edestä koittaen saada koiran huomion ja reaktion - ja sitten onkin yhteisalkuliikkeen aika, missä kaikki kilpailuluokan koirat pyörähtävät 1-2 kierrosta. Sen jälkeen, jokainen menee pöydälle tutkailtavaksi hapaat rakenne tutkitaan kopeloiden, uroksilta myös kivekset. Ja sen jälkeen yksilöliikkeisiin tuomarin ohjeiden mukaan, ympyrä - kolmio - edestakaset ja seisomaan, riippuen tietysti tuomarista (aina ei kaikkia lilikkeitä teetetä, vaan esim. ympyrä ja edestakaset ja seisomaaan, joskus tuomari juoksuttaa tietyssä liikkeessä kauempaakin, jotta saa arvioitua koiran laatuarvostelun). Tämän jälkeen saa laatuarvostelun, minkä perusteella koira jatkaa tai ei jatka kilpailuluokkaa omassa luokassaan.

Jössi-Jörrykkä osaa mennä hienosti liikkeessä ja seisoa tomerana, pöydällä olo ja totuttelu vieraan ihmisten kosketuksiin ja lähestymiseen vie vielä aikaa. Muuten pöytään, korkealla oloon ja tutkailuun sekä kopelointiin Jössi on kyllä opetettu kapalosta pitäen, kuin myös muutkin Howlow A-pennut loota-aikoinaan ennen luovutusta. Nyt saatin vielä uusi saavutus Jössin kanssa, kun ohjaaja saapui katsomaan takaa sivusta Jössiä, kun se seisoi maassa liikkeestä. Opettaja saapui kyyristyen takaa sivusta pitäen yhtä-äkkiä koiran päälle nameja antamaan sivusta ja Jössi tuli vastaan nameja hakemaan, eikä arkaillut. Tämä sivusta takaa tulo yhtä-äkkiä takaa on pahinta matalasta koirasta, joka arastelee vieraan saapumista. Halit Jössille hienosta saavutuksesta ja edistyksestä! Pöydällä oltiin kaikessa rauhassa kahdessa eri pisteessä useampi kerta totutellen, makupaloja makustellen ohjaajan antaessa niitä koiralle. Liikkeethän  edes-takset, kolmio ja ympyrä sekä seisominen menee Jössillä jo hyvin! Poika osaa korjata myös seisoma-asentoaan lilikkeestä lyhyellä alalla. Kylläpä väsytti flunssaisena lähteä tänään, mutta aina on iloinen mieli, kun koiraharrastuksista palataan, niistä saa aina paljon itselle kuin myös koirille! Toisen pöydän äärellä saimme kanssa kannustusta, enää ei Jössi tullut mamman jalkoihin, kun ohjaaja tuli suoraan kohti koirakkoa nopeasti, ELI HYVÄ JÖSSI taas on opittu uutta!

Jössin eli Howlow After Foreverin pentukurssin päättäjäiset 11.3.2011!

 

a-pennut_howlow_110311_a_jossi_pentukurssil_hymyssasuin_lahempaa.jpg

 

Pentukurssin viimeinen kerta ja Jössi hymyssä suin kirsu  "pepsodentinvalkoiset" mäykkyhampaat esillä ja musta kirsu ojossa  harjoituksissa Markon kanssa. Lisää päättäjäisistä löydät linkistä HARRASTUKSET/PENTUKURSSI.

 

Mukavia yllätyksiä Miralta Oulun koirakoulusta!

 

oulun_koirakoulu_mira_elfving_040311_pentukurssi_a_jossi_seisoo.jpg

 

Saimme mukavia yllätyksiä sähköpostiin. Nimittäin pentukurssin videosatoa ja mukavia kuvia kaikista osallistujakoirista, tarkasti kuvattuna. Viedeossa Jössi kiertää sivulle, ihan nappisuorituksena - HYVÄ JÖPE! - tuumasi emäntä-Päivi Innoissaan. Siispä kysyttin lupa Jössin valokuvien julkaisemiseksi Miralta ja tässä eka kuva Jössistä pentukurssillaan seistä tönöttämässässä hymyssä suin 4.3.2011!

 Kevät saa mäyräkoirankin lentämään 6-3-2011!

 

a-pennut_howlow_8kk_6.3.11__f_jossi_ilmalento_kevat_2011_talvi.jpg

 

Jössi kevään ilmaliidossaan korkealla ja ilmavana Selma-siskon kanssa leikissään. Kylläpä on mukava seurata kun pennut Selma-neiti ja Jössi-Jörrykkä 8kk kirmailevat kevätkeleillä leikeissään. Enemmän kuvia linkissä KOIRAT/ MÄYRISTEN KOTIPUUHAA.

    

Mäyräkoiraleikkiä 

a-pennut_howlow_040311_m_imsa_lahelta_maaliskuu_paa.jpg

 

No, nyt on onneksi täällä Oulussakin jo pakkaset hellittäneet, niimpä mäyräkoirat ovat mielellään ulkoilemassa tuon tuostakin takapihalla. Välillä juostaan kilpaa, painitaan ja mäykkytaistellaan tai muuten vain kuulostellaan tai pällistellään ja nautitaan kevään tulosta! Kuvassa lähempi otos Imsa-mammasta tarkkailemassa valppaana. Katso uudet kuvat linkistä KOIRAT/MÄYRISTEN PUUHAA.  

 

Jössin pentukurssin agilityiloa helmikuussa 2011

  

a-pennut_howlow_250211_a_jossi_putki_oulun_koirakoulu_pentukurssi.jpg

 

Jössi eli Howlow After Forever oli pentukurssillaan helmikuussa ja tällä kertaa olikin vauhdikas Agility-tunti. Kaikki osallistujakoirat mopsista mäyrikseen olivat erittäin innostuneita (kuin myös omistajat), ainakin itse olin panevani merkille, että kaikki odottivat innokkaina uusia esteitä! Ja onnistumisten, oivaltamisen iloa oli mukava seurata! Koirat ottivat tämän lajin alkeet leikkinä ja mukavana puuhasteluna, mielenkiintoa ja intoa riitti. Kiitos Mira taas hyvästä ja kärsivällisestä ohjauksesta sekä henkilökohtaisesta opastuksesta kaikille koirakoille! Eka kuvassa Jössi tulossa ulos putkesta ks. tarkemmat kertomat ja sattumukset linkistä HARRASTUKSET/PENTUKURSSI.

 

 Sisarukset Saimi, Selma ja Jössi koirapuistoilua helmikuun 2011 pakkaskelillä

 

a-pennut_howlow_060211_l_saimi_markon_sylis_koirapuisto.jpg

 

Tavattiin ihana Saimi-neitokainen Howlow Always on the Run yhdessä Jössi-Jörrykkä veljen Howlow After Forever ja Selma-sikon Howlow About a Girl kanssa koirapuistossa pakkaskeleistä huolimatta. Mukaan Saimin kotoa oli myös gorgi-Viuhti-tyttönen ja hienosti meni tapaaminen, vaikka uusi tuttavuus oli mukana. Ihana vilkas ja hyväluontoinen Saimi-tyttönen 7kk pienokaisena kasvun tiellä Markon sylissä lähempää otetussa kuvassaan.

 

a-pennut_howlow_060211_f_jossi_tarkkailee_koirapuistos_ulsteri.jpg

 

Jössi-Jörrykästä sai melko hyvän ulsterikuvan, vaikka sää oli pilvinen ja talvella kuvia on vaikea ottaa. Herra Jössi-Jörrykkä tarkkaillee valpaana...viereiseen aitaukseen on tulossa suuria koiria. Käy katsomassa uudet Saimin koirapuistokuvat linkista A-pennut Howlow Always on the Run!

Howlow A-pennut tasan 8 kk:tta Onnittelut kaikille pentueen ihanille nappisilmäsille!

  

howlow_a-pennut_21pv_130710_c_6.poika.jpg

 

Tänään Howlow A-pennut täyttivät tasan 8 kuukautta, onnittelumme kaikille omistajille omille pitkänokkaisille pennuilleen! Löysin kuva-arkistosta ihanan jauhelihakuvan eli Jössi-Jörrykkä Howlow After Forever maistelemassa isäntä-Markon sylkyssä jauhelihaa ikuistettuna valokuvaan 13.7.2010 vain 21 päivää vanhana!

Tänään 22.2.2011 kävimme Howlow A-pentujen kanssa ensimmäisillä näyttelytottumustreenielläkin, eli sijoitustyttö Saimi Howlow Always on The Run, Selma-tyttönen Howlow About a Girl ja Jössi-Jörrykkä-pojunen Howlow After Forever. Pennut harjoittelivat urheasti ja hyvät raviaskeleet ja seisomaharjoitukset kuin myös ohitukset ja kohtaamiset saatiin kokea. Myös pöydällä käytiin, Jössikin jopa suostui näyttämään eka kertaa hampaansa ihan vieraalle tädille, myös kilkkarat tutkittin pöydällä! HYVÄ JÖSSI!

 

 a-pennut_howlow_23pv_150710_m_goottiemanta_imsa_ja_6.poika_syli.jpg

 

Tässä vielä yksi parhaimmista ja aidoista pentuaikojen tilannekuvista, kun Göötti-Kätilö-Tuija tuli katsomaan, et mitä nyt pennuille kuuluupi ja tervehtii Jöseä vähän lähempääkin tutkailen - Jöse vähän kielellä livauttaa Tuijaa naamasta ja Imsa- mamma tiiraa alahelmassa, et - mitähän se nyt tekee mun pennulle ??? -

 

a-pennut_howlow_15_pv_070710_g_4..jpg

 

Vielä ihana pumpulikorvakuva perheemme Selma-neidistä, - siis aivan ihana tapaus - eikö vain? Neiti on aivan ihana temperamenttinen kasvava neito! KOLLA Imsa-mamman korva on todella iso, kun vertaa pienen Selma-neidin pikkuruiseen korvalehteen vain 15 päivän ikäisenä.

Innokaat kalakaverit meren aarteiden kimpussa (etenkin kalan syömäkavereina) 02/2011

 

 a-pennut_howlow_190111_a_made_selma_imsa_jossi_ja_pablo.jpg

 

Meri ei tänäkään talvena 2011 ole pettänyt Marko-isäntää, sillä kalasaalista on verkoilla tullut vaikeista sää- ja jääolosuhteista kohtalaisen hyvin. Talvisaaliin kohtaamisen kalojen kanssa saivat myös perheen uudet tulokkaat karkeakarvaiset mäyräkoirat 6-7 kk Howlow About a Girl, narttu eli kotoisammin Selma  sekä uros Jössi-Jörrykkä Howlow After Forever. Saalista tutkailtiin innokkaina, jopa maisteltiin kielellä sekä haukkailtiin kiinni mäykkymäiseen tapaan saaliista ja ihmeteltiin oudon näköisiä otuksia madetta ja haukea. Myös perheen vanhemmat koirat Imsa-mamma 4v. ja Pablo-boy 9v. olivat mukana tietysti kaloja tutkailemassa - no mitähän se isäntä tällä kertaa on saanut - tuumaili vahempi kaarti eli Imsa ja Pablo-boy. Eka kuva koko nelikko tutkailee madetta vasemmalta Selma, Imsa, Jössi ja Pablo-boy. Lisää jutusta löydät linkistä KOIRAT/MÄYRISTEN KOTIPUUHAA 19.1.2011 kalahommissa.

 

Howlow After Forever eli Jössi-Jörykkä pentukursseilee 11.2.2011

 

a-pennut_howlow_110211_a_jossi_pentukurssi.jpg

 

Nyt on tehokoulutus menossa kotona molemmille Howlow A-pennuille urospentu Howlow Afer Foreverille eli kotoisammin Jössi-Jörrykälle sekä Howlow About a Girlille eli Selma-neidille. Jössi kanssa käytiin työviikon päätteeksi taas innostavassa ja virkistävässä Oulun koirakoulun järjestämällä pentukurssilla. Taas opittiin uutta, kiitos ohjaajan olemme harjoitelleet ahkerasti ulos lähtöä, Jössillä on ikävä tapa haukkua innoissaan uloslähdössä. Toistokertoja on runsaasti, eli jos koira haukkuu palataan sisään.....eli ulos about 13 kerralla. Aina palataan visusti sisään, jos koira haukkuu vetää, otetaan takit pois päältä ja mennään istumaan muina miehinä sisälle olohuoneeseen. Ja taas uusi yrityskerta, kylläpä on Jössikin oppinut viikon sisällä paljon, elämä onkin helpottunut huomattavasti ulos lähdössä. Koiralle ei anneta mitään huomiota, kun se useammankin kerran tulee kyselemään, että miksi ei jo lähdetä. Lähdetään vasta kun koira on ihan rauhoittunut, eikä ala haukkumaan. Muutama lipsaus on tapahtunut "pienimuotoisena", mutta kannataa pysyä jämptinä. Aikaa kyllä saa varata aamuihin, jotta ehditään töihin. Iltasella onkin jo helpompaa sikäli, kun aikataulua ei itsellä ole töihinlähtöön! Tässä kuva innokkaasta oppilaasta Jössi-Jörrykästä. LIsää pentukurssista löydät linkistä HARRASTUKSET/PENTUKURSSI.

Sulon eli Howlow Ace of Spade sivut päivitetty

   

a-pennut_sulo_b_sulo_matti_korva_irti_syksy_2010_pentuna.jpg

 

Käy katsomassa Sulon viimeisimmät kuvat A-pennut/Howlow Ace of Spade eli Pataässä! Mitäpä jos repäisisin korvan irti Matti-isännältä - tuumasi Sulo-sulosilmä pentuna? -

Karkeakarvaisen mäyräkoirapojan Aken kuulumisia syksyltä 2010

 

a-pennut_howlow_akke_h_metsamokilla_301010.jpg

 

Saimme mukavan  kirjeen Heli-Maaritilta ja kuuumisia Aken puuhailusta syksyn 2010 aikana. Lämpimät kiitokset kuvista ja kuulumisista Heli-Maaritille!  Käy katsomassa Aken tuoreimmat kuvat likista A-pennut/ Howlow Armed and Ready. Tässä Akke-pojuli tyytyväisenä mökillä, ankarasti otsa kurtussa miettien, - että mihinhän suuntaan tästä lähtisin, on niin paljon taas tutkailtavaa täällä mökillä, ettei meinaa mihinkään keritä... kylläpä kiirettä pitää taas -

 

a-pennut_howlow_akke_j_ensilumi_071110.jpg

 

Ja tässä Akke ihmettelee ensilunta järven rannassa tyylikkäästi jäätyneen sankon päällä.

Vikin kuulumisia ja Sanna sekä sileäkarvainen mäyräkoira pikku-Myy Kajaanin KV:ssä 9.1.2011

 

a-pennut_howlow_5kk_2vko_081210_viki_howlow_a_small_victory_seisoo.jpg

 

Vaihdettiin kuulumisia Vikin eli Howlow A Small Victoryn kuulumisista, kovasti on poika kasvanut. Sanna-emäntä lähetti seisomakuvan pojasta Leilan luona otetusta kuvaussessiosta 8.12.2010 5 kk 2 vkon iässä. Vikkelänä oli Vikikin ollut kuvauksissa, ja kuvan otto vähän hankalaa, kuten yleensä näitten koirakuvaotosten kanssa onkin. Viki jaksaa seistä hienosti kuvassa! Kiitokset lämpimät Sannan lähettämästä kuvasta.

Hienosti on poika kasvanut, eikä todellakaan ole pienin tällä hetkellä  Howlow A-pennuista, vaikka olikin syntymäpainoltaan toisena syntyneenä pienin  pennuista, Päivi-emännän yksin avustaessa Imsaa synnytyksessä toisena syntyneen mäyräkoirapojan syntymän ihmeessä.  Jännittyneitä ja pelokkaitakin hetkiä tulee mieleen kahden ensi pennun, 1. pojan ja 2. pojan eli Vilin ja Vikin syntymästä, tällöin Päivi-emäntä kun oli yksin synnytyksen keskellä elämänsä ensimmäistä kertaa. Imsa-mammaa  osasin tukea ja kannustaa poltoissa ja ponnistuksissa,  vaikka mitään kokemusta ei asiasta ollut. Kyllä Imsa-mammakin näytti pitävän tuesta ja kannustuksista ensisynnyttäjänä, - tottakait - ei koira ihan tyhmä ole. Jälkeiset hoidettiin pois hienosti puhelinohjeistuksen saattamana - syke oli kuitenkin korkealla Päivi-emännällä - onhan syntymä aina kuitenkin jännittävä asia. Aina kaikki ei suju näin hyvin, kuten meillä meni! Siitä on kuultu ihan lähipiirissäkin kasvattajilta omia kokemuksia eri roduista, joten voin olla oikeasti kiitollinen, että kaikki sujui näin hyvin, kaikki pennut terveitä! Viki oli ottamassa 2. syntyneenä poikapentuna göötti-kätilö Tuijan ovella vastaan Päivi-emännnän sylkyssä pyyhkeen ympäröimänä, kun Tuija tuli auttamaan ja ohjeistamaan sekä seuraamaan synnytystä Päivi-emännän tueksi suoraan untenmailta. Kiitokset lämpimät vielä kerran Tuija sinulle!  Imsa-mamma otti heti hellästi ja määrätietoisesti Vikinkin hoiviinsa nuollen ja huoltaen uunituoretta karkeakarvaista pienokaistaan. Käy katsomassa Vikin päivitetyt sivut, muutama uusi kuva 2. pojan sivuilla.

Ihana sijoitustyttö Saimi Howlow Always on the Run kyläilemässä Joulun alla!

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_c_saimi_ja_jossi_ja_selma.jpg

 

Ihana, vikkelä tyttönen Saimi eli Howlow Always on the Run saatiin mukavia kuvia Joulun 2010 alla. Pennuilla oli hauskaa vauhdikkaissa pentuleikeissa ...ja Päivi-emännällä seuratessa! Päivi sai kuvasapua lyhyellä varoitusajalla Arja-tätistä, kyllä kamut hädässä tunnetaan. TOSI LYHYEN VAROAJAN TURVIN, vaikka Arja-täti on itsekkin kiireinen koirinensa ja perheensä kera. Saatiimpa napattua seisomakuvat, otoksiakin otettiin runsaasti, valo ei riitä ja kyse on aina sekunnin murto-osasista, että edes jonkilainen saadaan otettua. Koiraihmiset ymmärtävät tämän ja kärsivällisyyttä riittää kuvaussessioihin. Kiitokset lämpimät Arja korvaamattomasta avusta! Eka kuvassa yhteiskuvana kaikki kolme vasemmalla eli siskokset ja veljekset 5 kk 3 vko Saimi-tyttönen, keskellä velipoika Jössi-Jörrykkä "ransulookissaan" ja sisko Selma-neiti oikealla. Pennut telmivät riehakkaina kavereina, alkumurinoitten jälkeen ja mukavia leikkimäykkyotteluita nähtiin tälläkin runsaasti kertaa pentujen kanssa. Mäykyt ovat melko kovaotteisia leikkijöitä jo pentulootassaan, ihan itsekkin sai ihmetellä eka pentueen kasvattajana kovia otteita jo kapaloaikana, heti kun pennut olivat varttuneet sen verran, että silmät saatiin auki ja päästiin jo liikkeelle!

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_h_saimi_howlow_always_on_the_run_seisoo.jpg

 

Saimi seisoo hienosti...

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_191210_i_selma_howlow_about_a_girl.jpg

 

ja Selmakin saatiin seisomaan, turkki kyllä vielä tässä tursakkeena ihan pentulookissa. Käy katsomassa Saimin eli Howlow Howlow Always on the Runin sivut! Vähän jälkijunassa tulevat nämä päivitykset, kun ei meinaa pysyä perässä...mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Jössi käyttäytymistieteen kanditaatti 29.1.2011

  

a-pennut_howlow_150111_aaa_arkitoko_jossi_ulkona.jpg

 

Meidän perheen Jössi eli Howlow Afer Forever aloitti arkitottelevaisuuskoulutuksen 8.1.2011 Oulun koirakoulun järjestämänä. Olemme saaneet paljon hienoja koulutusohjeita ja harjoitusta mukavassa pienryhmässä kerran viikossa. Jössikin on jaksanut olla innokas opiskelija ja on oppinut paljon uutta lyhyessä ajassa. Suosittelen kaikille menemään ohjattuun koulutukseen, siellä saa ohjeistusta, opastusta sekä harjoitusta sopivan kokoisessa pienryhmässä. Samalla totutaan olemaan muiden vieraiden koirien kanssa. Kuva Jössistä Hiukkavaarassa menossa Oulun koirakoulun Arkitokon harjoituksiin.

  Howlow Ace of Spade eli Sulon sivut päivitetty

 

a-pennut_howlow_6kk_6pv_281210_l_sulo_joulukuusi_pallo.jpg

 

Sulo kävi heti Joulun jälkeen moikkaamassa sisko-Selmaa ja Jössi-veljeä! Sekä tietysti tarkistamassa toiko Joulupukki paremmat paketit sikolle ja veljelle. Taisipa koko kolmikolla unohtua paketit, oli leikkiminen ja rymyäminen taas melko kiivasta koko illan, selvästi kaikki kolme tuntevat hyvin toisensa ja nauttivat keskenään välillä jo melko kovista "mäykkypentuleikeistään". Mukavaa seurattavaa ja vaihdoimme Joulun kuulumiset samalla Aino-Marjan ja Matin kanssa, mukava kun ehditte piipahtaa Aino-Marja ja Matti, ennen kuin Mattikin taas lensi Eurooppaan takaisin.

Howlow Armed and Ready sivut päivitetty

 

a-pennut_howlow_5kk_2vko_5pv_111210_a_akke.jpg

 

Akke eli Howlow Armed and ready kävi kylässä ennen Joulua perheensä kanssa Kainuusta, käy katsomassa uudet kuvat pojan sivuilta linkistä A-PENNUT/Howlow Armed and Rady! Kuvassa kaunissilmäinen Akke-poika lähikuvassaan. Päivi-emännästä on ollut todella mukavaa, kun kaikki uudet omistajat koirineen ovat pitäneet yhteyttä ja lähettäneet kuulumisia, sekä tulleet käymään kylässä ihanien mäykkylikoiriensa kanssa. Tiedoksi omistajille, aina jos on jotakin kysyttävää, minuun voi olla aina yhteydessä ja kysyä neuvoa ja apua. Eikä tarvitse olla kysymyksiäkään, ihan arkisissa asioista ja kuulumisista olen kiinnostunut ja innoissaan - onhan mäyräkoira aina ensisijaisesti perheenjäsen myös meillä kotona kaikki neljä Pablo-Boy, Imsa-mamma, Selma-neiti ja Jörri-Jörrykkä!

Howlow A Small Victoryn eli Vikin sivut pävitetty!

Käy kurkkaamassa Viki-pojan 5 kk viimeisimmät uutiset pennun omilta websivuilta linkistä A-PENNUT/Howlow A Small Victory!

Howlow All My Love eli Vilin sivut päivitetty!

 

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_061210_b_vili_istuu.jpg

 

Howlow All my Love eli Vilin sivut päivitettynä uusien tarinoitten kera, käy katsomassa viimeisimmät kuulumiset linkistä A-PENNUT / Howlow All My Love. Tässä kuva ihanuudesta viiden kuukauden isässä istumassa!

Howlow A-pennut eka kertaa kehissä 2.1.2011!

 

a-pennut_howlow_matchshow_020111_c_sulo__pun_nauha_ainomarja.jpg

 

Uusivuosi 2011 alkoi mukavasti näyttelyiden merkeissä, sillä Howlow A-pentujen Howlow Ace of Spade, "Sulo" uros ja Howlow About A gir, "Selma" narttu sekä Imsa-mamma Undimoon Imsa (kennel Undimoon, Ruotsi) pentueen emä kävivät Lakeuden koiraharrastajien Match-Show kilpailussa Kempeleessä. Menestys oli hieno, vaikka pennut 6kk Sulo-boy ja Selma-neiti eivät ole käyneet vielä näyttelytottumusharjoituksissa kumpikaan. Toki kotosalla ja kasvattajan luona on muutamat harkat vedetty. Yhden osallistujan auto lähti ojaan liirosta, ja Matin ja Aino-marjan ja järjestysmiesten avulla auto saatiin ojasta pois! Pablo-boy aikoinaan hälyytti palolaitoksen mätsäreihin, kun eräs vasta huolettu auto syttyi palamaan, onneksi koirauhreilta vältyttiin tuolloin!

Päivä oli jännittävä myös kasvattaja-Päiville, Sulo sai pentuluokassa (pentuluokka 1 vuoteen saakka) hienosti Aino-marjan handlaamana punaisen nauhan ei sijoitusta lopuista 70 koiraparikoista. Hienosti Sulo jaksoi ravailla, näytti heinosti käyttäytyen hampaansa ja antoi tutkia rakenteen. Kuva Sulosta ja iloisesta Aino-marjasta!

 

a-pennut_howlow_matchshow_020111_e_sulo__pun_nauha_ainomarja.jpg

 

Vielä yksi kuva ihanasta Howlow Ace of Spadesta eli Sulo-sulosilmästä ylpeän Aino-marjan sylkystä, - aito tunne onnistumisesta ikuistettuna -!

 

a-pennut_howlow_matchshow_020111_n__sulo_ainom_odottaa_kehaa.jpg

 

Sulo-boy jaksoi odotella ennen kehiä kiitettävästi vasta 6kk iässä!

 

a-pennut_howlow_matchshow_020111_s_matti_ja_selma.jpg

 

Selma-neitokainen oli myös mallikkaasti käyttäytyvänä ilo esitellä. Hampaat näytettiin kiltisti, seisottiin ja ravailtiin. Selma Howlow About A Girl pääsi 8 parhaan joukkoon loppukarsintaan, mutta ei enää 6 kuukauden ikäisenä päässyt 4 sijoitetun koiran pariin! Olimme todella yllättyneitä  tästä ja iloisia, tuomarikin kävi erikseen Tapio Flink sanomassa, että siirtykää 8 joukkoon mihin teidät on valittu (vaikka hän oli sanonut minulle aiemmin saman), kun emäntä-Päivi ei heti ymmärtänyt! Hyvä Selma! Kuvassa Selma-neiti eli Howlow About A Girl Matin sylkyssä riekkuen parta hiekassa....!

 

a-pennut_howlow_matchshow_020111_o_matti_imsa.jpg

 

Imsa-mamma eli "Imsa" jaksoi ravailla mallikkaasti omassa pienten aikuisten kehässä, missä oli 30 paria esiiintymässä, punaisen nauhan Imsakin sai mallikkaasta esiintymisestä, mutta ei sijoitusta enää jatkossa punaisten kehässä! Aino-marja ja Matti-isäntä Sulon omistajat olivat katsoneet ja arvioivat Imsan esiintymistä ihmetellen - Miten ihmessä saamme Sulo-pojan joskus noin esiintymään- Mutta harkoilla ja treenillähän se onnistuu ja varmasti myös Suloltakin eli Howlow Ace of Spadelta, hieno poika hyvän rakenteen omaavana kun on. Sulo ei rähjännyt tai käyttäytynyt huonosti, vaan otti leppoisasti kaiken uuden vastaan heinosti käyttäytyen, mistä Päivi-emäntä oli todella ylpeä ja kiitollinen. Hyvä Sulo! Kiitos Aino-marja hienosta handlaamisesta ja osallistumisesta! Imsa-mamma kuvassa Matin sylkyssä ja huollossa, Matista oli iso apu tässä koirahässäkässä, kun piti väillä tiirata mihin kehään ehtiin kahden koiran kanssa, matti toimi apurina suurena, Kiitos Matti vielä kerran! Molempiin pentukehään ja aikuisten kehiin ehdittiin hyvin.

Sulo kävi kylässä 9.12.2010 uudet kuvat pentujen sivulla Howlow Ace of Spade käy kurkkaamassa!

Rauhallista Joulunaikaa 2010 ja tapahtumarikasta Uutta Vuotta!

 

aaa_rauhallista_joulunaikaa_2010_a_papu_kuusi.jpg

 

Kennel Howlow toivottaa koiranystäville Rauhallista Joulunaikaa ja mukavaa yhdessäoloa karvanaamojen kera! Ensin kuva Pablo-boysta kiireisissä jouluvalmisteluissaan kuusen äärellä.

 

aaa_rauhallista_joulunaikaa_2010_b_imsa_ja_palllot.jpg

 

Imsa-mamma otti jo vähän rennommin ja suostui kuvattavaksi joulupallojensa kera.

 

aaa_rauhallista_joulunaikaa_2010_c_selma_jossi_pallo_kuusi.jpg

 

Pienokaiset Selma-neitokainen ja Jössi Jörrykkä melkein puolivuotiaina tutustumassa mielenkiintoiseen karhahkaan yhdessä tuumin,  tämä on pentujen ensimmäinen Joulu! Välillä piti pieneen suuhunkin koklata uutuuden eli joulukuusen makua, palloa  yritettiin saada suuhun - harmi kun on noin liukas ettei millään saa kiinni - tuumasivat innokkaat Joulunviettäjät!

Lämpimät synttärionnittelut vilkaille Howlow A-pennuille 22.12.2010 tasan puolivuotiaina!

 

a-pennut1pv_230610_onnea_howlow_pennut_puolivuotta.jpg

 

Syntymän ensihetkiltä lähdetiin eteenpäin kovaan kasvuun Imsa-mamman tarkan ja huolehtivan silmän alla. Kuvassa pienet mäyräkoiranalut yhden päivän vanhoina syömässä hyvää äidinmaitoa.

 

a-pennut1pv_230610_onnea_howlow_pennut_imsa-mamman_terveiset.jpg

 

Imsa-mamma oli tarkka hellä huolehtija, joka huolsi, tarkkaili, putsasi ja hoivasi pentujaan kiitettävästi ympäri vuorokauden. Tässä vielä Imsa-mamman terveiset puolivuotiaille pennuilleen! Pennut kuvassa päivän vanhoja...pienen pieniä näyttävät vielä olevan kasvutien alkumetreillä.

Kiitos Leilalle pikku-Vikin eli Howlow a Small Victoryn kuulumisista porojen keskeltä!

 

a-pennut_howlow_08122010__viki_niata_pikku-myy.jpg

 

Howlow A Small Victory pääsi asumaan ruhtinaallisesti maalle porojen ja karjan lähiseutuville tai keskelle, miten sen nyt ottaa. Poika on erittäin vilkas myös ja määrätietoinenkin aina ei uskota emännän käskyjä, mutta Antti-isännältä taas paremmin...Porot käyvät tuon tuostakin pihalla ja niitä on haukuttu ahkerasti, mutta ei tietysti mäykky-tapaan vieroksuttu. Viki-pojulilla tuli viiden tunnin sessio, kun perheen Sanna-tytär sileäkarvaisine mäykkyineen kävi kyläilemässä. Vili oli ihan tohkeissaan, Pikku-Myy sanoi kovat sananasensa jo aikuisena mäykkynä, " EN ALA SUA". Siispä pikku-Nita sai itselleen tuntikausia leikkivän kaverin ....mahtavaa,...tuumasi Viki-poika innoissaan eikä antanut Nitankaan levähtää, vaikka neiti yritti välillä ottaa pienet nokoset. Kohta kunhan joulukiireiltä ehdin pävitän iloiset Leila-emännän kuulumiset pennusta. Mukavaa, kun kaikki omistajat ovat pitäneet yhteyttä ja kertoneet pentujen kuulumisia! Kuvassa keskellä Viki-karkkarimäykky sielakarvaisen vasemalla olevan Nita-leikkikaverin ja oikealla Pikku-Myyn kanssa. Ihania ovat kaikki kolme!

Kiitos kultapojan eli Howlow All my love kuulumisista Kuopiosta, mahtava pentu on tämä ihana Vili-poika!

 

a-pennut_howlow_5kk_3_vko__061210_a_vili_the_komentaja_eli_all_my_love.jpg

 

Kiitokset tuhannet taas Sannalle värikkäästä ja erittäin pitkästä kirjeestä ja kuvista. Hienosti ovat kuvat onnistuneet uudella järjestelmäkameralla!  Voi, että ilahduin moisesta kirjeestä ja kasvatin eli Vilin Howlow All my Love kuulumisista! Aivan ihana kaveri poika on, muutamat tuhot tehneenä, mutta erittäin mukavalta tuntui, kun kuulin että perheen pienimmän pojan kanssa Vilillä on erityinen suhde...pieni pojanalku tarhasta haettua haluaa ensimmäiseksi kisuta mäykky-Vilin kanssa seljällään lattialla kisuten. Molemmat nauravat ja leikkivät niin, että pienen pojan t-paidat ja sukatkin ovat pienillä reijillä...siis aivan upanaa. Mahtava, että Vili pääsi kokemuksella mäykkyliperheeseen, missä osataan suhtautua oikein uuteen tulokkaaseen. Rotunahan ei karkeakarvainen mäyräkoira kuitenkaan ole seurakoira, vaan vaatii koulutusta ja ohjailua kasvuun, määrätietoinen kun rotu on. Mutta hyvällä työllä saadaan joka perheeseen järkevien ihmisten kanssa hyvä siis erittäin hyvä perheenjäsen! Pienellä perheen pojalla on lapsuusmuistoina lämmin ja erityisen läheinen suhde elävään koiraan eli vikkelään Vilipoikaan, voi että mukavaa. Itse muistan hyvin lapsuudesta kaikki mummilan koirat lähipiireineen, koiranvahtihommat palkkoineen, mökkinaapurin mäykyn ym. ihanuudet, ne ovat tärkeitä ja korvaamattomia muistoja menneiltä ajoilta! Kun joulunpyhät ovat ohi ja kiireet laitan 1. pojan sivuille kaikki mukavat kuulumiset viimeisimmistä tempauksista...niitä tällä pojalla tuntuu riittävän... 

Sulo sulosilmä eli Howlow Ace of Spade pataässä kävi kylässä 9.12.2010

 

a-pennut_howlow_5kk_3vko_3pva_09122010_a_sulo_ja_luu_kylassa.jpg

 

Heti kun on aikaa enemmän päivitän Sulon omille websivuille kuvat uusimmasta vierailusta. Aino-marja ja Sulo kävivät ilahduttamassa meitä jälleen kerran, vauhtia ja toimintaa riitti koko illalle ja siskokset ja veljekset telmivät innokkaina. Ensin sanottiin kovat sanat veli-Suloparalle, mutta irti pihalle päästettyämme pennut Selma-Sisko ja Jössi-velipoikanen olivat kavereita heti Sulo-karkkarimäykkypojan kanssa. Ihana kaveri "kerta kaikkiaan" on tämä vikkelä poika, ei voi Päivi-emäntä muutakaan sanoa .... siis aivan ihana!

Akke eli Howlow Armed and Ready kyläilemässä!

 

akke_eli_7_poika_lahikuva_a_1112102.jpg

 

Ihana 7. syntynyt poika Akke, kasvattajan Ossy-Osborne kävi kyläilemässä ja tutustumassa sisaruksiin lauantaina 11.12.2010. Pojukka on niin ihanan reipas ja lutuinen, että ihan ikävä tuli kUn perhe lähti Aken kanssa omaan kotiin Kainuuseen. Siis aivan ihana tapaus, lisää kuvia tulossa Aken eli 7. pojan Howlow Armed and Ready sivuille.

Rakkaat onnittelumme ihanalle Pablo-boylle 9 vuotta tänään 10.12.2010!

 

kennel_howlow_pablo_9v_101210_a_onnea_pablo_kakku_ja_kynttilat_9v.jpg

 

Kynttilät, kakut ja lelut olivat tänään päätoimena Pablon 9-vuotissyntymäpäivillä. Pablolle kerrottiin jo 2 päivää sitten synttäreistä ja boju ymmärtää tämän varsin hyvin. Kaappeihin mihin lelut muka piilotettiin, havaittiin Pablon erehtymättömän nokan avulla heti. Niimpä poika tiesi, että leluja on lahjana.....tulossa ja piipaus...sekä vartiointi molemmissa kaapeissa oli pysyvää.  Mukava, että Pablo-boy on saanut olla ilostuttamassa ensimmäisenä mäyräkoirana meitä jo 9 vuotta, monet matkat, näyttelyt ja kokeet on pojan kanssa aloittelijoina kuljettu. Mukavaa on myös ollut, Pablo on aina osannut järjestää mukavia yllätyksiä vuosien varrelle kekseliäänä ja urehilullisena poikana. Kuva päivänsankarin 9-vuotiskakusta liehuvine kynttilöineen. SIISPÄ ONNEA PABLO-RAKAS KARVATURJANA! Lisää linkissä KOIRAT/MÄYRISTEN KOTIPUUHAA.

Talvi on tullut, uudet talvipuserot testauksessa 28.11.2010!

 

a-pennut_howlow_5kk_6pv_281110_aa_marko_pablo_imsa_metsalenkki.jpg

 

Talvi tuli taas yllättäen, tässä testaamme koko porukalla mettälenkillä uusia villapuseroita. Talvisessa metsämaisemassa Marko-isäntä, Pablo ja Imsa. Lisää linkissä KOIRAT/MÄRYISTEN KOTIPUUHAA kuinka nämä talvitakit tuli itse asiassa hankittua.

Kiitos äiti syntymäpäiväonnitteluista 24.11.!

 

 synttarionnittelut_241110_a-pennut_howlow2.jpg

 

Sain ihanan synttärikortin omalta äidiltä, joka on seurannut tätä kasvatustyön alkua matkan varrella, siis Pablo-boyn hankinnasta ruotsin tuonti Imsan ym. muiden vaiheiden läpi. Joten melko tietäväinen äitini on tästä kasvatushommasta - harrastuksen ajankäytöstä - koirien hoidosta  ja huolehtimisesta jne. -  meillä kun on perheessä ollut tapana avoin viestintä ihan lapsuudesta asti, kiitos vanhempieni. Valehtelematta tuli kyynel silmään saadessani tämän ihanan syntymäpäiväonnittelukortin. KIITOS ÄITI!!!!  ja halaukset, jotka äitini myös sai ihan livenäkin! Tekstinä kortissa luki: Sydämmelliset syntymäpäiväonnittelut Päiville! - pikku-ystäviään hellästi hoitavalle kennell-emännälle! Rakkaudella äiti. Kortti on Minna L. Immosen "Helmi".

Mamma-Ellli-mumska Pablon ja sittemmin Imsa-mamnkin ja nyt jo Selman sekä Jössi-Jörrykänkin mukava hoivaaja ja vierailija on tutustunut tähän meidän koiraperheeseen vuosien varrella tarkasti ja ihmettelee suuresti - että milloin ajattelisit jo itseäsikin välillä ja pitäisit itsestäsi huolta ??? - Meillä kun on tapana kaikki mahdollinen huolenpito koirille, jos jotakin ilmantuu! Niimpä niin - olen kertonut äidilleni - että kiitos koirieni olen saanut pitää yllä säännöllistä liikuntaa päivittäin monena kertana ja monipuolisia mäyräkoiraharrastuksia eri lajeissa, joita ilman en osaa kerta kaikkiaan enää elää. Voisin sen sijaan kiittää mäyräkoiriani, jotka ovat pitäneet yllä kuntoani ja liikuttaneet minua ulos lenkille ihmisten pariin. Lenkkipolun varrella on tutustuttu erinäisiin ihmisiin, joihin tuskin koskaan olisin muuten tutustunut puhumaatakaan lenkkeilyn myötä tulevasta hyvästä yleiskunnosta. Kun liikkuu monta kertaa päivässä on sillä varmasti joku merkitys myös terveydellekkin. Sen verran tärkeitä ovat mäyräkoirat meille koko perheenä - osa elämää - - perheenjäseninä ja mieluista sellaista - hyvistä asioista jää aina hyvä mieli!  Jopa lomatkin on meillä muotoutuneet koirien ja meidän ihmisten ehdoilla - molemmat saavat iloa ja piristystä niiltä -Tämä tiedoksi muillekkin mäykkylien omistajille, koira ei ole este mukavien asioiden kokemisille tai rajoitus - päinvastoin!

Sulon eli Howlow Ace Spade 5kk vierailukuvat katsottavana!

Sain päivitettyä viimeinkin Sulon eli Howlow Ace of Spade omat websivut 5 kk-vierailun johdosta. Käy katsomassa uusia kuvia linkista A-PENNUT/Ace of Spade eli Sulon sivuilla!

Howlow A-pennut tasan 5 kuukautta Onnittelumme uusille omistajille ja Sulo-Sulosilmä virailulla Selman ja Jössin luona päivän kunniaksi!

 

a-pennut_howlow_5kk_221110_a__jossi_sulo_leikki.jpg

 

Onnittelut ihan ensiksi kaikille Howlow A-pennuille 22.11.2010 tasan 5 kuukautta vanhoille pennuille. Päivän kunniaksi kotiimme saapui sopivasti ihana Sulo-Sulosilmä eli Howlow Ace of Spade Pataässä. Sulon omistaja-isäntä oli kotiutunut Saksan reissusta muutamaksi päiväksi ja sopiva päivä löytyi pentujen treffeille sopivasti 5 kuukautis-synttäreille, meistä on aina mukava tavata Aino-marja ja Matti sekä tietysti vikkelä Sulo-mäykkylipoika, marmoriotsa päälaessaan ja ihana silmälasi-look-pojunen.

Riekkumista, leikkimistä nähtiin ja osin vaarallisia tilanteitakin, eihän pennut varsinkaan Sulo-poika rohkeana uros-poikana voi olla kokeilematta lentoliitoa korkeahkon sohvan nojan päältä suoraan parkettiin hypäten.... No Päivi-emäntä pehmensi laskuliitoa rinnasta kiinniottaen, joten suurempaa haveria ei onneksi villille pojalle sattunut. Kaikki omistajat ovat ilmoittaneet, että pennut ovat erittäin vilkkaita ja eloisia, viimeksi Kuopiosta Tuija-emäntä ilmoitti Vili-pojan taholta sen, että vaarallisilta tilanteilta ei vältytä.....vaikka hieno Wilma-mäykkyneitokainen on ohjaamassa myös kasvatusta Vilille eli Howlow All My Lovelle!

Ekaksi Selma-sisko ja Jössi-velipoika yrittivät purra tulokas Sulo-Sulosilmää, - luuletko vain tulevasi meille noin vain kylään - kyselivät Selma ja Jössi yhdessä reiviiriään puolustaen ja yrittäen purra tulokasta omaa velipoikaa, Jössi jopa murisi öristen..... Mentiin peremmälle soffalle, eipä auttanut. Siispä koirat löysiin hihnoihin  ja ulos sittemmin irtipäästettyinä, olivat kaikki koko kolmen kopla ylimpiä ystäviä heti ja leikki alkoi. Näköjään tämä reviiririitti alkoi jo näin varhain, eipä tuota oikein osannut edes odottaa. Tällä kertaa Imsa-mammalla oli juoksu kiihkeimmillään h-hetkellä, joten mamma pysytteli eri puolella kaiken varalta, ettei Mammallakaan tule sanomisia ihanalle Sulopojalle, joka varmasti olisi pyllyä nuuhkaissut. Imsa tunsi poikansa tälläkin kertaa nuuhkien ja häntä vippasten saatin jopa pari kuuvakin ikuistettua tervehtimestä, hyvä Imsa-mamma! Kuvassa Sulo ja Jössi leikkipuuhissa.

Ja vielä muutama kuva lisää siskoksista vasemmalla Selma, keskellä Sulo ja oikealla Jössi.

 

a-pennut_howlow_5kk_221110_z_sulo_sulokieli_ja_jose.jpg

 

Sulo-sulokieli kieli ulkona ja Jössi-velipoika läheltä otetussa kuvasaan.

 

a-pennut_howlow_5kk_221110_zzzzz_selma_ja_sulo.jpg

 

Selmakin pääsi yhteiskuvaan ihanan Sulo-velipojan kanssa. Muut kuvat nähtävillä Sulo-pojan omilla sivuilla linkissa A-PENNUT/Howlow Ace of Spade, käy katsomassa.

Käy katsomassa A-pennut linkissä uusia kuvia ja uutisia Howlow All my Lovesta eli Vili-pojasta!

Linkki A-PENNUT/Howlow All my Love eli Vilin sivuilta.

Super-mamma Imsan huolenpitoa, kössistelyä ja ensilumileikit neljän pitkula-mäyräkoiranokan kera kotipihalla 14.11.2010!

 

a-pennut_howlow_20vko_5pv_141110_a_imsa-mamma_putsaa_jossia.jpg

 

Kyllä on mahoton huolehtija tuo Imsa-mamma, ei voi muuta kuin ihmetellä, nimittäin vieläkin mamma huolehtii pennuistaan. Tässä Imsa-mamma toteaa, että Jössi-Jörrykän pippelihän ei kyllä ole ihan puhdas siispä siivoushommiin....Ei kyllä tarvitsisi enää, mutta minkä sitä voi emolle, jos on tarkka ja huolehtiva... Lisää jutusta linkissä KOIRAT/MÄYRISTEN KOTIPUUHAA 14.11.2011.

Marraskuun koirakyläilyä isojen koirien eli TJ:n, Lucian, Santan ja Arja-tädin luona

 

howlow_arja_koirakyla_071110_a_santa_makoilee_lumes.jpg

 

Päivi-emäntä kävi tervehtimässä ihania nappisilmiä Arja-tädin luona. Arjalla on Boxeri Tj, x-rotuinen Lucia neiti 2 v. ja uudempi tulokas pentu-Santa 8 kuukautta jo täyttäneenä. Jopa oli jo aikakin käydä nyt katsastamassa erityisesti uutta tulijaa, ennekuin ehtii aikuiseksi kasvaa! Aivan tavattoman leikkisä, hyväluonteinen neiti-Santa oli ja utelias, koko ajan liikkeessa oleva nuori neiti, aivan ihana tapaus! Ensimmäine kuva kun Santa-neiti makoilee pihallaan, kohta jo leikkiin kirmaten pallonsa kanssa.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_b_santa_liikke_leikki.jpg

 

Liikkeesä Santa-neiti reuhkasee innoissaan palloleikissään.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_c_santa_lahelt_sivusta.jpg

 

Lähempääkin saatin ikuistettua kuva Santasta.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_d_santa_katsoo_sivul.jpg

 

Sivustakin läheltä Santa-neitokainen, - voi että ollaankin sievänä kuvassa - tuumaapi Päivi-emäntä.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_e_santa_paa_lahikuva.jpg

 

Valppaana, korvatkin pystyssä neiti-Santa on tässä läheltä otetussa kuvassaan. ihanan musta nokka ja piukkahuulet sekä kaunis katse Santa-koristeina korvien säestäminä....nappisilmä siis tämäkin!

 

howlow_arja_koirakyla_071110_f_santa_paa_hieman_kallellaan_lahelt.jpg

 

Välillä kallistellaan hieman sivulle läheltä otetussa kuvassa.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_g_santa_ylvas_pallo.jpg

 

Vinttikoira-Ylvään näköinen on neiti-Santa pitkulaisena pallonsa kera.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_h_santa_pitkula_pallo_lumi.jpg

 

Edelleen pitkulana ollaan pallon kanssa pihalla.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_i_santa_ja_tj_leikki_pihal.jpg

 

Välillä otettiin jo arvostetussa iässä oleva charmikas isäntä Tj:kin leikkiin mukaan. Vaikka Tj on jo iäkkäämpi, maistuu leikki Mr Tjlle aina mieluusti, eikä meinata lopettaa leikkiä sitten ollenkaan.

 

howlow_arja_koirakyla_071110_j_mr_tj_lutukka_palloleikki.jpg

 

Lähempi otos Mr Tj:stä lutukka ihana herrasmies on tämä vaaleanpunaisen kielen kanssa kuvassa oleva boxeri! By the way...Tj juo vettä ainostaan hanasta, tämän tavan herra on edelisessä kodissaan oppinut Saksassa, eikä siitä ole vielä osattu luopua. Tj osaa näyttää milloin jano on, toki kotona on aina vesikupit tarjolla, jotta janoon ei kukaan kuole....ja isoja kupit onkin näin "mäyräkoiraperspektiivistä katsottuna" kuin myös kerralla annettava ruoka-annos.....yksi boxerin ruoka-annos on yhden mäyräkoiran monen päivän ruoka-annos....Tätä Päivi-emäntä aina päivittelee, ...se määrä isoilla on ihan eri luokkaa...

 

howlow_arja_koirakyla_071110_k_mr_tj__olen_ihana_ja_kaunis.jpg

 

Vielä läheltä komistuksesta otettu kuva eli Mr Tj, Vau! Rapsulit kaikille sessuille, myös Lucialle. Lucia pelkää kameraa, siispä neitoa ei viitsitty kiusata moisella kapistuksella, eikä ole kuviakaan neidosta. Mukava oli taas koiratietoutta vaihdella ruokinnasta koulutukseen osaajan kanssa, aikoinaan vinttikoirkasvattajapuuhistaakin äitinsä kanssa työnsä tehneenä! Ihana, kun osaavaa porukkaa ympärillä kannustamassa ja tukemassa, oppeja ja neuvoja jakamassa, voisiko olla olla paremmin - noi eipä voisi! Kaikkea mitä kokeneemmat kasvattajat ovat vuosien saatossa tieto-taitoa kartuttanneet - olen lämpimästi ottannut vastaan useammalta kasvattajalta. Pitkä kasvatustyö ja kokemus on korvaamatonta, sieltä kaiken osaamisen saa, jos viitsii kuulla ja osa, kun sattuu vielä olemaan erittäin motivoivia, eli kannustavat kertovat aidosti kokemuksista niin hyvällä pohjalla on omakin tuleva kasvatustyö - kaikkea ei tarvitse kokeilla kantapään kautta, vaan kannattaa hyödyntää muiden osaaminen ja kiittää kauniisti hyvistä neuvoista ja ohjeistuksista! Kiitos siis kaikille kasvattajille, jotka kanssani ovat olleet tekemisissä, osaamisenne on pantu korvan taakse tarkasti ja hyödynnetty myös omassa aloittavassa kasvatustyössä! Kiitos kovasti!

Sulo eli Pataässä , Howlow Ace of Spade koirakylässä 30.10.2010

 

a-pennut_howlow_301010_e_sulo_kaunis_aino-marja.jpg

 

Käy kurkkaamassa ihanan Sulo-pojulin uutisia! Aino-marja on lähettänyt useita kuulumisia ihanan pojan tempauksista, vieläpä saatiin mahtavat kuvat tallennettuna vieraisilta, eli EI KUN KATSOMAAN. Täytyy mainita, että komea on emäntä Aino-marja kuten myös karkkaripoika Sulokin. Linkki A-PENNUT/ Howlow Ace of Spade. Kiitokset kuuluvat valokuvien ottajalle Sarianna Valkamalle, kiitokset suuret näistäkin kuvista, mahtavia ovat!

Undimoon Imsa PSMKK:n marraskuun 2010 kalenterityttönä

 

kennel_howlow_undimoon_imsa_191108_janismetsalla.jpg

 

Karkeakarvainen mäyräkoiratyttömme Undimoon Imsa osallistui kuvallaan Pohjois-Suomen mäyräkoirakerhon kalenterivalokuvakilpailuun v. 2009. Imsan kuva valittiin marraskuun 2010 mäyräkoirakuvaksi. Tässä kuva Imsa-mammasta jänismetällä 19.11.2008 läheltä otettuna metsästysrepun ja aseen kanssa ajoliiveissään. Hieno neiti näyttää olevan Ultrapoint tutkansa kanssa nätisti nappisilmillään napottaen, ja aivan innoissaan oltiin tälläkin reissulla!

Tässä linkki Psmkk:n Pohjois-Suomen märäykoirakerhon sivuille, kalenterikuvat ovat aina esillä kuukausittain! Onnittelut muille kuvissaonnistujille, jotka pääsivät vuoden 2010 kalenteriin.

Saimia eli Howlow Always on the Runia  4.11.2010

 

a-pennut_howlow_19vko_2pv_041110_d_selma_saimi_ja_jossi_ryhmakuva.jpg

 

Kuvassa vasemmalta lukien Selma-neiti Howlow About a girl, keskellä Saimi Howlow Always on the Run ja oikealla Jössi-Jörrykkä Howlow After forever.

Pennut leikkivät keskenään ja uusia lelujakin tutkittiin tarkkaan...Saimi jaksoi hienosti olla kuvauksissa ja näyttelytottumusharjoituksissa, hienosti nuoresta iästään huolimatta 4 kuukautta ja 3 viikkoa "vanhana", hyvä Saimi! Kuva sisaruksista sylkkykuvassa, jotta edes jotain saataisiin otettua ja ikuistettua...vaikka kiirettä pitää. Näin syksyllä, on vähän valoa ja kuvatkin ovat huonolaatuisia. Kuvaajana oli Marko Laine, vaikka merkinöissä väärä nimi, korjauksen nimissä.

 

a-pennut_howlow_19vko_2pv_041110_e_selma_saimi_ja_jossi_ryhmakuva.jpg

 

Toinenkin kuva siskos/veljeskaartista yhteiskuvassaan. Vasemmalla Selma, keskellä Saimi ja oikealla Jössi-Jörrykkä. Saimin seisomakuvat nähtävillä tyttösen omilla sivulla  linkissä A-PENNUT/Howlow Always on The run. Hienosti neiti osasi ravailla ja tulla jopa eteen seisomaan liikkestä eteen, hyvä Saimi!

 

Uusia kuvia Saimin eli Howlow Always on the run sivuilla

Uusia kuvia kauniista tyttösestä Saimista linkissä A-PENNUT/Howlow Always on The run.

Koirapuistoilua 24.10.2010 neljän Howlow A-pentujen ja Imsa-mamman kanssa

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_a_imsa-mamma_selma_jossi_sulo_saimi.jpg

 

Sovittiin koiratreffit Howlow A-pentujen Saimin, Sulo-pojan ja tietysti Selman ja Jössin kanssa syyskuun sunnuntaipäivälle. Ei satanut ja ilmakin oli väliin aurinkoinen, siispä kaikki pennut pääsivät riekkumaan ja leikkimään yhdessä koirapuistoon Imsa-mamman kanssa. Kuvassa kaikki neljä pentua ja Imsa-mamma. Etualalla Selma-neiti, vasemmalla Sulo-poju hättyyttämässä Saimi-typykkää ja Jössi-boy takaapäin Imsa-emomamma oikealla tohkeissaan. Tämäpä olikin ainoa kuva mihin kaikki neljä pentua ja emo saatiin, sen verran vikkeläliikkeisiä olivat pienokaiset leikeissään.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_b_imsa-mamma_sulo_jossi_selma.jpg

 

Imsa-mamma Sulo-poika, Jössi-poika ja Selma-typykkä.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_c_imsa-mamma_sulo_jossi.jpg

 

Imsa, Sulo korvat liehuen mamma-Imsaa leikkiin houkutellen ja Jossi-pojunen takana nuuskuhommissa.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_d_imsa-mamma_koirapuistoilee.jpg

 

Saatiinpa lähikuva Imsa-mammastakin aika läheltä, tyytyväiseltä mamma-Imsa näyttääpi!

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_f_selma_imsa-mamma_sulo_jossi.jpg

 

Kuvassa Selma-neiti , Imsa-mamma, Jössi ja Sulo-poika koirapuistoilun alkuhetkillä.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_f_selma_imsa-mamma_sulo_jossi.jpg

 

Selma, Imsa-mamma, Sulo ja Jössi-Jörrykkä.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_g_selma_juoksee.jpg

 

Selma juoksee ja kirmailee koirapuistossa innoissaan...

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_h_imsa-mamma_sulo_nokat_vastakkain_koirapuisto.jpg

 

Imsa-mamma ja Sulo-poika keskustelevat nokat vastakkain puistoilun lomassa - äiti ja poika yhdessä -

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_i_imsa-mamma_jossi_namut_ainomarjan_ka.jpg

 

Ainomarjalla oli taas hyvää mukana, Imsa-mamma ja Jössi-pojunen innokkaina herkkuja tinkaamassa

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_j_saimi_sulo_selma_jossi_marko.jpg

 

Nelikko etualalla Saimi, vasemmalla Sulo, Selma vaaleanpunaisen pantansa kanssa ja Jössi takana.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_l_jossi_markon_sylkys.jpg

 

Jössi halusi välillä päästä sylkyyn isännän lämpöön - Marko ja Jössi-Jörrykkä.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_m_sulo_korvat_liehuu_saimi_leikkia.jpg

 

Sulolla korvat liehuvana liikkeessä, sen verran nopea kaveri Sulo-poika on, leikkiä piisaa ja vauhtia riittää, tässä Saimi-siskon kanssa.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_n_sulo_saimi_jossi.jpg

 

Sulo, Saimi ja Jössi. Sulolla kiinnostaa jo tyttöjen intiimipaikat...

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_o_saimi_ja_jossi.jpg

 

Saimi ja Jössi-Jörrykkkä, Jössi-velipoika on vähän hienotunteisempi -riittää pelkkä katsastelu.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_p_sulo_ja_selma_gorgi_ja_jackrusseli.jpg

 

Sulo-velipoika vasemmalla ja Selma-sisko oikealla tarkkailevat mitä ne nuo isommat Jackrusseli ja Gorgi oikein tekevät?

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_q_sulo_etualal_selma_saimi_jossi.jpg

 

Kaikki neljä pentua samassa kuvassa. Tosin vain Sulo-pojasta edustalta saa jotain selkoa, takana Jössi ja Jösen takana Saimi, Selma poistumassa oikealla takakulmaus näkyvillä..

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_r_saimi_juoksee.jpg

 

Saimi-tyttönen juoksee ja kirmaillee!

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_s_jossi_saimi_sulo_koirapuistopenkki.jpg

 

Jössi-veli, Saimi-siko ja Sulo-velipoika puistonpenkillä leikkien.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_t_ainomarja_selma_ja__jossi_namut.jpg

 

Ainomarja tarjosi herkkuja Selmalla ja Jössi-jörrykälle - mitä tietysti hanakasti otettiin mieluusti vastaan -

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_u_sulo_saimi_selma_etualal.jpg

 

Sulo-poika, Saimi-tyttö ja Selma-siskonen. Tähän kuvaan liittyy myös yllättäen tarinoitakin, nimittäin kaksostyttöjen mummi oli kaksosten fanittaman pakotettuna - kuin myös itse mummi - ikuisena mäykkyfanina tutustamassa harvinaiseen pentunäkymään - haloo Ouluksi - eli peräti neljä mäyräkorapentua puistossa! - Paikalle ahkera mummi hätyytti myös lasten äidin katsastamaan ihmettä!. Kävi keskustelujen lomassa ilmi, että Mummi tunsi näyttelijä Elina Hoffrenin Tuirasta, jonka mäykkyä hän lähimmäisenrakkaudessaan ja huomaivuudessaan auttaa eli ulkoiluttaa Elinan mäykkyä, koskapa Elinan jalat ovat huonona! Mahtava lähimmäisenteko!

Kerroin, että meillä on mukavat muistot hienosta näyttelijästä - kiitos teatterireissujen koulun taholta . Muistoja Elinasta Kuopion näyttelystä riitti myös, kun Pablo Boy - Evening´s Little Bear sai ensimmäisen sertinsä ollensa kehien VSP- eli vastakkaisen sukupuolein kaunein ja saaden ensimmäisen serinsä Kuopiossa. Tällöin voiton hetkellä - kuului kantava ääni taustalta- kun Elina huusi "et Hyvä Oulu ja nyrkki heilui ilmaan " - vastasin hymyllä -totaalisen yllätyneenä moisesta kannustukseta - eikä sellaista ole koskaan myöhemmin  muuten tullutkaan. Usein aiemminkin olin kyllä havainnut näyttelijän aktiivisena kehien laidoilla - ja kuullut kun Elina oli kauniisti puhutellut koiriaan ulkoilutuksen lomassa paremmassa kunnossa ja nuorempana ollessan -  mutta tämä oli todella iloinen yllätysterveydys - totta tosiaan! Terkut lähtivät tästä kannustuksesta mummin saatelemana  nyt Elinalle päivämäärä oli 9.8.2003 Kuopio BY THE WAY , jos sitä muistellaan! Ihana näytelimien voimavirta olet ollut - hieno näyttelija uran saatossa - kiitos elämäntyösi näytelmien parissa- toivottaapi Pävi-emäntä - tätä erikoista taitoa näyttelijän ammatissa osataan arvostaa - kuten kaikkea luovaa!

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_v_saimi.jpg

 

Saimi malttoi välillä tähyillä vieraan tädin jaloissa pienen ihailijan sylkyssä

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_x_saimi.jpg

 

Toinenkin kuva kun Saimi tarkkaillee ja tähyilee vieraan tädin jalkojen turvasta

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_y_saimi.jpg

 

Edelleen kuva kauniista Saimi-neitokaisesta.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_z_selma_sulo_jossi_namut_ainomarja.jpg

 

Ainomarjalta haetaan vähän hyvää namia porukalla takana Jössi-Jörrykkä, keskellä Sulo-poika ja edessä Selma-neiti.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_zz_jossi_selma_sulo_namut.jpg

 

Edelleen kolmikko kaksi veljeä ja sisko, Jössi pää näkyy hyvin kuvassa,  sekä Ainomarja namihommissa.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_zzz_jossi_selma_sulo_namut_ainomarja_jackrus.jpg

 

Vieläkin kolmikko samassa kuvassa Jackrusseli ja Gorgikin yrittävät saada myös osansa.

 

a-pennut_howlow_241010_17vko_5pv_zzzz_sulo_ainomarja_jackrus.jpg

 

 

Sulo riekkuu ja hyppää emäntää vasten korvat liehuen hyvän makupalan toivossa innoissaa riekkuen, Selma-sisko takana ja russeli tietysti hanakkana mukana. Lisää kuvia tulossa tähän, kunhan ehdin laittaa..

Käy katsomassa Howlow A-pennut 10-11 vkoa lomalta kotiin

 

a-pennut_howlow_11vko_5pv_120910_k_maissa__jossi.jpg

 

Uusia kuvia Howlow A-pennut A-PENNUT 10-11 VKOA LINKIN ALLA lähtö kotiin pentujen ensimmäiseltä lomareissulta!

Howlow Ace of Spade eli Sulon uusimmat hienot kuvat nähtävillä 3.10.2010 Wow!

 

a-pennut_howlow_14vko_5pv_031010_r_sulo_5.poika_liikkees_nurmel_havuneula_suus.jpg

 

Sulo poika liikkeessä 14 viikoa ja 5 päivää vanhana havuneulanen suussaan. Käy katsomassa Sulo-pojan uudet kuvat linkista A-PENNUT/Howlow Ace of Spade eli Sulo-poika. Kiitokset lämpimät vielä kerran valokuvaaja Sairianna Valkamalle hienoista otoksista ja ihanalle huolehtivalle emännälle Aino-marjalle kuin myös Matille!

Käy katsomassa uusimmat päivitykset A-Pennut - linkistä Howlow A Small Victory ja Alwyas on the Run ja Ace of Spade!

Syksyn ensimmäiset hirvenluut 8.10.2010

 

a-pennut_howlow_15vko_3pv_081010_pepi-neiti_a.jpg

 

Kennel Howlow saa aina perinteisesti Kainuusta syksyn ensimmäiset herkulliset hirveluut koirille, kun hirvestyskausi on alkanut. Ensimmäiset kaadot hirville on tehty, siispä arvokkaan herkun oli Taisto-isä pannut talteen koirien herkkutteluhetkiä silmälläpitäen. Marko-isäntä ajoi kotiinsa koko katraan kera luunhakureissulle Pablon, Imsan ja pentujen Selman ja Jössin kanssa. Kuvassa Taiston ja Inkerin silmäteränen Pepi-peppana sohvalle turvaan karauttaen, kun näki normaalia runsaslukuisemman vierassaattueen, terävähampaisten pentujen kera....- parempi pysyä turvassa hampaista täällä sohvalla, tänne kun eivät riiviöt pääse - tuumasi Pepi tyynesti ja köllötteli tuttuun tapaansa sohvallaan. Käy katsomassa koko tarina  websivujen ylälinkistä KOIRAT/ MÄYRISTEN KOTIPUUHAA. Uusi linkki 24.4.2011

Ihana Sulo-poika eli Howlow Ace of Spade Pataässä Imsa-mamaa ja siskoa ja veljeä tervehtimässä

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_a_imsa-mamma_ja_sulo-poika.jpg

 

Ainomarja ja karkeakarvainen Sulo-poika kävivät tervehtimässä kyläilyn merkeissä Imsa-mammaa, Selma-siskoa ja Jössi-Jörrykkävelipoikaa 15 viikon ja 5 päivän ikäisenä. Mukava sunnuntaipäivä emo-Imsan ja pentujen kanssa vierähti mukavasti leikin tiimellystä ja jälleenäkemisen riemua tarkkaillessa. Ainomarja oli jo saapunut Sulon kanssa, kun Imsa ja Pablo-boy palasivat lenkiltä. Aidan taakse mentiin heti tarkistamaan uusi outo tulija, ensin pestiin kurat ja pyllyt ja sitten Mamma-Imsa pääsi jo tutkimaan outoa tulijaa. Aluksi Imsa-painoi epäluuloisena pienokaisen etutassuillaan kenttään ja hampailla ja päällä ohjaten tulijan pään alas, - että kukakohan tämä outo tulija on kotiini? - pikainen tutkimus ja pyllyn nuuhkaisu......Voi sitä riemua, kun Imsa-mamma tajusi, että tässähän on hänen oma pieni 5. poika Sulo-poika! Heti välittömästi alkoi mukava leikki "hukkateillä" olleen pienen Sulo-mäykkypojan kanssa. Kylläpä oli mukava seurata riemua, mikä seurasi tästä kohtaamisesta. Jo etukäteen jännitettiin, että tunteeko Imsa oman jälkeläisensä, no kyllä tunsi. Tässä kuva, kun Imsa melkein lentoon lähdössä etutassulit ilmassa jälleennäkemisen riemusta leikissä oman ihanan pojan Sulon kanssa.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_b_imsa-mamma_ja_sulo-poika.jpg

 

Vieläkin alkuhetkien telmimistä mamman ja Sulo-pojan kanssa, mamma alla ja Sulo-poika päällä purukengän kanssa.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_c_imsa-mamma_ja_sulo-poika.jpg

 

Edelleen leikkiä äidin ja pojan kanssa, Sulo-pojalla hurja ilme leikin tiimellyksessä.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_d_sulo_luu.jpg

 

 

Sulo puri välillä löytämäänsä aaretta eli purukenkää pienellä suloisella Sulo-kielellään, ihan pojukka.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_d_sulo_ilmalento_mamma-imsan_yli.jpg

 

Sulo-poikakin lähti "lentoliitoon" leikin huumassa korvat hulmuten, niin innoissa pieni poika oli leikistä Imsa-mamman kanssa, ihanaa....-tuumi Sulo-poika leikissään mamman kanssa ja hypähti pentutassuillaan korkealle ilmaan pienen pieni vaaleanpunainen kieli ulkona.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_e_mamma-imsan_ja_poju-sulon_riemua.jpg

 

Imsa-mamman ja Sulon leikin riemua leikkkiessä edelleen.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_f_selma_imsa_jossi_sulo_ja_namut.jpg

 

Tässä katsastaa koko karkeakarvainen mäyräkoirakatras  vasemmalta Selma-neiti, Imsa-mamma, Jössi-Jörrykkä-boy ja Sulo-veli namuja havitellen, joita Ainomarja tarjoaa sailaisesta rasiastaan...mitähän sieltä löytyy..?

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_g_siskokset_selma_sulo_jossi-jorrykka.jpg

 

Tässä koko kolmen sisaruksen poppoo Selma takana, Sulo keskellä ja Jössi-Jörykkä edessä...tutussa kerjuuhomassaan.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_h_ainomarja_ja_imsa-mamma_rapuselissa.jpg

 

Imsa-mamma oli mielissään vierailijoista, selvästi tykättiin, kun taas päästiin Ainomarjan rapusutusten pariin ihan iholle kiinni.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_i_sulo_ainomarja_ekat_natoharkat.jpg

 

Teimme ensimmäiset näyttelytottumusharjoittelutkin koko pentueen kera. Tässä kuva, kun Sulo ravailee tottuneen ja innostuneen oloisena ensimmäisissä näyttelytottumusharjoituksissaan Ainomarjan kanssa, harmi kun Sulon pää ei näy kokonaan. Hienosti meni, Ainomarjallekkin laji on uusi, mutta hienosti nuori nainen osasi luotsata Suloa eka harkoissaan, Hyvä Ainomarja!

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_j_sulo_poydalla.jpg

 

Ensin totuteltiin outoon pöytäympäristöön, Sulokin oli ihan rennosti ensin pelkästään tutkaillen ja siitä muistona tämä kuva kauniista pojasta Ainomarjan handlaamana!

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_k_sulo_seisoo_poydal_ainomarja.jpg

 

Päivi opasti ja ohjasi. Sitten olikin heti jo Ainomarjan vuoro päästä kokeilemaan pöydällä oloa. Kylläpä sujui hienosti. Sulosta saatiin otettua muutama hyvä kuva ensimmäisistä pöydälläolohetkistään. Hienosti pentu-Sulo malttoi olla ohjaukssa ja seisoma-asennossaan, vaikka oli vasta ekakertalainen!

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_l_sulo_seisoo_poydal_ainomarja_handlaa.jpg

 

Edelleen Sulo-poika seisoo Ainomarjan otteessa ja ohjauksessa pöydällä.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_m_sulo_seisoo_poydal_ainomarja_handlaa.jpg

 

Vielä yksi kuva, kun Sulo seisoo hienosti pöydällä eli Howlow Ace of Spade. Hyvä näyttää olevan pennun rakenne, paino ja kulmaukset, hyvä luusto, selkälinja suora, rintaakin näyttää olevan,  kaulaa ja partaa riittävästi, turkki erinomainen, karkea ja sopivan lyhyt - kyllä Päivi-emäntä oli iloinen nähtyään nuoren miehen -erittäin tyytyväinen tähän Sulo-poikaan. Kyllä vielä Sulosta tulee hieno poika, kun aikaa kuluu ja poika kehittyy oikeihin mittohinsa! Onhan isä Maailmanvoittaja 2010 tittelin omaava Bruno - eli - Welmu Weli Xavier monen maan muotovalio ja mamma-Imsa eli Undimoon Imsa on saanut kaksi serttiä ja yhden varacaibin, pentunäyttelyssä ROP ja BIS2 ja erittäin hyvä metsästyksessä käytettävä erittäin ajolinjainen narttu - hyvä pentue on saatu tästä yhdistelmästä - paljon kokeneempien kasvattajien kommettien ja tarkkailujen saattelemana, kiitos kokeneemmille kasvattajille lausunnoista! 

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_n_veljespainia_sulo_ja_jossi-jorrykka.jpg

 

Jössi-Jörrykkä tiiraili aluksi vähän jopa pelokkaana raisua ja vilkasta Sulo-poikaa Päivi-emännän jalkojen takaa ...mutta hetken tarkkailtuaan alkoi pojuilla rajut pentuleikit Sulo-vejen kanssa, joista molemmat nauttivat silminnähden paljon. Kuva rajusta leikkituokiosta, missä on siirrytty leikkimään kopan pariin peuhaamaan hurjat suut auki rajussa taistelussa.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_o_jossi_sulo_imsa_selma.jpg

 

Saatiimpa otettua kuva koko katraasta iloisesta mamma-Imsasta, Jössistä, Sulosta ja Selmasta. Selma haukkua räksytti taka-alalla "nyrkkelyhyppyineen" pomppien, harmitti Selma-neidillä vähäsen, kun pojat ei ottaneet peuhaamaan vannaan......eikä siis mahtunutkaan....Selma ei pelkää edes imuria.....tullaan vaan imurin kimppuun surinasta huolimatta! Rohkea nainen tämä Selma-tyttö, valmiina pentu-taisteluihin ja kaikkeen uuteen.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_p_sulo_kielta_nayttaa_mamma-imsalle.jpg

 

Imsa-mamma mullisti kieltään jo odotusaikoinaan takapihalla...näyttääpä tämä ilmiö periytyneen jos Sulo-pojallekkin, joka niin somasti näyttää kieltä mamma-Imsalleen vannasta käsin kapinamielisenä mamma-Imsan kuonoon asti. Tässä Imsa-mammalla vähän tyrmistynyt ilme, että "Hyvänen aika" . Huomaa poika-Sulon ja Imsa-mamman silmien samanlaisuus...jotain yhtäläisyyttä näyttääpi olevan Sulon sielukkaissa silmissä Imsa-mamman kanssa.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_q_selma_sulo-veli_ja_imsa-mamma.jpg

Selma-neitikin pääsi peuhaamaan Sulo-veljen ja Imsa-mamman kanssa, Selma edessä.

 

a-pennut_howlow_15vkoa_5pv_101010_r_jossi-jorrykka_uneen_vaipumas_leikin_tiimellykses.jpg

 

Jössi-Jörrykällä alkoi jo väsyttämään, tässä Jössillä lurppasee jo silmät unen simmulaan...eli uneen vaipuneena. Huomenna on taas mäyräkoiranpennuilla uusi päivä ja uudet leikit tiedossa! Ihana sunnuntai "kertakaikkiaan", niinkuin Päivi-emännällä on tapana sanoa...

 

 Jössi-Jörrykkä lutuinen poikapentu vapaana viralliselta nimeltään Howlow Ater Forever

 

jossi_a_03102010.jpg

 

Eipä aikaakaan, kun Jössistä ei voinut olla ottamatta tätä ihanaa kuvaa. Kerjuuhommat menossa keittiön liepeillä ja niin kaunis poika on. Jössi etsii edelleen harrastavaa vastuullista perhettä, tästä mäykkypojasta saa mukavan treenikaverin niin metsään kuin kehiinkin, ota yhteyttä puhelimitse jos olet kiinnostunut! Käy kuuntelemassa biisi ja mielellään "Ozzyn" livekeikalta, aivan mahtava kappale, kuten myös Jössi-boikakin on vikkelänä ja uteliaana kaverina.

Saimia 'Howlow Always on the Run 3.10.2010

 

saimi_howlow_always_on_the_runi_b_03102010.jpg

 

Saimi Howlow Always on The run kutsuttuna "ikiliikkuja vikkelä utelias vikkelä neiti" Neiti on jo näin pienenä  sosiaalinen ihmistä mielellään lähestyvä rohkea yksilö ja ihmiseten nokka otetaan mielellään mäykkykäsittelyyn eli "kohteen nenä suuhun pienen puraisun kera ja pusuttelu - on Saimin tavaramerkki. Lähkuva neidistä pentuna tarkkailemassa.  Koko pentue on osoittautun ut uusissa kodeissaan erittäin vilkkaaksi ihmisläheisiksi ja kekseliäiksi pennuksi! Mukava kuulla, että pennut ovat sopeutuneet hyvin ja läheisyys ihmisten kanssa on luonnollista kaikissa uusissa perheissä.

Mäykky-Merikarhut 10 vkoa kuivaharjoituksissa

 a-pennut_howlow_10_vkoa_4pv_040910_selma_jossi_pelastusliivit_a.jpg

Syyskuussa kannattaa  harjoitella mäykkypentujenkin tulevaa varten, nimittäin tiedossa oli mukava reissu koko perheelle ja kaikille koirille eli Imsa-mammakin pääsi siis lopultakin ansaitulle lomareisulle. Päivi-emännän ja Marko-isännän mukana seurasivat normaalikaavan mukaan koko poppoo, kuten meillä aina tapana on eli myös Pablo-boy, Selma-tyttönen ja 6. poika Jössi Jörrykkä vain 10 viikon ikäisinä ensimäiselle lomalleen. Seuraa PENNUT -ylälilnkkiä, tulossa hienoja kuvia reissusta ja lomakuulumisia ihanasta syyslomasta. Kotona piti harjoitella pelastusliiveissä oloa, onneksi M&M:stä löytyi taas sopivat vauva-pelastusliivitkin pentujen käyttöön. Jössi on edelleen myytävänä, kuvassa siis Jössi ja Selma "maaharjoittelussa" uusissa liiveissään, hienosti pennut osasivat olla liiveissään reippaina, kuten aina ovat!

 

a-pennut_howlow_10_vkoa_4pv_040910_selma_jossi_pelastusliivit_b.jpg

Vielä toinenkin otots liiveilystä, Selmasta eli 4. tytöstä ja 6. poika Jössi Jörrykästä. Tyttösen nimeksi on tullut siis virallisesti Selma.

 

a-pennut_howlow_10_vkoa_4pv_040910_selma_pelastusliivit_c.jpg

Hienosti neiti-Selma on liiveissään, kuin vanha tekijä konsanaan.

 

a-pennut_howlow_10_vkoa_4pv_040910_jossi_pelastusliivit_d.jpg

Jössikin malttoi olla hetken paikoillaan, jotta saatiin ikuistettua pelastusliivikuva veneilevästä mäyräkoiranpennusta, vasta 10 viikon ikäisenä! Soita ja tiedustele pennusta lisää, mikäli olet kiinnostunut hankkimaan uuden reippaan perheenjäsenen.

Yksi urospentu myytävänä tasan 9 vkoa....mut ei sittenkään haluttu  myydä..

a-pennut_howlow_9vko_240810_6.poika_a.jpg

Onnea uusiin koteihin ihanien karkeakarvaisten mäyräkoiranappisilmien kanssa! Howlow A- pentujen luovutukset aloitettiin viime viikon tiistaina 17.8.2010, kun pennut olivat olleet hellässä Imsa-mamman hoivassa tasan 8 viikkoa. Arjen ja työn mukana pennut lähtivät yksi kerraalaan eri päivinä, kun aikaa ei yhdessä illassa paljoa ole.
Iloisin mielin Päivi-emäntä jätti jäähyväiset ihanille karkkaripennuille, saivathan kaikki pennut hyvät, harrastavat kodit. Muutama kyynelkin on tullut vuodatettua, joka ilta pennun lähdettyä, sen verran nämä kaikki ihanuudet ovat vaikuttaneet Päivi-emäntään kukin arvokkaana yksilönä. Olihan Päivi "lomalla" yhtäjaksoisesti 24 h vuorokaudessa ensimmäiset 7 viikkoa Howlow A-pentuja tarkkailemassa ja hoitamassa, ihania ovat kaikki. Hieno ja opettavainen kokemus oli tämä ensimmäinen karkeakarvaisen mäyräkoiran pentue, 5 urosta
ja kaksi 2 narttua. Loppuaikoina työn määrä vähän yllätti, mutta ei ärsyttänyt, pienokaisista tulee jätettä melkoisesti, kun niitä on 7 kappaletta. Kuvamateriaalia on tallella runsaasti ja nyt syksyllä, kun aikaa on enemmän tulen laittamaan enemmän kuvia ja tarinoita nähtäväksi! Kiitos uusille omistajille ensi hetkien kuulumisista, hyvin ovat kaikki sopeutuneet uusiin koteihinsa. Mukavia hetkiä uusiin koteihin ihanien pentumäyriksien kanssa toivottaen Päivi-emäntä, Marko-isäntä, Imsa-mamma ja Pablo-boy. Kotiin jäi narttu-pentu kasvattamaan mäyriskatrasta.

a-pennut_howlow_9vko_240810_6.poika_potkotnurmi_b.jpg

Vielä yksi uros eli 6. poika hakee harrastavaa hyvää kotia! Soita, jos olet kiinnostunut uros-pennusta. Tänään 24.8.2010 6. pojunen eli ihana Jössi-Jörrykkä on tasan 9 viikkoa.

6. poika pötköttelee nurmella 9 viikon ikäisenä, ihan kaveri tämä "mäykkytaisteluissakin" äänekkäästi tehostetta örinästä kekseliäästi saanut pojukka. Jössi-pojalla on tapana laittaa hauskasti takajalka tiettyyn asentoon, kun on aika ottaa pienet mäyrisnokoset.

a-pennut_howlow_9vko_240810_6.poika_vaanii_c.jpg

Palloa kannattaa vaania ruohikon takaa - Eipä ole isäntä näköjään nurmeakaan kerinnyt leikkaamaan - tuumaapi 6. poika Jössi, mutta eipä tuo näytä leikkiä haittaavan. Päivi-emäntä laittoi kaulaan sen inhottavan nahkapannan, kutittaa ja tuntuu hankalalta - mietiskelee 6. poika ja rapsuttelee välillä niskaa. Hyvää rapsulikuvaa ei saatu, kun liikkeet ovat sen verran vikkeliä.

a-pennut_howlow_9vko_240810_6.poika_makoilee_d.jpg

Välillä täytyy jo yhä pitenevän mäyräkoiranokan kanssa tähyillä kauemmas, tiiraillaan ilmeisimmin Pablo-boyta, joka pyrähti pihalle tietysti pallon kera - siis pentujen pallon tietysti - mikä on ensin käyty varastamassa pentuhuoneesta - hartaana toiveena pieni palloleikki -.

a-pennut_howlow_9vko_240810_imsa-mamma_6.poika_4tytto_leikki_f.jpg

Imsa-mammastakin on tullut ihan leikkisä "pentu". Nimittäin leikkiä jytyyttää innokkaana pentujensa kanssa, välillä eivät pienokaiset ymmärrä - onko tämä sitä vieroitusta vai mitä??? - kun tökkii kuonolla niskaan ja kurkkuun, ottaa tassullakin kiinni ja natustelee äitihampaillaan sievästi niskaan. Imsa heittäytyy leikkisänä makuulle ja selälleen ja hauskaa näyttääpi olevan. Vasemmalta lukien 6. poika, 4 tyttönen ja mamma-Imsa edessä. 

a-pennut_howlow_9vko_240810_6.poika_imsamamma_4tytto_g.jpg

Makoilua aamutuimaan olohuoneessa ved-bed alustalla. Vasemalla 6. poika pieni vaaleanpunainen kieli ulkona, takana Imsa-mamma ja 4. tyttö nojailee äitiinsä, oikea korva selässä lepäillen. 

Vielä ei tyttö-mäyrikselle ole virallistettu nimeä, vielä mietitään....jälleen kerran mikä olisi sopiva nimi ;) ...tälläistä se on ...että  mietitään. Uudet omistajat sen sijaan ovat olleet kekseliäämpiä ja mukavia nimiä ovat pennut saaneet, niistä tarkemmin myöhemmin.

Onnea Bruno - kku Welmu Weli Xavier -
BIS 1 voitosta Mäyräkoirien
erikoisnäyttelyssä 15.8.2010

bruno_welmuwelixavier_bis1_150810.jpg

Howlow A-pentujen isä - uros kku Bruno-poika oli kaunein karkeakarvainen mäyräkoira mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä Helsingissä 15.8.2010, ERI, PU1, ROP. Loppuhuipentumaksi Bruno
oli koko kisan kaunein mäyräkoira kaikista 9:stä mäyräkoirarodusta
eli BIS 1! Lämpimät onnittelut Brunolle, Mirkku-emänälle, Erkki-isännälle ja Bertta-neidille, Welmu-kenneliin Kristiinalla ja Sarille hienosta esittämisestä. Onnittelut myös Bertalle junioriluokan
ERI-laatuarvostelusta ja juonioriluokan voitosta!

Karkeakarvainen mäyräkoira Bruno - Welmu Weli Xavier maailman kaunein mäyräkoirauros eli Maailman Voittaja 2010!

Howlow kennelin Imsan - Undimoon Imsan karkeakarvaisten mäyräkoirien A-pentujen isä Bruno - Welmu Weli Xavier valittiin maailman kauneimmaksi mäyräkoiraurokseksi 27.6.2010 Tanskassa Herningissä Maailmanvoittajanäyttelyssä 2010! Lämpimät onnittelut ja halukset Brunolle, omistajille Mirkulle ja Erkille sekä perheen mäykkyneiti-Bertalle. Onnittelumme myös Brunon handlaajalle Sari Hirvoselle ja Welmu-kenneliin Kristiinalle! Mahtava menestys, jonka vain ani harva koira omistajineen, esittäjineen ja kasvattajineen pääsee kokemaan! Bruno on kaunis erinomainen karkeakarvaisen mäyräkoirarodun edustaja ja omaa aivan mahtavan luonteen! Imsa-mamman ja 7 pennun huoltaja Päivi-emännältä pääsi itku ilosta, niin mahtavalta ja hienolta tuntui Brunon menestys maailmanvoittajanäyttelyssä. Voin vain arvella miltä Mirkusta ja Erkistä on tuntunut urosten voiton hetkellä;) Lämpimät onnittelut ja halaukset vielä kerran koko meidän perheeltä! Turvallista kotimatkaa Mirkku, Erkki, Bruno ja Bertta!

bruno_2004.jpg

Yllä kuva karkeakarvaisesta mäyräkoirauroksesta Brunosta - Welmu Weli Xavieristä.

Käy katsomassa tuorein valokuva kahdesta kaveruksesta karkeakarvaisesta mäyräkoiraisästä Maailman Voittaja 2010 Brunosta - Welmu Weli Xavieristä ja Brunon taitavasta esittäjästä Sari Hirvosesta Kenneliiton websivuilta.

Undimoon Imsan ja Howlow A-pentujen syntymän ihme ja pienten karkeakarvaisten mäyräkoiranalkujen matka elämäntaipaleella on alkanut 22.6.2010

Undimoon Imsan ja Welmu Weli Xavierin yhteiset rakkauden hedelmät ovat syntyneet Howlow kenneliin tiistaina 22.6.2010. Imsan synnytys oli pitkä, mutta onnistuneesti elämänsä ensihenkäykset ottivat kaksi tyttöpentua ja viisi poikapentua. Synnytys eri vaiheineen oli jännittävä ja välillä tilanteessa oli jopa tragikomedian aineksia, eihän karkeakarvainen mäyräkoira koirarotuna olekkaan ihan tavallinen tapaus;) Onnittelumme isä-Brunon - Welmu Weli Xavierin - perheelle Mirkulle ja Erikille sekä mäkky-Bertta neidille. Lämpimät kiitokset myös Undimoonin kenneliin Umeån Ruotsiin Erjalle ja Thomakselle, hyvät neuvot kalliit kuten sanotaan, lankoja pitkin sain hyviä neuvoja, kannustusta, ohjeita ja huolenpitoa, Tack så så så mycket. Niin kaukana, mutta lähellä kuitenkin. Ohjaavana kätilönä, tukijana ja neuvojana toimineelle gööttiemäntä-Tuijalle sydämmelliset kiitokset kaikesta, minkä olet sydämmestäsi antanut ja enemmänkin, ystävät hädässä tunnetaan! Vara-kätilönä olleelle Arjan äidille Annalle ja ambulanssikyydin pestiä pitäneelle Arjalle halukset ja kiitokset. Niin ja tietysti kiitokset kuuluuvat myös avopuolisko Markolle tuesta matkan varrella! Mieleenpainuva päivä ja ainutlaatuinen kokemus Imsa-mammalle ja Päivi-emännälle, ensikertalaisia molemmat.

a-pennut_imsa_howlow_22062010_a.jpg

Imsa-mamman hoivavietti on selkäytimestä lähtevää, vaikka siihen ei kukaan olekkaan opettanut. Kuvassa uunituore karkeakarvainen mäyräkoiraäiti-Imsa hoivaamassa hellästi 7 pentuansa, 2 tyttöä ja 5 poikaa. Se seitsemäs on juuri kielipesussa Imsan kainalossa.

Koirakylässä kesäkuussa 2010 Tj:n ja Lucian kotona

Kävin kyläilemässä ystäväni Arjan luona moikkaamassa ihanaa boxeria Tj:tä ja Luciaa. Tj on täyttänyt jo arvokkaat 11 vuotta, intomielisyyttä tästäkin herrasmiehestä löytyy, sillä poika tykkää kovasti olla sylkyssä;) , vaikka onkin isokokoinen poika. Rapsuttelut, juttelut ja vieraat otetaan hienosti ja myötämielisenä tietysti vastaan häntä vippasten. 

arja_tj_a_kesa10_a.jpg

Kuvassa Tj keittiössä, katse kertoo, että kohta voin saada jotakin hyvää.

arja_tj_a_kesa10_c_nurmi.jpg

Tj makoilemassa kotinurmella.

arja_tj_a_kesa10_b.jpg

Arja-emäntä ja Tj kotiterassilla kesäisenä kesäkuun iltana 2010.

arja_tj_a_kesa10_d_lucia_tj_arja.jpg

Nuori-neiti Lucia on Rescue-koira, eikä neiti tykkää ollenkaan kamerasta. Saatimpa silti napattua yks kuva, missä neitikin suostui olemaan. Kuvassa Arja matkalla iltalenkille koiruuksien kanssa.

arja_tj_a_kesa10_e_sonja_tj.jpg

Arjan tytär kaunis Sonja-neiti Tj:n kanssa. Jälleen kerran oli mukava jutella koira-asioita ja muutakin saman kahvipöydän äärellä. Kiitos Arja kaikesta vieraanvaraisuudesta!  

Imsan viimeinen odotusviikko on alkanut;)

9_vkoa_pentujenodot_imsa_i.jpg

Käy katsomassa viimeiset uutiset Imsan odotusajasta linkistä PENNUT ja IMSAN ODOTUSAIKA. Imsan viimeinen eli 9 raskausviikko on alkanut. Imsa on pirteä ja iloinen, ulkoilee edelleen ahkerasti ja syö hyvin. Lihaskunto on hyvä, eikä ylipainoa ole tullut! Pienten mäyräkoiranalkujen matka on päättymäisillään syntymän ihmeeseen. Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin loppuun saakka. Arvoitukseksi jää, montako pentua tulee syntymään?  

Pablo-boyn 8,5-vuotisriemua

100610_pablo_85_vuotta_syreeni.jpg

Kesäkuun 10 päivänä Pablo täytti 8, 5 vuotta. Syntymäpäivänä kukkii syreeni.

100610_pablo_85_vuotta_kakku_a.jpg

Päivän kunniaksi leivottiin perinteinen synttärikakku, vieraallekkin tarjottiin oma kakkunsa, olihan mäyrisperheen tyttömäykky Imsakin synttärivieraana. Kakuissa oli jauhelihaa, kermaviiliä, papanoita, valkosipulileikettä ja paistettuja maksapaloja. Pablon kakussa oli perinteiset kynttilätkin vuosia osoittamassa.

100610_pablo_85_vuotta_syokakku_b.jpg

Pablo-boy 8,5 vuotta kakkua nauttimassa.

100610_pablo_85_vuotta_syokakku_c.jpg

Kauaa ei kakku kestänyt.

100610_pablo_85_vuotta_imsasyokakku_d.jpg

Myös 8 raskausviikolla olevasta Imsasta saatiin napattua syöntikuva.

100610_pablo_85_vuotta_orovokki.jpg

Orvokit ovat parhaimmillaan juuri kesän alussa.

100610_pablo_85_vuotta_pallo_e.jpg

Lahjaksi Pablo-boy sai tietysti mielilelunsa pallon, tänä vuonna oranssinen pieni sopivasti mäykyn suuhun sopiva koko. Lisäksi toisesta paketista löytyi aktivointipallo, jonka sisään voi laittaa mukavaa purtavaa. Synttärivierasta Imsaakaan ei unohdettu, vaan lohdutuslahjana tuli "yllättäen" myös pallo, jotta leluista ei tule riitaa ja molemmilla oli mukavaa "vinkupuuhastelua" paketteja avatessa. Palloja vinguteltiinkin innokkaina tovi. Oli mukava seurata miten pienistä asioista voi mäyräkoirat olla iloisia. Perinteeseen kuuluu myös laulaa luikauttaa synttäribiisi ennen kakkua ja lahjoja. Pablo kokeneena "tunnarinkuuntelijana" ja synttärinviettäjänä kyllä varmasti tietää mitä se tarkoittaa! Taas vinguttiin innokkaina vieressä, eikö se kakku ole jo valmis ;) Kuvassa Pablo pallonhakuleikkissä riemuissaan.

100610_pablo_85_vuotta_pallo_f.jpg

Pallojuoksun iloa!

100610_pablo_85_vuotta_pallo_g.jpg

Ja vieläkin yksi kuva Pablo-boy palloleikissä.

100610_pablo_85_vuotta_pallo_h.jpg

Pallo tuotuna emännälle seuraavaa heittoa varten.

100610_pablo_85_vuotta_pallo_i.jpg

Lopuksi on mukava pötkötellä uuden lelun kera nurmella.

Mistä tiedetään mäyräkoiraperheessä, että  kesä on tullut?

Nyt on kesäkuun 1. päivä 2010 ja meillä tiedetään kesän alkaneen tästä tutusta mäyristen puuhastelusta.

5_vkoa_papu_ruohonsyonti_010610_b.jpg

Ensin Pablon tyylinäyte läheltä eli ruohoa on pakko syödä ja märehtiä.

5_vkoa_papu_ruohonsyonti_010610_a2.jpg

Tyyinäyte, kun järsitään hartaudella melkein silmät kiinni.

5_vkoa_penodot__imsa_010610_d_ruohons.jpg

Imsalla on ihan oma tyyli ruohon syömiseen, vain mehukkaimmat ruohonpäät maistuvat. Kuvassa näkyy poikki napsaistu ruohonkorsi ja toista popsitaan antaumuksella, vakavana ja keskittyneenä.

omenapuu_kukkii_290510.jpg

Omenapuukin kukkii tänä vuona runsaana. Tuleekohan paljon omenia? Toivottavasti, jotta Imsa-neitikin pääsee omenavarkaisiin ja emäntä piirakan leivontaan.

5_vkoa_penodot_010610_papu_omenap.jpg

Pablo-boy käväisi ommppupuun juurella. Sitä ennen käytiin tekemässä puutarhahommia emmännän avuksi, eli sitä "kevätlannoitusta" merkkaamalla narsissit nostamalla jalkaa.

5_vkoa_imsa_kieli_010610.jpg

Emäntä kielsi koirilta ylenpalttisen ruohonsyömisen, kun molemmat Imsa ja Pablo olivat aikansa "märehtineet". Protestiksi tästä, Imsa päätti näyttää kieltä emännälle... onnistuneehan tuo näköjään koiriltakin hyvin.

5_vkoa_papu_kieli_010610_b.jpg

Pablo ei juuri mäyräkoira-korvaansa lotkauttanut, vaan näytti kieltä hänkin omasta puolestaan....-lähtis jo nyt siitä kieltämästä -..ja leikki olevansa kuuro mäyräkoira tapansa mukaan.

Undimoon Imsan pentujen odotus -linkin alla on uusia 5 viikkois-pennunodotusvalokuvia. Neidin masu näyttää jo kasvaneen nopeasti, kun lähestymme 6:tta viikkoa mikä täyttyy huomenna keskiviikkona.   

Imsan odotusaika

Undimoon Imsa, "Imsalle" on tehty uusi linkki PENNUT linkin alle IMSAN ODOTUSAIKA käy katsomassa uusimmat kuvat pentujen odotusajasta matkan varrella. Kuvassa Imsa puolivuotiaana söpöläisenä mäykkypentuna 29.6.2007.

290607_imsa_puoli_vuotta.jpg

Pienet mäyräkoiran elämänalut taipaleella ;)

Käy lukemassa viimeisimmät uutiset PENNUT -linkin alta linkistä -Tulevat pentueet 2010. 20.5.2010

Mäyräkoirien ensimmäisissä VERI-harkoissa 13.5.2010! 

Psmkk järjesti Katja Huurnanaisen opastuksella kurssin VERI-kokeeseen eli luolakoirien vesiriistakokeeseen. Koemuoto oikeuttaa nykyään myös mäyräkoiran saamaan muotovalion arvon, jos tarvittavat 1. tulokset läpäistään eli 3 kpl 1. tuloksia. Koemuoto arvostellaan kolmesta eri osa-alueesta: haku, nouto ja jäljestäminen. Lämpimät kiitokset Katjalle hyvästä opastuksesta uuteen lajiin. Katja oli kaiken kiireen keskellä ajaa hurauttanut tänne Ouluun saakka Taivalkoskelta aktiivisena koiraihmisenä ja kasvattajana meitä muita opastamaan. Siitä kaunis kiitos Katjalle!

Laji tuntuu melko vaikealta näin aloittelijan silmin, mutta ei muuta kuin harkkaamaan. Monia tuttuja mäyräkoirakasvoja oli myös osallistumassa paikan päällä. Päivä oli helteisen paahtava, helleaalto yllätti kesäisellä lämpötilallaan! Ensin oli teoriaosuus, myös osallistujien vinkkejä eri roduista kuunneltiin korvat höröllään noutaja, saksanseisojia jne. Haluttiin vuorovaikutteisesti kunnella koirien omistajia keskustellen, nämä kokemukset tuli kirjattua tarkasti ylös, koskapa aloittelijana kaikki tieto on hyvin tarpeen, kiitos kokemusten kertojien antaman infopaketin.

Meillä tällä Pohjoisessa ei ole kuin 1 tuomarismies Johan, joka osaltaan on aktiivisena luotsannut läpi avustajineen, lajin oikeuden muotovalion arvoon. Peräti puolet kokeiden osallistujia koko Suomesta on Pohjois-Suomesta, riittävä osallistujien määrä on tehnyt oikeutuksen tämän kokeen muotovalioksi oikeuttamisen! Kennelliitto on taho, joka on myöntänyt tämän oikeuden. VERI-kokeen säännöt uudistuvat, mikäli säännöt kirjataan aikataulussa uudet ovat nähtävillä Kennelliiton sivuilla kesällä. Voimme olla tyytyväisiä, että täällä pohjoisessa on aktiivisia koiraharrastajia, tuomari, ja muita kotetoimitsijoita, jotka aktiivisella panostuksella ovat vieneet lajia eteenpäin.

Pohjois-Suomen mäyräkoirakerho ja Oulun seudun terrieriyhdistys ostavat erittäin mielellään vesilintuja omaan käyttöönsä, esim. telkkiä. Ota yhteyttä järjestöihin, tarkemmat tiedot saat heiltä, linnuista maksetaan! Kaikki rauhoittamattomat vesilinnut ovat lämpimästi tervetulleita.

veri_130510_varis.jpg

Kuva päivän riistasta, nyt variksia, kun ei niitä vesilintuja ollut. Päivi-emäntä kävi uteliaana tiiraamassa variksia, piti tietysti kuvakin ottaa muistoksi.

veri_130510_joenpenkan_emma_b.jpg

Innokas nuori neitokainen Emma - Joenpenkan Ehtoisa Emma - oli saapunut paikkalle perheensä kera, tässä Emma malttaa olla paikoillaan sekunnin ennen kuvan ottoa!

veri_130510_joenpenkan_emma_f.jpg

Emma-neiti varista tarkkailemassa haku-harjoitusosuudella, "Mikähän siivekäs tuokin pahanmakuinen lintu on" - tuumaapi nuori Emma-neitokainen. Saalista nuukhittiin ja tutkittiin rauhallisesti, hyvä Emma!

veri_130510_fanni_b.jpg

Harjoituksiin oli saapunut myös Fanni-neiti - Merkaleen´s Tiffany -, joka seisoo ylvään näköisenä variksensa kanssa mäntymetsän siimeksessä. Neiti oli panostanut omaan ulkonäköönsä hienon kukkapannan kera, -eihän sitä treenaamaan lähdetä ihan minkä näköisenä tahansa- tuumapi Fanni-neiti.

veri_130510_fanni_f.jpg

Fanni-karkkarimäykkyneiti odottelee innokkaana vikisten Outi-emännän kanssa, -josko tästä pääsisi jo harkkaamaan hakua radalle-. 

merkaleens_soraja_pyhanta_310509.jpg

Sonja mäyräkoiratyttönen - Merkaleens Soraja - oli saapunut myös paikalle uuden harrstuksen ääreen emäntä-Leenan kanssa. Sonjasta en ehtinyt ottaa tarkkaa lähikuvaa, mutta kuva-arkistostapa löytyikin pentuajan kuva. Sonja on kuvassa tutustumassa heti pienestä pitäen pienenä pentuna uuteen mejä-ympäristöön Pyhännällä 31.5.2009 metsästyskoiran jäljestyskokeessa. Kuvassa Sonja malttoi olla paikoillaan muutamia sekunteja, jotta kuva saatiin otettua. 

Iloista Wappua 2010!

Tänä vuonna tarkisteltiin vanhat kuva-arkistot ja löytipä sieltä Wappukuvat vuodelta 2007.

imsa_4_kk_4_pv_vappu_07.jpg

Siispä alla Undimoon Imsa, Imsa 4 kuukautta ja neljä päivää ensimmäisessä vapun vietossaan.

wappu_07_papu_serpentiinit.jpg

Pablo koristeltiin serpentiinein vapunjuhlaan v. 2007.

wappu_07_papu_lahelta.jpg

Ja läheltä otettu kuva Pablo-boystä v. 2007.

Ruotsin kuulumisa karkkari Pyssla-mummista ja muista kennel Undimoonin koirista Ruotsin televisiossa SVT:llä

Saimme mukavia kuulumisia kennel Undimoonilta. Undimoonin koiria eri rotuineen on esiteltyinä mukavassa lastenohjelmassa nimeltään BULDOGG SVT - televisiokanavalla. Undimoonin Undimoon Black Diamond Japp-poikacollie, Bellomis Cajsa Caramell-buldogg ja karkeakarvainen mummi kutsumanimeltään  Pyssla  - Carmodey Pyssla (Undimoon Imsan mummi eli Imsan äidin kutsumanimeltään Tilden - Carry on Crysmytan äiti) esiintyvät ohjelmassa. Tänä viikonloppuna 18.4.2010 tulee ohjelma SVT:ltä karkkarimummi Pysslasta klo 18.30 ruotsin kanavalta eli suomen aikaan klo 19.30, käykää katsomassa. (onnistuu myös jälkikäteen) Muitakin rotuja, koiranpitoa ja ym. asioita esitellään lapsille sopivassa muodossa, hyödyllinen ohjelma uuden koiran hankitaa harkitsevalle lapsiperheelle!

pyssla_tammik10_takka.jpg

Pyssla-mummi rakastaa lämpöä ja mukavuutta. Tammikuisena pakkaspäivänä ei voi olla Pysslan mielestä mukavampaa kuin lämmitellä takan edessä ihanassa lämmössä! Kuvassa Pyssla-mummi nauttii lämmöstä silminnähden rentona retuset eli takajalat oikosellaan. Imsakin tykkää lämmöstä mm. saunoen, meillä molemmat pitävät saunassa olosta. Välillä vilvoitellaan ja tullaan ottamaan toiset löylyt ihmisten kanssa.

Tässä Undimoonin koirista esittelyssä videot karkeakarvainen mäyräkoira Pyssla, buldog Cajsa Caramell ja colliepoika Japp.  Mukavia katseluhetkiä kaikille koirien ystäville!

Karkeakarvinen mäyräkoira Undimoon Imsan mummi-Pyssla -  eli viralliselta nimeltään Carmodey Pyssla esittäytyy

http://svtplay.se/v/1958757/bulldogg/del_6_av_12?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1943361/sb,p128852,1,f,-1

ihana Buldog Bellomis Cajsa Caramelle

http://svtplay.se/v/1918404/bulldogg/del_1_av_12?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1958757/sb,p128852,1,f,-1


Colliepoika-Japp - Undimoon Black Diamond -kaksi videota,  toisessa videossa Undimoon kennelin kotona osio pieni tyttönen colliekatraan kera keittiössä. Tyttö on aivan selvä tuleva kasvattaja!

http://svtplay.se/v/1943361/bulldogg/del_4_av_12?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1951079/sb,p128852,1,f,-1

http://svtplay.se/v/1951079/bulldogg/del_5_av_12?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1943361/sb,p128852,1,f,-1


jyrsintaa_pihakasvit_200507_puoli_vuotta.jpg

Imsakin on perinyt mummi-Pysslalta ja Tilde-äidiltä kaiken mukavan pihalta löytyvän pureskelutaidon, mummillahan on ihan naama mustana kaikesta kaivuuhommasta ja juurien pureskulusta tv-ohelmassa - ihanaa -tuumapi Pyssla kun saa kaivaa kasvien juuristoa - . Tulipa kuulumisista nostalgiamieli, lämpimät muistot mieleen, niimpä piti käydä katsomassa Imsan pentukuvia. Tässä neiti ihan pienenä puruhommista, on taitanut löytyä joku mukava perennan kova runko pureskeltavaksi hentoisten partakarvojen kera pihamaalla. Kuvassa Imsa jyrsii hartauksella!

200507_imsa_ja_pablo_haukotus.jpg

 

Pablokin käväisi pihalla ja katsastelee ympäristöä. Imsalla näyttää haukotuttavan puolen vuoden ikäisenä, kieli ojossa.

200507_imsa_puoli_v_lahelt.jpg

Undimoon Imsa puolen vuoden ikäisenä pentuna toukokuussa 2007 läheltä otetussa kuvassa. 

Pääsiäisenä virvotaan, varvotaan tuoreeks terveeks...

paasiainen_020410_koitelinkoski_i.jpg

Pääsiäistä vietettiin reippaan lenkkeilyn merkeissä Koitelinkoskella koirien kanssa. Koski ja joki ovat kyllä ihan lumen peitossa vielä, kun on vasta huhtikuu. Koirista oli mukava nuuskia uusia maisemia. Yllä Koitelinkoski huhtikuisessa maisemassa, vielä ei koskikaan virtaa vuolaana.

paasiainen_020410_koitelinkoski_j.jpg

Osittain koski on jo näkyvissä tässä lähempää otetussa kuvassa, pientä virtausta havaittavissa.

paasiainen_020410_papukieli_lenkki_b.jpg

Pablo innostuneena lenkkeilijänä lähetä otetussa kuvassa, vaaleanpunainen kielikin näkyvissä, tarkkailua lähimaastoon innostuneena.

paasiainen_020410_papu_lenkki_c.jpg

Pablo seistä töröttääkkin välillä lähempääkin otettussa kuvassa.

paasiainen_020410_imsa_lenkki_a.jpg

Imsakin oli terhakas lenkkeilijä.

 paasiainen_020410_imsa_tiput_e.jpg

Päivi-emännän kanssa Imsa osallistui tekemään niitä virvon varvon -piiskoja kukkamaljakkoihin. Tutut pääsiästipusetkin otettiin esille pääsiäisenviettoon. Vasemmalla vihreän posliinitipun oranssi heltta on Imsan purema...aikaisempina vuosina. Ihme ja kumma tänä vuonna ei alettu puremaan koristeita, vaikka tipuset saadaan kyllä näppärästi omin avuin pöydältäkin varastettua. - No vielähän sitä ehtii, kun silmä välttää.. - tuumaapi iloinen pääsiäisenviettjä Imsa.

paasiainen_020410_imsaparta_tipu_f.jpg

Imsa suostui olemaa hetken kuvissa tipun kera nojatuolissa. Lähempää otetussa kuvassa - partajeesus Imsa ihmettelee - miksihän se tuon kuolleen tipusen tuohon tälläsi? - Kohta on Imsallakin taas trimmausaika käsillä, sen verran tursakkeena jo ollaan.

paasiainen_020410_imsaparta_tiput_g.jpg

Pääsiäistä tipujen kera - ollaan nyt sitten valokuvassa, kun  kauniisti pyytää - tuumaapi Imsa-neiti.  

paasiainen_020410_imsa_tulp_h.jpg

Vieläkin Pääsiäisen viettoa Imsasta pääsiäistulppaanien kera. Pablo livisti tapansa mukaan päiväunille - ettei vaan tarvitse olla se härvelin tähtäimessä  - tuumasi Pablo-boy ja loikkasi nokosille omaan Emma-tuoliinsa. - En kyllä kuvaan tule -

Pentuvierailulla ihanien 5-viikkoisten länsigöötänmaanpystykorvapentujen kotona 18.3.2010 kennel Kompiaisen hellässä huomassa

Kävimme tutustumassa länsigöötänmaanpystykorvaemon Karkin pentuihin 5 viikon ikäisinä. Pitkästä vierailuajasta huolimatta aika huljui olemattomiin seuraillessa ja tarkkilussa, niin ihania olivat nämä 3 pirteää ja rohkeaa pentua. Sylkyssäkin saatiin ihanuuksia pidellä, pusi pusi ja kontaktia pennut saivat ihan uusiin ihmisiin.  Mitään eroja en havainnut pennuissa vieraillessa, uusiinkin asioihin kuten leluihin tutustuttiin rohkasti pelkäämättä ja urheasti kaikkien osalta. Lämpimät Onnittelumme kennel Kompiaiselle ja Tuija-emännälle, mahtavalle ja älykkäälle Karkki-äidille eka pentueesta! Tuli otettua muutamia kuvia muistoksi mukavasta vierailusta. Tuija-emäntä oli jaksanut kaiken kiireen keskellä laittaa pr:nkin viimeisen päälle eli kahvit olivat tarjoiltuna monine sorttineen (aivan liikaa, kyllä vähempikin olisi riittänyt), kiitos Tuija kaikkien neuvojen ja infon kera! Vierailijoita on riittänyt viikosta toiseen...Iloista kasvatustietä jatkoon toivotellen Tuijalle. Onnea ja menestystä pienten taapertajien tielle uusiin hyviin koteihin, kaikki pennut löysivät hyvät kodit! 

gootit_180310_kuva_vampyyribella_8.jpg

Vampyyri-Bella hurjana 5-viikkoisena uudessa boxissaan, kerta kaikkiaan ihanana! Vähäisiä vampyyrihampaita esitellään uljaana!

gootit_180310_leikkii_17.jpg

Pojat puurtavat painiskellen!

gootit_180310_bella_leikkii_kuva_14.jpg

Bella leikkimässä oman lelunsa kanssa.

gootit_180310_kuva_2.jpg

Välillä pitää käydä Karkki-äidin tissillä syömässä välipalat läheltä otetussa kuvassa. Kuvista ei Päivinkään kameralla saa huippuhyviä, valotus sotkee osin todellisuutta...

gootit_180310_kuva_5.jpg

Tuija-emäntä hellimässä ihania pienokaisia.

gootit_180310_kuva_13.jpg

Koko poppoo äiti-Karkki, Maija-täti ja pennut. Maija-täti on innokkaana osallistunut myös pentujen hoitoon ja viihdytykseen, kohtahan Maija-itsekkin on jo äiti! Päivi höpötti tuolloin Maija korvaan pentuasioita, ja kokeili vatsaa, vaikka kantavana olosta ei ollut varmaa tietoa vielä. Päivi kyllä uskoi, että kyllä siellä pentuja on tunnustellen Maijan pikku-masua, ja kyllähän siellä pentuja on tulossa!

gootit_180310_kuva_7.jpg

Välillä töpöhäntä -poikien piti käydä ottamassa pienet välinokosetkin ihanan pehmeällä tyynyllä.

gootit_180310_kuva_11.jpg

Piti vähän maistella tuota ison isoa muovileluakin - mikähän se on - tuumaapi Bella-neiti.

Käy tusustumassa kennel Kompiaisen aktiiviseen toimintaan ja rotuun kompiainen.vuodatus.net !

Vieläkin tarkempaa tietoa löytyy Kennel Kompiaisesta uutta pentua harkitseville ja suunnitelivelle perheille! Tutustu sivuihin  http://kompiainen.nettisivu.org/

Omituinen otus ja koirien kevätpuuhaa maaliskuussa 2010

Isäntä tuli Stockmannin hullujen päivien pussukan kanssa kotiin. Imsa ja Pablo kyllä haistoivat, että nyt ei taidakkaan olla ihmiskaupan tuotteesta kysymys.

i_ja_p_made_f_090310.jpg

Innokkaana ja valppaana odotellaan, mitähän pussista löytyy?

i_ja_p_made_e_090310.jpg

Ihanan haiseva madehan se oli verkkoihin takertunut. Pablo päätti haistella ja tutkia otusta tarkemminkin lähempääkin. Mateesta saa maukkaan kalasopan. Näin talvella mereltä on tullut siikaa, kuhaa, haukea, ahventa ja madetta jäiden alta verkoilla.

i_ja_p_markolenkki_b_090310.jpg

Koirienkin mielestä kevätkelit ovat mukavaa aikaa - eipä nyt palele tassujakaan - tuumaavat karvanaamat isännän kanssa.i_ja_p_lenkki_a_090310.jpg

Karvanaamoista otettiin tarkempikin kuva, maltettiin olla hetki paikoillaan ja poseerata karkkarinokka kameraa päin.

i_ja_p_kevat_koivut_090310.jpg

Maaliskuinen auringonpaiste, järvi ja koivunrungot lumihangessa. Ilmassa on jo selvästi kevään ja tulevan kesän tuntua.

i_ja_p_imsakukkula_c_090310.jpg

 

 

Lunta on tullut kiitettävästi, välillä käydään kapuamassa korkeiden kinoksien päällä - Olen kukkulan kuningatar - tuumaapi Imsa-neiti.

i_ja_p_papumerkkaus_d_090310.jpg

Pablo boyn tyylinäyte merkkaus polunlaitaan pihalla.

i_ja_p_sohva_b_20022010.jpg

Välillä täytyy käydä lekoilemassa myös omalla soffallakin vierekkäin tietysti.

i_ja_p_sohva_a_05032010.jpg

Toisinaan pannaan ihan pitkäkseen ja vierekkäin tietysti, - ompa rentoa ja rauhallista kun saa vain nautiskella ja makoilla - tuumaavat Imsa ja Pablo.

i_ja_p_leikki__14022010.jpg

Välillä leikitä jyrytään, tässä näyttäisi Pablon vasen korva olevan ihan irti, mutta taitaapi ollakkin Imsan korva, mikä heilahtaa rajussa leikissä. Välillä juostaan ympäri huoneita ja kisutaan, otetaan nopeita sutareita ajellaan toisia takaa puolin ja toisin. Mukavaa seurattavaa ihmisillekkin, sen verran leikkimieltä on kotiväelläkin. Koirien innostunutta riemua on kiva katsella.

Hyvää ystävänpäivää 14.2.2010

Imsa ja Pablo veneilemässä elokuussa 2009! Hyvän ystävänpäivän toivotukset niin karvanaamoille kuin ihmisillekkin!

ystavanpaiva_14022010_pi.jpg

 

 

 

Kuvassa ollaan veneilemässä elokuussa 2009.

ystavanpaiva_14022010_b_pim.jpg

Imsa ja Pablo toivottavat hyvää ystävänpäivää kaikille! Kuvassa Imsa vielä ihan pentuna 5 kuukauden iässä Pablon vieressä pihamaalla kevätauringosta nauttien.

ystavanpaiva_14022010_c_pi_2007.jpg

 

Tässä ollaan kavereita vähän lähempää otetussa kuvassa toukokuussa 2007, Imsa 5 kuukautta ja Pablo 5 vuotta.

ystavanpaiva_14022010_d_pi_2007.jpg

Pablo trimmattuna 12.2.2010

Evening´s Little Bear eli kutsumanimeltään Pablo trimmattin jälleen kerran. Trimmaus kesti tällä kertaa reilut 5 tuntia, useamman päivän erissä. Tapana, kun on että ei turhaan koiraa stressata, vaan trimmi tehdään 2 viikon sisään vakkaritrimmaajan ohjaajan mukaan. Eli tuolloin saada tasalaatuinen hyvä turkki! Tässä Pablo trimmauksen jälkeen, Päivi huolittelee liiankin tarkasti, ehkäpä vähempikin riittäisi.

Aloitellessani trimmausta ensimmäisellä kerralla meni n. 10 tuntia useissa erissä. Eli kokemusta tulee lisää, näyttää aika pienentyvän. Itse kävin jo toisen Eija Riihimäki-van-der Meerin trimmauskurssin, ja tärkeitä vinkkejä mm. pään huolitteluun saatiin. Trimmaus on taitolaji ja täytyy olla pelisilmää ja halua tehdä haluttu lopputulos. Itseäni kiinostaa trimmauksen salat ja pienet yksityiskohdat millä koirasta saadaan ns. "lokkia". Turhan tarkka ei kuitenkaan kannata olla, mutta esim. pään muotoilussa kannattaa kokeilla vähitellen miten ilme vaihtuu, kun parta esim. alkaa oikeasta kohdasta ei yhtä-äkkisesti vaan hieman häivyttäen. Varmasti tämäkin trimmin jälkeen näkee ammattilainen virheet...mut ei voi oppia kuin tekemällä. Meillä on tallessa kaikki kuvat  Eijan tekemän Pablon trimmin jälkeen, niintä tarkastellen on helpopi yrittää työstää jälki vähänkään oikeaksi! Kiitos Eija vielä kerran opeistasi! Tuun uudelleen vielä kursille muutaman kohdan osalta jos järjestät!

papu_trim_b_120210.jpg

 

Alla kuva läheltä Pablon päästä trimmipöydältä!

Pablo trimmauspöydälla tomerana istumassa. 

papu_trim_a_120210.jpg

 

Meillä on asunto vähän hujan hajan, ostettiin...kirjahylly mittoineen puolpitunein...kappasvaan kansilevyt oli käyrät, joten odotellaan uusia kansia vko 7/2010 josko tulisivat, jotta kokoomista voisi jatkaa...Toivotaan niin. Pablo-boy oli urhea trimmattava tälläkin kertaa, kiitos Pablo hyvän käytöksen.

Kajaani KV 10.1.2010 koiranäyttelykilpailuissa

Vuosi 2010 aloiteltiin Kajaanin kansainvälisen koiranäyttelyn merkeissä su 10.1.2010. Hallissa oli ahdasta ja kova meteli, tulihan koiria perinteisesti la-su kilpailuun lähemmäs 4000. Karkkareita oli ilmoitettu kisaan 13 urosta ja 24 narttua. Imsa kilpaili avoimen luokan sarjassa, koiria oli ilmoitettu 10. Imsa sijoittui avoimen luokan sarjassa AVK4. sijalle, laatuarvostelulla EH. Undimoon Imsa esiintyi moitteettomasti ja hienosti! Hyvä Imsa!

imsa__paivi_kajaanikv_10.1.10.jpg

Kuvassa Imsa ja Päivi ennen kehään menoa. Imsa sai jopa otettua pienet nokoset kaikessa ahtaudessa ja melussa, kotoisassa boxissaan.

pikkumyy_ja_sanna_kajaanikv_10.1.10.jpg

Kun oma kilpailuluokka oli ohi oli aikaa katsastella muitakin rotuja. Kävimme juttusilla Sanna-emännän ja Thilian Thaalian kennellin kasvatin Pikku-Myyn kanssa eli Thilia Thalian Golubkan. Pikku-Myy kilpaili avoimessa luokassa sjoittuen 2. palkintosijalle luokassaan AVK2. Kuvassa Pikku-Myy Sanna-emännän sylissä.

pikkumyy_kajaanikv_10.1.10.jpg

Pikku-Myy kuvassa kiltävän turkkinsa kanssa, kaunis neiti on!

Tapasin myös aikoinaan mejä-kokeessa ensimmäisen mejä-oppi-isän eli Kari Venäläisen Kuopiosta. Vaihdettin kuulumisia ja saatiin taas hyvät neuvot tulevia mejä-harjoituksia varten, Kiitos Kari hyvistä ja tarpeellisista neuvoista sinulle! Kehissä oli mennyt todella upeasti Karin ja hänen tyttönsä Katja Tiitisen kennel Korpinotkon  kanssa. Päivi kuvasi muistoiksi hienot onnistumiset Korpinotkon kennelille.

rutturop_luigi_vsp_kajaanikv_10012010_e.jpg

Tässä kuvasssa poseeravat isä-Kari ja tyttö-Katja koirineen "Ruttu" ROP neiti Korpinotkon Imelda Marcos ja poikansa "Luigi" VSP Korpinotkon Jens, molemmat kauniita lyhytkarvaisia kääpiömäyräkoiria. Karin Zorron olemme tavanneetkiin muutaman kerran vuosien varrella, terkut ja rapsulit Zorrolle! Tässä linkki Katjan Korpinotkon kennellin sivuille.

solo_tu_tel_lago_prile_ropsert_cacib_kajaanikv_100110_o.jpg

Myös karkeakarvaisen kaniinmäyräkoirien kanssa tuli menestystä. Kuvassa Katja kauniin "Soolo" Solo Tu Del Lago Prilen kanssa hienosti ROP, SERT, CACIB. Onnittelumme hienosta menestyksestä! Soolo on italian tuontikoira, ilouutiset myös Italian kasvattajalle! Gongratulations to kennel Del Lago Prile, Italy. Tässä linkki kasvattajan sivuille / Here is link to kennel Del Lago Prile, Italy:  Kennel Lago Prile.

pablo_paltamo_9.1.10_selallaan.jpg

Tulimme Paltamoon jo lauantaina. Kuvassa Pablo-boy relaa mummilan ihanalla matolla, kylläpä sitä onkin mukava olla kylässä. Täällä aina saa herkkuja ja rapsutuksia.

pepi_paltamo_9.1.10_sohva.jpg

Inkerin ja Taiston Pepi-neiti suostui hetkeksi poseeraamaan ujona sohvalle, - karvoja ei mielellään saisi ottaa pois silmien edestä tuumaapi Pepi -. Pepi on aina ystävällinen ja innokas kun mäyrikset tulevat kylään, vaikka Imsa-neiti onkin yrittänyt pomottaa neitiä pari kertaa, mitään kahakkaa ei kuitenkaan ole koskaan sattunut. Imsakin oli kiltisti koko vierailun ajan ja käyttäytyi hyvin, mitä nyt Pepin vanhoja syömisaarteita varasteli...

imsa_paltamo_supilelu_9.1.102.jpg

Imsa löysi ihanan supi-lelun, sillä piti leikkiä innokkaasti useampi tovi.

- Mukavaa kun on uusia leluja millä leikkiä , tuumasi Imsa. -

Imsa 3 vuotta 26.12.2009 Onnea!

Imsalla oli sopivasti Joulun tienoilla heti tapaninpäivänä 3-vuotissynttärit. Synttäreille tulivat Päivi sisko perheineen ja Elli-mummi, samalla ihmisetkin nauttivat Tapaninpäivän joululounaan. Lahjoja oli nytkin hankittu synttäreille, kummallekkin omat perinteiseen tyyliin. Tämän vuoden kakku olikin kerroskakku alakerta hirvenmaksarisottolaatikkoa, yläkerta jauhelihaa, kuorrutuksena kermaviili, koristeena lihasykerö, papanoita ja lihasylttyä sekä kynttilät. Kakku maittoi kummallekkin, vähän piti jo vinkua, kun emäntä kuvasi taas kakun ja kesti liian kauan ennenkuin Imsa-neiti ja Pablo-boy saivat kakun syötäväksi.

imsa_3v_261209_kakku_d.jpg

imsa_3v_261209_kakunsyonti_e.jpg

imsa_3v_261209_kakuns_rippeet_f.jpg

Kuvissa Imsa kakkunsa luomoissa, viimeiseen rippeeseen asti...

imsa_3v_261209_poro_g.jpg

Syönnin jälkeen pällisteltiin röhky-poron vieressä.

imsa_3v_261209_kuusi_h.jpg

Päivi halusi muistoksi Jouluisen kuvan, siispä kuivattu hirvenlihapalanen toiseen käteen ja toisella ohjaamaan koiria kuviin Emma-tuoliin....vähän hankalaa kieltämättä, kun yhdellä kädellä kuvaa ja ohjaa, vähässä valossa... Jotakin kuitenkin saatin otettua ;) Kuvassa Imsa 3-vuotispäivänään, niin kauniina ja söpöläisenä!

imsa_3v_261209_iet_papu_i.jpg

Molemmat Imsa ja Pablo saatiin myös kuvaan poseeraamaan samanaikaisesti ja ikuistetuiksi kuvan muotoon, kiitos koirille kärsivällisyydestä.

imsa_3v_261209_a.jpg

Imsa käväisi Elli-mumskan sylkyssä, kylläpä sitä ollaan totisia...

imsa_3v_261209__ja_ellimummi_b.jpg

Imsa 3-vuotta, Onnea Imsa!

imsa_3v_261209_paketti_c.jpg

Pitihän sitä pakettejakin avata, - varmuuden vuoksi, Imsa siirtyi makuuhuoneen puolelle - etteivät vieraat vaan vie arvokasta pakettia. Pakettia avataan innokkaasti - vähän hankalaa, kun laittoi taas nuo nauhat tiukkaan - tuumaa Imsa.  

Jouluaaton viettoa v. 2009

Joulua vietettiin perinteisesti Elli-mummin eli Päivin äidin luona. Jouluateriaa Imsa ja Pablo odottivat innokkaina, tarjotaanhan perinteisesti kinkkua ja porkkanalaatikkoa normaaliruuan mukana. Pablolla on vankka tietämys joulupaketeista, niimpä tälläkin kertaa vinguttiin heti saavuttuamme Elli-mummin vaatekomeron takana - siellä ne paketit on, eiköhän jo aukaista ne. Aluksi lahjasäkit olivat lattialla, mutta nostettiin komeroon koskapa Pablo yritti kähveltää paketteja säkeistä. Tänä vuonna pukki toi pakettaja runsaasti, niimpä niitä availtiin vielä joulupäivänäkin!

joulu_09_pablo_kinkunodotus_f.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joulu alkaa heti aamusta, kun yön yli paistunut kinkku otetaan uunista. Pablo odottaa jo innokkaana ensimmäisiä kinkkumaistiaisia.

joulu_09_pablo_joulutonttu_e.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pablo suostui hetkeksi joulutontun virkaan, kuvassa poseraataan makkarin sängyllä tonttuhengessä.

joulu_09_imsa_a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imsa odotteli Markon sylissä, milloin se pukki tulee ja tuleehan myös pakettien kanssa.

joulu_09_imsa_mummila_d.jpg

Imsakin käväisi pötköttämässä pukkia odotellessa Elli-mummin sängyllä.

Pablon ja Imsan Hyvän Joulun toivotus kaikille

Molemmille koirille tehtiin omat Joulukortit. Kuvat otti Marko Laine, Päivi käsitteli hieman kuvia. 

papu_joulukortti_2009_a.jpg

Pablon Joulutervehdys

imsa_joulukortti_2009.jpg

, kotona köllötellään valmiina poseraamaan.

Imsan Joulutervehdys, Imsa rakkaassa Emma-tuolissa missä on hyvä ottaa vaikka päivänokoset.  

Pablo 8 vuotta ja syntymäpäivä

Palo, Evening´s Little Bear, uros täytti 8 vuotta 10.12.2009. Poika on vireänä ja perinteistä synttärikakkua odoteltiin innokkaana. Tapana on, että synttäreitä juhlitaan puolivuosittain, koskapa elinikäkin on lyhyempi.

papun_synttari_kakku_b_10122009.jpg 

Pablon synttärikakku kynntilöiden kruunaamana. Kakun sisus on hirvenjauhelihaa, kuorrutus kermaviiliä, koristeena kinkkua ja paistettuja maksapaloja. Komeuden kruunaa lihasyltty ja papanat. Tämä herkku kyllä maistuu hyvin mäyräkoirille. Myös Imsa-neiti sai oman kakkunsa.

papun_synttari_syo_kakkua_c10122009.jpg

Kuvassa Pablo herkuttelemassa synttäripäivänä. Lahjat ovat myös yhtä tärkeät, molemmat Pablo ja Imsa ovat leikkisiä mäyriksiä. Tällä kertaa Pablo sai lahjaksi röhkivän villisian ja vinkuvan kalkkunanraadon. Imsakin sai lohdutuslahjaksi röhkivän poron...ei kai porot sentää röhki ;), jotta sopu säilyy. Lahjat avattiin innokkasti ja käytiin katsastamassa puolin ja toisin lahjat. Uusilla leluilla oli mukava leikkiä.

Imsa Jyväskylän KV näyttelyssä 22.11.2009

Kävimme Imsan kanssa Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä 22.11.2009. Kilpailuun oli ilmoitettu 22 urosta, 19 narttua ja 2 pentua.

imsa_hakkialuea_jkylakv_221109.jpg

Vähän treenataan Imsan kanssa häkkialueella.

imsa_kehaavo_jkylakv_221109.jpg 

Undimoon Imsa, narttu seisoo avoimen luokan kilpailukehässä Päivin kanssa. Tuloksena AVK2 eli avoimen luokan 2. sija, Imsa ei sijoittunut paras narttu -kehässä.

imsa_avok_jkyla_221109.jpg 

 Undimoon Imsa kuvassa oikealla avoimen luokan kilpailukehässä, tuomari Bernardo Bucher Regazzoni, Uruguaysta katsastamassa osallistujia lähempää ennen esittelykehää .

pyry_hakkialue_jkylakv_221109.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jyäskylään olivat matkanneet myös kennel Joenpenkalta Marja-emäntä sekä Joenpenkan Aito-Artturi, uros. Kuvassa Pyry istuu kiltisti häkkialueella ja odottaa käyttöluokan kilpailukehän alkua.

Pohjois-Suomen mäyräkoirakerhon kalenterin v. 2010 kisa ratkennut

PSMKK järjesti perinteisen kalenterikuvakilpailun kesällä 2009. Osallistuja sai lähettää 2 kuvaa kilpailuun. Äänestyksen perusteella valittiin kuvat vuoden 2010 kalenteriin. Imsan kuva pääsi kalenteriin, Pablon ei.

pablo_ui_280609.jpg 

Pablo-boyn kesäkuinen uintikuva, joka osallistui kisaan. Kävimme uimassa koirinemme soramontuilla, vesi on pohjavettä ja puhdasta. Siellä voi koko poppoo pulahtaa uimaan, koirat ja ihmiset.

imsa_metsal_191108_kalenteri.jpg

Imsa metsällä syksyllä 2008 äänestettiin vuoden 2010 kalenteriin. 

Trimmauskurssilla 18.10.2009

Imsa ja Päivi kävivät PSMKK:n järjestämällä trimmauskurssilla lokakuisena sunnuntaipäivänä. Opettajana oli tuttu trimmaaja Eija Riihimäki - van der Meer, ent. trimmausliike Fiksun omistaja. Nykyään Eija ei trimmaa enää työksi,  mutta kouluttaa mahdollisuuksien mukaan mikäli aikatauluiltaan ehtii. Eija on trimmannut Pablo-uroksen moniin näyttelyihin hienoksi ja Imsakin ehti käydä Eijan käsittelyssä pari kertaa. 

imsa_eija_trimattu_a_1810092.jpg

Kuvassa Imsa Eijan kanssa trimmauksen jälkeen.

imsa__trimattu_b_181009.jpg

Läheltä kuvattuna neiti näyttää jo siistiltä, vain rinta jäi huoliteltavaksi kotiin. Päivi sai hyviä neuvoja trimmaukseen, lajia opetellaan kotona. Erityisesti pään trimmaukseen liittyvät vinkit pantiin huolellisesti korvan taakse. Kiitos taas hyvästä trimmauskurssista Eija! 

Meren ihme Pohjanlahdelta syyskuussa 2009

Pohjanlahden merestä tarttui Markon verkkoon omituinen otus, rapu selvästi. Pyydystäjä luuli otuksen olevan kuollut, mutta tarkempi otuksen tutkailu osoitti, että hengissä ollaan. Tätä erikoisuuta piti mäyräkoira-Pablonkin käydä ihmettelemässä, kun ei ennen oltu nähty! Kuvassa Pablo tutustuu merenihmeseen kotipihalla.

papuj_ja_rapu280920092.jpg

Marko huomasi, että toinen saksi oli vahingoittunut, siitä huolimatta otus käytiin viemässä takasin omille siljoilleen mereen helmaan vapauteen elämään omaa elämäänsä. Eihän sitä millään olisi raskinut hävittääkään, kun otus ei näyttänyt suuremmin kärsivän. Kaikki raajat olivat tehokkaassa liikkessä.

rapu_soko_yksjalka_28092009.jpg 

Imsa syyskuun 2009 kalenteritytöksi

Pohjois-Suomen mäyräkoirakerho järjesti kesällä 2008 valokuvakilpailun mäyräkoirakalenterin julkaisua varten. Kilpailuun sai lähettää 2 valokuvaa per osallistuja. Äänestyksen perusteella eniten ääniä saaneiden valokuvat painatettiin vuoden 2009 kalenteriin. Kuukauden kuva oli nähtävissä myös Psmkk:n etusivulla.

imsa_0909_kalenteritytto_400_x_553_ko.jpg

Imsan valokuva äänestettiin syyskuun 2009 "kalenteritytöksi". Kuvassa Imsa 8 kk on tutustumassa syksyllä 2007 uuteen metsästysharrastukseen Kainuussa. Neiti kävi maastossa tutkalla varustettuna pieniä lähilenkkejä, milenkiintoisia hajuja tutkittiin tarkasti sateisessa säässä.

Imsa Oulun kansainvälisessä näyttelyssä 18.-19.7.2009

Kävimme Oulun kansainvälisessä koiranäyttelyssä heinäkuussa molempina päivinä. Lauantaina tuomarina toimi Liliane De Ridder Onghena, Belgia ja sunnuntaina tuomarina Harri Lehkonen, Suomi. Näyttelytulokseksi Imsa sai lauantaina avoimen kilpailuluokan 3. sijan, ei sijoitusta parasnarttu -kehässä AVO-ERI AVK3. Sunnuntaina tulokseksi saatiin AVO-ERI AVK4, avoimen kilpailuluokan 4. sija, parasnarttu -kehässä ei sjoitusta (parasnarttu kehässä 5 narttukoiraa). Aurinkoinen sää suosi osallistujia ja kehät pöyrivät ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaviouralla.

imsa_marko_ennen_keh_oulukv_190709.jpg

Imsa odottamassa kehään menoa, vähän jo haukotuttaakin.

imsa_ennen_kehaa_oulukv_190709.jpg

Tässä sitä odotellaan läheltä kuvattuna.

imsa_olukv_180709_elaisalmi.jpg

 

Kuvassa Imsa, Undimoon Imsa (C.I.B FIN MVA S JVA S MVA BELLOMIS QORP - Carry On Crysmynta) seisoo pöydällä lauantaina tuomari Liliane De Ridder Onghenan arvosteltavana. Kuvan otti Erkki Laisalmi, kiitos molemmille Erkille ja Mirjamille hienosta valokuvasta!

imsa_avokilpkeh_190709.jpg

Imsa ja Päivi AVO-luokan kilpailukehässä odottamassa omaa vuoroaan.

 undimoonfreja_gunilla_oulukv_190709.jpg

Kävimme moikkaamassa Umeåsta asti tulleita Undimoon Frejan, narttu omistajia Gunillaa ja Perriä, kennel Quickmatch. Freja oli ollut Maalahdessa metsästyskoiran verijäljestyskokeessa 16.7.2009, tuomarina Torsten Lerstrad ja tuloksena hienosti VOI-luokassa, VOI1 44 pistettä/max 50 pistettä. Näin Undimoon Freja sain Suomen jäljestysvalion arvon, Freja on Ruotsin jäljestysvalio ja saanut myös kaksi serttiä. Suomen jäljestysvalion titteli myönnettiin Suomen kennelliitosta 8.9.2009. LÄMPIMÄT ONNITTELUMME iloisille omistajille Perrille ja Gunillalle, kennel Quickmatchille ja Frejan kasvattajille Erjalle ja Thomakselle kennel Undimoon, Umeå! Kuvassa Undimoon Freja pöydällä Gunillan handlaamana, tuomari Harri Lehkosen arvosteltavana sunnuntaina. Stora grattis till Freja och kennel Quickmatch!

 Imsa Rovaniemen KV 20.6.2009

imsa_matka_roi_kv_210609_ko_paivi_auto.jpg

Matkalla Rovanimelle 20.6.2009 ja välillä piti pitää pieniä taukoja. Auton ikkunat merkitty koiramaiseen tapaan...

roi_kv_20062009_sert_varacaib_imsa.jpg

 

Imsa paras narttu kisassa 2. palkintosija, serti ja vara-cacib Rovanimen kansainvälisessä koiranäyttelyssä 20.6.2009, tuomari Gerald Cox, Irlanti. Imsa, Undimoon Imsa toinen oikealta seisoma-asennossa, kehäsihteeri antamassa ruusukkeita sijoituksen kunniaksi. Kuvan otti Hannu Pietiläinen, kiitos Hannu ja Marja, kennel Joenpenkan hienosta kuvasta.

imsa_roi_kv_sert_vaca_210609_ko_markoi.jpg

Imsa poseeraa heti kisan jälkeen, kiitos kokeneille kasvattajille Erjalle ja Thomakselle, Umeå  Kennel Undimoonille hienosta kasvatista!

Imsa Ristijärven ryhmänäyttelyssä 16.5.2009

 

myy_ristijarvi_160509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutuistuimme Ristijärven ryhmänäyttelyssä kehän reunalla sileäkarvaisen mäyräkoirarodun edustajaan ihanaan ja kauniseen Myyhyn, Thilian Thalian Golubka. Kuvassa neiti odottaa vuoroaan lyhytkarvaisten kehään Sanna-emännän sylissä.

otso_iloinen_ristij_160509_pj.jpg

Kuulumisia käytiin vaihtamassa Mirkka-emännän ja alaskanmalamuuttipoika Otson kanssa. Otso oli iloisella sekä leikkisällä tuulella ja leikkiä remusi karkkaripassetin kanssa kehän reunalla.

 

 

imsa_ristijarvi_sert_rop_edesta_300_ko_paivi.jpg

 

Imsa, Undimoon Imsa (C.I.B FIN MVA S JVA S MVA BELLOMIS QORP - Carry On Crysmynta) sai ensimmäisen sertinsä Ristijärven rymänäyttelyssä 16.5.2009 ollen paras narttu 1 (PN1) ja rotunsa paras edustaja (ROP), tuomarina Maret Kärdi, Viro. Tässä poseeraataan kotona trimmauspöydällä. Lämpimät kiitoksemme Imsan kasvattajille kennel Undimoon, Ruotsi  Erja ja Thomas!  

Vaasan näyttelyssä 25.4.2009

imsa_ja_anni_vaasa_250409.jpg

Imsa kävi Vaasan näyttelyssä tuloksena laatuarvosteluna EH, tuomarina Sakson Sharon, USA. Tapasimme ennen kehää Kastehelmi-emännän oman ihanan suklaasilmänsä kanssa eli Joenpenkan Anni-Ainokaisen kera. Tyttöset malttoivat olla hetken kuvassa tassut samaan suuntaan sojottaen! Mikäpä ettei, kun mäyriksiä ollaan. Vasemmalla Imsa oikealla Anni.

imsa_kirsi_leena_sara_vaasa_2504092.jpg

Kävimme moikkaamassa kavaljeerikehässä iloisia osanottajia Leenaa, Kirsiä ja Saraa (kennel Carus Gemini´s) trimmipöydällä hiottiin viimeiset viilaukset.

Ihanan lempeä Sara koko komeudessaan valmistautumassa valioluokan kilpailukehään, pus pus!

imsa_sara_vaasa_250409.jpg

Entäpä koirahieronnassa tammikuussa 2009?

Oulun seudun terrieriyhdistys ry järjesti Koiran hieronta ja lihashuoltokurssin 24.1.2009. Kurssin ensimmäisessä osassa perehdyttiin koiran anatomiaan, luuston ja suurten lihasten osalta hierontaotteisiin ja niiden perusjaotteluun sekä kylmä- ja lämpöhoidon perusteisiin. Lisäksi käytiin läpi koiran pehmytkudosvaurioiden ehkäisyä ja oikeaa hoitoa. Luento-osuuden ja tauon jälkeen siirryttiin käytännön harjoituksiin: lämmittelyyn, hierontaotteisiin ja oikeaan järjestykseen. Koira kuin koira rentoutui, vaikka olihan se varmasti hieman jännittävää kun ei koskaan oltu aikaisemmin pyritty rentoutumaan näillä keinoin. Kurssista julkaistiin juttu OSTY:n ensimmäisessä lehtinumerossa, teksti OSTY:n lehdessä Johanna Taskila maaliskuu 2009, emailtekstit ja kuvat Päivi Jaakkonen. 

tarkka_kuuntelija_240109.jpg

Hierontakurssilla nähtiin tarkkaivaisia kuuntelijoita, tässä keskitytään sisältöön todella tarkasti korvat höröllä. Eräs koira-osanottaja seurasi äänekkäästi kommentoiden videotykin sivujen vaihtoa ja osanottajilla oli hauskaa. Koirankoulutukssa on nykyteknologiankin mukana ;)

minni_rentona_hier_240120092.jpg

Minni-neiti 2 vuotta osasi ottaa rennosti ja nautti täysin siemauksin emännän hierontaotteista.

hieron_imsa_minni_240109_pulpet2.jpg

Imsa sai Minni-neidistä mukavan opiskelukaverin "pulpettivieruskaverina", tyttöset leikkivät opetuksen välillä. Imsa-neiti oli tohkeissaan kurssilla, tauolta ulkoa oli kiirus takaisin tunnillle, "hikipinko" kun neiti oli. Imsa ei jaksanut olla hierottavana vaan piti lekkiä välillä emännän kanssa. Neiti oli myös varautuneen totinen, kun Elisa Ehkolm demosi hierontaotteita Imsalla. Kurssin veti FORUM24 -lehdessäkin koirien kyselypalstaa vetävä yrittäjä, koiranomi Elisa Ekholm, Koirakontrolli, Oulu. Tutustu Elisan kurssitarjontaan, löydät sieltä varmasti hyvää koulutusta, opastusta ja apua koiran ylläpitoon liittyen. Kiitos vielä kerran Elisa hyvästä hierontakurssista, mistä varmasti on hyötyä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset