Yhteystiedot

Kennel Howlow
Päivi Jaakkonen
Oulu
050 4040 676
paivi.jaakkonen1(at)gmail.com

Kuvia ei luovuteta virtuaalikenneleihin eikä valokuvia saa kopioida mihinkään käyttöön ilman tekijänoikeuden
©Päivi Jaakkonen lupaa!

Photos are not allowed to be placed into virtual kennels or to be copied without authorisation
©Päivi Jaakkonen!

B-pentujen uusien kotien kuulumisia ja kuvia!

Lauantai 1.3.2014 klo 20.33


 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_a_riska_oma_peti_13022014.jpg

 

Karkeakarvaiset mäyräkoiranpennut ovat lähteneet vähitellen uusiin koteihin. Pennut syntyivät 18.12.2013, neljä urosta ja viisi narttua. Mukavaa pentuaikaa kaikille perheille - Ensimmäisenä omaan kotiin lähti 3. Gultapoika viralliselta nimeltään Howlow Boy's Heart of Gold kotinimeltään Riska Matti-isännän ja Johanna-emännän iloksi. Matka sujui hyvin, eikä pienokainen edes itkenyt. Kotona syötiin heti hyvällä ruokahalulla ja pieni miehenalku Riska löysi heti oman petinsä vannan mihin oli Johanna ommellut mittatilaustyönä räätälöitynä omat ihanat pehmukkeet. Tässä makoillaan kotoisasti - Hei tää on muuten mun peti sitten - tuumasi pieni Riskapoika. Viiru-kissa oli katsastellut edempää uutta tulokasta, typykälle uuden tulokkaan saapuminen vaatii vähän totuttelua, mutta kissa ja koira ovat jo olleet aika lähellä 10 cm päässä. Uuteen koiranpentuun totuttelu vie kissaltakin hetken ennen kuin ollaan kavereita -kissat kun ovat tunnetusti melko älykkäitä - niimpä myös Viirukin - katotaan katotaan tuumasi Viiru ;) Lisäksi Viiru-tyttönen on ollut ainut silmäteränen kotona, joten uusi asia kun pieni koiranpentu tuli taloon. Viiru ja Riska ovat pötkötelletkin sittemmin ihan vierekkäin - silloin kun "pikku-vampyyri-Riskakin" on ollut väsynyt ja jo unten mailla , kun on jälkeenpäin puhelimessa juteltu Matin kanssa.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_b_riska_ystavanpaivatervhdys_14022014.jpg

 

Ystävänpäivänä 14.2.2014  saimme uuden tervehdyksen iloksemme, tässä Riska karkeakarvainen mäyräkoirapoika hartaassa mäyräkoiraunessaan ihanasti käpertyneenä! Kiitos ihanasta kuvasta Matti ja Johanna!

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_c_riska_potkottaa_22022014.jpg

 

Kolmannessa kuvassa Riska pötköttelee nappisilmät avoinna rentona pehmoisella tyynyllä, masukin on vielä ihanan pentu-pehmeä, kun poika on näin pieni, vasta 9 viikkoa ja 3 päivää. Pojukalla on ihanat pallerot merkkinä etutassuissan - niinkuin on monella B-pentueen muillakin pennuilla, ihan oma merkkinsä ;) Riskakin pääse mukavien harrastusten pariin niin Matin kun Johannankin kanssa. Ulkoiltu on ahkerasti ja ympäristöä on tutkittu uteliaana.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_a_essi_automatkalla_unes_15022014.jpg

 

Toisena lähtijänä oli 6. tyttö tumman sininen matta lootanimeltään "Rullaaja" ja viralliselta nimeltään Howlow Black Dog, kotinimeltään ihana Essi-tyttö. Essi oli itkenyt alkumatkasta, mutta rauhoittui hetken jälkeen tyynenä pitkän matkan tekoon. Tässä neiti-Essi unten mailla auton kyytissä 15.2.2014.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_b_essi_kotona_aarteen_ka_15022014.jpg

 

Kun kotiin saavuttiin pitkän ajon jälkeen, oli aarre yllättämässä neidin totaalisesti - mitähän tuolla on - tuumasi pieni Essi-tyttö ja riensi katsomaan jo lähtiessä jätettyä uutta leluaan ihanaa pehmoturjanaa. Ja leikkiä oli riittänyt, tyttöä odottavat hyvät kaurismaastot mukavan harrastuksen parissa isännän ja koiran iloksi - kuin myös emännän ja asiakkaiden sekä lähipiirinkin iloksi!!! Tässä perheessä on myös kokemusta mäyräkoirasta.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_c_essi_uni_babysitter_15022014.jpg

 

Perheen tytön lapsikin tuli käymään - niimpä aina liikkeessä oleva näppärä Essi-tyttö hoksasi heti mahtavan leposijan, ja kapusi babysitteriin loikoilemaan "vähän paremmille ergonomisille pahnoille" - ja sittemmin myös unten maille. Makoisat näyttävät unet olevan neidillä babysitterin lumoissa.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_d_essi_uni_babysitter_lahelt15022014.jpg

 

Lähempikin kuva Essi-typykästä unten mailla pienen pienenä mäyräkoirantytön alkuna, ihana on tämä touhukas, utelias tutkija. Aina menossa tutkimassa joka paikassa uteliaana.

 

 b-pennut_a_uuteen_kotiin_a_sylvi_unessa_babysitterissa_22022014.jpg

 

Kolmantena lähti 9. hopea tyttö lootanimeltään "Silveri" ja viralliselta nimeltään tyttönen on Howlow Born to Be Wild . Kotinimeltään ihana Sylvi, ---ihana nimi-- ;). Perheessä on pieni tyttövauva (ihanuus) puoli vuotta, joka oli myös hymy-neitinä hakemassa pentua , eikä peljännyt mäyräkoiranpentuja sitten ollenkaan. Perheen 2-vuotias poika oli mummilassa helässä hoivassa hakureissun ajan ;). Sylvikin löysi kotoisan paikan babysitteristä omassa kodissaan, - siinä täytyy olla mukava pötkötellä - kun osaa mennä nukkumaan - tämäkin tyttönen. Ja kyllähän mäygyt tietävät aina missä ne parhaat paikat ovat ..

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_b_sylvi_unessa_22022014.jpg

 

Tässä ihana pieni karkeakarvainen mäyräkoirantyttö unten mailla uudessa kodissaan hartaassa mäyggyunessa. Sylvi on mm. katsellut piirettyjä Paavo-Pesusientä Sanna-emännän sylkyssä, kun ihmislapset ovat olleet päiväunillaan. Rento mukava hetki maman kanssa sylissä sohvalla on ollut mieluisaa pikku-Sylvillekkin ;) ihana on tämä tybykkä. Ulkoiltu on pieniä lenkkejä tehty kotipihan lähellä uteliaana ja tutkittu ympäristöä uteliaana - hirveesti kiinostaa ;)  Tässäkin peheessä mäyräkoirarotu on tuttu ja mukavat monen moiset harrastukset odottavat metsillä ajossa ja kehissä. Haluttu ja toivottu Sylvi on, ja koko perheen ilostuttaja,  erityisesti vielä Mikko-isännälle tosi tärkeä tyttö! Tytöt ovat tunnetusti hyviä metsästäjiä - niinkuin on myös Sylvin mummo Undimoon Imsa-mamma.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_a_ossi_ja_hugo_01032014_unessa.jpg

 

Sitten lähti Päivi-emännä nappisilmä karkeakarvainen mäyräkoirapoika 2.vihreä matta "Loota-Oskari" (muistutti pienenä katseensa ja silmiensä vuoksi Päivin gummipoika-Oskaria, joka kyllä on jo aikuinen nuori mies..)  ja kotinimeltään mäyräkoirapoika on "OSSI" (Ozzyn - koiran virallisen nimensä Howlow Boy Mr Crowley vuoksi ;);) ;)). Ossia kotona hoivaa Viivi-tyttö, Anu-emäntä ja Arre-isäntä märäkoirakokemuksella. Ossi ikävöi puoli matkaa, mutta huomasi sitten, että ei tässä mitään hätää ole - auton kyytissähän tässä ollaan -. Kotonapa odottikin oikein mukava yllätys, nimittäin perheen ihana sileäkarvainen mäyräkoirapoika Hugo 3 v. - Ikioma kaveri siis - mahtavaa - tuumasi Ossi-napero. Ensin syötiin hyvin reissun päälle. Sileäkarvainen mäyräkoirapoika-Hugokin opetti heti Ossia - Et muuten tuu mun kupille - . Ja pieni poika ymmärsi heti koirakieltä - koira kun on. Saimi-mama, kun opetti myös 9 opetuslastansa erinäisin äänin. Yhteisistä vesikupeista lipiteltiin vettä ilman eripuraa ja leikkiäkin ja temmellystä, riekkasua on piisannut. Ulkona Ossi on ollut rohkea karkeakarvainen mäyräkoiranpentunen - hangilla on kirmailtu ja emäntä-Anu ja isäntä-Aarre ovat joutuneet turvautumaan suksiin hankien päällä. Koiria hanki kuitenkin kestää hyvin. Hugokin oli ohjaillut uutta Ossi-karkkarimäyggypentua lähipiirissä kirmailemassa - ja kaitsenutkin silmä kovana ja ohjaillut lähipiiriin, mikäli pojukka oli yrittänyt lähteä edemmäksi - Hyvä HUGO! - . Kylläpä mäyräkoirat ovatkin älykkäitä koiria - tuumasi Päivi-emäntä uutisen lukiessaan - älykäs sileäkarvainen mäyräkoirapoika Hugo on ja hyvä metsämies ka. Ihana kaksikko, nyt on seuraa toisista molemmille  ja metsiköt odottavat vielä pientä metsästäjää alkutaipaleelle vähitellen ympäristöön tutustuen. Mukavaa jatkoa koko perheelle mukavan Ossi-pojan kanssa! Tässä perheessä on myös kokemusta mäyräkoirista.

 

b-pennut_a_uuteen_kotiin_b_ossi_ja_hugo_01032014_leikkia.jpg

 

Tässä 2. poika "Ossi" riekkasee Hugon kanssa  - molemmat kitalaet levällään innostuksesta -, perheessä on sitä tuttua naisenergiaa - nimittäin perheen Anu-äitikin metsästää. HIENO HOMMA! tuumasi Päivi-emäntä! Piti udella tarkemminkin, miten oppii ampumaan.

 

b-pennut_7_vko_1_pv_ii_4.poika_ajuri_paalla_5tytto_appelsiini_alla_06022014.jpg

 

Sitten lähti Päivi-emännän kaunis poika silmäteränen 4. Pinkki-ajuripoika lootanimeltään, virallinen nimi on Howlow Born On The Bayou. Kotinimeltään pieni karkkaripoika on perinteikkästi  "Otto"  ja poika pääsi Veijon ja Sannan hellään hoivaan, hyvien harrastusten perään peurametsälle.  Kuvassa Otto on yläpuolella oleva pentu! Kiitos vielä kerran ihanista peuraherkkutuliaisista, kuin myös seudun esittelystä! Täyttyynee ajaa hurauttaa sinne kauas mahtaviin maisemiin vielä joku kerta täältä Pohjolasta, lomapaikkojakin varmasti löytyy - ihanaa seutua on. 4. Poika Otto-Pojukka on tykännyt kovasti loota-aikoina kurluttelusta ja sylkystä, rapsuttelusta ja hellästä hoivasta.  Odotettu ja toivottu poikamäyggy perheeseen on. Otto-poika kotinimeltään oli itkenyt matkalla kotiin alkumatkan, mutta jo pitkän matkan perästä oli kotona jo tyytyväisenä nukkunut yönsä ilman itkua uuteen totutellen ja ruokaakin oli syöty hyvin. Myös naapurin setäkin oli päässyt ihailemaan odotettua pentua ihan livenä ;) Mukava kun lähinaapurostokin on innoissaan aina tulokasta odotellessa ;)

 

b-pennut_7_vko_1_pv_jjj_4._poika_pinkki_ajuri_otto_06022014.jpg

 

Tämäkin pieni miehenalku pääsee tutustumaan metsän aarteisiin vähitellen Veijon ohjauksessa peuraan ja muuhun mukavaan ajoriistaan ihanissa maisemissa ja ympäristöissä. Lähipiirissä on myös ihmisiä, joiden avulla pääsee muuhunkin harrastukseen käsiksi, hyvä niin! Perheelle rotu on jo entuudestaan tuttu asia, joten kaikki mäyggykujeet tiedetään. Tässä Otto-poika pötköttelemässä lootassa tyytyväisenä.

 

b-pennut_uuteen_kotiin_a_viivi_potkottaa_nojatuolis_03032014.jpg

 

8. Tyttö Boheemi napittaja Päivi-emännän tirrittäjä lootan laidalta (Ensimmäisenä ja aivan todella pienenä tyttönä tämä ihana Boheemi neiti tiiraili pentuluukun suulta Päivi-emäntää ihanilla nappisilmillä ja Päivi oli heti ihan lovena tähän tybyyn ;)) viralliselta nimeltään Howlow Bohemian Rhapsody . Kotinimeltään karkeakarvainen mäyräkoiratyttö on "VIIVI" , lähti haluttuna odotettuna neitona uuteen kotiin Sirpan ja Jukan iloksi. Kotona odotti Labbistypy Brita 4 v. uutta matalajalkaista karkeakarvaista mäyräkoirapentua. Matka oli sujunut hyvin. Seuraavana päivänä koirat olivat jo aamusta pitäen tustumassa paremminkin toisiinsa. Viivi karkkaritypy pääseekin sitten saarten "kuningattareksi" yhdessä ihanan Briitan ka, tutkailemaan luontoa lähiympäristöä ja tapahtumia omille mökeilleen - tiirattavaa - ja vahtimista - tutkailemista -simmailua riittää isoille vesille Gamun kanssa - "Toppen" elämää - tuumaapi pieni mäyggytytön alku, kun tajuaa sen! Myös tässä perheessä on märäkoirat tuttu juttu, eli toivottu haluttu perheenjäsen pääsi ihanien omistajiensa pariin myös. Kuvassa Viivi-tyttönen pötköttelee nojatuolissa lämpimän lampaantajan suojissa ;)

 

b-pennut_uuteen_kotiin_b_viivi_potkot_lahelt_nojatuolis_03032014.jpg

 

Lähempikin otos "Viistä" pötköttelemässä uudessa kodissaan nojatuolin lumoissa - Nimi on annettu perheen suosikki sarjakuvan Viivi ja Vagner - mukaan! Kiitos Sirpa ihanasta kuvasta! Ja mukavia lomapäiviä uuden perheenjäsenen kanssa.

 

b-pennut_30012014_nimet_1._poika_b_06022014.jpg

 

1. poika kirkas kimalle Lootanimeltään Ironi ja viralliselta nimeltään Howlow Boy as Iron Man - ja kotinimeltään "Niilo" (nimi perintönä suvusta) pääsi myös perheeseen, missä on mäyräkoirakokemusta Elina-äidin ja Sami-iskän hoivaan. Perheen Maija-tyttönen 10 v. osasi heti helliä poikaa rapsutellen rinnasta, kun pieni mäyräkoiranpennualku makasi tytön jaloissa seljällään - kaikki hellyys ja hoiva otettiin heti mieluusti vastaan. Poika on haluttu ja toivottu perheenjäsen ja pääse erinäisten harrastusten pariin vähitellen - myös metsällekkin. Matka kotiin oli sujunut moitteetta ja Niilo ei ollut itkenyt ollenkaan, kotona olikin menossa tutkimusretkeily - et hei mitä täällä onkaan - . Ihana on tämä nappisilmänen, todella kaunis pää ja silmät, poika on myös hyvä seisomaan pienestä iästään huolimatta - luontaisesti. Niilolle oli käyty jo shoppaamassa uusia leluja ilostuttamaan pientä mäyräkoirapojan alkua! Mukavia lomapäiviä mukavan karkkaripojan kanssa koko perheelle! Kuvassa 1. poika Niilo "Loota-Ironi" pötköttelemässä vannassa.

Mukavaa pentuaikaa kaikille uusille perheille mukavien mäyräkoiranpentujen kanssa - ottakaa muistoiksi itselle kovasti valokuvia ja videota...aika kun rientää nopeasti, melkeimpä huomaamattomasti. (ainakin omasta mielestäni, harmittaa kun ei ole ehtinyt, tai  tajunnut ottaa enempää kaikista koiristamme riittävästi kuvamateriaalia, vaikka sitä kyllä kiitettävästi on taltioituna...kun olen kova ottamaan kuvia). Niitäpä onkin sitten mukava katsoa jälkikäteen ja muistella menneitä aikoja ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini